Gönderen Konu: castrol magnatec kullanan var mı?  (Okunma sayısı 56092 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: castrol magnatec kullanan var mı?
« Yanıtla #20 : Aralık 04, 2008, 09:14:07 »
arkadaşlar ben magnetec 10 40 koydurdum arabaya 3000 km oldu veya olmadı. ama şunu belirteyim geçen seviyeyi kontrol ettiğimde yağın siyahımsı bir renkte olduğunu gördüm. bide yağ filtresini usta değiştirmemişti yağı koydurduğumda ama yağdan mı filtreden mi kaynaklanır bilmem motorun sesi son zamanlarda acayip arttı.
yağ konusunu pek anlamam ama bu forumdan öğrendiğim kadarıyla castrol un kendi fabrikası yokmuş ve yağı başka fabrikalarda para karşılığında ürettiriyorlarmış.
yani yörük sırtından kurban kesiyolar bu adamlar. >:(
kısacası bir dahaki yağ değişiminde bu kesinlikle bayramdan önce olacak kesinlikle magnetec kullnmayacağım mobil 1 esso olabilir 10 40.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 04, 2008, 09:14:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 04, 2008, 09:23:50 »
sevgili arkadaşlarım, aracınız yeni ise fazla km yapmamışsa 10/40 5/30 vs yag kullanabilirsiniz sorun yok. ama aracınız 150000 km'yi devirmişse ozaman 15/40 kullanmanız gerekir. çünkü, parçalar aşınmış aradaki boşluk (piston ile gömlek arasındaki ) artmıştır. dolayısıyla 10/40 yağ ince kalır ve tam yağlama yapmaz. o nedenle 15/40 kullanman gerekir. birde magnetek kullanıp fazladan para verip 10000km de yağ değiştireceğine normal 15/40 kullan (yarı fiyatı mağnetekin) 5 binde 1 değiştir hem yeni yağ kullanım olursun hemde maliyet aynı olur ve motor ömrün daha uzun olur değil mi? biraz düşününce mantıklı değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 04, 2008, 13:25:24 »
arkadaşlar ben magnetec 10 40 koydurdum arabaya 3000 km oldu veya olmadı. ama şunu belirteyim geçen seviyeyi kontrol ettiğimde yağın siyahımsı bir renkte olduğunu gördüm. bide yağ filtresini usta değiştirmemişti yağı koydurduğumda ama yağdan mı filtreden mi kaynaklanır bilmem motorun sesi son zamanlarda acayip arttı.
yağ konusunu pek anlamam ama bu forumdan öğrendiğim kadarıyla castrol un kendi fabrikası yokmuş ve yağı başka fabrikalarda para karşılığında ürettiriyorlarmış.
kısacası bir dahaki yağ değişiminde bu kesinlikle bayramdan önce olacak kesinlikle magnetec kullnmayacağım mobil 1 esso olabilir 10 40.

Merhaba,

Öncelikle aracın kullanım klavuzunda ne yazıyorsa kesinlikle o sınırlar içerisinde kalman  gerekiyor. Yaşadığın ortamın sıcaklık koşullarına göre bir miktar değişim gosterebilir. Soguk yerde yasıyorsan daha kalın yağ kullanmalısın yazın cok sıcak ise bulundugun sehir ince yağ kullanmanda fayda var. ama genede fabrika neyi öneriyorsa onu kullanmam gerekli korumayı sağlar.

Gelelim yağ rengine;

Yağ değiştirirken istediğin kadar motor yağını süzdür mutlaka önceki  yağdan kalan koyulaşmış yağ birikintileri  yeni yağına karışacak marşa bastığın gibi yağın rengi koyulaşacaktır. Buna takılma bu işin başka yolu yok eger sobunlu suyla motorunun içini yıkarım dersen o ayrı :)

Ses konusuna gelince, havaların soğumasıyla birlikte motor normal çalışma sıcaklığına gelene kadar motorun daha sesli çalışacaktır sebebide yağın ısınmamış tam yağlama yapmaya gereken viskoziteye ulaşmamaış olmasıdır. O yüzdendir ki motorunuz ısınana kadr çok devir çevirtmek sakıncalıdır aşınmayı hızlandırırsınız.

son olarakta Türkiye çapında makne yağları ithal eden bir arkadaşımdan aldığım bilgiyi sizinle paylaşayım. Castrol piyasda bulabileceğiniz en kaliteli yağdır. Ki Toyotada ya Castrol kullanır yada Texaco ( Texaco Amerikada çok meşhur bir yağ firması Ülkemizde yeterince tanınmıyor.) Aracın ilk yağı texaco diye biliyorum ben.

