Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220159 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #240 : Ocak 06, 2014, 12:32:56 »
yakıtı baya yüksek şu an şehir dışı dikkatli kullanımda 5.6 lt şehir içi 6.5 -7 arası yakıyor.hibrite baktığımda 3.4 - 3.7 verileri çok cazip.neredeyse yarı yarıya tüketim farkı var.tamam araç fiyatıda önemli ama devamlı benzin doldurmak ağır geliyor.en azından hibritle ayda bi kere depoyu doldururum.rahatça gezerim.bu arada hibrit aracı 2.el düşünüyorum.

Auris için verdiğiniz rakamlar gayet normal.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Ocak 06, 2014, 12:32:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.33 Life
  • Kilometre: 68000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Ocak 06, 2014, 12:39:25 »
aslında bulunduğum yerde trafik yok ve oldukça düzlük birazda dikkatli kullanarak bu verilere ulaştım.normalde memleketim bursa ve orada bu araçla gezdiğimde inanıyorumki bi ton para ödemem gerekecek.sonuç olarak hybrite geçmelimiyim sizce.aracımın fiyatıyla aynı 2. el bi araç var.mantıklımı sizce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Ocak 06, 2014, 12:41:53 »
yakıtı baya yüksek şu an şehir dışı dikkatli kullanımda 5.6 lt şehir içi 6.5 -7 arası yakıyor.hibrite baktığımda 3.4 - 3.7 verileri çok cazip.neredeyse yarı yarıya tüketim farkı var.tamam araç fiyatıda önemli ama devamlı benzin doldurmak ağır geliyor.en azından hibritle ayda bi kere depoyu doldururum.rahatça gezerim.bu arada hibrit aracı 2.el düşünüyorum.

Hybrid katalog tüketim değerlerini yakalamak için öncelikle oldukça düz arazi şartlarına sahip bölgede yaşamak ve bu bölgeninde doğu illeri gibi çok soğuk iklime sahip olmaması gerekiyor.

Sizin kilonuzu ve aylık yaptığınız menzili, Bayburtun henüz yoğun trafiğe sahip olmadığını göz önünde bulundurarak, Hybrid araca geçmenizin size çok para kazandırmayacağını söyleyebiliriz.

Eğer yaşadığınız yeri değiştirecek ve yoğun trafik olan bir yere taşınacaksanız hiç durmayın, değiştirin derim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #243 : Ocak 06, 2014, 12:49:35 »
tekin bey bayburtta kullandığım yerler oldukça düz trafik yok denecek kadar az.ben genelde bursada yazın tatil yapıyorum ve çok fazla gezmeyi seviyorum.2 kişilik bir ailem var.ayrıca aracımın değerinde 2.el hibrit yaris var 2012 model 6000 km.de onu alsammı karar veremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #244 : Ocak 06, 2014, 12:59:37 »
tekin bey bayburtta kullandığım yerler oldukça düz trafik yok denecek kadar az.ben genelde bursada yazın tatil yapıyorum ve çok fazla gezmeyi seviyorum.2 kişilik bir ailem var.ayrıca aracımın değerinde 2.el hibrit yaris var 2012 model 6000 km.de onu alsammı karar veremedim.

Dediğim gibi, yoğun trafik olan bir yere taşınacaksanız değer, yoksa 2013 aracınızın keyfini çıkarın. Uzun yolda aralarında pek fark kalmıyor gibi. Sonuçta araç değiştirirken zarar edecek ve sınıfınızı küçültecekseniz. Diğer taraftan Yaris Hybrid otomatik, sizin karar vermeniz gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #245 : Ocak 07, 2014, 09:12:38 »
hybrid araçlar tekin abinin dediği gibi oldukça düz arazi şartlarına sahip bölgede yaşamak ve bu bölgeninde doğu illeri gibi çok soğuk iklime sahip olmaması gerekiyor ayrıca yoğun trafiği olmayan yerlerde pekte ekonomi sağlamaz çünkü uzun yolda 110 km/h ortalama ile yol aldığınızda 4.3 - 4.7 lt ortalama ile gidiyorki dikkatli kullanımda bu ortalamaya yakın birçok araç var

Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #246 : Ocak 07, 2014, 12:56:05 »
soğuk bölgelerde neden tasarruf yapılamıyor açıklayabilirmisiniz.aklıma sadece klima etkisi geliyor.zaten motorun sıcaklığı sağlandığında arabanın içine sıcak hava geliyor.başka sebep varmı bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #247 : Ocak 07, 2014, 14:48:24 »
soğuk bölgelerde neden tasarruf yapılamıyor açıklayabilirmisiniz.aklıma sadece klima etkisi geliyor.zaten motorun sıcaklığı sağlandığında arabanın içine sıcak hava geliyor.başka sebep varmı bilmiyorum.
başka sebepler var tabiki sadece klima değil ben kendi tecrübemi paylaşayım şöyleki hava sıcaklığı istanbulda kış aylarının en soğuk geçtiği dönemlerde aracın kaloriferini kullandığımda motor ısınana kadar benzin kullanıyor sadece pil belli seviyede dolduğunda ve max 30km/h la manuel olarak ev moduna alabiliyorsunuz buda yakıta etkisi bi hayli yüksek

-10 ile +5 derecede istediğiniz kadar  dikkatli kullanın 5.7 lt altına düşmez en azından istanbul trafiğinde ama suanda hava sıcaklığı +10 ile +12 arası ve yakıtım 4.3 lt yazın +20 +30 derecelerde klimaya gereksinim duyulmadığı zamanlarda ise eminim 3.4lt ler görmek istanbul trafiğnde hayal olmaması gerekir  ;)

bunları istanbul trafiğinde kullanan biri olarak yazıyorum siz bayburttasınız soğuk bir iklim şuanda bile -10 ile -4 derece oralar + trafik yoğun değil + eğer çok yokuş dağlık bir yerse buda bir etken

dur kalklarda,trafik ışıklarında,her fren yapışınızda, paz pedalını bıraktığınız her anda,yokuş aşağı serbest dalımlarda  :D yakıt tüketiminiz sıfırdır ve bunun yanında pil şarj durumundadır

siz ş.içi dikkatli kullanımda 7lt demişsiniz max. bende size 5.7 lt den fazla yakmadığını belirtirim eğer dersenizki ben yılda 50bin km yaparım ozaman 3250tl tasarruf yaparsınız malum aracınız sıfır satıcaksınız sonucta bi zarar olacaktık muhakkak eğer olmuyorsa bu şekilde düşünebilirsiniz size kalmış

