0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota forumu olsa da burası, toyota forumu (tamamen deyim olarak kullanıyorum, yanlış anlamayın lütfen) "at gözlüğü" olmamalı. Sayılarla konuşacaksak güncel sayılara da bir göz at Selçuk kardeşim, http://www.ensonhaber.com/marka-degeri-yarisinda-bmw-one-gecti-2012-05-23.html burada mayıs 2012 tarihli veriler var, bir incele..Bu arada orasından burasından takırtı tukurtu gelen, "sırf bozulmasın, bize sorunsuz marka desinler diye" müşterilerine at arabası gibi boş donanımsız, bir motor 4 teker satan, bir dizel motor yapmayı bile beceremeyip (sürekli yağ yakan, sıfır araçlara turbo değiştirilen) bmw gibi bir dünya devinden yardım/pardon ortaklık isteyen bir markanın da büyüklüğü ve kalitesi de sayılarla anlaşılır zaten, haklısınız..Toyota gerçekten çok kaliteli araçlar yapıyor, bunun ben de farkındayım ama toyotayı "otomobillerin ilahı" olarak görmek ve diğer hepsini yok saymak da kendini kandırmaktan ibarettir; inanın toyota almak için sabırsızlanan ben, bu forumu okuduktan sonra bu tavırları gördükten sonra markadan soğudum, almak isteyen herkesi de elimden geldiğince caydırıyorum, çoğu zaman başarılı da oluyorum.Neyse yaa, ben neyi nerede kime anlatmaya çalışıyorsam, hata bende, size iyi Toyotalar...
VW konusu her açıldığında bu forum karışıyor, anlam veremiyorum...öte yandan toyota dünya çapınca çok başarılı bir marka, hatta "dünyanın en iyi markası" olabilir, e bize ne ki bundan, ben ülkemdeki araçlara bakarım, onları değerlendiririm, Türkiyede sattığı modellerle mi geldi sanki toyota buralara(hemen AE101 demenin bir anlamı yok, son araba üretileli 14 yıl olmuş)...Türkiyedeki satış rakamlarını bilmiyorum ama VW gerçekten çok revaçta, golften inip aurise, auristen inip golfe çok bindim, konfor çok farklı, sonuçta fiyatlar da ortada, Türkiye bazında düşünecek olursak bence VW araçları Toyota'dan daha "kaliteli"...
demek bu kadar kötü toyota yerin dibine geçircidiniz markayı o sıralamada vw 6. sırada 6 fırın ekmek yemesi lazım yani. bizde 8 senedir e12 kasa var ya bu araba 8 sene boyunca hiçmi bir arıza çıkarmaz allah aşkına. 4 teker 1 motor dediğin araçları gidip bir incele boşmu dolumu. toyota ya kötü diyen harbiden arabadan anlamıyor kardeşim ya bu marka nerdeyse her klasmanda başa oynuyor siz neden bahsediyosunuz anlamıyorum ki. her yeni toyota modelini yerin dibine sokmasını her forumda ve hatta burada bile iyi biliyorsunuz biz gerçekleri rakamları söyleyince hazmedemeyip konuşuyorsunuz. bmw ortaklığı konusuna gelince bedavaya yapılmadı o anlaşma toyotada bmwye hidrit konusunda bilgilerini paylaşacak. toyota 1.6 dizel neden yapamasınki 1,4 2,0 d4d 2,0 2,2 d-cat motorları zaten var bunların üstünde biraz kombinasyon yapsa 1,6 dizel çıkartmaya nevar yani . dizel motoru hiç olmasa anlıcam ama sen çıkmış dizel motor bile yapamıyor diyorsun dizel teknolojisi zaten mevcut ancak marka çıkarları ortaklığa götürüyor. motor kosunu hiç açmayın motor kalitesi toyotanın zaten ortada 250binlere parçası değişmeden gelebiliyor daha neyin tantanasını yapıyorsunuz.
Arkadaşlar bir çok kez uyarıda bulunuldu, neden hala kırıcı şekilde tartışmaya devam ediliyor. 2 3 haftadır açtığım güzel konularda anlamsızca gerginlik yaşanmakta bu hepimize zarar vermektedir, sizlerden ricam uslubumuza dikkat edelim ya da konuya yazmayalım.
Sercan Bey gerçekten özür dilerim, haklısınız, sizden ve diğer tüm arkadaşlardan şahsım adına özür dilerim. Bir konudaki tartışma yüzünden diğer arkadaşlara da saygısızlık etmek istemezdim, umarım etmemişimdir. Ben kendi adıma konuyu kapattım, bir önceki mesajım son mesajımdır, zaten bir şey anlatamayacağımı da anladım. Toyotayı sevmesem kalitesini bilmesem burada işim yok, araç alma isteğim üzerine bilgi edinme maksatlı geldim buraya, asla marka ve kullanıcıları hakkında kötü ve/veya negatif bir fikrim yok, zaten bunu daha önce de belirttim. Tekrar kusuruma bakmayın, iyi forumlar, saygılar.
ben şimdi yukardaki arkadası onun bni aşaladığı gibi aşalasam sorun cıkacak o yüzden ona cevap vermek istemiyorum. insanlar ilk önce kendi hatalarını görecek ondan sonra başkalarının cahil veya laf anlama kabiliyetlerini eleştirecek.
patlar gider abi bu konu, en son modlar gelcek, şöyle esaslı bir temizlik, bir de asma kilit ile çözücekler bu olayı gibime geliyor
Kimse kimseyi kırmadı rahat olun Bu araç ne zaman plazalar da yerini alacak bilgisi olan var mı !