Gönderen Konu: castrol magnatec kullanan var mı?  (Okunma sayısı 56103 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: castrol magnatec kullanan var mı?
« Yanıtla #40 : Aralık 06, 2008, 21:16:52 »
(sen hele bi 300 -400 bin km ye gel ondan sonra ne koyarsan koy arabana) diyen sinan çatal kardeşim. öncelikle şunu belirteyim daha yaşın 24, benim ehliyetim 18 yıllık ve bu kadar yılldır araba kullanıyorum. yani senin ehliyet 6 yıllık ve sen bu 6 yılın üzerine 12 yıl daha koyarsan o zaman ancak tecrübe kazanırsın ve yorum yaparsın. birde ne kadar çok israfi seven bir milletiz. başka yağların yerine mağnetek kullanırsan ne fark ediyor araban/mız kanat takıp havalanıyor mu? zaten yapacağı hız belli. hiç anlamıyorum adam hayatında 1 yada 2 programdan başka programını kullanmaz gider 12 programlı bulaşık makinası alır. israf değil mi.
diğer yağlardan kullanırsan araban gitmiyor mu? gitmek istediğin yere varamıyor musun? bırakın mağneteki filan 100 binden sonra 15/40 yağ kullanman gerekir. git hangi ustaya sorarsan sor bunu söyler. tabiki servis 10/40,  0/30 kullan diyecek çünkü bu yağlar 15/40 a göre pahalıdır. sonuçta servis kazanacak sen kaybedeceksin, yani cebimdeki parayı ben yiyemiyom servis sen ye diyorsun, güzel bir yaklaşım. tabi sen kazanmıyorsan parayı, dersin, ama sen çalışıp kazanıyorsan diyebilirmisin, parayı verirken bak elin nasıl titrer değil mi? birde niye 300-400bin km çokmu geldi sana bir araç için. gıpta ile baktığın amerikada bile insanlar 200-300bin km devirdi diye arabalarını satmazlar elden çıkarmazlar, bir otomobil dayanıksız tüketim maddesi değilki hemen belli bir yaştan ya da km den sonra atasın. amerikalılar çok uzun yıllar kullanırlar arabalarını. onun için çevap yazarken biraz düşün ondan sonra yazsan daha iyi olur kanaatindeyim. sizcede değil mi? Ahmet ÖZKÖK arkadaşım wisconsinde yaşıyor. ABD'liler konusunda bize bilgi verir sanırım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 06, 2008, 21:16:52 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : Aralık 07, 2008, 00:56:39 »
bende castrol magnatec  10/40 kullanıyorum 10000kmlık ama ben 9500 dıyınce degıstırım yagı aslında arabayıda cok sıkıstırdigım halde her hangı bı sorun gormedım daha arabam 98 XEi specian buzamana kadar bi problem yasamdım gercı bu ıkıncı degısım daha  ama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 07, 2008, 09:59:09 »
(sen hele bi 300 -400 bin km ye gel ondan sonra ne koyarsan koy arabana) diyen sinan çatal kardeşim. bırakın mağneteki filan 100 binden sonra 15/40 yağ kullanman gerekir. git hangi ustaya sorarsan sor bunu söyler. tabiki servis 10/40,  0/30 kullan diyecek çünkü bu yağlar 15/40 a göre pahalıdır. sonuçta servis kazanacak sen kaybedeceksin, yani cebimdeki parayı ben yiyemiyom servis sen ye diyorsun, güzel bir yaklaşım. tabi sen kazanmıyorsan parayı, dersin, ama sen çalışıp kazanıyorsan diyebilirmisin, parayı verirken bak elin nasıl titrer değil mi? birde niye 300-400bin km çokmu geldi sana bir araç için. gıpta ile baktığın amerikada bile insanlar 200-300bin km devirdi diye arabalarını satmazlar elden çıkarmazlar, bir otomobil dayanıksız tüketim maddesi değilki hemen belli bir yaştan ya da km den sonra atasın. amerikalılar çok uzun yıllar kullanırlar arabalarını. onun için çevap yazarken biraz düşün ondan sonra yazsan daha iyi olur kanaatindeyim. sizcede değil mi? Ahmet ÖZKÖK arkadaşım wisconsinde yaşıyor. ABD'liler konusunda bize bilgi verir sanırım.