bu arada benım aracımda 15/40 Magnatec Kullanıyorum. Aracım Dizel corolla HB  Daha - (eksi ) derecelerde deneme fırsatım olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 04, 2008, 13:53:23 »
(Öncelikle aracın kullanım klavuzunda ne yazıyorsa kesinlikle o sınırlar içerisinde kalman  gerekiyor). böyle bir mantık olabilir mi sizce? 300 bin 400 bin km deki bir arabada kullanacağın yağ derecesi ile 50 bin 100 bin km deki arabadaki  yağ numarası farklı olur. bunu kime sorarsan sor mbenim dediğimi söyler size. biraz daha mantıklı cevap verelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Aralık 04, 2008, 14:25:31 »
ben kullnıyorum magnatec 10/40.6000 km oldu şimdi servisteyim yağın durumunun iyi olduğunu söylediler . haliyle daha 4000 km falan var.
96  1.6 gli ac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Aralık 04, 2008, 17:25:31 »
ilk çıktığından beri magnetec kullanıyorum bu güne kadar hiç şikayetim olmadı bundan önceki araçlarımdada kullandım tipo da 5 yılda 95000 km yol yaptım lpg ile motor bile satarken çekisi çok ii dediler ve ortalama 10bin km den aşağıda değiştirmedim yağ değiştiriken yağ filtreni değiştirsen ii olur çünkü önceden 5000 km lik yağlar kullanıyorduk ve 2 yağ değişiminde yağ filtresi değişiyordu e şimdi 10000 km lik yağ kullanıyorsun şuan edge kullanıyorum yağ eksiltme olacakmı diye bakıyorum aracının hararet yükseliyor ise filtre tıkalı olabilir dikkat et
2003 COROLLA 1.6 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 04, 2008, 17:40:38 »

Simdi biraz da bilgi.
Castrol'ün kendi fabrikasi yoktur. O yüzden kaliteyi tutturma konusunda benim süphelerim var.
Ama en üst serisi olan RS racing Almanya üretimleri iyidir. Amerikan üretimleri tam sentetik dese bile degildir. Mahkemede ispatlanmis (Mobil tarafindan dava edilmisti).

Magnatec bana göre para tuzagi. Yari sentetik yagi tam sentetik edasi ile satiyorlar. Veya motor ucacakmis sekilde anlatiliyor.

Arabadaki problemlere gelince; uzun süre kullanilan yag degisirse yaptigi kurum ve tortuda degisir. Bu degisim tamamlana kadar daha gürültülü-sarsintili calisabilir. Normaldir. Kafaya takmayin.

10bin km diyorsa, 10bin kmde degistirin. Bu km ler hesaplanirken bunlar göz önüne aliniyor. 10bin yerine 7binde degistirince dogaya zarar veriyorsunuz. Unutmayin.

Tam sentetikler Avrupa'da 20-30bin km de degisir. Mobil 1 de 40bin km garantisi var. Ben Alfa'mda 20bin km de veya 2yil da bir degistiriyorum ve Mobil1 0w40 kullaniyorum 120bin kmdir. ama hava filtrenizi kisa araliklarla temizleyin veya degistirin.

Tam sentetik yag sogukken ilk calistirildiginda inceliginden dolayi motorun ic aksaminin yaglanmasini mineral bazli yaglara göre yaklasik 30 saniye önce saglar. Sentetik yag cabuk isinmaz, motorun ic aksamini su, pas vs problemlere karsi daha iyi korur.

Tam sentetik yag daha pahalidir. Ince oldugu icin üstten egzantrik arabalarda daha cok yakar. O yüzden arada kontrol edin. Ama arabanin üst devirlere daha rahat ilerledigini göreceksiniz. Motor daha rahat devirlenebilir. Iyi yag motorun sigortasidir, motora takilan turbo degildir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 04, 2008, 17:43:36 »
Not: Castrol piyasa bulunacak en iyi yag olduguna inanmiyorum.
Mobil 1 ve Castrol RS in ancak Alman üretim olani ayni kalitede.

