0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Polen Filitresi değişmemiş sanırsam.Bende bugün Yaris için 20.000 bakım fiyatı sordum.470 tl bir fiyat çıkardılar.Fiyatları sordum tek tek sizin paylaştığınız listeyle hemen hemen aynı.Tabi bu 470 in 95 tl si polen filitresi140 tl si 5 30 yağ40 tl katkıEn pahalısı da bunlar sanırsam.Polen filitresini kendim soktüm baktım temiz.Aksarayda Yan sanayi parça fiyatlarını sordum.Hava yağ polen toplam: 35 tlPoleni değişmesem yada yan sanayi kullansam , yağı kendim götürsem (Castrol Edge 5 30 ) 70 tl katkı almasam kendim würt alıp kullandım 300 ml 27.50 tl kullandım. Daha hesaplı olur sanırsam
Kabin hava filtresi = polen Filtresi Hava filtresini 100000 kmde bir değiştiriyorlardı herhalde, yada ben yanlış hatırlıyorum hava+yağ+polen=35 tl ise bence oradan hemen uzaklaş
Filtre gibi önemli aksamlarda paradan kaçmayın.Polen filtresi serviste oldukça pahalı, onu yan sanayi alabilirsiniz. Tabii o yan sanayi ürünü taktıktan sonra kalorifer peteklerinizdeki toz durumuna da bakın. Böylelikle filtrenin kalitesini çözebilirsiniz.Yağ filtresi serviste 25,00 TL zaten, 15,00 TL kâr etseniz ne olur milyarlık arabada ? En azından içiniz rahat olsun.
bence polen filtresi değişmeli. hatta airclim dahi kullanın değişimden önce. bütün sistem tertemiz olur
Haklısın serviste 95 @Ufuk Sönmez (16363) beyde 65 tl. Ufuk beyde alıp değişimi kendim yapacam artık
Ufuk abinin sattığı ASAKASHI'ler gayet başarılı. Ben gönül rahatlığıyla ASAKASHI hava filtresini taktım.
Bende K&N düşünüyorum bakalım
K&N de parça markası anladığım kadarıyla.
hayır ,marka . hatta abi , performans hava filtresi
Kutu ici mi takicaksin , spor takicaksan veya kutu icide olur ben bmc oneririm , güzel ötüyor melet
Kutu içi takacağım bakalım BMC derken ??
Arkadaşlar ... Herkes yani en azından bu başlık altında bulunan arkadaşlar... Bulunduğunuz illerde servislerden 20.000 Bakım fiyatını sorabilir misiniz ? Yani imkanı ve zamanı olanlar en azından. Çok içime sinmedi açıkcası... Kullanılan malzemelere göre (örneğin yağ) değişkenlik gösterebilir belki ama en azından bu 20.bin km bakımının bir ortalama fiyatı nedir net olarak onu öğrenebiliriz en azından... Yada öyle düşünüyorum...
Bu akşam teslim aldım aracımı. Ömür Bey sorduğunuz soru hakkında bir bilgim yok. Açıklar mısınız. Servis aracımın ilk bakımında 10w40 yağ kullanmış. Diğer tüm bakımlarda ben yukarıda yazılı yağı aldım servise götürdüm. Bakım faturası aşağıda.