Gönderen Konu: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?  (Okunma sayısı 31453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #240 : Aralık 06, 2012, 18:57:45 »
Ben alırken trafik sigortasını, o yılki vergiyi, çelik jantı, yan kapı bantlarını ve park sensörünü hediye ettirmiştim :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Aralık 06, 2012, 18:57:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Aralık 06, 2012, 18:59:19 »
Ben alırken trafik sigortasını, o yılki vergiyi, çelik jantı, yan kapı bantlarını ve park sensörünü hediye ettirmiştim :)

oh maşşallah :)  hocam aracı değiştirirsem yenisini almaya sizi de beklerim
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Aralık 06, 2012, 19:21:22 »
Hepsi trafik sigortası HARİÇTİR demiş, hatta opel ve citroen plaka masrafları da dahil değildir demiş..

Size kıyak yapıldıysa bayi kıyağıdır :)  Zorunlu sigortanız var değil mi bu arada, kontrol ettiniz değil mi :)

http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-yeni-golf.aspx

http://www.ford.com.tr/SBE/fiyat-listeleri/binek-arac-fiyatlari/p=1205006649302

http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/04_Price_Lists/opel_fiyat_listesi_22.11.2012.pdf

http://www.citroen.com.tr/Resources/Content/TR/Tarifs/binek.pdf

http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-megane-hb/fiyat

Opel plaka masrafları dahil değildir dememiş:) 7. maddeye göre, anahtar teslim fiyatı hesaplanırken İzmir ili baz alınmıştır değişkenlik gösterebilir demiş...Ben alırken hiç trafik sigortası muhabbeti olmadı bayiyle aramda ama opeli toyotası farketmez bence hepsi içinde olmalı. Anahtar teslim demek adı üstünde...Gider anahtarı alırsın çıkarsın:)Trafik sigortam var merak etmeyin:) Buyrun ruhsatınız dediklerinde ilk ona baktım ve içindeydi:) Axa'dan yapılmış 272,57 lira. Bayi bandrol için hediye diyemez zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #243 : Aralık 06, 2012, 19:29:25 »
Opel plaka masrafları dahil değildir dememiş:) 7. maddeye göre, anahtar teslim fiyatı hesaplanırken İzmir ili baz alınmıştır değişkenlik gösterebilir demiş...Zaten listede yazanlar anahtar teslim fiyatları hepsi dahil yani...Trafik sigortam var merak etmeyin:) Buyrun ruhsatınız dediklerinde ilk ona baktım ve içindeydi:) Axa'dan yapılmış 272,57 lira. Anahtar teslim demek zaten adı üstünde...Gider anahtarını alır çıkarsın:) Bence yani böyle olmalı;)

Opel in sayfasındaki şu maddeye dayanarak dahil değil demiştim
"6‐Plaka ‐ Ruhsat masrafları bilgi için olup şirketimizin taahhüdü değildir"

ayrıca reno'nun fiyat listesindeki açıklamaya bakarak anahtar teslim kavramının tam olarak zorunlu trafik sigortasını kapsamadığını düşünüyorum..

"* Yeni yönetmelik gereği trafik sigortası bedelinin peşin tahsil edilme zorunluluğu kaldırılmıştır. Bu nedenle sözkonusu tutar anahtar teslim fiyatlarımıza dahil edilmemiştir."
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #244 : Aralık 06, 2012, 19:37:20 »
astrada merak etmeyin 190 200 km hızları görüyor hemde daha az yakıtla :) auris almışssınız hayırlı olsun.
ayrıca linkteki gıcırdama normal değil o arabanın başına bir işler gelmiş. ve direksiyondaki soyulmada tırmakla kalkmış gibi
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #245 : Aralık 06, 2012, 19:39:07 »

Mezarcı tabiri buraya uymaktadır :P
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #246 : Aralık 06, 2012, 19:40:51 »
"6‐Plaka ‐ Ruhsat masrafları bilgi için olup şirketimizin taahhüdü değildir"

ayrıca reno'nun fiyat listesindeki açıklamaya bakarak anahtar teslim kavramının tam olarak zorunlu trafik sigortasını kapsamadığını düşünüyorum..

"* Yeni yönetmelik gereği trafik sigortası bedelinin peşin tahsil edilme zorunluluğu kaldırılmıştır. Bu nedenle sözkonusu tutar anahtar teslim fiyatlarımıza dahil edilmemiştir."
"6‐Plaka ‐ Ruhsat masrafları bilgi için olup şirketimizin taahhüdü değildir"

Demek ya bayi bana kıyak yaptı ya da 'bütün bu işlemleri kendim yaptırcam' demeyen müşterilerine araçları gerçek anlamda anahtar teslim veriyorlar:) Görüştüğüm bir bayi isterseniz kendiniz halledin plaka ruhsat vergi trafik sigortası işlemlerini, vereceğimiz fiyattan 900 tl düşeriz demişti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #247 : Aralık 06, 2012, 19:43:15 »
astrada merak etmeyin 190 200 km hızları görüyor hemde daha az yakıtla :) auris almışssınız hayırlı olsun.
ayrıca linkteki gıcırdama normal değil o arabanın başına bir işler gelmiş. ve direksiyondaki soyulmada tırmakla kalkmış gibi

