Gönderen Konu: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?  (Okunma sayısı 31458 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #200 : Kasım 18, 2012, 23:51:10 »
Mahmut girme kanıma :)

Yok abi bir şey demedim . :)

Şaka bir yana ben chipsiz halinden de memnundum aracım gitmiyor diyenlere hayret ediyorum ya araçlarında sorun var ya beklentileri çok yüksek sonuçta 1.4 dizel motor . Ben chipsiz halde Adana dan niğdeye giderken rampaları araç full dolu 160 la çıktım daha ne olsun . Sollamalarda da beni hiç üzmedi .

Chipi niye taktın dersen ayağının altında 10-15 beygir fazla olmasının kimseye zararı olmaz . Gerçi zarar görenler oluyor ama neyse . :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Kasım 18, 2012, 23:51:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Kasım 18, 2012, 23:56:43 »
Fanatik olmuşsunuz çünkü, 2 haftadır kullandığınız bir aracı yere göğe sığdıramıyorsunuz. Umarım bunlar başınıza gelmez ama 2 ay sonra aracınızın sağından solundan ses gelmeyeceğini nereden biliyorsunuz? 1 yıl sonra motorda bir sıkıntı çıkmacayağını nereden biliyorsunuz?
Serkan bey, burda karşılıklı bilgi, fikir alışverişinde, paylaşımlarda bulunuyoruz...Ben birebir kendi eski aracımı ve çevremde auris kullanan arkadaşlarımın yorumlarını dile getiriyorum. Neden bazılarımız bu kadar rahatsız oluyo anlamıyorum... Araba işi şans işidir biraz da olabilir tabi... Ses gelebilir, arıza yapabilir, hepsi olabilir... Ama japon araçlarının sorunsuzluk, alman araçlarının sürüş konforu, iç aksam vb konulardaki başarısı malumdur. Bu demek değildir ki hiç bir japon arıza yapmayacak, hiç bir alman ses çıkarmayacak. Aurisin motor haricindeki gürültüsü fazla. Bunu kabul etmek kötü birşey değildir bence;) Bende o kadar para verip almıştım ben de severek kullanmıştım ama bir süre sonra eksi yönlerini görmeye başladım hepsi bu... Artık Toyota da o sorunsuzluk abidesi marka değil...Hiçbirinin olmadığı gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Kasım 18, 2012, 23:58:03 »
Kavga etmenin manasi yok. Mercedese audi ye binipte sikayeti olanda var:) binicisi memnunsa gerisi hikaye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Kasım 19, 2012, 00:11:39 »
Yok abi bir şey demedim . :)

Şaka bir yana ben chipsiz halinden de memnundum aracım gitmiyor diyenlere hayret ediyorum ya araçlarında sorun var ya beklentileri çok yüksek sonuçta 1.4 dizel motor . Ben chipsiz halde Adana dan niğdeye giderken rampaları araç full dolu 160 la çıktım daha ne olsun . Sollamalarda da beni hiç üzmedi .

Chipi niye taktın dersen ayağının altında 10-15 beygir fazla olmasının kimseye zararı olmaz . Gerçi zarar görenler oluyor ama neyse . :)

Mahmut çip olayını aydınlatabilirmisin? Kutu mu yazılım mı?Maliyet?Garanti?

birde buralarda yazıyorsunda yarın öbürgün yağ yakıyor diye gittiğinde toyotadakiler vay efendim biz seni forumda gördük arabayı çiplemişin demesinler...
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Kasım 19, 2012, 00:20:32 »

birde buralarda yazıyorsunda yarın öbürgün yağ yakıyor diye gittiğinde toyotadakiler vay efendim biz seni forumda gördük arabayı çiplemişin demesinler...

Sametcim şu konuya göz gezdir istersen
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41781.0

:)

Parasini hakeden ihtiyacimiİ karsilayan ne ise one yonelecegiz tabi ki..

D4D performans olarak multijetten cok daha iyi, hatta soyle diyeyim 1.4 luk toyota motoru 90 g lik 1.6 vw motoruna 1 saniye fark koyuyor..
Çok doğru burada doğru adımlar çıkıyor ortaya nelerdir bu doğru adımlar aklınıza gelebilecek herşey bir iki ufak örnek vermek gerekirse aracın hava sirkülasyonu, piston çapları, dizayn Aerodinamizm vs vs.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #205 : Kasım 19, 2012, 00:22:27 »

Abi görsünler yağ yakma sorununun chiple alakası olmadığını onlarda biliyor .

Chip konusuna gelirsek abi 400-500 tl gibi bir şey markası race chip ayrı bir kutu aracın rail sensörüne bağlanıyor .  Yakıt tüketimi basarsanız haliyle artıyor çünkü hiç bir alet size fazla gücü az yakıt tüketerek sunmaz bu mümkün değil . Ama sakin kullanırsanız yakıt tüketimi çok az da olsa düşüyor .

