Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220158 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #600 : Mart 21, 2015, 23:26:32 »

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #600 : Mart 21, 2015, 23:26:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #601 : Mart 23, 2015, 17:19:37 »
Aracımızı aldık hayırlı uğurlu olsun. Krom egzoz ucu da yurtdışndan geliyomuş onun haricinde eksiğimiz yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #602 : Mart 23, 2015, 17:31:18 »
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın...

Krom egzos ucunun en sonuncusunu ben taktırmıştım çünkü geçen hafta bakım sırasında :saygi:

hiç kalmadı demişlerdi.demekki daha sipariş geçmemişler.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #603 : Mart 23, 2015, 18:27:18 »
bu fotoğrafta arabayı inceleyemiyor ki insan , antepte okusamda köfteci yusuf bir tanedir :D   :foto: :islik: :tamam: :rofl:
 hayırlı uğurlu olsun maşallah çok güzel duruyor :)

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #604 : Mart 23, 2015, 19:45:34 »
Evet bu renk güzelmiş,

Adil abimle bakmıştım geçen ay, Ankara Efe'ye bir tane bu renk geliyordu...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #605 : Mart 23, 2015, 20:10:02 »
Yan çıtaları çok şık.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #606 : Mart 23, 2015, 20:44:21 »
Herkese teşekkürler daha güzel açılardan bir kaç foto daha ekliycem inşallah. İyi dilekleriniz içinde çok sağolun. (Bu çıtalar krom saten olarak geçiyormuş.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #607 : Mart 23, 2015, 23:22:19 »
Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanınız.
Bursa çavdarlıdan aldığınız arka plandan belli oluyor. Köfteci yusuf, ford servisi

Plakalıkları sonradan gördüm.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #608 : Nisan 01, 2015, 19:15:37 »
Sayfanin başlarında araçlarını yeni alan tecrübeli arkadaşlar,araclarinin fabrika üzerindeki lastiklerini değiştirmiş ve neden degistirdiklerine dair tecrubelerini bizlere aktarmislardi.Bu konuda bilgili ark.lara danışmak istediğim şu;
Aracımın yaz-kış tüm lastik basinclarini torpido'da belirtildiği üzere 32~29 ps yapıyorum.Fakat kabuklu ve hafif cukurlu yollardaki sarsıntı,araç içine cok siddetli ve sert bir rahatsızlık yaratıyor.Ilıman bir iklimde ve geneli 2,3 kişi bagaj boş olarak kullandigim aracın sarsıntısını minimize edebilmek icin kaç ps.hava basmamı onerirsiniz lastiklerime?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #609 : Nisan 01, 2015, 19:32:28 »
Sayfanin başlarında araçlarını yeni alan tecrübeli arkadaşlar,araclarinin fabrika üzerindeki lastiklerini değiştirmiş ve neden degistirdiklerine dair tecrubelerini bizlere aktarmislardi.Bu konuda bilgili ark.lara danışmak istediğim şu;
Aracımın yaz-kış tüm lastik basinclarini torpido'da belirtildiği üzere 32~29 ps yapıyorum.Fakat kabuklu ve hafif cukurlu yollardaki sarsıntı,araç içine cok siddetli ve sert bir rahatsızlık yaratıyor.Ilıman bir iklimde ve geneli 2,3 kişi bagaj boş olarak kullandigim aracın sarsıntısını minimize edebilmek icin kaç ps.hava basmamı onerirsiniz lastiklerime?

Bridgestone lastiklere bu basınçların altında basarsanız, bu kez tüketiminiz artacaktır.

Tüketimin artacak kısmı ile lastiklerin tükeneceği zamana kadar harcanacak tutar ile aracınıza şimdiden yumuşak lastik alıp takarsanız, bu süre içinde titreşimlerden dolayı aracınızda gevşemedik yer de oluşmayacaktır.

