Gönderen Konu: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?  (Okunma sayısı 31459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #160 : Kasım 17, 2012, 19:48:55 »
Hayırlı olsun Samet Bey aracınız. Astra alın diye çok direttim ama siz baya kararlıymışsınız:) 2 yıl Auris kullanmış biri olarak yol tutuşundan pek memnun değildim. Bu da aracın yüksekliğiyle ilgili sanırım daha çok. Tabiri caizse araba yola pek oturmuyor. Yüksek hızlarda pek stabil değildi açıkçası. Direksiyonu hafifçe tutmak korkutuyordu beni. Rüzgardan fazlaca etkileniyordu. Benim yaşadıklarım,hissettiklerim bunlar. Siz hiçbirini yaşamazsınız umarım;)

Astra dizel maalesef performans olarak bana hitap edemedi Faruk bey :) auris makyajli kasada yol tutusu biraz daha duzelmis olabilir, siz eski kasasini mi kullanmistiniz??

Benim arac gerek yol tutusu gerek performans gayet iyi geldi bana.. Hele 140'i 6. Viteste minimum yakitla gitmek yok mu, bir daha iyi ki astra almamisim diyorum :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Kasım 17, 2012, 19:48:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #161 : Kasım 17, 2012, 19:54:58 »
Yalniz bugun arkadasa i20 alamaya gittik orda i30 dizel fiyatini sordum. Ogretmen kampanyasi falan derken 45 e birakiriz dediler.. Auristen fazlasi var eksigi yok..

Hyundai kullanmis ve on yargilari olmayan biri olarak icim gitti.. Tesellim Toyotanin Marka imaji ve ikici el degeri..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #162 : Kasım 17, 2012, 20:36:05 »
Yalniz bugun arkadasa i20 alamaya gittik orda i30 dizel fiyatini sordum. Ogretmen kampanyasi falan derken 45 e birakiriz dediler.. Auristen fazlasi var eksigi yok..

Hyundai kullanmis ve on yargilari olmayan biri olarak icim gitti.. Tesellim Toyotanin Marka imaji ve ikici el degeri..

i30 u bende çok beğeniyorum fakat yakıtı Auris'ten fazla. Test sürüşüne çıktım dizel otomatik vitesti ortalama tüketim 11 litre idi. Hadi dikkatli kullansan şehiriçi 7-8 litreden aşağı düşmez.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #163 : Kasım 18, 2012, 00:22:18 »
Astra dizel maalesef performans olarak bana hitap edemedi Faruk bey :) auris makyajli kasada yol tutusu biraz daha duzelmis olabilir, siz eski kasasini mi kullanmistiniz??

Benim arac gerek yol tutusu gerek performans gayet iyi geldi bana.. Hele 140'i 6. Viteste minimum yakitla gitmek yok mu, bir daha iyi ki astra almamisim diyorum :)
Evet ben makyajsız kasa kullandım ama bir fark olacağını sanmıyorum. Araçlar nerdeyse birebir aynı:) Benimle aynı fikirde olan çok sayıda makyajlı kasa sahibi görüyorum gerek burda gerek çevremden... Emsali olabilecek diğer araçlarla kıyaslıyorum tabi ben yoksa Auris kendi çapında gayet güzel bir araba... Aracın 6 vites olması tabiki avantaj ama rakamlar astranın daha az yaktığını gösteriyor:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Kasım 18, 2012, 01:10:27 »
Evet ben makyajsız kasa kullandım ama bir fark olacağını sanmıyorum. Araçlar nerdeyse birebir aynı:) Benimle aynı fikirde olan çok sayıda makyajlı kasa sahibi görüyorum gerek burda gerek çevremden... Emsali olabilecek diğer araçlarla kıyaslıyorum tabi ben yoksa Auris kendi çapında gayet güzel bir araba... Aracın 6 vites olması tabiki avantaj ama rakamlar astranın daha az yaktığını gösteriyor:)
Astranın aurise göre tek iyi yönü bana göre tasarımı.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #165 : Kasım 18, 2012, 01:13:48 »

