Gönderen Konu: İşte yeni VW Golf  (Okunma sayısı 16288 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: İşte yeni VW Golf
« Yanıtla #20 : Eylül 07, 2012, 09:10:56 »
Ali Bey, nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz acaba?

Bölüm kurallarına göre :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=12100.0
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 07, 2012, 09:10:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 07, 2012, 09:12:22 »
Bu işi Sercan iyi yapıyor hakkını vermek lazım. Bende göndermiştim ama sınıfı bende geçemedim:))
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 07, 2012, 09:14:01 »
Aracın içinin sadeliğine ve güzelliğine bakarsanız hiç bir Toyota'nın bu kadar kibar bir dizaynı olmadığını görürsünüz.Tam Avrupa tarzı.Keza yeni Auris i gördük.Bunun yanında maket oyuncak gibi.
bu sizin fikriniz aurisin tasarımı bence güzel. yeni corolla çıkıcak onada maket diyeksiniz ancak corolla satış rekorları kıracak vw kendine dünya liderliği için yine hedef koyacak bu kadar basit.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 07, 2012, 09:17:12 »
Bu işi Sercan iyi yapıyor hakkını vermek lazım. Bende göndermiştim ama sınıfı bende geçemedim:))

Sercan zamanında bu konuda çok uyarı aldı ama uyarılar doğrultusunda kurallara uygun haber oluşturmaya çok dikkat ediyor. Üzerinde nokta düzeltme yapmadan onayladığım nadir haberlerdir Sercan'ın haberleri.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #24 : Eylül 07, 2012, 09:19:13 »
Taylan'cım ben aracımı alırken çok düşündüm Golf VII  beklesemmi diye..Ama gördümki Golf VI almakla iyi yapmışım diye düşünüyorum.
1.Yeni araç olacağından muhtemel sorunlarıda olacaktır ilk zamanlar.
2.Araç en iyi durumda yılbaşına doğru bize gelecektir.
3.Fiyatı muhtemelen daha pahallı olacaktır.(Ben aracımı epey hesaplı aldım liste fiyatından.Normalde VW hemen hiç indirim yapmıyor)
4.Tipinin neye benzeyeceğini tam olarak bilemiyordum.

Bende golf  mazda 3 ve astra arasında gidip gelıyorum bende şuan bmw i satınca tam belli olucak.golf VI benım en beğendiğim tasarımı volkswagenın. ama 1.6 tdi almak bana daha mantıklı geliyor bana cunku en az sorun yaşadıkları motorlardan bi tanesı tsi hakkında hiç iyi yorumlar okumuyorum internetten hatta ben bmw nı ıanına 1.6 tdı ve 1.4 tsı golf ile takas olur yazdım balıkesırden biri takas etmek istedı 2011 26.000 de 1.4 tsı hıghline ıle vosmer gazıemıre plakayı sordurunca aracın 20.000 de turbosunu değiştiğini öğrenince direk vazgeçtim yeni kasanın dizelinin fiyatlarını merak edıyorum o zamana kadar satıp araç almazsam düşüneceğim bir araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Eylül 07, 2012, 09:21:08 »
Selçuk bey ben sizin gibi marka fanatikliği yapmam.Hiç biri babamın markası değil 2 ay öncesine kadar Toyota Avensis'im vardı ,keza daha önce Corolla.O yüzden hiç bir markaya ön yargılı bakmam.Dünya lideri olması dünyanın en kusursuz arabası olmasını göstermez..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #26 : Eylül 07, 2012, 09:23:09 »
bu sizin fikriniz aurisin tasarımı bence güzel. yeni corolla çıkıcak onada maket diyeksiniz ancak corolla satış rekorları kıracak vw kendine dünya liderliği için yine hedef koyacak bu kadar basit.

gene donanım fakiri araç getirirse o zor olur toyota ae101 ın sağladığı sorunsuzluğu ile bu güne kadar geldi hatta bizde ona güvenerek corolla aldık ama piyasa artık çok kızıştı çok çok sağlam rakipleri var toyotanın gene yeni corollada 1.4 90 hp dizel motorla iç kapı kolları plastık ve rakıplerının orta sınıfta sundugu donanımı ust sınıfta sunup  60.000 tl istesınlerde görelim turkıyedekı satış rakamlarını