hybid arabanın en tasarruflu en verimli şartlarını belirttim eğer yanlışım varsa düzeltin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #248 : Ocak 07, 2014, 16:27:24 »
gayet yeterli bi açıklama şimdilik caydım zaten biraz kendi arabamın tadını çıkaracağım.dediğiniz gibi kalabalık bi şehirde olursam hybrit en iyisi.bu arada aurisin hybridi Türkiyeye gelecek mi bilginiz varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • MERHABA
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3500
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #249 : Ocak 08, 2014, 14:55:42 »
Cümleten selam, 2013 yılı kasım ayında 53.500 TL vererek alev kırmızısı Toyota Yaris Hybrid Spirit CVT arabamı teslim aldım. %90ı şehir içinde ilk depomla 894 km yol kat ettim. Daha da giderdi ama tekrar fulledim. Ortalama 3,7 lt/100km gösteriyor yol bilgisayarında. Şehir içi sıkışık trafiklerde herkes stres olurken( fazla yakıt yaktığından) ben sıfır ses ve sıfır yakıt tüketimimin verdiği huzurla müziğimi açıyorum ve keyfime bakıyorum. Ortalama hızım 27 km/saat gösteriyor. Çok ama çok memnunum traktör sesli Linea 1.6ımdan sonra. Sadece yokuş çıkarken arıyorum 290 torklu dizel lineamı. Aklımı seveyim aklımı diyorum. Şu anda 1100 kmdeyim. 1000 km ücretsiz bakımını yaptırdım. Daha önce opel, hyundai ve fiat marka arabalarım oldu. 3ünün de servis kalitesi çok kötüydü. Toyotadaki müşteriye olan saygı ve içtenlik çok hoşuma gitti. Boşuna Müşteri memnuniyetinde son 5 yılın en iyi firması seçilmemiş toyota. Bunu yaşayarak gördüm. En yakın arkadaşıma performansından hiç memnun olmadığı polo bluemotionunu sattırıp, benim arabanın aynısının beyazını aldırdım. O da çok memnun. Bu arada 2014 Ocak ayı itibariyle bizim hybrid arabaların cool modeli tam %17,71 zamlanarak 62.150 TL, spirit de %12,59 zamlanarak 64.400 TL olmuş. Zam oranları biraz fazla geldi. Allah hepimizin gönlüne göre versin...
TOYOTA YARIS HYBRID SPIRIT CVT ALEV KIRMIZISI 2013 MODEL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #250 : Ocak 08, 2014, 15:16:07 »
Barış bey, hayırlı olsun, hep güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Malesef otomobillere korkunç oranlarda zamlar yapıldı.

Yokuş tırmanışlarda Eco modu iptal ederseniz performans sıkıntınız olmaz. Yalnız şunu unutmayınız, Eco modu iptal ettikten sonra tekrar devreye almadığınız sürece, motoru stop/start yapsanız dahi öyle kalır. Normal yol sürüşlerinde Eco modda olduğunuza dikkat ediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #251 : Ocak 08, 2014, 15:40:50 »
Barış bey hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binmek nasip olması dileğiyle

evet bayağı bir zam geldi gerçekten çok ciddi rakamlar al satçı olsaydık kar edebilirdik  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #252 : Ocak 08, 2014, 15:43:44 »
Barış bey hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binmek nasip olması dileğiyle

evet bayağı bir zam geldi gerçekten çok ciddi rakamlar al satçı olsaydık kar edebilirdik  :rofl:

Hybrid araçları teşvik edeceğine alınmaması için uğraşıyor devlet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #253 : Ocak 08, 2014, 16:22:05 »
aytaç bey sizin araç hangi model dizelse yakıtını merak ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #254 : Ocak 08, 2014, 16:25:15 »
aytaç bey sizin araç hangi model dizelse yakıtını merak ediyorum

1.33 benzinli. Bu aralar şehir dışı yol yapmadım. Şehir içi 7-7,5 arası geziniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #255 : Ocak 08, 2014, 16:29:23 »
benim gibi hybrit araç düşünüyormusunuz gerçi şimdilik erteledim ben ama ilerde olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #256 : Ocak 08, 2014, 16:31:41 »
Arada çok fiyat farkı var. Yılda 10-15 bin km yapıyorum. Fiyat farkını uzun yıllar kapatamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 18000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #257 : Ocak 08, 2014, 22:55:25 »
Arkadaslar, Bir sorum olacak. Eco mode nu ne zaman acip ne zaman kapatmaliyim?
Toyota Yaris 1.5 HSD Hybrid SOL PREMIUM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #258 : Ocak 08, 2014, 22:59:51 »
Arkadaslar, Bir sorum olacak. Eco mode nu ne zaman acip ne zaman kapatmaliyim?

Sakin kullanırım diyorsanız eco hep açık olsun. Rampalarda ve performanslı kullanımlarda kapatabilirsiniz ancak bu sefer fazla yakıtı göze almalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Ocak 09, 2014, 10:19:11 »
arkadaşlar hybrit araçta diyelimki pil şarjı dolu olarak garaja aracı koyduk 1 hafta kullanmadık şarj kaybı yaşanır mı.