hocam benim ehliyetinizin yıllanmışlığına ve yaşınıza saygım var fakat; sizin söylediğiniz 100 binden sonra daha kalın bi yağ koyma hikayesi Toyota için pek geçerli değil sanki!
 yani kuş serisi Tofaş'larda 100 bin km yaptıktan sonra silindirle piston arası bi parmak boşluk oluyodu bu doğru. ama tofaştan değil Toyota'dan bahsediyoruz burda dimi?
 ben 21 yaşındayım. sizden yaşça küçüğüm ama; 12 yaşımdan itibaren arabalara olan merakımdan hep arabalarla uğraştım(sanayi de çalıştım, serviste çalıştım, askerde bile arabalar üzerine idi görevim) bu söylediğiniz olayı bi Toyota için söyleyenini duymadım.(2001 vvt-i'lar hariç)
 ayrıca hani türk milletinin bi özelliği de olur olmaz şeyleri yakıştırır ya, hani kendi kafasında bi şeyler kurar sonra etrafındakilere anlatır, eğer etrafındakilere de mantıklı gelirse onu gerçek sayarlar ya; sizin ki de buna benzemiş. çünkü;

servisler yağdan aynı miktarda kar sağlıyor. yani 15w40'ı 15 liraya satıp, 10w-40'ı 20 liraya satıyolarsa 15w-40'ı 10 liraya, 10w-40'ıda 15 liraya alıyolar. yani sonuç olarak kar marjı aynı.
 kaldı ki; servislerde zaten 10w-40, 15w-50, 20w-50 tiplerde 3 tip motor yağı bulunuyor....
 iyi bi araştırma yapın ondan sonra kanun hükmünde kararname çıkarın derim ben Hasan bey...

Saygılar.

Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 08, 2008, 13:06:34 »
Toyota Türkiye'de kendi markasını bastığı(yetkili bayiilerin kullandığı) texaco markasını kullanıyor. ve yapışan testlerde muadillerinden kat ve kat üstün olduğu görülüyor. gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim yağlardan biridir.

Pusat Bey,

Bugun baktım internetten.Texaco marka motor yağını duymamış olmamın sebebini öğrendim. Texaco motor yağlarını ABD"de Havoline adı altında pazarlıyormuş.

http://www.texaco.com/yourcar/productscars.asp

Havoline sentetik yağları da Mobil gibi tutulan bir marka...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Aralık 08, 2008, 22:44:58 »
 araştırıp destek olduğun için teşekkür ederim Ahmet abi. Texaco dediğim zaman adamlar çin yapımı bi yağ mı, işte daha önce hiç duymadım adi bi yağ galiba gibi şeyleri çok duyuyoruz.
 hani derler ya cahille sohbeti kes falan diye aynen öyle yapmalı. ne kadar anlatırsan anlat anlamıyo insanlar. sen halimden anladın.
 en sonunda sen moral verdin bana, tekrar teşekkür ederim Ahmet abi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 09, 2008, 00:42:33 »
(sen hele bi 300 -400 bin km ye gel ondan sonra ne koyarsan koy arabana) diyen sinan çatal kardeşim. öncelikle şunu belirteyim daha yaşın 24, benim ehliyetim 18 yıllık ve bu kadar yılldır araba kullanıyorum. yani senin ehliyet 6 yıllık ve sen bu 6 yılın üzerine 12 yıl daha koyarsan o zaman ancak tecrübe kazanırsın ve yorum yaparsın. birde ne kadar çok israfi seven bir milletiz. başka yağların yerine mağnetek kullanırsan ne fark ediyor araban/mız kanat takıp havalanıyor mu? zaten yapacağı hız belli. hiç anlamıyorum adam hayatında 1 yada 2 programdan başka programını kullanmaz gider 12 programlı bulaşık makinası alır. israf değil mi.

Burada illa 18 yil üstü ehliyeti olanlar yorum yapabilir diye bir kaide yok. Konu ile ilgili bilgisi olan herkes yorum yapabilir. Yorumun dogru ya da yanlis olduguna dair bilimsel verilerle tartisabilinir.

Bu konuda bir rahatsizligi olan varsa bana PM atsin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Aralık 09, 2008, 00:51:30 »
araştırıp destek olduğun için teşekkür ederim Ahmet abi. Texaco dediğim zaman adamlar çin yapımı bi yağ mı, işte daha önce hiç duymadım adi bi yağ galiba gibi şeyleri çok duyuyoruz.
 hani derler ya cahille sohbeti kes falan diye aynen öyle yapmalı. ne kadar anlatırsan anlat anlamıyo insanlar. sen halimden anladın.
 en sonunda sen moral verdin bana, tekrar teşekkür ederim Ahmet abi...