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 07, 2012, 09:24:09 »
Selçuk bey ben sizin gibi marka fanatikliği yapmam.Hiç biri babamın markası değil 2 ay öncesine kadar Toyota Avensis'im vardı ,keza daha önce Corolla.O yüzden hiç bir markaya ön yargılı bakmam.Dünya lideri olması dünyanın en kusursuz arabası olmasını göstermez..
buna bende katılıyorum. tüm söylediklerinize yorumlarınıza saygı duyuyorum
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 07, 2012, 09:25:53 »
Taylan'cım turbo motorları kullanmak biliyorsun biraz özen istiyor.Herkes maalesef bu özeni göstermiyor.Bir çok araç çoluk çocuğun elinde onlarında nasıl kullandıkları malum.Sadece TSİ motorlar için değil tüm turbolu araçlarda bu sorunlar mevcut.Bende çok araştıma yaptım almadan önce...Dizelleri çok güzel ama hem fiyat farkı çok hemde kısa mesafe kullandığım için şu partikül filtresi sorunu ile karşı karşıya kalmak istemedim.Ondan çok şikayet var asıl.Tıkandığı zaman masrafı turbodan fazla inan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 07, 2012, 09:31:38 »
Arkadaşlar birbirinizi kırmadan, bir biriniz suçlamadan ve fikirlere saygı duyarak devam etmenizi rica ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 07, 2012, 10:02:14 »
gene donanım fakiri araç getirirse o zor olur toyota ae101 ın sağladığı sorunsuzluğu ile bu güne kadar geldi hatta bizde ona güvenerek corolla aldık ama piyasa artık çok kızıştı çok çok sağlam rakipleri var toyotanın gene yeni corollada 1.4 90 hp dizel motorla iç kapı kolları plastık ve rakıplerının orta sınıfta sundugu donanımı ust sınıfta sunup  60.000 tl istesınlerde görelim turkıyedekı satış rakamlarını
1- Fiat Linea Satış Adedi: 2.755 Yıllık Toplam: 18.581
2- Opel Astra Satış Adedi: 2.057 Yıllık Toplam: 10.950
3- Renault Fluence Satış Adedi: 1.861 Yıllık Toplam: 14.259
4- Toyota Auris Satış Adedi: 1.393 Yıllık Toplam: 5.715
5- Ford Focus Sedan Satış Adedi: 1.301 Yıllık Toplam: 8.873

c sınıfı ağustos satışları hani nerede jetta golf. 70bin tlde deseler corolla türkiyede satar auris bile listeye giriyor. dünya genelindeki satışalara değinmiyorum bile.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 07, 2012, 10:21:40 »
 Selçuk dostum abartıyorsun ama yeter artık. Bu kadar da fanatiklik olmaz... 5 liste yazmışsın altına 6.yı da yazıp Golf'ü ekleyebilirsin şu çamur atmalardan vazgeç lütfen.
 Corolla'ya da bin Golf'e de bin arada ki farkı anlayamıyorsan araçtan zırnık anlamıyorsun demektir... Ben sıfır 1.33 corolla aldım 45 bin km. boyunca kullandım... İnanır mısın Toyota'da iç aksam kalitesini hangi araçta buluyordum biliyor musun Accent Era'da buluyordum araçta bi ağırlık yok.
 Taylan'ın dediği gibi rakipler artık büyük onlar da artık Toyota kadar sorunsuz araç yapıyorlar ki şu an da TDİ D4D'den daha sorunsuz bi motor.

Ancak sana çizgi konusunda katılıyorum araçlar da fazla fark yaratmıyorlar passat, cc, golf, polo neredeyse tüm araçlarının içi aynı bu hoş bişe değil belki de ama adam peynir ekmek gibi satıyor. Toyota nasıl satıyorsa Vw'de öyle satıyor... İki firma da güçlü firma ama aynı paraya daha kaliteli daha oturaklı araçlar varken ben gidipte Toyota'ya para vermem (Bu düşüncem şimdilik ileride çıkaracağı modeller kararımı anında değiştirebilir)

Sen sadece şunu araştır cevabı bulursun zaten : Toyota'yı satıpta Vw'ye geçeni çok bulursun ama Vw'yi satıpta Toyota'ya geçeni zor bulursun...

Yani kusura bakma yorum yapmak istemedim ama dayanamadım baştan beri gereksiz bi tartışma savunma var...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 07, 2012, 10:30:40 »
 Bu arada Linea C sınıfına girmiyor ve o listeyi de nerden buldun merak ettim...