Ben ContinentalPremiumContact5 aldım ve önlere 34 arkalara 30 basıyorum, Ekonomiden ödün vermeden tam güvenli ve konfor bölgesinde oluyor. Yaşadığım bölge komple parke taş, bol çukurlu ve taşlı asfalta sahip olmasına rağmen lastik konusunda şikayetim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #610 : Nisan 01, 2015, 20:35:30 »

Ben sürekli gittiğim lastikçime bu konuyu danıştığımda; çok zarar edeceğimi, aracın fabrika çıkış lastiklerinin gayet yeterli olduğunu, ancak değişim yapacağım zaman malum markaları tercih etmemin daha mantıklı olacağını söyledi. Dolayısıyla şimdilik herhangi bir değişim yapmadım. Açıkçası bir şikayetim de olmadı şu ana kadar. Audi a3 aracımızda da dunlop marka lastik var yani ikisi arasında fazla bir avantaj/dezavantaj durumu hissetmedim diyebilirim.  Mutlaka fark vardır ama ben şu an memnunum diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #611 : Nisan 01, 2015, 21:27:04 »
Biraz daha detaylandırmam gerekirse, aracı sadece  izmir-Çeşme arasındaki güzergahla yarı şehir içi,yarı ş.dışı olarak kullanıyorum diyebilirim.Otobanda sıkıntı yaşamasamda ş.içindeki tümseklerden ve çukurlardan fazlaca muzdarip olduğum için böylesi bir yöntem arayışına girdim.Aracı aldığım ilk zamanlarda bu durumu kabullenebiliyordum,zira bu konuda hiç eleştirel bir yorumum yoktur.Ama şimdilerde yollardaki mazgalların bile üzerinden geçmemek için hafif makasımsı kullanır hale geldim.Hava ps.lerini değiştirip tüketim de negatif etkilensin istemiyorum,bu konudaki benim adıma tek çözüm sanıyorum lastik değiştirmek Yunus Emre bey.Bir önceki aracım aurisin lastikleride çok sertti,torenza modeliydi sanırım.Ama 225 55 r16 ebadından olsagerek bu derece etkilenmiyordum.
EK olarak, 2013 Kasım'ından beri henüz 8.634 km.deyim. Durum böyleyken "yaz,kış lastiği" kapsamında mevsim geçişlerinde lastik değiştirmekde istemiyorum.
Yaşadığım iklim ve yıl bazında yaptığım km.yi bazalırsanız güncel olarak önerebileceğiniz lastik yine Continental premium cantact 5  midir yoksa farklı bir alternatifiniz var mı Tekin bey ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #612 : Nisan 01, 2015, 21:44:27 »
Yunus Emre Şentosun'da aynen sizin gibi aracı ilk aldığı yılda lastiklerinden şikayet etmeyecektir.

Zaten bu tip lastiklerin konforlu kullanım süreleri ilk 1. yıl ile sınırlıdır.

Ben, ContinentalPremiumContact5 için mükemmel lastik olduğunu söyleyeceğim ve bu lastiğe alternatif olarakda Goodyear EfficientGrip serisini söyleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 2000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #613 : Nisan 06, 2015, 20:10:00 »
yani sonuç olarak; araçta içmekan, şanzıman, fren, soğutma, konfor, yakıt tasarrufu, ilk seri olması problemleri yok fakat 2. el ve çıkabilecek arızaların pahalıya malolabilmesi sorunları mevcut onlar da ancak 4-5 yıl sonra çözülür.

yazılanlar bana bunu anlattı hepinize teşekkürler

açıkçası 99 lunayı satmadan bir hibrit almak istiyordum ama çok zengin insanlar olmadığımız için bikaç yıl daha beklememde fayda olacak gibi görünüyor.
Toyotadan vazgeçemememin sebepleri araştırılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #614 : Nisan 06, 2015, 20:20:42 »
... çıkabilecek arızaların pahalıya malolabilmesi sorunları mevcut onlar da ancak 4-5 yıl sonra çözülür.

