Gönderen Konu: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?  (Okunma sayısı 31464 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #180 : Kasım 18, 2012, 19:54:39 »
Faruk bey astra almışsınız kullanıyorsunuz hayırlı olsun da arkadaş aracını aldı bize de hayırlı olsun demek düşer. Tamam sizin aracınız süper biz hepimiz yanlış yaptık, umarım tatmin etmiştir.
Hepimiz Samet beye hayırlı olsun dedik zaten. Tüm iyi dileklerimizi söyledik. Ben sadece biraz da şakayla karışık astra almasını tavsiye ettim cümlelerimin sonuna her seferinde gülücük koydum ki söylediklerim yanlış ya da sert anlaşılmasın. 'Sizin aracınız süper biz yanlış yaptık umarım tatmin etmiştir' gibi çocukça söylemlere gerek yok. Kendimi tatmin etmek gibi bir derdim yok. Halimden memnunum çok şükür.

Auriste Astrada gerçekten iyi araçlar, kaldıki 1.3 Astra malesef pasif kalıyor, Auristeki 1.4 gayet tatmin edici fakat çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
Ayrıca Aurisin yol tutuşundan şüphesi olanın araba bilgisini tartışırım.Aurisin aldığı ödüller boşuna değil sevgili dostlar.

Samet bey önceden de söylediğim gibi emin olun çok başarılı bir araç aldınız. Güle güle keyifli kazasız belasız sürüşler dilerim Tüm TCT ailesine.
Aurisin yol tutuşundan memnun değildim demek ki benim araba bilgim sıfır...
Faruk bey ,
Plastik kalitesi astrada daha iyi gorunuyor fakat yeni bir arac,yillandikca ortaya cikar, auris 2010 da plastik kalitesini duzeltti ayrica..
Bagaj hacmi auriste 354 astrada 351, aurisin bir ince stepnelik isi var, 150tl..

Astrada arka koltuga oturunca dizlerim zor sigdi, boyum 175 kilom 75.

Esp olan bir aracta yol tutusu fazlasiyla yeterlidir diye dusunuyorum.. Ayrica aurisin yuksek olmasi biraz kotuymus gibi hissettiriyor olabilir..

Kaporta kalitesi auriste kotu degil,agirliklari yaklasik zaten..

D4D hele ki 6 vitesli bir D4D 1.3 multijetten cok daha sessiz emin olun :) kaldi ki yol sesini seven biriyim, sevmesem on tarafi izole etmek cok ciddi bir sorun degil...

Hocam herseyi gectim de Ev degil Araba aliyoruz, mumkunse gaza basinca yolda gitsin biraz da :)
Samet bey size katılıyorum zaten motor konusunda...Bunun için dedim astrada 1.3 değil de fiat bravoda kullandıkları motor olsa diye... Bagaj konusu için litre hesabından ziyade iki bagaja yan yana bakın farkı o zaman anlayabilirsiniz... Astranın arka koltukları yeterince geniş siz oturduğunuzda ön koltuk gerideydi belki de... Kaporta için dediğimin arkasındayım çünkü aurisin kaput ve tamponunda her taş çarpan yerin boyası atıyordu...Teyzemin 6 yıldır kullandığı astrada sayılmayacak kadar taş izi olmasına rağmen hepsi sadece 'iz'. Ki bir bayanın kullandığı araç bu...Hatta daha önce bu forumda 'aurisin boyası bu kadar ince mi hemen atıyor çok çabuk çiziliyor boya kalitesi artırılmalı' diye şikayet eden birini hatırlıyorum. Plastik kalitesi de dediğiniz gibi yıllandıkça ortaya çıkacaktır. Düz yolda hiç bir ses olmayan aracım bozuk yola girince dile geliyordu resmen.
Araç konusunda hassas biriyim, kulağım da çok iyidir ve fazladan gelen seslere dayanamam. Ben aurisin bu yönlerini dile getirdiğim için tepki çekiyo olabilirim ama emin olun ki bizzat yaşadıklarımı bildiklerimi yazıyorum. 2 yılda 40000 km yol yaptım ve söylediklerimde hiç bir abartı yok. Benim fikirlerim, benim yaşadıklarım bunlar. İsteyen istediği cevabı yazmakta özgürdür sonuç olarak... Astra şöyle iyi böyle iyi demiyorum ben, aurisle karşılaştırıyorum sadece. Astranın her yönden auristen iyi bir araba olduğunu düşünüyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Kasım 18, 2012, 19:54:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Kasım 18, 2012, 20:05:06 »
Hepimiz Samet beye hayırlı olsun dedik zaten. Tüm iyi dileklerimizi söyledik. Ben sadece biraz da şakayla karışık astra almasını tavsiye ettim cümlelerimin sonuna her seferinde gülücük koydum ki söylediklerim yanlış ya da sert anlaşılmasın. 'Sizin aracınız süper biz yanlış yaptık umarım tatmin etmiştir' gibi çocukça söylemlere gerek yok. Kendimi tatmin etmek gibi bir derdim yok. Halimden memnunum çok şükür.

