0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
açıkcası dediğim gibi 2011 corollayı satacağım üzerine yaklaşık 12000 tl kadar kredi kullanmayı planlıyorum buda yaklaşık 51 52 bin tlye tekabül ediyor buda golfü karşılıyor periyodik bakımla ilgili şunu söyleyeyim yılda 7 8bin km anca yapıyorum yani 10000km yaklaşık 1,5 yılda bir geliyor bana o yüzden 1,5 yılda 400 500 tl sorun olmasa gerek onuda yakıt tüketiminden belli bir ölçüde hallederim gibi geliyor
Gerçekten almanla japon arasında bakım fiyat farkları baya çok. Ben corolla'yı sıfır aldığım da ilk 10.000 bakıma gittiğim de sadece 190 lira para ödemiştim resmen beleş geldi bana. Geçen kendi kendime hava atıp şu passatı bir bakıma götüreyim dedim yetkili servise, girmemle çıkmam bir oldu 160.000 bakımına benden 560 lira fiyat istediler yuhh dedim çıktım özel serviste 200 liraya yaptırdım artı bu 200 liranın içinde bosch marka bujileri de değiştirttim arada büyük fark var... Ahh Toyota ahh bide şu rüzgardan etkilenmeyeydin hala kapımın önündeydin...
Hayatta çok araç değiştirdim koltuğu en rahat ve en geniş olan aracım efsane kasa corollaydı
Arkadasimda 2011golf higline 1.4tsi 160hp mevcut. Test ettim performansina diyecek yok fakat ben biraz iri oldugum icin koltuk inanilmaz rahatsiz etti. Oyuncaklari guzeldi. Ozellikle cc cok rahat biseymis onu ogrendim. Eger icimdeki korkuyu yenebilirsen 2-3 ay sonra cc taktirabilirim. :-) yakitin fazla olmasi ve koltuk rahatsizligindan dolayi bize yaramaz.
tsı motor teknik verilerine göre en düşük yakıt tüketimini sunuyor gözüküyor ama uygulamada öyle değil demek ki
1.4 tsi 122bg araçlar ortalama 7 litre civarı yakıyor arkadaşın bahsettiği araç 1.4 160bg olduğu için fazla yakıyor olabilir diye düşünüyorum
Ben de şimdi sitesinden baktım yeni modellerde bmt var o nedenle düşük galiba.
kesinlikle katılıyorum bmt cidden baya etkiliyor yani ben corollayla 9,5 litre yakıyorum golf ile 7,5 yaksa 100kmde 2 litre yaklaşık 9,5 lire ederki gayet iyi bu rakamlar