Texaco Amerikan menseli bir yag.
Kalitesinden cok reklamlari ile ünlüdür bana göre.
Amerikan dizayni ve üretimi yaglari genelde kaale almam.

Cünkü OHC veya DOHC olmayan, OHV olan 4-5bin devir anca ceviren motorlar icin dizayn edilen yaglar.
Amerika'daki sirket anlayisina göre de oturup bir Amerikan sirketinin gereginden daha kaliteli bir yag yapacagini sanmiyorum. Genelde Avrupa ve Japon sirketlerin calisma mantigi daha farkli.

Arti Castrol örneginde de görüldügü üzere Amerika'da mineral yaglari özel bir aritmadan gecirip tam sentetik diye müsteriye yutturmalari söz konusu. Tam sentetik yag icin atomlar labratuar ortaminda yaratilir (base-stock).

O yüzden Texaco'nun genel ürün yelpazesinin cok basarili oldugunu düsünmüyorum. Mobil1 den daha iyi yaglari ancak yaris/motorsiklet serisi yaglarda görebiliriz.

Arti, bana göre:
- Kilometreye göre yag viztozitesi degismez. Ancak ve ancak rodaj icin yari sentetik olan asindirici etkisi yüksek yaglarin kullanidigini görüyoruz. Rodaj sonrasi tekrar tam sentetik yaga dönülüyor. Peki neden viztozite degismez? Bir motorun rektifiyesi geldiginde göreceksiniz ki, asinma mikron seviyesinde ölcülür. milimetre seviyesinde bile degil. Yag vizkozitesini degistirmek, belki 20-30 sene önceki arabalar icin mantikli olabilir. Ama yeni üretim arabalardaki silindir toleranslarinda buna gerek yok. Olsaydi kullanim kitapcigina yazarlardi.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #47 : Aralık 09, 2008, 10:30:41 »
ben 10\40 yarı sentetik castrol kullanıyorum.ve cok memnunum.7500 km de bir degiştiriyorum.tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 15, 2008, 11:24:38 »
diğer yağlardan kullanırsan araban gitmiyor mu? gitmek istediğin yere varamıyor musun? bırakın mağneteki filan 100 binden sonra 15/40 yağ kullanman gerekir. git hangi ustaya sorarsan sor bunu söyler. tabiki servis 10/40,  0/30 kullan diyecek çünkü bu yağlar 15/40 a göre pahalıdır. sonuçta servis kazanacak sen kaybedeceksin, yani cebimdeki parayı ben yiyemiyom servis sen ye diyorsun, güzel bir yaklaşım. tabi sen kazanmıyorsan parayı, dersin, ama sen çalışıp kazanıyorsan diyebilirmisin, parayı verirken bak elin nasıl titrer değil mi? birde niye 300-400bin km çokmu geldi sana bir araç için. gıpta ile baktığın amerikada bile insanlar 200-300bin km devirdi diye arabalarını satmazlar elden çıkarmazlar, bir otomobil dayanıksız tüketim maddesi değilki hemen belli bir yaştan ya da km den sonra atasın. amerikalılar çok uzun yıllar kullanırlar arabalarını. onun için çevap yazarken biraz düşün ondan sonra yazsan daha iyi olur kanaatindeyim. sizcede değil mi? Ahmet ÖZKÖK arkadaşım wisconsinde yaşıyor. ABD'liler konusunda bize bilgi verir sanırım.

Öncelikle Geçmiş bayramını kutlarım abi Şimdi gelelim konuya,

Öncelikle sen yazdıklarımı okumadan yorum yapıyorsun. Emin ol ki Toyota mühendisleri nice 18 seneler sonucu ulaştıkları tecrübeyle sana ve kullandığın araca en uygun yağı seçip koyuyorlar, bunu sadece ehliyet alma tarihine göre yorumlamanda ayrı bi tartışma konusu,

Magnatec konususna gelince piyasada bulabileceğin en iyi yağlardan biri dedim ve serviste bu yağı kullanıyor dedim. En azından bu yağ ile ilgili bir sorun oldumu gidip boğazına yapışacağın bir muhattabın var. Senin aracın garanti kapsamında olsa eminim sende bu riske girmezdin özelliklede Turbo beslemeli bir aracın varsa...