Hocam fabrika verilerini bosver.. Benim gibi arac kullanan birinde astranin auristen daha az yakmasi mumkun degil..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Kasım 18, 2012, 02:28:41 »
Astranın aurise göre tek iyi yönü bana göre tasarımı.
Yol tutuşu, iç mekan plastik kalitesi, kaportasının sağlamlığı, bagaj hacmi, sürüş esnasındaki sessizliği( yol sesi,rüzgar sesi,süspansiyon sesi) vs vs...bunlar sizin için önemsiz sanırım. Dizel için konuşuyorsak eğer motorunun daha performanslı olmasından başka aurisin bir tane iyi yönü var mı acaba? Astrada eğer, fiatla ortak kullandıkları lineada bulunan 1.3 multijet değil de fiat bravoda kullanılan 1.6 multijet motor kullanılsa piyasada neler olurdu tahmin bile edemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #167 : Kasım 18, 2012, 08:59:20 »
Yol tutuşu, iç mekan plastik kalitesi, kaportasının sağlamlığı, bagaj hacmi, sürüş esnasındaki sessizliği( yol sesi,rüzgar sesi,süspansiyon sesi) vs vs...bunlar sizin için önemsiz sanırım. Dizel için konuşuyorsak eğer motorunun daha performanslı olmasından başka aurisin bir tane iyi yönü var mı acaba? Astrada eğer, fiatla ortak kullandıkları lineada bulunan 1.3 multijet değil de fiat bravoda kullanılan 1.6 multijet motor kullanılsa piyasada neler olurdu tahmin bile edemiyorum...

Faruk bey astra almışsınız kullanıyorsunuz hayırlı olsun da arkadaş aracını aldı bize de hayırlı olsun demek düşer. Tamam sizin aracınız süper biz hepimiz yanlış yaptık, umarım tatmin etmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #168 : Kasım 18, 2012, 11:41:58 »

Faruk bey ,
Plastik kalitesi astrada daha iyi gorunuyor fakat yeni bir arac,yillandikca ortaya cikar, auris 2010 da plastik kalitesini duzeltti ayrica..
Bagaj hacmi auriste 354 astrada 351, aurisin bir ince stepnelik isi var, 150tl..

Astrada arka koltuga oturunca dizlerim zor sigdi, boyum 175 kilom 75.

Esp olan bir aracta yol tutusu fazlasiyla yeterlidir diye dusunuyorum.. Ayrica aurisin yuksek olmasi biraz kotuymus gibi hissettiriyor olabilir..

Kaporta kalitesi auriste kotu degil,agirliklari yaklasik zaten..

D4D hele ki 6 vitesli bir D4D 1.3 multijetten cok daha sessiz emin olun :) kaldi ki yol sesini seven biriyim, sevmesem on tarafi izole etmek cok ciddi bir sorun degil...

Hocam herseyi gectim de Ev degil Araba aliyoruz, mumkunse gaza basinca yolda gitsin biraz da :)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #169 : Kasım 18, 2012, 11:45:44 »
i30 u bende çok beğeniyorum fakat yakıtı Auris'ten fazla. Test sürüşüne çıktım dizel otomatik vitesti ortalama tüketim 11 litre idi. Hadi dikkatli kullansan şehiriçi 7-8 litreden aşağı düşmez.

Bir de oyle bir gercek var, gecen Hyundai Kia grubu araclarin katalog verilerinin gercegi yansitmadigini kabul etti sanirim..

Abarti bir veri degildir belki ama imaj zedelenmesi oldu..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #170 : Kasım 18, 2012, 12:01:33 »
Auriste Astrada gerçekten iyi araçlar, kaldıki 1.3 Astra malesef pasif kalıyor, Auristeki 1.4 gayet tatmin edici fakat çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
Ayrıca Aurisin yol tutuşundan şüphesi olanın araba bilgisini tartışırım.Aurisin aldığı ödüller boşuna değil sevgili dostlar.

Samet bey önceden de söylediğim gibi emin olun çok başarılı bir araç aldınız. Güle güle keyifli kazasız belasız sürüşler dilerim Tüm TCT ailesine.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Kasım 18, 2012, 12:05:48 »
Samet bey ben alacak olsam neden auris alırdım söyleyim kısaca.
En başta kim ne derse dedin piyasadaki  en sorunsuz markalardan biri toyotadır.Yedek parça sorunu hiç yok.İkinci elde kesinlikle en avatajlı araçlardan.Piyasada estetik olarak sevilen araçlardan.İhtiyaca göre diesel ve benzin seçenekleri diğerlerinde olduğu gibi burada da var.Bunun yanıda şayet çocuğunuz varsa auris yerine corolla düşünün derim.Zira auris bagaj hacmi yetersiz.Bagaj konusunda rakipleri le değil ihtiyaçlarımlakarşılaştırma yapıyorum.Mesela bebek arası çok zor sığıyor.
Son dönemlerde ekenomik sıkıntı sebebi ile aracını satan çok fazla kişi var yazık ki.Bu yüzden düşük kilometre auris diesel  yada 1,6 avensis düşünülebilir.Kesinlikle mutlu olmayacağınız aracı almayınız.Hele ki eşiniz mutlaka sevmeli.Kabul edelim ki kadınların estetik anlayışı genel manada bizlerde daha iyi :)