İsmail bey  heves kaçırmak istemem ama astranın dizelinin auristen az yakması çok zor... hele 100km/s den sonra..

edit: yanlışım var galiba biraz düşününce, daha az yakabilir belki ama gideceğiniz yere auristen baya geç götürür..benim elimde astranın auristen az yakması mümkün değil diyeyim ben daha doğru olur :)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #248 : Aralık 06, 2012, 19:52:23 »
Bence de gıcırdamaları ve direksiyonu o hale getirmek için baya uğraşmışlar:) Hakkaten o kadar gıcırdama mı olur:) Sanmıyorum gıcırdamanın o boyuta ulaşacağını ne opelde ne toyotada ne citroende... Ama samimi birşey söyliyim; benim auriste, vitesle el freninin arasındaki kısımdan nerdeyse ona yakın sesler geliyordu:) Benim ve yanda oturanın dizi oraya değdikçe çıldırıyordum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #249 : Aralık 06, 2012, 22:33:38 »
Aileye hoş geldiniz :)

1500 km ye yaklaştım yağ eksiltme fark etmedim, bugün servise girdi kontrol edildi ekleme falan belirtilmemiş..
Satan satış görevlisi kesinlikle böyle bişey yaşamayacaksınız içiniz rahat olsun dedi. Toyota Türkiye'ye mail attım, cevap vermişler tel no istemişler, gönderdim telefonu aradılar. Bir bayan baya bir anlattı öyle bir sorun çıktı bazı araçlarda ama kronik bir sorun değil diye ısrar etti, sorunu kronik olarak kabul etmiyorlar. Düşük oranda sorun meydana geldi hepsi serviste ücretsiz halledildi dedi.. Benim tahminim kronik bir sorun olarak görmediklerini belirtmekle birlikte gerekli önlemleri aldıkları yönünde..

Cam filmini arabayı alırken araştıramadım(körü körüne yaptırmak da istemedim) ama yaz gelmeden mutlaka yaptırmak istiyorum bende, şart.

Alt koruma işine gelince, motorun yüksekte olmasından ziyade kedi falan girmesin diye yaptırasım var benimde ama metal değil plastik istiyorum..Malum metaller kaza anında motorun düşmesini engelleyip yolcular için tehlike arz ediyorlar..

Tekrardan hayırlı olsun :)

Edit :
yazın bizim bir arkadaşın aracına kedi girmiş alttan, motor çalışınca kedi sakatlanmış, kediyi veterinere yetiştircez derken kedi ısırmış. haydi bakalım kuduz aşısına, yurtdışına çıkacaktı aşılar bitmeden salmadılar :)

Arkadaşınızın yaşadığı talihsizliğe üzüldüm... Neyse umarım bizim araç o serilerden değildir. İlk çiziklerin tampon köşelerinde oluşacağı düşünüldüğünde tampon koruması mantıklı. Görüş bildiren arkadaşlara teşekkür ederim.  :)
AURIS 2012 COMFORT EXTRA PLUS DİZEL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Aralık 07, 2012, 17:26:18 »
sıfır arabamı alalı 1 yıl dolmak üzere.. zorunlu trafik sigortası, ilk motorlu taşıtlar vergisi bandrolü, plakalar ve ruhsat aldığım plaza tarafından yapılıp bana o şekilde anahtar teslimi yapılmıştı.. ayrıca para ödenmez anahtar tesliminde bu sayılan işlemlere..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #251 : Aralık 07, 2012, 17:30:12 »

valla süpersin Serkan hocam bir kasko eksik kalmış :D Allah nasip ederse bir daha sıfır araba almaya senle beraber gitmek isterim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #252 : Aralık 07, 2012, 17:40:55 »
sıfır arabamı alalı 1 yıl dolmak üzere.. zorunlu trafik sigortası, ilk motorlu taşıtlar vergisi bandrolü, plakalar ve ruhsat aldığım plaza tarafından yapılıp bana o şekilde anahtar teslimi yapılmıştı.. ayrıca para ödenmez anahtar tesliminde bu sayılan işlemlere..

+1 Aynen öyle, artık nereye saldıracaklarını şaşırdılar.