Garanti konusun da aracın garantisine servise chiple gitmediğiniz sürece bir şey olmaz çıkarması takması da 2 dakika . Chip kullandığınızı kanıtlamaları da imkansız gibi bir şey .

Abi aracın piston ve sekmanları yeni diye chipsiz kullanıyorum sanki el freni çekik gidiyorum . :)  Bu depo bitsin ilk işim chipi takmak olacak .

Sercan abinin paylaştığı konuda çok fazla bilgi mevcut ben paylaşacaktım ama benden hızlı davranmış . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #206 : Kasım 19, 2012, 00:26:44 »
Abi görsünler yağ yakma sorununun chiple alakası olmadığını onlarda biliyor .

Chip konusuna gelirsek abi 400-500 tl gibi bir şey markası race chip ayrı bir kutu aracın rail sensörüne bağlanıyor .  Yakıt tüketimi basarsanız haliyle artıyor çünkü hiç bir alet size fazla gücü az yakıt tüketerek sunmaz bu mümkün değil . Ama sakin kullanırsanız yakıt tüketimi çok az da olsa düşüyor .

Garanti konusun da aracın garantisine servise chiple gitmediğiniz sürece bir şey olmaz çıkarması takması da 2 dakika . Chip kullandığınızı kanıtlamaları da imkansız gibi bir şey .

Abi aracın piston ve sekmanları yeni diye chipsiz kullanıyorum sanki el freni çekik gidiyorum . :)  Bu depo bitsin ilk işim chipi takmak olacak .

Sercan abinin paylaştığı konuda çok fazla bilgi mevcut ben paylaşacaktım ama benden hızlı davranmış . :)

Konu iyimiş, geçen google de aratmış sağlıklı sonuç bulamamıştım..
bariz fark var diyorsunuz yani..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #207 : Kasım 19, 2012, 00:34:13 »
Bu arada .

Chip ile ilgili başka birşey.

Belki bilirsiniz vw garantiyi bozmadan araçlarına abt adı altında yazılım yapıyor fiyatı da 1500-2000 eur civarında yaptıkları şey race chip gibi bir kutu takmak . Mantığı da race chiple aynı hatta race chip ten iyi olacağını sanmıyorum . Çünkü box tuning de race chip en iyisi diyebilirim .

Konu iyimiş, geçen google de aratmış sağlıklı sonuç bulamamıştım..
bariz fark var diyorsunuz yani..

Abi forumdan bir çok kişi aldı sadece Umut bacı memnun olmadı oda ya arızalı kutu aldı yada aracında başka bir sorun olduğu için araç chipi takınca olumsuz tepkiler verdi . Siz almayı düşünüyorsanız ilk 5000 km chipsiz kullanmanızı tavsiye ederim ondan sonra sorun yoksa satan biryere gidip deneyerek alabilirsiniz memnun kalmazsanız aracınızdan geri söküyorlar . Arkadaşım doblolarına öyle aldı ve oda şu an kullanıyor.

Performans artışı olarak ciddi derecede fark oluyor .

Ben eğer yağ eksiltme sorununu bir daha yaşamazsam sprint booster da alacam . Bu sorunun giderilip giderilmediğini niye bekliyor diye soracak olursanız sorun devam ederse araca masraf yapmayı düşünmüyorum satıp başka bir araç alacam ama inşallah sorun düzelmiştir çünkü gerçekten araçtan memnunum ve satmak istemiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Kasım 19, 2012, 01:19:09 »
Gereksiz bir gerginlik olmuş gibi görünüyor. Mahmut Bey bir önceki sayfada çok güzel açıklamış durumu. C sınıf araçlar için herşeyi ile mükemmel olanını bulmak çok zor.

Kimse yoğurdum ekşi demez, ekşi denmesinden de hoşlanmaz. Bir arkadaşımın çok sevdiği Megan benim araç listeme hiç bir zaman girmezken, bana göre araba budur dediğim Corolla'yı siz sevmemiş olabilirsiniz. Sonuçta Toyota sevenlerin çoğunlukta olduğu bir forumda Toyota eleştirisi yazıyorsanız bu eleştiriye defansif bir görüşün olacağını düşünmemek mümkün değil. İnsanların binlerce lira vererek aldığı, alırken beğendi araca kötü derseniz elbette tepki olacaktır bu durumda biraz daha anlayışlı olmak gerek. Tüm yazan arkadaşlardan daha sakin ve kırıcı olmadan devam etmelerini rica ediyorum