Ben aracımda 15/40 yağ kullanıyorum ve bu yağ pahalı bir yağ değil gidipte 0-40 yağ koymuyorlar dizel araçlara ve unuttuğun bir nokta var, madem 300-400 bin km motor açmadan yol yapabiliyorsun motor yağının önemini benden çok çok daha iyi bilmen lazım yıllar boyu edindiğin tecrübeyle... 400 bin km ye gelmiş bir aracınız varsa bu ortalama koşullarda 15 senelik bir araçtır ve bu aracada viskozite sınırları geniç bir yağ konulmaz Siz ister istemez kalın yağ koymanız gerekir Zaten motorunuz aşınmış muhtemelen yağ kaçırmaya başlamak üzeredir. Motorun kondisyonu gereği kalın yağ kullanmalısınız.
Buda demek oluyorki" 400 bin km ye motor açmadan geldiğiniz aracınıza Yüksek teknoloji ürünü sentetik yağ kullanmanıza gerek kaymamış Petrol istasyonlarından ilave yaparak motorun son nefesini vermesini bekleyebilirsiniz"

Malesef otomobiller "artık" dayanıksız tüketim malzemeleridir. Eski teknoloji düşük sıkıştırmalı ve az devir çeviren motorlar kadar uzun ömürlü motorlar üretilmiyor Hasan Bey, Yüksek hacim yerine düşük hacim turbo veya SC beslemeli motorların yaygınlaştığını benden daha iyi bilmeniz gerekir diye düşünüyorum yıllar boyu edindiğiniz tecrübeyle Ve bu yeni nesil araçların ne kadar hassas dengeler içerdiğinide bilmeniz gerekir. Evet ucuz veya kalın daha doğrusu sentetik olmayan eski nesil yağlarlada gider aracınız/mız ama zannetmeyin ki bi 300 bin km sorunusuz motor açmadan gideceğini

son bir örnek vereyim Eski nesil milyon km yapan dizel mersedesler ile yeni nesil comman rail pompa teknolojisine sahip yeni nesil mersedeslerde kullanılan yağlara bakın demek istediğimi anlarsınız

ve şu yorumunuzu aklı selim bi kafa ile tekrardan araştırarak bir daha düşünmenizi tavsiye ederim Hasan Bey...

"Öncelikle aracın kullanım klavuzunda ne yazıyorsa kesinlikle o sınırlar içerisinde kalman  gerekiyor). böyle bir mantık olabilir mi sizce?"

Saygılar sorunsuz nice km'lere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Aralık 15, 2008, 14:57:50 »
Murat kardeş,

Sadece Amerika'da değil hiçbir yerde gereğinden daha kaliteli bir yağ yapıldığını sanmıyorum ben.
Eğer kar etmek için kurulan bir şirket varsa ortada, yapacakları en az masraf ile en çok satışı sağlamaktır.

Belki Almanya'da tüketiciyi kandırmak kolay değil ama yine de dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Amerika'daki üreticileri ve tüketicileri küçümsemek de doğru değil bence.Dünyanın neresinde kaliteli ürün varsa ilk önce Amerikan tüketicisine ulaşıyor.Orada kendini kanıtlarsa dünyaya açılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 15, 2008, 15:22:57 »
Murat kardeş,

Sadece Amerika'da değil hiçbir yerde gereğinden daha kaliteli bir yağ yapıldığını sanmıyorum ben.
Eğer kar etmek için kurulan bir şirket varsa ortada, yapacakları en az masraf ile en çok satışı sağlamaktır.

Belki Almanya'da tüketiciyi kandırmak kolay değil ama yine de dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Amerika'daki üreticileri ve tüketicileri küçümsemek de doğru değil bence.Dünyanın neresinde kaliteli ürün varsa ilk önce Amerikan tüketicisine ulaşıyor.Orada kendini kanıtlarsa dünyaya açılıyor.

Global anlamda evet.
Isim geregi bir sürü farkli sirkete danismanlik verdik. Ayni sirketin Almanya, Japonya, Italya, Türkiye, Amerika kollari ne kadar da genelde ayni calissalar, detaylarda olaylar cok farkli. O yüzden bence arada fark var.