Ayrıca referans isterseniz Sercan Karabulut 'un auris konusundaki yazılarının altına imzamı atarım.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Kasım 18, 2012, 13:50:26 »
hayırlı uğurlu olsun Samet kardeşim.. sevdiklerinle birlikte Allah güle güle kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.. koy depona mazotunu gez toz bin.. çok takılıp kalma söylenilenlere.. en önemli olan senin içine sinmesi.. hayırlı günler dilerim tüm forumdaş arkadaşlarıma..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #173 : Kasım 18, 2012, 13:53:18 »
benim arabamda da vsc yok ben eibach 3.5 cm yay taktım yol tutuş konusunda efsane oldu desem yalan olmaz şimdi yaptığım testleri burada söylemiyim :D özellikle bir arakadşım baya zorladı tam not verdi kendisinde de scirocco var
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #174 : Kasım 18, 2012, 13:55:30 »
Yay garanti kapsamindan cikartabilir diye duymustum
benim arabamda da vsc yok ben eibach 3.5 cm yay taktım yol tutuş konusunda efsane oldu desem yalan olmaz şimdi yaptığım testleri burada söylemiyim :D özellikle bir arakadşım baya zorladı tam not verdi kendisinde de scirocco var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #175 : Kasım 18, 2012, 14:00:50 »
işin açıkçası öyle bir şey bende duydum ama servislerde bugüne kadar öyle bi problem yaşamadım sıfır araba alıpta yay alan çok servisler ses çıkarmıyorlar ki arabanın garantiden çıkmasıda yalan bana kalırsa alakalı parçalar garanti dışı kalır diyorlar ben daha sorun yaşayanı görmedim göreceğimide düşünmem ama aurislere yay şart yol tutuş konusunda ciddi farklılık oluyor ben %60 bu yuzden taktım %40 görüntü için garanti konusunda içi herkesin ferah olsun takıcaksanda bence düşünme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #176 : Kasım 18, 2012, 14:03:05 »
ufak düzeltme auris için 3 cm 3.5 değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #177 : Kasım 18, 2012, 14:54:22 »
Türkiye yollarında yay taktığınızda aracın altını vurmuyor musunuz, ben bu halde bile kaç defa vurdum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #178 : Kasım 18, 2012, 15:16:42 »
Samet bey ben alacak olsam neden auris alırdım söyleyim kısaca.
En başta kim ne derse dedin piyasadaki  en sorunsuz markalardan biri toyotadır.Yedek parça sorunu hiç yok.İkinci elde kesinlikle en avatajlı araçlardan.Piyasada estetik olarak sevilen araçlardan.İhtiyaca göre diesel ve benzin seçenekleri diğerlerinde olduğu gibi burada da var.Bunun yanıda şayet çocuğunuz varsa auris yerine corolla düşünün derim.Zira auris bagaj hacmi yetersiz.Bagaj konusunda rakipleri le değil ihtiyaçlarımlakarşılaştırma yapıyorum.Mesela bebek arası çok zor sığıyor.
Son dönemlerde ekenomik sıkıntı sebebi ile aracını satan çok fazla kişi var yazık ki.Bu yüzden düşük kilometre auris diesel  yada 1,6 avensis düşünülebilir.Kesinlikle mutlu olmayacağınız aracı almayınız.Hele ki eşiniz mutlaka sevmeli.Kabul edelim ki kadınların estetik anlayışı genel manada bizlerde daha iyi :)

Ayrıca referans isterseniz Sercan Karabulut 'un auris konusundaki yazılarının altına imzamı atarım.

Tesekkur ederim abicim bu guveni verebildiysem ne mutlu bana.

Serviste taktirirsaniz hic bir sorun olmayacaktir garanti acisindan.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Kasım 18, 2012, 15:19:43 »
Tamam haklısınız ama benim için servis kalitesi'de önemli ve Opelin esas burada çuvalladığını düşünüyorumy.Burda astra'yı karalamak gibi bir amacımda yok zaten daha önce h kasa astra sedanımız vardı.Yol tutuş olarak evet astra daha çok güven veriyor watts bağlantılı süspansiyon'la burulma kirişli bi süspansiyonu karşılaştırmak abez olur.İç mekanı olarak evet iki aracında iç mekanı gayet iyi ama astra'da bana çok kötü gelen bi plastik kokusu var dikkat ettiyseniz tabi.Kaliteli plastik koku yapmaz ben böyle düşünüyorum.Kaporta sağlamlığı olarak zaten herhangi bi yorum yapmaya gerek yok bence ikiside gayet iyi.Yol sesi evet Auriste var ama motor sesi kesinlikle az süspansiyon sesi'de öyle keza.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D