0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı olsun Samet Bey aracınız. Astra alın diye çok direttim ama siz baya kararlıymışsınız:) 2 yıl Auris kullanmış biri olarak yol tutuşundan pek memnun değildim. Bu da aracın yüksekliğiyle ilgili sanırım daha çok. Tabiri caizse araba yola pek oturmuyor. Yüksek hızlarda pek stabil değildi açıkçası. Direksiyonu hafifçe tutmak korkutuyordu beni. Rüzgardan fazlaca etkileniyordu. Benim yaşadıklarım,hissettiklerim bunlar. Siz hiçbirini yaşamazsınız umarım;)
Yalniz bugun arkadasa i20 alamaya gittik orda i30 dizel fiyatini sordum. Ogretmen kampanyasi falan derken 45 e birakiriz dediler.. Auristen fazlasi var eksigi yok..Hyundai kullanmis ve on yargilari olmayan biri olarak icim gitti.. Tesellim Toyotanin Marka imaji ve ikici el degeri..
Astra dizel maalesef performans olarak bana hitap edemedi Faruk bey auris makyajli kasada yol tutusu biraz daha duzelmis olabilir, siz eski kasasini mi kullanmistiniz??Benim arac gerek yol tutusu gerek performans gayet iyi geldi bana.. Hele 140'i 6. Viteste minimum yakitla gitmek yok mu, bir daha iyi ki astra almamisim diyorum
Evet ben makyajsız kasa kullandım ama bir fark olacağını sanmıyorum. Araçlar nerdeyse birebir aynı:) Benimle aynı fikirde olan çok sayıda makyajlı kasa sahibi görüyorum gerek burda gerek çevremden... Emsali olabilecek diğer araçlarla kıyaslıyorum tabi ben yoksa Auris kendi çapında gayet güzel bir araba... Aracın 6 vites olması tabiki avantaj ama rakamlar astranın daha az yaktığını gösteriyor:)
Astranın aurise göre tek iyi yönü bana göre tasarımı.
Yol tutuşu, iç mekan plastik kalitesi, kaportasının sağlamlığı, bagaj hacmi, sürüş esnasındaki sessizliği( yol sesi,rüzgar sesi,süspansiyon sesi) vs vs...bunlar sizin için önemsiz sanırım. Dizel için konuşuyorsak eğer motorunun daha performanslı olmasından başka aurisin bir tane iyi yönü var mı acaba? Astrada eğer, fiatla ortak kullandıkları lineada bulunan 1.3 multijet değil de fiat bravoda kullanılan 1.6 multijet motor kullanılsa piyasada neler olurdu tahmin bile edemiyorum...
i30 u bende çok beğeniyorum fakat yakıtı Auris'ten fazla. Test sürüşüne çıktım dizel otomatik vitesti ortalama tüketim 11 litre idi. Hadi dikkatli kullansan şehiriçi 7-8 litreden aşağı düşmez.
benim arabamda da vsc yok ben eibach 3.5 cm yay taktım yol tutuş konusunda efsane oldu desem yalan olmaz şimdi yaptığım testleri burada söylemiyim özellikle bir arakadşım baya zorladı tam not verdi kendisinde de scirocco var
Samet bey ben alacak olsam neden auris alırdım söyleyim kısaca.En başta kim ne derse dedin piyasadaki en sorunsuz markalardan biri toyotadır.Yedek parça sorunu hiç yok.İkinci elde kesinlikle en avatajlı araçlardan.Piyasada estetik olarak sevilen araçlardan.İhtiyaca göre diesel ve benzin seçenekleri diğerlerinde olduğu gibi burada da var.Bunun yanıda şayet çocuğunuz varsa auris yerine corolla düşünün derim.Zira auris bagaj hacmi yetersiz.Bagaj konusunda rakipleri le değil ihtiyaçlarımlakarşılaştırma yapıyorum.Mesela bebek arası çok zor sığıyor.Son dönemlerde ekenomik sıkıntı sebebi ile aracını satan çok fazla kişi var yazık ki.Bu yüzden düşük kilometre auris diesel yada 1,6 avensis düşünülebilir.Kesinlikle mutlu olmayacağınız aracı almayınız.Hele ki eşiniz mutlaka sevmeli.Kabul edelim ki kadınların estetik anlayışı genel manada bizlerde daha iyi Ayrıca referans isterseniz Sercan Karabulut 'un auris konusundaki yazılarının altına imzamı atarım.