ilk önce lineanın hangi segmente girdiğini öğreninde yorum yapın. ben nerden buluduğumu şimdi göstereceğim. bilgiyi aldığım yer yıllardır bu ülkenin otomobil sitesidir.
http://www.arabam.com/edergi
bu dergiyi indir orada satışlar yazıyor araba a sından anlamayan sitelerle foto galerisiyle bana gelmeyin. bütün dünyada toyota vw önde kardeşim bunu kabul et. git araştır vw hedefi neymiş bakalım toyotayı geçmek mi değilmi tutturmuşunuz bir tsi muhabbeti gidiyor. tsi 20binde turbo arızası veriyor evet ben fanatiğim bunu söylemekdenmi çekinicem. vw gitsin ilk önce hedeflerini gerçekleştirsin ondan sonra toyota ile kaşık atmaya kalksın![]()
![]()
gördüğün üzere listede jetta veya golf yok ama d segmentinde passat acık ara önde demekki satılıyor biz gerçek neyse onu söyleriz. toyotanın vw bir üstünlüğü var türkiyede olmasada dünya pazarında eğer yorum yapcaksanızda türkiye üzerinden bişeyleri değerlendirmeyi bırakın biraz dünya ya bakın derim hangi marka nerde ne üretiyo üretim kaliteleri nelerdir. herkez türkiye üzeinden yorum yapıyo bizde kabul ediyoruz vw türkiyede toyotadan daha iyi işler çıkartıyor die.
bu yorumdan sonrada golf hakkında konuşmayacağım bu kadar atışma yeter die düşünüyorum.
. bu aracın arkalar tam bağımsız süspansiyon mu bilgisi olan var mı?
bu sizin fikriniz aurisin tasarımı bence güzel. yeni corolla çıkıcak onada maket diyeksiniz ancak corolla satış rekorları kıracak vw kendine dünya liderliği için yine hedef koyacak bu kadar basit.
İyimiş. bu aracın arkalar tam bağımsız süspansiyon mu bilgisi olan var mı?
Sadece bu aracın değil bundan önceki kasada dahi bağımsız.
)))))
Yok şükür, hastasıyım aracın. Akşamları gidip oturuyorum içine o biçim yani:)))Direksiyonuna dokunmak bel desteğini ayarlamak vs çok güzel.Koltukların orta bölümü Alkantra bu arada..
Makyaj böyle yapılır işte. Bakalım Auris Golf'le başa çıkabilecek mi ? Yeni Auris hakkında çok bilgim olmadığı için bir yorum yapamıyacağım.
Golf herzaman segmentinin öncü arabası olmuştur. Bir kere bunu kabul etmeliyiz. Sadece türkiye'de değil dünya'da bu durum böyle. C segmenti hatchback araçların atasıdır. Ben resimleri paylaşılan Golf VII kasayı beğendim. Ama şunu da belirtmek isterim ki eğer iş sadece tasarımda ve konforda bitiyor olsa şuanda piyasada golf'ü tahtından indirecek çok araç var. Örneğin volvo v40 , bmw 1 serisi , mercedes'in yeni b serisi ve daha niceleri. İşte bu yüzdendir ki kimilerine göre tasarım , konfor gibi öğeler ön plandayken kimileri aracını kendini sorunsuzca belli bir mesafeyi götürmesini ister.
Kim ne derse desin bu ikinci kısmı şuanda dünya'da en iyi yapan Otomobil Corolla'dır. O yüzden birşeyi överken diğerini yeriyoruz tamam , ama yerdiğimiz otomobilin de Dünya'nın en çok satan otomobili oldğunu unutmamalıyız. Golf ve Corolla sahiplerinin farklı beklentilerini karşılayan araçlardır.
