Gönderen Konu: castrol magnatec kullanan var mı?  (Okunma sayısı 56713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: castrol magnatec kullanan var mı?
« Yanıtla #60 : Şubat 20, 2009, 11:07:46 »
  Mesajını aldım Ergün teşekkür ederim ilgin için.dediğim gibi önceki araçlarıma hep Castrol kullandığım için yine Castrol diyeceğim.Ama mesele şu.10w40 mı yoksa 0w30 mu.aradaki 20-30 TL farka değermi.Merak ettiğim konu bu.Satıcı 10w40 kullanırsanız 10 bin,0w30 kullanırsanız 15 bin Kmde değişim yapmanız lazım.0w30 içeriği itibari ile 15 km ye uygun bir yağ dedi.Sadece Castrol satan bir yer değil.Mobil,BP,Shell satan bir VW yedekleri satıcısı..
10w40 mı 0w30 mu soru bu arkadaşlar
Kalınlık ile yağ ömrü arasında bir ilişki olduğu zaman bu yağ kaybı ile ilgilidir fakat ilişki tam tersi yönde olur. Yani ince yağ daha çabuk tükenir. (Normalde 10W 40 ın daha fazla dayanması lazım) Fakat spesifik olarak bahsi geçen 0W 30 yağ eğer diğer yağdan daha kaliteli ise (mesela tam sentetik ise) o zaman daha dayanıklı olması muhtemeldir. İnce yağ genellikle daha iyi yağlama yapar ve motorun verimliliğini arttırır. (Fabrika tarafından aksi önerilmiyorsa) İnce yağ deneyip kısa aralıklarla kontrol etmek, yağ kaybı yoksa o şekilde devam etmek iyi bir fikir olabilir. Bu durumda özellikle yazın dikkatli olmak gerekiyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 20, 2009, 11:07:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 20, 2009, 18:54:33 »
  Mesajını aldım Ergün teşekkür ederim ilgin için.dediğim gibi önceki araçlarıma hep Castrol kullandığım için yine Castrol diyeceğim.Ama mesele şu.10w40 mı yoksa 0w30 mu.aradaki 20-30 TL farka değermi.Merak ettiğim konu bu.Satıcı 10w40 kullanırsanız 10 bin,0w30 kullanırsanız 15 bin Kmde değişim yapmanız lazım.0w30 içeriği itibari ile 15 km ye uygun bir yağ dedi.Sadece Castrol satan bir yer değil.Mobil,BP,Shell satan bir VW yedekleri satıcısı..
10w40 mı 0w30 mu soru bu arkadaşlar

Ozcan ben olsam 0W-30'u, 10W-40'a tercih ederim. Hem soguk, hem sicak havalarda iyi performans gosterir.
Su an kullandigim yag 5W-30. Bir dahaki degisime (Nisan gibi insallah) 10W-30 dusunuyorum, yaz mevsimi dolayisiyla.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 20, 2009, 22:51:04 »
   Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkdaşlar...Sağolun..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: <'90
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Şubat 20, 2009, 23:29:07 »
Öcelikle iki şeyi ayırmalı:
1. Magnatec bir ürünün modelini gösteren bir  addır ve Castrolün Magnatec, soğuk motor çalışmasındaki ilk yağlama özelliği en yüksek yağıdır (diğer markalara göre). Motor rejim sıcaklığına ulaştıktan sonra dünyadaki tüm yağlar hemen hemen aynıdır.
2. Viskozite ayrı birşeydir ve her motor üreticisinin tavsiye ettiği viskoziteyi kullanmak zorunludur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Şubat 21, 2009, 10:21:55 »
  Selam Çağlar bey.
 Kendinizi tanıtmışsınız ama, sizi Tanışma bölümünde biraz daha tanımamız mümkün mü?
 Verdiğiniz bilgiler içinde teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #65 : Haziran 20, 2009, 01:34:56 »
merhaba arkadaşlar ben kendi izlenimlerimden magnetec'in farkından bahsedeyim,
öncelikle yağ değişim k.metresi 10.000km olarak belirtselerde ben her 5000kmde yağ, yağ filtresi ve hava filtresini değiştiririm.
Hissettiğim değişimlerden bazıları ise;
-Magneteci ilk kullandığımda özellikle soğuk havada motor hissedilir derece sessizleşti,
-Rampa çıkışlarında motorda ufakta olsa biraz rahatlık hissettim,
-5000 km'den sonra magneteci boşalttığımda özellikle inceledim ve içinde ufak kuruma benzer parçalar vardı ve bunlar 3. kullanımda yok denilecek kadar azaldı..
umarım faydalı olmuşumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Haziran 23, 2009, 23:14:37 »
Arkadaşlar bende bu gün castrol magnetik 10-40 koydurdum .Çok güzel motorun sesi bile güzelleşti 2005 corolla var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 23, 2009, 23:35:08 »
Kolpa Castrol...
Kanımca yalnızca para tuzağı.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #68 : Temmuz 10, 2009, 16:57:32 »
ben castrol edge 0-30 kullanıyorum değiştireli 4000 km oldu sessiz çalışıyor kullanım kitapçığındada 0-30 yoksa 5-30 ama birsonra değişimde mutlaka 0-30 diye yazıyor ayrıca yağ ince olduğu için ustalar yakıt sarfiyatının daha düşük olduğunu söylüyorlar mobil 1 in ilk çalıştırmalarda koruma özelliği daha fazla yanlız 0-30 nu ben bulamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Temmuz 10, 2009, 18:56:38 »
biz corolla ae101 imize 10/40 castrol magnatec kullanıyoruz.15 binde bir değişmesi gerekiyor ama biz 10 binde değiştiriyoruz.erken yağ değişimi motor için her zaman iyidir ve yağda castrol'den şaşmayın ;)
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Temmuz 10, 2009, 20:04:33 »
15bin de mi dergismesi gerekiyor? Sentetik mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Temmuz 10, 2009, 22:30:30 »
yarı sentetik yağ bizimki.pardon 15 bin değilde 10 bin olucak yanlış yazdım k.bakmayın.mümkün olduğunca erken değiştirmek motor için daha sağlıklı.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Temmuz 27, 2009, 21:08:55 »
merhaba mesela ben 10w/40 castrol kullanıyorum izmirdeyim ama daha soğuk bi şehirde yasayan kişi 0w veya 5w kullanmalı diye biliyorum.çünkü başta yazan bu değer motor soğukken ki yağın inceliğini belirtiyor ve soğuk şehirlerde düşük kullanılması gerek diye biliyorum ve bu iki rakam arasındaki değer ne kadar büyükse o kadar uzun ömürlü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Temmuz 28, 2009, 02:45:56 »
Bedri, soguk iklimlerle ilgili soylediginde haklisin. 0W veya 5W en uygunu.
Evvelki gun yagi degistirdim. Simdi yaz mevsimi icindeyiz, ama onumuz kis. 5W-30 dusunurken vazgectim, Mobil 1 10W-30 ekledim. Sentetikler minerallere gore daha akiskan oldugu icin 10W fena sayilmaz herhalde...

5W-30, 0W-30. 10W-30
Yukaridaki iki deger arasi ne kadar azsa yagin ozelligini koruma suresi de o kadar uzun olur diye biliyorum ben. Yanlis miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Temmuz 29, 2009, 00:52:01 »
Mantıklı fakat diğer değişkenler çok daha etkili olduğu için o aralığa bakarak tahmin yürütmek bilimsel açıdan anlamsız oluyor. (fizikte "significant figures" diye geçer bu konu.) Yani diğer bütün parametreler aynı olursa dediğiniz doğru. Ama diğer parametreler maalesef genelde aynı olmaz. O aralığın darlığı maalesef genelde kalitesiz yağlarda söz konusu oluyor. Bunun bilimsel bir açıklaması yok. Piyasa böyle.. :)
Yani kaliteli yağlar aynı zamanda çalışma sıcaklığı açısından geniş spektrumlu.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Temmuz 29, 2009, 01:08:39 »
O araliga bakmak degil de, yagin ozelligini korumasi konusu. Ayni marka yagin 5W-30 u ile  10W-30'u viskozite ozelligini koruma bakimindan ayni degil. Aralik ne kadar fazla olursa kayip o kadar fazla oluyor. Simdi isteyen kullanilmis eski yagi laboratuvara gonderip 20-30 dolar karsiligi incelettirebiliyor. Bobistheoilguy.com sitesinde okdum yanlis hatirlamiyorsam, yag konusunda bir numara, onlarin yalancisiyim adas. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Temmuz 29, 2009, 01:32:07 »
O araliga bakmak degil de, yagin ozelligini korumasi konusu. Ayni marka yagin 5W-30 u ile  10W-30'u viskozite ozelligini koruma bakimindan ayni degil. Aralik ne kadar fazla olursa kayip o kadar fazla oluyor. Simdi isteyen kullanilmis eski yagi laboratuvara gonderip 20-30 dolar karsiligi incelettirebiliyor. Bobistheoilguy.com sitesinde okdum yanlis hatirlamiyorsam, yag konusunda bir numara, onlarin yalancisiyim adas. :)
Mümkündür... Aynı marka ve numarası yakın yağlar için diğer herşeyin aynı olması ve sadece kalınlık ayarı yapan maddenin oranının farklı olması söz konusu olabilir. Bişeyi kazanırken başka bişey feda edilir. Fakat bu karşılaştırmayı markalar-arası vb. şekilde yapamayız tabi. (Yani mobil 1'in  0W 40 muhtemelen ikisinden de uzun dayanır)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Temmuz 29, 2009, 18:50:44 »
Sentetiklerde bu viskozite kaybi cok daha az oluyor zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Temmuz 29, 2009, 19:02:33 »
2 ay evvel castrol magnatec kullanmaya başladım, biraz fark gördüm diyebilirim.. 40 bin km gideceğiini söyledi aldığım yer..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Temmuz 29, 2009, 20:13:04 »
40bin km? Soner kardes, yag ureticileri herhalde Turkiye'ye ozel super yag cesitleri uretiyorlar :D
Mobil 1'in en yeni urunu Extended Performance (en ileri sentetik yag) bile 15bin mil (24bin km)'de bir degistirilmeli diyor. 40bin km bir devrim demek o zaman :)