Konuyu okuyan herkes görüyor kimin ne maksatla yorum yazdığını. Sizinkisi artık fanatiklik olmuş bilginize.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #182 : Kasım 18, 2012, 20:10:02 »
Konuyu okuyan herkes görüyor kimin ne maksatla yorum yazdığını. Sizinkisi artık fanatiklik olmuş bilginize.
Benden iyi biliyorsunuz demek ne maksatla yorum yazdığımı? söyleyin de bilelim ne maksatla yorum yazıyormuşum ben? Neyin fanatikliği olmuş bendeki? Henüz 2 haftadır kullandığım opelin mi? yoksa kendi emeğimle aldığım ilk arabam toyotanın mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #183 : Kasım 18, 2012, 20:12:59 »
Tamam arkadaslar gerilmeyelim :) bugun aurise bineriz yarin astra bi bakmisin dacia ya bineriz..

Parasini hakeden ihtiyacimiİ karsilayan ne ise one yonelecegiz tabi ki..

Ne astra ne auria 10 numara araclar degil eksileri var artilari var ama kim ne derse desin astraya o motor zayif..

D4D performans olarak multijetten cok daha iyi, hatta soyle diyeyim 1.4 luk toyota motoru 90 g lik 1.6 vw motoruna 1 saniye fark koyuyor..
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #184 : Kasım 18, 2012, 20:22:08 »
Tamam arkadaslar gerilmeyelim :) bugun aurise bineriz yarin astra bir bakmisin dacia ya bineriz..

Parasini hakeden ihtiyacimiİ karsilayan ne ise one yonelecegiz tabi ki..

Ne astra ne auria 10 numara araclar degil eksileri var artilari var ama kim ne derse desin astraya o motor zayif..

D4D performans olarak multijetten cok daha iyi, hatta soyle diyeyim 1.4 luk toyota motoru 90 g lik 1.6 vw motoruna 1 saniye fark koyuyor..
Samet bey zaten ortamı germek gibi bir maksadım olamaz... Ufak bir muhabbet nerelere geldi...Biz araçları konuşmaya devam edelim:) Motor konusunda sonuna kadar haklısınız. Astraya 1.3 motor olmaz bende bunu dedim zaten çok defa. Anlamadığım şey madem fiatla bir anlaşma var ortada. Neden 1.3 multijeti yerine 1.6 multijeti kullanmıyor opel? fiat bravoda kullanılan 1.6 multijet 120 beygir 300 torklu dillere destan bir motor var ortada...Onu kullansa sizin tercihiniz de farklı olurdu bence:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #185 : Kasım 18, 2012, 20:22:36 »
Benden iyi biliyorsunuz demek ne maksatla yorum yazdığımı? söyleyin de bilelim ne maksatla yorum yazıyormuşum ben? Neyin fanatikliği olmuş bendeki? Henüz 2 haftadır kullandığım opelin mi? yoksa kendi emeğimle aldığım ilk arabam toyotanın mı?

Fanatik olmuşsunuz çünkü, 2 haftadır kullandığınız bir aracı yere göğe sığdıramıyorsunuz. Umarım bunlar başınıza gelmez ama 2 ay sonra aracınızın sağından solundan ses gelmeyeceğini nereden biliyorsunuz? 1 yıl sonra motorda bir sıkıntı çıkmacayağını nereden biliyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #186 : Kasım 18, 2012, 20:30:18 »
Samet bey zaten ortamı germek gibi bir maksadım olamaz... Ufak bir muhabbet nerelere geldi...Biz araçları konuşmaya devam edelim:) Motor konusunda sonuna kadar haklısınız. Astraya 1.3 motor olmaz bende bunu dedim zaten çok defa. Anlamadığım şey madem fiatla bir anlaşma var ortada. Neden 1.3 multijeti yerine 1.6 multijeti kullanmıyor opel? fiat bravoda kullanılan 1.6 multijet 120 beygir 300 torklu dillere destan bir motor var ortada...Onu kullansa sizin tercihiniz de farklı olurdu bence:)