Konuyu başka bir yönetici arkadaşım kilitlemiş, ben kilitlenmesine gerek olduğunu düşünmüyordum ama kilit açılana kadar sakinleşmekte fayda var.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Kasım 19, 2012, 18:40:21 »
Astra gibi kaliteli elit bi arabada hiç ses olurmu canım ya tabi.Bi de bu araba 11.000'De.Direksiyona bakmayın bile :argh:
http://forum.donanimhaber.com/m_67692653/mpage_3/key_astra+ic+mekan/tm.htm
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Kasım 19, 2012, 18:46:37 »
Astra gibi kaliteli elit bir arabada hiç ses olurmu canım ya tabi.bir de bu araba 11.000'De.Direksiyona bakmayın bile :argh:

Saygısızlık yapmak istemem fakat videonun youtubedeki başlığı ''Citroen c4 ön konsol'' diye yazıyor. Ayrıca konsoluda hiçbir astra modeline benzetemedim. Bir yanlışlık olabilir mi? :blink:

İlk sayfadaymış videolar şimdi gördüm. Ben yanlış yere bakmışım özür dilerim...
Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızları da göremezsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #211 : Kasım 19, 2012, 19:52:41 »
Astra gibi kaliteli elit bir arabada hiç ses olurmu canım ya tabi.bir de bu araba 11.000'De.Direksiyona bakmayın bile :argh:

İyimiş :)

Tasarıma da aldanmamak lazımmış demek ki, bu işin almanı japonu olmuyormuş..

Astrayı geçtim insignia'da bile şikayetler var..

http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=5057.0

http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=3491.0
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #212 : Kasım 19, 2012, 21:58:12 »
İyimiş :)

Tasarıma da aldanmamak lazımmış demek ki, bu işin almanı japonu olmuyormuş..

Astrayı geçtim insignia'da bile şikayetler var..

http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=5057.0

http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=3491.0
Önemli olan burda daha yeni alınan bi arabayı övmemek bence çünkü tartıştığımız araç C sınıfı sonuçta o kaliteli bu kalitesiz demek saçma.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #213 : Kasım 22, 2012, 02:07:42 »
Arkadaşlar kimin arabası iyidir kötüdür kimseyi elbette ilgilendirmez ama herkes fikrini ve tecrübesini söylediği zaman  insanlar birşeyleri tecrübelerden öğrenmiş olucak bunun kimseye zararı yok. Benim arabam la ilgili gitmiyor desinler bana göre gidiyor bana yetiyor ama bi başkasına göre gitmeyen veya konforsuz olabilir. Herkes istediğini söylesin ne en iyisi toyota nede bi başkası.
Genelde bi atışmadır gidiyor marka model yarışı var gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Eğitim
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #214 : Aralık 04, 2012, 14:53:25 »
Dün akşam saat 2 ye kadar burada yazılan yorumları okudum. yeni astramı auris mi arasında kararsızdım.. az önce aurisi aldım. hayırlı ugurlu olsun. 48300 auris 1.4 dizel comfort plus.. umarım opelden (corsa 1.4 benzinli aracımı sattım)  toyoto ya geçişimde memnun kalırım...
Toyota auris 1.4 dizel 2012 model

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #215 : Aralık 05, 2012, 10:54:57 »
Dün akşam saat 2 ye kadar burada yazılan yorumları okudum. yeni astramı auris mi arasında kararsızdım.. az önce aurisi aldım. hayırlı ugurlu olsun. 48300 auris 1.4 dizel comfort plus.. umarım opelden (corsa 1.4 benzinli aracımı sattım)  toyoto ya geçişimde memnun kalırım...

Hayırlı olsun umarım memnun kalırsınız, opelin ses yalıtımı toyotadan daha iyidir eğer yapabilme şansınız var ise aracı teslim almadan üzerinde gelen dunlop yada bridstone lastikleri daha yumuşak lastikle değiştirin. Örneği Michelin.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #216 : Aralık 05, 2012, 11:35:48 »

İlker bey hayırlı olsun aracınız Aurisler memnun bırakır genelde ama tabiki sorun yaşayanlarımızda mevcut. Umarım memnun kalırsınız ve de aracınız içinize siner. ;)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #217 : Aralık 05, 2012, 11:37:33 »

Şoktayım bu kadar ses mi gelirmiş yahu :wacko: Astradan da C4'tende ciddi sinir bozucu sesler geliyor.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Aralık 05, 2012, 11:39:10 »

hayırlı olsun ilker bey güle güle en güzel günlerde kullanın. bence auris olmasının önemi yok netice de toyota olduğu için hepimizi ilgilendirir sizin memnun kalmanız bizler içinde memnuniyet aksi olması da aksine bir durum yaratacaktır. umarım memnun kalırsınız.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #219 : Aralık 05, 2012, 14:23:48 »

Hayirli olsun, iyi fiyat :) yaninda hediye ne aldiniz, bir de trafik sigortasi ve temmuz pulu onlardan mi..

Ben de 1453 km yapmisim bu arada 1000 bakimina geldim servis elemani fark etti  :)

Su anlin arabada bir skinti yok
2021 Corolla 1.5   MDS