Gönderen Konu: İşte yeni VW Golf  (Okunma sayısı 16293 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
İşte yeni VW Golf
« : Eylül 05, 2012, 20:10:36 »

VOLKSWAGEN, yeni Golf’ü Eylül sonunda kapılarını açacak Paris otomobil fuarı öncesinde Berlin’de tanıttı.

7’nci nesil VW Golf, MQB adı verilen modüler platformda (Modular Transverse Matrix) geliştirilmiş bir otomobil olarak dikkat çekiyor. Dış tasarımında çok radikal bir değişikliğin olmadığı yeni Golf’te devrimden ziyade evrim nitelendirilebilecek bir çizgiyle karşımıza çıkıyor. Aracın özellikle iç mekanındaki yenilikler ve kalite ön plana çıkıyor.

Golf 38 yaşında

İlk defa 1974 yılında tanıtılan ve 2012’ye kadar 6 nesilde 30 milyona yakın satarak bir efsane haline gelen VW Golf’ün yeni nesli, önceki nesilden hem daha konforlu hem daha geniş hem de daha güvenli. 100 kilogram hafifleyen aracın 4255 mm’lik uzunluğu eskisinden 56 mm, 1799 m’lik genişliği ise eskisinden 13 mm daha fazla. Yükseklikse 28 mm azalarak 1452 mm olmuş. Bu sayede 0.27 Cd’lik rüzgar direnç katsayısına sahip aerodinamik bir gövde edilmiş. 2637 mm’lik "muhterem aks kafasi" mesafesi de 59 mm artış göstermiş ve ön tekerleklerin 43 mm öne çekilmesiyle iç mekanda daha fazla alan sağlanması amaçlanmış.

Cimri motorlar

VW yetkilileri yedinci nesil olarak yollara çıkacak yeni Golf’ün arka koltuklarında diz mesafesinin 15 mm, önde omuz genişliğinin 31 mm, arkada omuz mesafesinin ise 30 mm daha iyi olduğunu belirtiyor. Yeni VW Golf’ün tüm motorlarında stop/start sistemi standart.

İlk etapta benzinli motor olarak 4.9 lt/100 km’lik ortalama tüketim sunan 1.2 lt TSI 85 beygir, 4.8 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi sunan silindir deaktivasyon teknolojili 1.4 TSI 140 beygir seçenekleri sunulacak. Dizel motorlarda ise 3.8 lt/100 km ortalama tüketim sunan 1.6 TDI 105 beygir ve 4.1 lt/100 km ortalama tüketim sunan 2.0 TDI 150 beygir seçenekleri var.

4 farklı sürüş seçeneği

2013 Golf’te ilk defa sürücü profil seEMRE ÖZPEYNİRCİ HÜRRİYET çim olanağı da sunulacak. Buna göre sürücü Eco, Sport, Normal ve Individual olmak üzere 4 farklı sürüş seçeneğinden birini tercih edebilecek. DSG şanzımanda bunlara ek olarak Comfort seçeneği olacak. VW’den yapılan açıklamaya göre otomobil hakkındaki daha kapsamlı bilgiler 2012 Paris Otomobil Fuarı zamanı açıklanacak.

Kaynak:http://www.otomobilgazetesi.com/iste-yeni-vw-golf-11396.html
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

İşte yeni VW Golf
« : Eylül 05, 2012, 20:10:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: İşte yeni VW Golf
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2012, 07:47:49 »
Otomobil Dünyasından haberler bölümü kurallarına uygun tek Yeni Golf haberi olduğundan bu haber onaylanmış olup diğer haberler onaylanmamıştır. Bilgilerinize.

Bölüm kuralları için bkz. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=12100.0
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2012, 07:52:55 »
Ali Bey, nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz acaba?
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2012, 08:03:24 »
Çok güzel araç, hayalim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2012, 08:09:07 »
Teşekkür Ederim Ali abicim. :) Diğer arkadaşlar örnek alırsa sevinirim. :P

Yeni Golfun Vw çizgisinde devam ettiğini görüyoruz, hatta kardeşi Polo ve ağabeyi Passatın izleri bariz ortada.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #5 : Eylül 07, 2012, 08:14:32 »
Bir kaç resimde ben ekleyeyım :) bence dış olarak bır golf VI değil ama içi çok güzel duruyor.Aklımda olan bir araç ama 6 ay bekletirlerse hayatta almam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 07, 2012, 08:17:23 »
İçini bende beğendim başarılı buldum yani.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 07, 2012, 08:19:30 »
guzel arac
bende paylasipta sinifi gecemeyenlerdenim :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 07, 2012, 08:25:42 »
vw aynı tasarımları dış veya iç mekan olsun tüketiciye dayıyo kaç yıldır. herkez çok başarılı bilmem ne aynı şeye 5 sene öncede başarılı diyordunuz şimdide başarılı diyorsunuz. bütün modelleri aynı bu markanın ya polo passat çakması işte. bizim aurisde ave ve yarise benzetildi ama ondan hariç birsürü arabaya benzetenler oldu. radikal değişiklik bana göre daha önemlidir bu ne böyle kaç senedir copy/paste bıktık artık vw tasarımlarından değiştir birazda !!!
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 07, 2012, 08:27:21 »
vw aynı tasarımları dış veya iç mekan olsun tüketiciye dayıyo kaç yıldır. herkez çok başarılı bilmem ne aynı şeye 5 sene öncede başarılı diyordunuz şimdide başarılı diyorsunuz. bütün modelleri aynı bu markanın ya polo passat çakması işte. bizim aurisde ave ve yarise benzetildi ama ondan hariç birsürü arabaya benzetenler oldu. radikal değişiklik bana göre daha önemlidir bu ne böyle kaç senedir copy/paste bıktık artık vw tasarımlarından değiştir birazda !!!