Bunu disinda motorsikletlerde kullanilan veya cok üst seviyede kullanilan yaglar var.
Motul, Agip üst seri vs gibi markalarin yaninda Castrol en iyidir diyemeyiz.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 04, 2008, 22:52:50 »
(Öncelikle aracın kullanım klavuzunda ne yazıyorsa kesinlikle o sınırlar içerisinde kalman  gerekiyor). böyle bir mantık olabilir mi sizce? 300 bin 400 bin km deki bir arabada kullanacağın yağ derecesi ile 50 bin 100 bin km deki arabadaki  yağ numarası farklı olur. bunu kime sorarsan sor mbenim dediğimi söyler size. biraz daha mantıklı cevap verelim.

bence arkadaş gayet mantıklı cevap vermiş. ben bugüne kadar ne hiç bi yerde 400 bin km'den sonra yada herhangi bi km'den sonra farklı viskozitede motor yağı kullan, şu kalınlıktaki yağı kullanın şeklinde ne bi yazı gördüm ne de bi tavsiye almadım!
 eğer böyle bi durum gerekse kullanım kılavuzunda yazardı. kaldı ki böyle durumlar kullanım kılavuzunda yazıyor. bakınız antifriz; ilk değişim 160.000 km'de, 160.000km'den sonra ise her 80.000 km'de gibi...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 05, 2008, 09:59:28 »
Castrol, yag ısınde koklu fırmalardan.yagın kalıtesını bılemem ama dunyanın her tarafında kullanılan guvenılen bır marka.
Yag degısımın yaptırdıgınız yer acaba yagı gercekten degıstırdı mı yoksa degıstırmeden para mı aldı? Fıltre de ıkı uc lıralık bırsey. En ıyısı kendımız degıstırmek.

Texaco markasını duydym ama hıcbır yerde bu marka motor yagı gormedım.Mobıl 1 en ıyı dıye bılınıyor.Valvolıne,Havolıne de gordugum markalardan.

Uzerınde tam sentetık yazıyorsa oyle olmak zorunda. Oyle de.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 05, 2008, 10:04:03 »
Murat Bey,

40BIN km garantıyı duymadım ben. ABDdekı mobıl 1 tam sentetık kutusunda hıc bır yerınde ne bır garantı ne bır degısım aralıgı yazmıyor.Gayrı resmı olarak kımısıne gore azamı 5bın mıl, kımısıne gore azamı 10bın mıl dıye bılınıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 05, 2008, 11:46:16 »
arkadaşlar murat bey'in dediği gibi. castrol'un reklam kokan bir havası var. mesela son reklamını hiç sevmedim. haaa bu arada mobil esso nun satış temsilciside değilim  :D
şimdi bilmediğim için bi soru size yağı değiştirmeden yağ filtresi değişirmi basit bi yöntemi var mı bu işin yağı boşaltmakmı gerekiyor.
ben kendim değiştirebilirmiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 05, 2008, 11:46:39 »

sen hele bi 300 -400 bin km ye gel ondan sonra ne koyarsan koy arabana ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 05, 2008, 13:53:25 »
Castrol, yag ısınde koklu fırmalardan.yagın kalıtesını bılemem ama dunyanın her tarafında kullanılan guvenılen bır marka.

Bu linki bir okuyun.
http://www.opieoils.co.uk/pdfs/Beware-of-the-labelling.doc

Alıntı
Due to the court case in the states between Mobil and Castrol, you may not always be getting what you think you are so be careful, hydrocracked oils are not synthetics in the true sense of the word as they are molecularly converted petroleum oils, synthetics are not, they are built by chemists in laboratories "brick by brick" and are far superior.

Unfortunately, apart from in Germany, a manufacturer can label the inferior "hydrocracked" oils as synthetics and therefore the only true way of working out the quality is price although even this is not certain as there are some very expensive "hydrocracked" oils out there which are sold on their brand name, Castrol is a good example as they were the Company that Mobil took to court over the labelling issues.

Here is some more reading for those interested:

“HYDROCRACKED” (HC) or MOLECULARLY CONVERTED (MC) BASESTOCKS

There are many petroleum oils available on the market that are so pure and refined, they can now be passed off as synthetics.
They are not made from true synthetic basestocks (at least not in the way that synthetics have traditionally been defined), but they have so little in common with traditional petroleum basestocks, it is really somewhat silly to classify them as petroleum oils.
Petroleum oil basestocks can be put through a super-extreme refining process called “hydrocracking”. In some cases, as in the case of one particular name-brand "synthetic" oil, these highly refined petroleum basestocks can actually be termed and sold as "synthetic".
It is completely legal for lubricants manufacturers to label these oils as "synthetic".