Yaris Hybrid'te Mevcut olan bu pahalı sorunlar nelerdir? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #615 : Nisan 06, 2015, 20:29:55 »
yani sonuç olarak; araçta içmekan, şanzıman, fren, soğutma, konfor, yakıt tasarrufu, ilk seri olması problemleri yok fakat 2. el ve çıkabilecek arızaların pahalıya malolabilmesi sorunları mevcut onlar da ancak 4-5 yıl sonra çözülür.

yazılanlar bana bunu anlattı hepinize teşekkürler

açıkçası 99 lunayı satmadan bir hibrit almak istiyordum ama çok zengin insanlar olmadığımız için bikaç yıl daha beklememde fayda olacak gibi görünüyor.

Pillerinin 10 yıl garantisi var, başka ne sorunu olabilir?

Ama LPG'li bir yaris ile hybrid bir yaris benzer yakıt tüketimleri sunmaktadır. Bu da göz ardı edilmemeli.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #616 : Nisan 13, 2015, 11:04:55 »
bende hanıma yaris hibrid alarak aranıza katıldım
yakıt ortalaması 3,9-6,5 arasında seyrediyor , araç 700 km de , yakıt diğer araçlar gibi 1000-2000 km den sonra düşer mi?, ayrıca anahtarsız giriş var ama çıkışta kapılar otomatik kapanma yok herhalde?, mutlaka uzaktan kumanda ile mi kapatmalıyız, HGS aldım üst siyah benekli gibi olan yere mi yapıştıracağız cevaplar için şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #617 : Nisan 13, 2015, 11:19:05 »
bende hanıma yaris hibrid alarak aranıza katıldım
yakıt ortalaması 3,9-6,5 arasında seyrediyor , araç 700 km de , yakıt diğer araçlar gibi 1000-2000 km den sonra düşer mi?, ayrıca anahtarsız giriş var ama çıkışta kapılar otomatik kapanma yok herhalde?, mutlaka uzaktan kumanda ile mi kapatmalıyız, HGS aldım üst siyah benekli gibi olan yere mi yapıştıracağız cevaplar için şimdiden teşekkürler

Yakıt, bu araca tam olarak adapte olacağınız zaman düşecek.

Ön kapı kollarının üstünde 2 adet derin çizik bölge var, indikten sonra o çiziklere parmağınızla dokunarak,
veya bagaj kapağı açma düğmesinin yanında küçük nokta şeklinde yumuşak plastiğe bastırarak kapıları kitleyebiliyorsunuz,
Kumandanın sadece cepte taşınması yetiyor.

HGS, siyah benekli kısmın hemen altına yapıştırılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #618 : Nisan 13, 2015, 12:07:56 »
Dün yaklaşık 70 km lik şehiriçi yol katettim. Zaman zaman sıkışıklık da vardı. 3.8 ile 4.5 arası oldu. Devirli kullanmaz iseniz ve eco modu açık tutarsanız 6 litreyi geçmemesi lazım. Benim aracım daha 550 km'de neredeyse 6 litreyi hiç geçmedi. O da yokuş var güzergahımda ondan olsa gerek.
Havalar iyice ısındığında 5 i geçmez sanırım şehiriçi. Şehirdışı tecrübe etme fırsatım olmadı daha.
Düğer konuda Tekin Bey gereken cevapları yazmış zaten. Bagajın ordakini ben de bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #619 : Nisan 14, 2015, 11:05:45 »
Yakıt, bu araca tam olarak adapte olacağınız zaman düşecek.

Ön kapı kollarının üstünde 2 adet derin çizik bölge var, indikten sonra o çiziklere parmağınızla dokunarak,
veya bagaj kapağı açma düğmesinin yanında küçük nokta şeklinde yumuşak plastiğe bastırarak kapıları kitleyebiliyorsunuz,
Kumandanın sadece cepte taşınması yetiyor.

HGS, siyah benekli kısmın hemen altına yapıştırılabilir.
teşekkürler, ben yok iken hgs üst siyah benekli kısıma yapıştırılmış bakalım sorun çıkaracak mı?