sakin ol şampuan pardon şampiyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 07, 2012, 08:33:18 »
sakin ol şampuan pardon şampiyon
ben sakinim ancak sen türkçe imla klavuzunu incele bence ;) yada pardon sen vw kullanıyosun galiba hazmedemedin.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Eylül 07, 2012, 08:51:59 »
ben sakinim ancak sen türkçe imla klavuzunu incele bence ;) yada pardon sen vw kullanıyosun galiba hazmedemedin.

hayatımda wolksvagenım olmadı ama öyle bır giriş yaptınki yazamadan edemedim yeni golften ne gibi değişiklik beklıyordun poloda, jettada,passatta uyguladıkları çizgileri bunada uygulamışlar.Aynısını toyotada yapıcak yakın zamanda auriste. hoş toyota önceden'de yapıyordu benım bundan oncekı aurısı herkez yarıs sanıyordu. Toyota daha iyi bir tasarım yakalamadan vw b.k atıp marka fanatikliği yapma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 07, 2012, 08:54:09 »
Selçuk bey Golf senelerdir Avrupa'da en çok satan araç,radikal değişikliğe gidilmemesinin en büyük nedeni bu.Niye VW pişmiş aşa su katsın ki?
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 07, 2012, 08:56:51 »
Bence aracın dışı Golf VI kadar tok durmuyor.Bunda incelen far grubunun ve uzayan aracın etkisi var.İçi öncekinde de güzeldi şimdi daha da güzel olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Eylül 07, 2012, 08:58:16 »
Bence aracın dışı Golf VI kadar tok durmuyor.Bunda incelen far grubunun ve uzayan aracın etkisi var.İçi öncekinde de güzeldi şimdi daha da güzel olmuş.

Özellikle stopları daraltmaları  hiçmi hiç iyi olmamış bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 07, 2012, 08:59:20 »
Toyota için Corolla ne ise Vw içinde Golf odur.O yüzden çok rahat satar bu araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 07, 2012, 09:00:47 »
Selçuk bey Golf senelerdir Avrupa'da en çok satan araç,radikal değişikliğe gidilmemesinin en büyük nedeni bu.Niye VW pişmiş aşa su katsın ki?
haklısınız ben golfün veya şöyle diyim vw ne kadar sağlam bir marka olduğunu ve herkezin beğendiği örnek aldığı araçlar ürettiğini biliyorum. ancak toyota modelleri çok eleştiriliyor haklı olabilirler bende vw bu yönden eleştiriyorum tabi herkez benim gibi bakmayabilir bu konuya. :) ayrıca golf sadece avrupaya hitap ediyor diğer kıta ve ülkelerde de satışı var ama  dünya geneline baktığınızda corolla satış rakamlarıyla vw grubunu dövüyor.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 07, 2012, 09:04:07 »
Özellikle stopları daraltmaları  hiçmi hiç iyi olmamış bence
Taylan'cım ben aracımı alırken çok düşündüm Golf VII  beklesemmi diye..Ama gördümki Golf VI almakla iyi yapmışım diye düşünüyorum.
1.Yeni araç olacağından muhtemel sorunlarıda olacaktır ilk zamanlar.
2.Araç en iyi durumda yılbaşına doğru bize gelecektir.
3.Fiyatı muhtemelen daha pahallı olacaktır.(Ben aracımı epey hesaplı aldım liste fiyatından.Normalde VW hemen hiç indirim yapmıyor)
4.Tipinin neye benzeyeceğini tam olarak bilemiyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 07, 2012, 09:05:22 »
hayatımda wolksvagenım olmadı ama öyle bır giriş yaptınki yazamadan edemedim yeni golften ne gibi değişiklik beklıyordun poloda, jettada,passatta uyguladıkları çizgileri bunada uygulamışlar.Aynısını toyotada yapıcak yakın zamanda auriste. hoş toyota önceden'de yapıyordu benım bundan oncekı aurısı herkez yarıs sanıyordu. Toyota daha iyi bir tasarım yakalamadan vw b.k atıp marka fanatikliği yapma

ben toyota fanatiğiyim bunda yapıcak bşy yok vwciler toyotayı b.k atar bnde vw b.k atarım. ben b.k atanlara saygı duyuyorsam onlarda bana saygı duyacak.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 07, 2012, 09:08:57 »
Aracın içinin sadeliğine ve güzelliğine bakarsanız hiç bir Toyota'nın bu kadar kibar bir dizaynı olmadığını görürsünüz.Tam Avrupa tarzı.Keza yeni Auris i gördük.Bunun yanında maket oyuncak gibi.