O motor olsa ve mevcut fiyat ile o araci verseler taki ki opele de yonelebilirdim fakat anlasma yok o motor ile ilgili bildigim kadari ile.. Kaldi ki o motoru koyarsa opel o aracin fiyatini ziplatir :)

Bu arada astra hakikaten dar, on koltuk geri cekilmemisti, zaten on koltukta araci kullanan ve kendisine gore ayarlamis bir agkadas vardi bindigimiz sirada..O halde iken arka koltuga gectigimde dizlerim on koltuga deyiyordu..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Kasım 18, 2012, 20:37:57 »
yahu  ben anlamıyorum. Opel taraftarlarını neden bu forumda gezip Toyota'yı yerden yere vurmaya çalışır anlamış değilim. :) Opelciysen kardeşim git opel forumu var orada takıl;) Yok Auris şöyle yok böyle.. Yok toyota şöyle şu şöyle... Eğer Toyota böyleyse neden dünyanın en çok satan aracı onu söyleyin ondan sonra konuşalım. Biz Toyota alarak hata yaptık siz yapmayın tamam mı efendim....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Kasım 18, 2012, 20:52:04 »
C sınıfında dört dörtlük diyebileceğimiz bir araç maalesef yok .

Biri fazla yakar , birinin iç plastik malzemesi kötüdür , birinin yol tutuşu iyi değildir , biri içeri fazla ses alır , birinin tipi kayıktır , biri çok güzeldir ama sürekli sorun çıkartır , birinin içi dardır , birinin performansı düşüktür , biri pahalıdır ... bu böyle çok uzar . :)

Yani diyeceğim o ki c sınıfında başta da dediğim gibi dört dörtlük araç maalesef yok ondan beklentimiz neyse ona göre tercih yapmalıyız veya fiyat performans olarak hangisi mantıklı ise onu tercih etmeliyiz .

Bu saydıklarım c sınıfı bmw , audi gibi markalarda da geçerlidir bmw 1 serisini de audi a3 ü de test etme veya yakından inceleme fırsatım olmadı ama mutlaka ikisinin en az bir dez avantajı vardır .

Kısa ve öz olarak bunun için bir birimizi kırmaya gerek yok herkesin araçtan beklentileri farklıdır ve herkes kendi beklentilerini karşılayacak araçlar tercih edecektir en doğalı da bu . Bunun için birbirimizi kırmamıza gerek yok .

yahu ben anlamıyorum. Opel taraftarlarını neden bu forumda gezip Toyota'yı yerden yere vurmaya çalışır anlamış değilim. :) Opelciysen kardeşim git opel forumu var orada takıl;) Yok Auris şöyle yok böyle.. Yok toyota şöyle şu şöyle... Eğer Toyota böyleyse neden dünyanın en çok satan aracı onu söyleyin ondan sonra konuşalım. Biz Toyota alarak hata yaptık siz yapmayın tamam mı efendim....

Abi bu forumun bu yönünü seviyorum biri toyotayı kötüledi mi veya başka markayı övdü mü forumdan kovulmuyor . Herkes istediği gibi eleştirisini yapabiliyor .

Mesela ben bir daha toyota almam . :)

Toyota bundan 10-15 yıl önceki sorunsuzluk imajının kaymağını halen yiyor . Ama bundan 15 yıl önceki sorunsuz toyotalar artık maalesef yok belki şu anki araçları diğer araçlardan sorunsuz olabilir ama bundan 15 yıl öncesi araçlar gibi sorunsuz araçları toyota artık yapmıyor . Ama şu da var şu anki araçlar arasında belkide en sorunsuzu yine toyotadır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #189 : Kasım 18, 2012, 21:06:53 »
C sınıfında dört dörtlük diyebileceğimiz bir araç maalesef yok .

Biri fazla yakar , birinin iç plastik malzemesi kötüdür , birinin yol tutuşu iyi değildir , biri içeri fazla ses alır , birinin tipi kayıktır , biri çok güzeldir ama sürekli sorun çıkartır , birinin içi dardır , birinin performansı düşüktür , biri pahalıdır ... bu böyle çok uzar . :)

Yani diyeceğim o ki c sınıfında başta da dediğim gibi dört dörtlük araç maalesef yok ondan beklentimiz neyse ona göre tercih yapmalıyız veya fiyat performans olarak hangisi mantıklı ise onu tercih etmeliyiz .

Bu saydıklarım c sınıfı bmw , audi gibi markalarda da geçerlidir bmw 1 serisini de audi a3 ü de test etme veya yakından inceleme fırsatım olmadı ama mutlaka ikisinin en az bir dez avantajı vardır .