Bu gibi yazilar veya kaynaklar oldukca cok net'te.
Ne diyor kisaca:
- hydrocracking denilen bir process ile mineral yaglar aritilip, sentetik olarak satilabiliyor. Castrol bunu Amerika'da yapmisti ve Mobil tarafindan dava edilmisti.
- Almanya disinda mineral yagi sentetik olarak pazarlamanin önünü kesecek bir yasa bulunmuyor. Castrol'ün alman üretimleri, o yüzden gercek sentetik oluyor.

Davada yayinlanan test sonuclari da vardi elimde. Ama bulamadim. Nete bakindim ama kisa süre icinde göremedim. Bulursam eklerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Aralık 05, 2008, 14:04:07 »
Murat Bey,

40BIN km garantıyı duymadım ben. ABDdekı mobıl 1 tam sentetık kutusunda hıc bır yerınde ne bır garantı ne bır degısım aralıgı yazmıyor.Gayrı resmı olarak kımısıne gore azamı 5bın mıl, kımısıne gore azamı 10bın mıl dıye bılınıyor.

Ahmet bey,

2 tane sifir olarak aldigim, biri 2006 model, biri 2007 model Porsche Boxster kullandim. 2007 olani halen kullaniyorum.
Fabrika Mobil 1 diyor. Bakim araliklari 30bin km. Servisle konustugumu aktardim.
Normalde 30bin kmde veya 2 senede bir yagin degismesi gerekiyor ama Almanya sartlarinda servis yagin ömrünün 40bin km oldugunu söyledi. Fakat 30bin km de bir degisecegini belirtiyorlar. Almanya'da hava daha temiz. Son hava filtresi degistirdigimde 17bin km lik filtreyi degistiren usta yeni mi taktiniz diye sordu. 17bin km oldugunu anlamadi. Ben de baktim. Filtre neredeyse sifir gibiydi.

Servis Castrol'le anlasmali ve ben farketmeden 2006 modelin ilk bakiminda Castrol kullanmislar. Ona istinaden arastirma yapmistim. 2007 olanda yagi kendim götürdüm. 8 litre civari yag gidiyor. 5litrelik 2 kutu aldim. 2 litre civarinda yedek olarak evde tutuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 05, 2008, 15:35:22 »
Aracım 1 Eylül 2005'de trafiğe çıktı ve şu anda 33.000 km'de. 3.000, 9.500, 14.000, 20.500 ve 28.500 km'lerde olmak üzere 5 defa yağ değişimi yaptım. 9.500, 20.500 ve 28.500 servisteki periyodik bakımlardı. Ev ile işyerimin arası 9 km. Adana malum aşırı sıcak. Ayrıca aşırı nemli ve tozlu. Ağırlıklı olarak şehir içinde kısa mesafe yaptığım için yağ içerisinde oluşan suyun atılması da mümkün değil. Dolayısıyla yağın aşırı yıprandığını düşündüğüm için sıklıkla değiştiriyorum. Bence Türkiye şartlarında benim gibi kısa mesafe kullanıcıların sıklıkla yağlarını kontrol etmelerinde ve gerekiyorsa değiştirmelerinde fayda var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 05, 2008, 17:25:44 »
İbrahim bey benim size tavsiyem orjinal fabrikanın önerdiği incelikte bir yağ olacaktır ,dediğiniz markayı malesef kullanmadım ,şahsi fikrim ise diğer yağlardan hiç bir farkı olmadığı'dır.herkese iyi akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • otomüziksistemlerisorunuolanhaberversin 5352900287
  • Araç: Corona
« Yanıtla #37 : Aralık 05, 2008, 22:42:49 »
mobil yağların kralıdr tavsiye dir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 05, 2008, 22:58:12 »

Texaco markasını duydym ama hıcbır yerde bu marka motor yagı gormedım.Mobıl 1 en ıyı dıye bılınıyor.Valvolıne,Havolıne de gordugum markalardan.

Toyota Türkiye'de kendi markasını bastığı(yetkili bayiilerin kullandığı) texaco markasını kullanıyor. ve yapışan testlerde muadillerinden kat ve kat üstün olduğu görülüyor. gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim yağlardan biridir.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Aralık 06, 2008, 15:39:08 »
Kaynaklar ıcın tesekkurler Murat Bey. Böyle olduğunu bilmiyordum.Sahtekarlık var demek ki bu işte de...