Bak bakalım en çok hangi araç satılmış.... 4. sırada kim varmış acaba !

http://www.sabah.com.tr/fotohaber/otomobil/en-cok-satan-10-otomobil-407972652722?tc=10&albumId=32180&page=1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 07, 2012, 10:37:59 »
Kimin sattığının en büyük göstergesi plazalar.Bir VW Plazalara gidin birde diğer plazalara.İçerdeki insan sayısı ve satış temsilcilerinin başında duran hatta sıra bekleyen müşteri sayısına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 07, 2012, 10:48:15 »
hiç beğenmedim, golf 6 çok daha güzeldi bence dış tasarım olarak, Aurise çirkin diyorlar bir de, yeni aurisin gözünü seveyim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 07, 2012, 11:01:20 »
 Belki zamanla göz alışır ben de araçları ilk çıktıklarında yadırgıyorum. Bide canlı görmek lazım :) Misal ilk auris çıktığı zaman gördüğüm de kafamı çevirirdim o kadar çirkin ve şekilsiz gelirdi sonradan sevmeye başladım ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 07, 2012, 11:04:29 »
dediğin gibi belli olmaz, bir de canlı görmek, test sürüşü yapmak lazım...
ama golfün tek sayılı kasaları pek tutmuyor genelde, 1,3 ve 5 de pek ses getirememişti...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 07, 2012, 11:14:27 »
golf 7 şu anda herkese değişik geliyordur. aslında tasarımı değişmemiş gibi gelse de araca yan profilden bakınca boyutların ve duruşunun değiştiğini görebiliyoruz. "muhterem aks kafasi" mesafesi ve genişliği artmasına karşın yüksekliği azaldı. canlı olarak görüldüğünde kendisine hayran bırakacağına eminim.

selçuk bey'e de saklandığı toyota satış rakamlarının arkasından çıkmasını öneririm. toyota, son tasarım anlayışı ile kendini ipini çekmiştir. corolla da son şansıdır. aynı tasarım anlayışı ve fiyatlandırma politikası ile üretilirse 2-3 yıl içinde vw, hedeflediği pazar liderliğine ulaşacaktır. ayrıca vw'nin daha hybrid araç satışına başlamadığını hatırlatırım. bu kozunu da oynadığında neler olacağını göreceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 07, 2012, 11:43:46 »
Bu arada Linea C sınıfına girmiyor ve o listeyi de nerden buldun merak ettim...

Bak bakalım en çok hangi araç satılmış.... 4. sırada kim varmış acaba !

http://www.sabah.com.tr/fotohaber/otomobil/en-cok-satan-10-otomobil-407972652722?tc=10&albumId=32180&page=1
ilk önce lineanın hangi segmente girdiğini öğreninde yorum yapın. ben nerden buluduğumu şimdi göstereceğim. bilgiyi aldığım yer yıllardır bu ülkenin otomobil sitesidir.
http://www.arabam.com/edergi
bu dergiyi indir orada satışlar yazıyor araba a sından anlamayan sitelerle foto galerisiyle bana gelmeyin. bütün dünyada toyota vw önde kardeşim bunu kabul et. git araştır vw hedefi neymiş bakalım toyotayı geçmek mi değilmi tutturmuşunuz bir tsi muhabbeti gidiyor. tsi 20binde turbo arızası veriyor evet ben fanatiğim bunu söylemekdenmi çekinicem. vw gitsin ilk önce hedeflerini gerçekleştirsin ondan sonra toyota ile kaşık atmaya kalksın !!! !!! !!! gördüğün üzere listede jetta veya golf yok ama d segmentinde passat acık ara önde demekki satılıyor biz gerçek neyse onu söyleriz. toyotanın vw bir üstünlüğü var türkiyede olmasada dünya pazarında eğer yorum yapcaksanızda türkiye üzerinden bişeyleri değerlendirmeyi bırakın biraz dünya ya bakın derim hangi marka nerde ne üretiyo üretim kaliteleri nelerdir. herkez türkiye üzeinden yorum yapıyo bizde kabul ediyoruz vw türkiyede toyotadan daha iyi işler çıkartıyor die.
bu yorumdan sonrada golf hakkında konuşmayacağım bu kadar atışma yeter die düşünüyorum.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi