Sevgılı Atılla,
Onerınızı kesınlıkle paylasıyorum,su arabamı kanatlandıracak seylerı yapacagım. bır reno kullanıcısı olarak bılgılerınızden yararlanmak hosuma gıder.
Ahmet Bey'e de bır sorum olacak eger ılgılenırse, yag eksıltecektır degıl mı?bu zamana kadar elf kullandık-servıste elf katıyorlar.
Ayrıca tam sentetıkler ısındıgında ıncelırmıs bu da yag eksıltmeye neden olurmus. O halde napmalıyım? 15w kullansam+motul eklesem? su an nasılsa yaz aylarındayız?
Bırde motul300v almak ıcın mesaj bırbaskası ıse bana sna 300v degıl 6001 olur dıyor.ama sanırım o komple 300v koyacagım dıye dusunuyor.
Motul 300v ıcın yarıslarda tek seferlık kullanıldıgını soyleyenlerde var.cunku yuksek perf. gerektıren durumlarda motoru koruyor dıyorlar,bu yuzden sehırıcı dur kalk yapılan yollarda kesınlıkle tavsıye etmıyorlar(motorlar ıcın)
ama dedıgım gıbı benım dusuncem 3lt normal +1 lt motul. Motul koyarsam eger Atılla Bey'ın soyledıgını dınleyıp bor koymayacagım
Motulun araba yağı da var motorsiklet yağı da var. 300V tipi yarış yağlarında bazı katkılar eksik olduğu için uzun süreli ve dur-kalk'lı kullanımda tavsiye etmiyorlar. (Tam mekanizmasını bilemiyorum; eksiliyor mu ne oluyor.. uzun boylu incelemedim) Kısa süreli yüksek performansa göre (ingiliz atı misali) ayarlanmış. Fakat Motul'un normal kullanım için tasarlanmış ürünü de var. Sanırım adı "E-Tech" idi. 300V nin içine gerekli katkılar konmuş hali.. Bir alternatif de tabi karıştırmak.. Ama mutlaka başka bir kaliteli tam sentetikle. (yoksa israf olur)
Bu tarz işler "enthusiastic" tabir edilen mükemmeliyetçi amatörlerin ve uğraşmaktan ayrı bir haz alan insanların kalkışacağı işler. "Herkese tavsiye ederim" dersen yanlış yönlendirmiş olurum.. O yüzden değer mi değmez mi tartışmasına girmem. Kişiden kişiye değişir. Herkes kendi hevesi nisbetinde projelere girerse daha iyi olur.