Konuyu şu şekilde kapatmak istiyorum kendi adıma : Bir Golf'e bindiğimde kalite ve konfor hissini hemen alıyorum ve değişmeyen stiline rağmen iç ve dış tasarımını beğeniyorum ama bana Dünya'nın etrafını bir arabayla turlayacaksın ve Golf'le mi yoksa Corolla ile mi yola çıkmak istersin deseler ben bir saniye bile düşünmeden Corolla derim. İşte Toyota'nın Dünya'da bir numara olmasının sebebi sadece budur.Eminim ki vw fanatiği olan birçok insan da bu konu da benimle hemfikir olacaktır. Saygılar.
Toyota - wolkswagen konusundada bencede vw malzeme kalitesi olarak toyotadan üstündür ,donanımda ise toyota gerçekten fakir orta model corollada bile çelik jant yok toyotaya yakışmıyor bence.Fakat motor konusuna gelince toyota bence vwden önde.Nasıl önde atmosferik motorlar kullandığı için sorunsuzluk yönüyle önde.Uzun ömürlü kullanılabiliyor motorlar ama vw motorları turbolu hep, sorun çıkarma olasılığı yüksek heleki turbolu araçta dikkat edilmediğinde kaçınılmaz gibi birşey.Ve servisi,parçaları pahalı vw nin.Toyota bu konudada önde bence.Benim şahsi görüşümse Toyota-Honda gibi Japon araçları sorunsuzluk yönüyle daha çok orta kısma hitap eden araçlar ama parası olan insanlar komfor,estetik vb.nedenlerle Alman araçlarını Audi-Bmw-Mercedes-vw gibi araçları tercih ediyorlar.Kişisel beklentiler rol oynuyor konuda zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ki

Yeni Golf'ü açıkcası "tasarım açısından" ben de pek beğenmedim, Seat Leon'u beğenmediğim gibi... Ancak insan gözü nelere alışıyor, buna da alışır gözümüz diyip geçmekten başka çare yok.
Diğer taraftan Selçuk kardeşim ve diğer yorumları da okudum, şu an bile düşünüyorum da sanki birazdan Selçuk kardeşim ilkokul 3 çocuklarının girdiği tartışmalar gibi "benim babam senin babanı döver"e kadar götürecek işi.
Satış rakamlarıyla marka ve model kalitesi yarıştırılan tek yer burası sanırım. Şunu bir akıllara sokmak lazım, bu kesinlikle tartışmasız bir konudur; toyota dünyanın en iyi markası değildir! Afriaknın en ücra köşesinde bile toyota kamyonetleri görmek o markanın kalitesini yansıtmaz(kalitesizdir demiyorum, bu duruma bakıp böyle bir yorum yapmak imkansızdır.), bu tamamen markanın satış stratejileri ile alakalı bir durumdur. Yoksa hiçbir ugandalı "ülen bu toyota çok kaliteli bir marka, sorunsuz bir marka, bundan alalım hacı dayı" demez... Marka oraya ne ürün götürürse, hangi marka ürün götürürse o satılır. (hoş sadece toyota da yok, nissan var, isuzu bile var)
Kendine güven iyidir de fazlası gülünç duruma düşürür, para verdim en iyisi bu demek kendini tatmin etmekten başka bir şey değildir. Piyasada kaç tane 700.000i geçip de motoruna tornavida değmemiş dizel toyota var? bir de o beğenmediğiniz multijet motora bakın mesela, bence kalite budur, en çok satılan değildir. Ha Toyota iyi otomiller mi üretir? evet, örneğin auris iyi bir otomobilmidir? evet, tasarımını sevmem, çok tıkırtı çıkarır ama iyidir, VW iyi midir? evet, Golf'e kötü diyen biri varsa da (toyotaya da) neye biniyorsa satsın gitsin bisiklete binsin derim..
Sonuç olarak Golf tasarım olarak sadeliği seçiyor hep, bence de bu güzel, ama bu son tasarıma gözler alışıncaya kadar fazla sade gelmeye devam edecek gibi, kalitesi zaten tartışılmaz.