Kaliteli ürünler ilk Amerikan tüketicisine ulasir savina katilmiyorum. Ilk giden var, gitmeyen var. Genelde Amerika'da malzemeye daha insafli fiyatlar istiyorlar. Buna katiliyorum, ki yilda genelde 1-2 kere Amerika'ya giderim. Cogu alisverisimi ordan yaparim. Timberland botu 40-60 dolar arasina, model ve renge göre alarim. Aynisi Almanya'da 160 eur, Türkiye'de 400 lira. Buna lafim yok. Veya araba fiyatlarinda. Bizi burda kerizliyor firmalar, Amerika'da ucuza satabilmek icin.

Amerikan tüketicisini hor görmek degil amacim. Ama ordaki pazar ile dünyanin geri kalanini da ayniymis diye düsünmek haksizlik olur. V8 in altindaki motor konfigurasyonunu hor gören, ondan sonrada 55 mph den fazla gitmeyen tüketiciler toplulugudur. O da herhalde 1900-2200 d/d falan eder o heyhüla arabalarda. Japonun en düz arabasi bile 6000 d/d sekilde yapilmis. Type-R gibi arabalara bakinca 8-9000 d/d ceviren araclar var. O kadar iyi olsaydi Amerikan araba endüstrisi, su an ki duruma düsmezlerdi. GM in baskanin aciklamasi da ilginc.

Bence bu sektörün lokomotifi araba üreticileridir. Onlar ne üretirse, etrafindaki yan sektörler de, ona göre üretim yapar. Yag sektörü de, lastik sektörü de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Aralık 15, 2008, 16:56:42 »
Murat kardeş, araba sektörü konusundaki görüşüne hak vermemek elde değil.Yerli üretim, yerli markanın durumu ortada. Ama Amerika'da üretim yapan Toyota'nın durumu da ortada.Prius'u ABD tüketicisine hazırladılar.Ondan sonra dünyaya yayılıyor.Camry aynı şekilde. V8 V6 dönemleri kapandı bence.Şu an petrol fiyatları düşük de olsa artık tüketici büyük motorlu araçlara yönelmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Aralık 15, 2008, 17:39:33 »
Murat kardeş, araba sektörü konusundaki görüşüne hak vermemek elde değil.Yerli üretim, yerli markanın durumu ortada. Ama Amerika'da üretim yapan Toyota'nın durumu da ortada.Prius'u ABD tüketicisine hazırladılar.Ondan sonra dünyaya yayılıyor.Camry aynı şekilde. V8 V6 dönemleri kapandı bence.Şu an petrol fiyatları düşük de olsa artık tüketici büyük motorlu araçlara yönelmiyor.

Toyota gibi Japon firmalari zaten Amerikan otomotiv sektörünü ele gecirdi.
ama Toyota'da da Tundra gibi arabalar da var. V8 motor.
Red Neck tipi yasadikca, ordan kamyon misali arabalar eksik olmaz diyorum.

