0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar bir sorum olacaktı benim araç 25bin oldu 18 binde 20bin bakımı yaptırmıştım km dolmadı fakat yıl olarak zamanı doldu yıllık bakımda neler yapılıyor ortalama ne tutar acaba ?
Arkadaşlar bugün aracımı 60bin bakımına götürdüm. Toyota dizel motorlu araçların motorlarında hava ve turbo ünite ile ilgili parçaları değiştirme kampanyası (ben geri çağırma olarak düşünüyorum. Ama dillendirmiyorlar.) başlatmış. Benim aracında değiştirilecek parçaları varmış. Aracımdan bir şikayetim olmasa da ilerleyen yıllarda bahsedilen parçalardan ötürü bir sorun çıkmaması için değiştirilmesini kabul ettim. Garanti bitmiş olsa da garantideymiş gibi ücretsiz parça değiştirecekler. Bugün aracı bıraktım. Yarın akşama teslim alacağım. Sizler böyle bir haber duydunuz mu acaba?
60bin bakımında hava filtresi, yağ filtresi, polen filtresi ve yakıt filtresi değişecekmiş. Yağı ben götürüyorum servise hep. Mobil ESP formula 5w30. Bu bakım için 400tl ödeyeceğim. Bana çok geldi ama yapacak bir şey yok.
Bugün ben de Akkoyunlu Servisinde periyodik 20.000 KM bakımını yaptırdım. Toplam 400 TL tuttu . Ayrıca yazılım güncellemeleri gerçekleşti . Bu geri çağrılan listesinde benim aracım. Gerekli kontrollerin apıldığını ve benim aracımda herhangi bir sorunun bulunmadığı bilgisi tarafıma iletildi. Hayırlısı diyorum. 2013 Model Dizel 1.4 Auris aracı olup da 20 bin km bakımına giren arkadşlar tutarı paylaşırsa sevinirim... Kazasız günler diliyorum.
Evet indirimli hali 400 TL diye belirtildi. Yani nedir bu 20 bin bakımının tam ortalama ederi bilemiyorum. İlk aracımız sonuçta. Tecrübeli arkadaşlarımızın bilgisine ihtiyacımız var. Evet Aslına bakarsanız Akkoyunlu servis ve karşılama ve personel bakımından iyi. Bazı çevrelerden Çavdarlı ile ilgili olumsuz neticeler duymaktayım. http://i60.tinypic.com/2s8pch3.jpg
Polen Filitresi değişmemiş sanırsam.Bende bugün Yaris için 20.000 bakım fiyatı sordum.470 tl bir fiyat çıkardılar.Fiyatları sordum tek tek sizin paylaştığınız listeyle hemen hemen aynı.Tabi bu 470 in 95 tl si polen filitresi140 tl si 5 30 yağ40 tl katkıEn pahalısı da bunlar sanırsam.Polen filitresini kendim soktüm baktım temiz.Aksarayda Yan sanayi parça fiyatlarını sordum.Hava yağ polen toplam: 35 tlPoleni değişmesem yada yan sanayi kullansam , yağı kendim götürsem (Castrol Edge 5 30 ) 70 tl katkı almasam kendim würt alıp kullandım 300 ml 27.50 tl kullandım. Daha hesaplı olur sanırsam