Ben Aurisi aldığımda bakım hediye ettiler :D hadi bakalım kim yenicek :P
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #253 : Aralık 07, 2012, 17:57:22 »
http://www.youtube.com/watch?v=AiDkA-dIh7U
200 gördüğüne göre çok rahat 160 görür ayrıca aratırmalarım devam ediyor bulcam kaç lt yaktığını...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #254 : Aralık 07, 2012, 17:59:57 »
valla süpersin Serkan hocam bir kasko eksik kalmış :D Allah nasip ederse bir daha sıfır araba almaya senle beraber gitmek isterim :D

Abi o zamanlar bagaj havuzu ile kışlık paspastan haberim yoktu yoksa onuda affetmezdim :) Bu arada aracımı 43 bin TL ye almıştım o zaman. D4-D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #255 : Aralık 08, 2012, 02:51:00 »
Abi o zamanlar bagaj havuzu ile kışlık paspastan haberim yoktu yoksa onuda affetmezdim :) Bu arada aracımı 43 bin TL ye almıştım o zaman. D4-D Comfort Extra

bunları tek tek not ediyorum Serkan hocam :) o zamana kadar hediye koparmadaki performansın da en üst seviyeye ulaşır diye bir öngörü oluştu bile bende :D bu arada aracını da güle güle kullan :) selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #256 : Aralık 08, 2012, 08:42:04 »

bunları tek tek not ediyorum Serkan hocam :) o zamana kadar hediye koparmadaki performansın da en üst seviyeye ulaşır diye bir öngörü oluştu bile bende :D bu arada aracını da güle güle kullan :) selamlar

hahah :) Saoalsın varolasın abi güldürdün beni sabah sabah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #257 : Aralık 12, 2012, 01:15:57 »
Selamlar,

Nihayet AURIS COMFORT PLUS aracı teslim aldım. Eve kadar 6-7 km sürdüm. ilk izlenimler:

-1000 km sonra servise çağırdılar. 1,5 -2 saat sürecek ve ücretsiz olacak  dediler. Muhtemelen bilinen kronik problemlere müdahale edecekler (direksiyon kramayer problemi, izolasyon vb.).

-Konsol gıcırtı problemini şimdi anladım. Henüz gıcırdamıyor ama el freniyle konsol arasındaki köprü yapının henüz farkına varmış durumdayım; bir ucu arabanın tabanına bir ucu önüne bağlanıyor. Gıcırtı yapmaması gerçekten zor.

-Yan aynalar, içerden elektronik bir tuşla kapatılıp açılıyor. Soruyorum kendime neden, neden diğer arabalar gibi kontakla ilişkilendirmemişler? Bulamıyorum...

-Kullanımı rahat, tabii önceki arabam 2001 Clio idi :)

-Optitron göstergeler  nerde yahu? Uyanıklar, showroom'da optitron'lu model vardı. Arka kol dayaması da gitmiş. Eminim bilimum ışıklandırma (bagaj ekstra, üst torpido vb.) azalmıştır. Malum modelin son yıllarındaki ucuzlatma durumları...

-Düz yolda vitesi yukarı at uyarısı birinci viteste 2500 devirden sonra yanıyor. Sanırım yol boş olacak şekilde hesaplanmış, sıkışık İstanbul tarfiğinde hep 1. vitesle gitmenize yol açabilir.

Bir de soru; bu araçlarda turbo hangi devirde devreye girer? Hangi viteste olduğumuza ve yol eğim durumlarına göre turbo devri değişir mi?

Teşekkürler,

Okay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #258 : Aralık 12, 2012, 01:40:38 »
Hayırlı olsun aracınız.

1000km bakımı düşündüğünüz gibi sorunlarla ilgili değildir, aracın rutin kontrolleri içindedir, her hangi bir sorun var mıdır diye kontrol edilir. Aracı gözle (elle müdahalede dahil) baştan aşağı kontrol ederler.

Turbo 1800 d/d devreye girer.

Dizellerde Optitron gösterge malesef ki kaldırıldı. Nedense %99'u şu an araçların üstünde bulunan Sport Kadranı beğeniyor ama ben Beyaz 3 boyutlu kadrana aşık olduğum için aklım onda kaldı :(

Vitesi yükseltmesi sizin gaza basışınızlada alakalıdır. 2200 devirde de atabilir sizin ne kadar gaz verdiğinizle orantılıdır. Zaten trafikte aracı 2. vitese vererek daha fazla yakmasını sağlar onuda sistem engelleyecektir. Vitesi sisteme bıraktığınızda en ekonomik şekilde gideceğinden şüpheniz olmasın.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #259 : Aralık 12, 2012, 23:47:24 »
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Servisten ilk 1000 km bakımı 1,5 - 2 saat sürer denilince kronik arızalara müdahale sanmıştım, belki bekleme süresini de hesaba katmışlardır. Vites değiştirme uyarı ışığı konusunda emin olamadım, belki de dediğiniz gibi gaza hızlı basıyorumdur, Auris de kökleyecek bu deyip 2500'de shift up uyarısı veriyordur. Yoksa 1. viteste 2300-2400 devirde 30-40 sn gitmek sonra duraklamak ekonomik olur mu ki? Bu tarz trafikte 2200'de falan ikiye geçiyorum... Neyse kafaya fazla takmamak lazım herhalde :)