Dizel truck disinda pek bilmiyorlar. Avrupa'da cok yaygin. Almanya'daki satislarin %50 si dizel; Avusturya'da bu rakam %70 lerin üstünde. Zaten motorin fiyati Avusturya'da benzine göre hayli yüksek. (Amerika'da da yüksek ama mantigi farkli)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Şubat 19, 2009, 00:04:42 »
 Konu eskimiş ama millet birbirine girmiş tavsiye yerine.Soru şu.Castrol Magnatec alacağım arabaya.Petrol ofisinin verdiği yağ kitapçığında 02-07 arası benzinli Corolla'lar için 10w40'ı koruma,0w30 yide tam koruma diye belirtmiş.İki yağ arasındaki farkta 20-30 TL arası.Sİzce hangi yağı kullanmalıyım.Önerileriniz nedir.Kullanan oldumu bu  yağdan.Tavsiyelerinizi kavga etmeden,tartışmadan bekliyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum (Lider Toyota en son ki serviste Shell Helix kullanmış)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Şubat 19, 2009, 07:57:01 »
  Shell Helix'in kullanım ömrü Km. olarak azami 5.000Km. diye biliyorum, Magnatec'in 10.000Km. diye. Ben uzun süredir 10w40 Magnatec kullanıyorum ve hep süreden dolayı değiştiriyorum. (yaklaşık 10-11 ayda bir) Km.'yi henüz bulamadım. :) Yalnız ne kadar Km. yaparsan yap 10-11. aydan sonra yağın renginin değiştiğini görebiliyorsun ama burası İstanbul ve Ankaraya göre daha nemli tabi, onunda etkisi vardır sanırım.
 Senin araç için özellikle 10w40 ve 0w50 deneyen varsa onunda fikirlerini almak lazım Özcan.
 Bu arada sık sık motor yağının markasını ve modelini değiştirmemek lazım çünkü, motor iç aksamında olması gereken yararlı kurumlarıda yeni yağ ile çözüp, yeniden oluşmasına sebep oluyorsun. Aslında aynıo yağı devam ettirince yine o krumlar çözülüyor ancak aynı anda yerine yenisi geliyor. Bu bahsettiklerim enjektörleri tıkayan, emme ve egzoz kanallarındaki geçişi kısıtlayan kurumlar değil, supap çevrelerini ve kimi aksamları kaplayarak koruyan, kompresyon değerini iyileştiren kurumlar.
 Eminim bu konuda da daha fazla bilgisi olan arkadaşlar vardır, yanlış bilgi vermek istemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Şubat 19, 2009, 11:48:55 »
  Hakan abi yıllardır Castrol kullanıyordum.Şimdi işin içine servis girince durum değişiyor.Ergün Texaco kullanılıyor diyor ama Lider Shell kullanmış.Kafalar karışıyor haliyel.Bende arabam için hangisi iyi ise onu kullanmak istiyorum.Kendime kaliteli yiyecek-giyecek alıyorsam,beni taşıyan arabama da aynısını isterim.Bu onun en doğal hakkı Hakan abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Şubat 19, 2009, 13:21:38 »
  Hakan abi yıllardır Castrol kullanıyordum.Şimdi işin içine servis girince durum değişiyor.Ergün Texaco kullanılıyor diyor ama Lider Shell kullanmış.Kafalar karışıyor haliyel.Bende arabam için hangisi iyi ise onu kullanmak istiyorum.Kendime kaliteli yiyecek-giyecek alıyorsam,beni taşıyan arabama da aynısını isterim.Bu onun en doğal hakkı Hakan abi

Gerekli bilgi PM'den verildi Özcan abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Şubat 19, 2009, 20:44:00 »
Bence tüm toyotalarda tam sentetik kullanılmalı. Markanın o kadar önemli olduğunu sanmıyorum. Kalınlık derecesi konusunda fabrika tavsiyesini araştırmak lazım.

Eski arabalarda madeni yağ ile şişen contalar meselesi bildiğim kadarıyla eskimiş bir bilgi. Modern yağlara contaları korumak amacıyla "seal conditioner" denen maddeler ekleniyor. Bazı markaların eski arabalar için yarı-sentetik tavsiye etmesi biraz  amerikadaki araç fiyatlarını esas alan bir fizibilite hesabına dayanıyor, biraz da düşük maaliyeti nedeniyle düşük fiyatına rağmen yüksek kar sağlayabilen malı satma isteğine dayanıyor.

Magnatec her halde bir balon evet. Her yağda metale yapışmasını sağlayan katkılar konuyor. Bu kimyasallardan kaynaklanan yüzey gerilimi ile ilgili klasik yapışma özelliği dışında bir "manyetik yapışma" diye bişey yağlar için söz konusu değil. Sihirli bir yanı olmasa da kaliteli bir ürün. Karar sizin.
Not: Bu bilgiler internetten okuduklarıma dayanmaktadır, kişisel tecrübem henüz yoktur.
Not2: "Sihir" kelimesi tamamen mecaz anlamda kullanılmıştır. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Şubat 19, 2009, 23:44:55 »
Gerekli bilgi PM'den verildi Özcan abi :)
  Mesajını aldım Ergün teşekkür ederim ilgin için.dediğim gibi önceki araçlarıma hep Castrol kullandığım için yine Castrol diyeceğim.Ama mesele şu.10w40 mı yoksa 0w30 mu.aradaki 20-30 TL farka değermi.Merak ettiğim konu bu.Satıcı 10w40 kullanırsanız 10 bin,0w30 kullanırsanız 15 bin Kmde değişim yapmanız lazım.0w30 içeriği itibari ile 15 km ye uygun bir yağ dedi.Sadece Castrol satan bir yer değil.Mobil,BP,Shell satan bir VW yedekleri satıcısı..
10w40 mı 0w30 mu soru bu arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Şubat 20, 2009, 08:34:59 »
  10-11 ayda 15.000Km. yapıyormusun Özcan?