Kısa ve öz olarak bunun için bir birimizi kırmaya gerek yok herkesin araçtan beklentileri farklıdır ve herkes kendi beklentilerini karşılayacak araçlar tercih edecektir en doğalı da bu . Bunun için birbirimizi kırmamıza gerek yok .

Abi bu forumun bu yönünü seviyorum biri toyotayı kötüledi mi veya başka markayı övdü mü forumdan kovulmuyor . Herkes istediği gibi eleştirisini yapabiliyor .

Mesela ben bir daha toyota almam . :)

Toyota bundan 10-15 yıl önceki sorunsuzluk imajının kaymağını halen yiyor . Ama bundan 15 yıl önceki sorunsuz toyotalar artık maalesef yok belki şu anki araçları diğer araçlardan sorunsuz olabilir ama bundan 15 yıl öncesi araçlar gibi sorunsuz araçları toyota artık yapmıyor . Ama şu da var şu anki araçlar arasında belkide en sorunsuzu yine toyotadır .

+1
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Kasım 18, 2012, 23:11:58 »
Yarın bi link koyacağım buraya astra alıp ta içindeki seslerden bıkan  adamin dramini hem de videolu hadi bakalım.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Kasım 18, 2012, 23:14:21 »
Bugün pazarda görmüştüm astra 41 bine satılıktı araç da 140 beygir yazıyorduda dizelmi benzinlimi hatırlamıyorum. Acaba dizelde olması mümkünmü şayet dizelse 140 beygir süper ama zannetmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #192 : Kasım 18, 2012, 23:19:52 »
Bugün pazarda görmüştüm astra 41 bine satılıktı araç da 140 beygir yazıyorduda dizelmi benzinlimi hatırlamıyorum. Acaba dizelde olması mümkünmü şayet dizelse 140 beygir süper ama zannetmiyorum

Dizelleri 1.3 CDTI ECOTEC 95 bg sizin gördüğünüz araç 1.4 Turbo ECOTEC 140 bg benzinli. Onun birde 1.6 Turbo ECOTEC 180 bg lik benzinlisi var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #193 : Kasım 18, 2012, 23:22:35 »
EVet turbo yazıyordu birde arkasında. Maşşallah benzinlilerde sınır tanımıyorlar gayet tatminkar dizelden sonra bu performans cezbedici geliyor.Herhalde benzinli satışları ile ilgilimi nedir auris benzinlide 120 130 beygir var galiba. Maşşallah 140 160 beygir çok güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #194 : Kasım 18, 2012, 23:24:52 »
EVet turbo yazıyordu birde arkasında. Maşşallah benzinlilerde sınır tanımıyorlar gayet tatminkar dizelden sonra bu performans cezbedici geliyor.Herhalde benzinli satışları ile ilgilimi nedir auris benzinlide 120 130 beygir var galiba. Maşşallah 140 160 beygir çok güzel.

Auris benzinlide 132 bg ve 124 bg lik atmosferik motorlar var. Avantajı LPG ye çok uyumlu motorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #195 : Kasım 18, 2012, 23:31:24 »
Bu motorları bu beygirleri duydukdan sonra 1.4 d4d 90 beygirlik dizel hiç tatmin edici gelmiyor.özelliklede arabada iki üç kişi varken hafif tepede 1. vitestn ikiye geçince arabanın ölü gibi hızlanması hiçde hoş değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #196 : Kasım 18, 2012, 23:37:41 »
Bu motorları bu beygirleri duydukdan sonra 1.4 d4d 90 beygirlik dizel hiç tatmin edici gelmiyor.özelliklede arabada iki üç kişi varken hafif tepede 1. vitestn ikiye geçince arabanın ölü gibi hızlanması hiçde hoş değil.

Toyota'nın dizeli bence de yetersiz ama çokta kötü değildir :) Aşağıdaki konuya bakabilir misiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45692.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Kasım 18, 2012, 23:40:53 »
Toyota'nın dizeli bence de yetersiz ama çokta kötü değildir :) Aşağıdaki konuya bakabilir misiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45692.0

Abi ben chip taktım .

Herkes neye uğradığını şaşırıyor . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #198 : Kasım 18, 2012, 23:43:05 »
Abi ben chip taktım .

Herkes neye uğradığını şaşırıyor . :)

Mahmut girme kanıma :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #199 : Kasım 18, 2012, 23:43:16 »
Auris benzinlide 132 bg ve 124 bg lik atmosferik motorlar var. Avantajı LPG ye çok uyumlu motorlar.
Katılıyorum;) lpg ile çok iyi anlaşıyor özellikle brcyi tek geçerim toyotada. Tecrübeyle sabittir...