0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(sen hele bi 300 -400 bin km ye gel ondan sonra ne koyarsan koy arabana) diyen sinan çatal kardeşim. bırakın mağneteki filan 100 binden sonra 15/40 yağ kullanman gerekir. git hangi ustaya sorarsan sor bunu söyler. tabiki servis 10/40, 0/30 kullan diyecek çünkü bu yağlar 15/40 a göre pahalıdır. sonuçta servis kazanacak sen kaybedeceksin, yani cebimdeki parayı ben yiyemiyom servis sen ye diyorsun, güzel bir yaklaşım. tabi sen kazanmıyorsan parayı, dersin, ama sen çalışıp kazanıyorsan diyebilirmisin, parayı verirken bak elin nasıl titrer değil mi? birde niye 300-400bin km çokmu geldi sana bir araç için. gıpta ile baktığın amerikada bile insanlar 200-300bin km devirdi diye arabalarını satmazlar elden çıkarmazlar, bir otomobil dayanıksız tüketim maddesi değilki hemen belli bir yaştan ya da km den sonra atasın. amerikalılar çok uzun yıllar kullanırlar arabalarını. onun için çevap yazarken biraz düşün ondan sonra yazsan daha iyi olur kanaatindeyim. sizcede değil mi? Ahmet ÖZKÖK arkadaşım wisconsinde yaşıyor. ABD'liler konusunda bize bilgi verir sanırım.
Toyota Türkiye'de kendi markasını bastığı(yetkili bayiilerin kullandığı) texaco markasını kullanıyor. ve yapışan testlerde muadillerinden kat ve kat üstün olduğu görülüyor. gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim yağlardan biridir.
(sen hele bi 300 -400 bin km ye gel ondan sonra ne koyarsan koy arabana) diyen sinan çatal kardeşim. öncelikle şunu belirteyim daha yaşın 24, benim ehliyetim 18 yıllık ve bu kadar yılldır araba kullanıyorum. yani senin ehliyet 6 yıllık ve sen bu 6 yılın üzerine 12 yıl daha koyarsan o zaman ancak tecrübe kazanırsın ve yorum yaparsın. birde ne kadar çok israfi seven bir milletiz. başka yağların yerine mağnetek kullanırsan ne fark ediyor araban/mız kanat takıp havalanıyor mu? zaten yapacağı hız belli. hiç anlamıyorum adam hayatında 1 yada 2 programdan başka programını kullanmaz gider 12 programlı bulaşık makinası alır. israf değil mi.
araştırıp destek olduğun için teşekkür ederim Ahmet abi. Texaco dediğim zaman adamlar çin yapımı bi yağ mı, işte daha önce hiç duymadım adi bi yağ galiba gibi şeyleri çok duyuyoruz. hani derler ya cahille sohbeti kes falan diye aynen öyle yapmalı. ne kadar anlatırsan anlat anlamıyo insanlar. sen halimden anladın. en sonunda sen moral verdin bana, tekrar teşekkür ederim Ahmet abi...
(sen hele bi 300 -400 bin km ye gel ondan sonra ne koyarsan koy arabana) diyen sinan çatal kardeşim. öncelikle şunu belirteyim daha yaşın 24, benim ehliyetim 18 yıllık ve bu kadar yılldır araba kullanıyorum. yani senin ehliyet 6 yıllık ve sen bu 6 yılın üzerine 12 yıl daha koyarsan o zaman ancak tecrübe kazanırsın ve yorum yaparsın. birde ne kadar çok israfi seven bir milletiz. başka yağların yerine mağnetek kullanırsan ne fark ediyor araban/mız kanat takıp havalanıyor mu? zaten yapacağı hız belli. hiç anlamıyorum adam hayatında 1 yada 2 programdan başka programını kullanmaz gider 12 programlı bulaşık makinası alır. israf değil mi.diğer yağlardan kullanırsan araban gitmiyor mu? gitmek istediğin yere varamıyor musun? bırakın mağneteki filan 100 binden sonra 15/40 yağ kullanman gerekir. git hangi ustaya sorarsan sor bunu söyler. tabiki servis 10/40, 0/30 kullan diyecek çünkü bu yağlar 15/40 a göre pahalıdır. sonuçta servis kazanacak sen kaybedeceksin, yani cebimdeki parayı ben yiyemiyom servis sen ye diyorsun, güzel bir yaklaşım. tabi sen kazanmıyorsan parayı, dersin, ama sen çalışıp kazanıyorsan diyebilirmisin, parayı verirken bak elin nasıl titrer değil mi? birde niye 300-400bin km çokmu geldi sana bir araç için. gıpta ile baktığın amerikada bile insanlar 200-300bin km devirdi diye arabalarını satmazlar elden çıkarmazlar, bir otomobil dayanıksız tüketim maddesi değilki hemen belli bir yaştan ya da km den sonra atasın. amerikalılar çok uzun yıllar kullanırlar arabalarını. onun için çevap yazarken biraz düşün ondan sonra yazsan daha iyi olur kanaatindeyim. sizcede değil mi? Ahmet ÖZKÖK arkadaşım wisconsinde yaşıyor. ABD'liler konusunda bize bilgi verir sanırım.
Murat kardeş,Sadece Amerika'da değil hiçbir yerde gereğinden daha kaliteli bir yağ yapıldığını sanmıyorum ben.Eğer kar etmek için kurulan bir şirket varsa ortada, yapacakları en az masraf ile en çok satışı sağlamaktır.Belki Almanya'da tüketiciyi kandırmak kolay değil ama yine de dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Amerika'daki üreticileri ve tüketicileri küçümsemek de doğru değil bence.Dünyanın neresinde kaliteli ürün varsa ilk önce Amerikan tüketicisine ulaşıyor.Orada kendini kanıtlarsa dünyaya açılıyor.
Murat kardeş, araba sektörü konusundaki görüşüne hak vermemek elde değil.Yerli üretim, yerli markanın durumu ortada. Ama Amerika'da üretim yapan Toyota'nın durumu da ortada.Prius'u ABD tüketicisine hazırladılar.Ondan sonra dünyaya yayılıyor.Camry aynı şekilde. V8 V6 dönemleri kapandı bence.Şu an petrol fiyatları düşük de olsa artık tüketici büyük motorlu araçlara yönelmiyor.
Hakan abi yıllardır Castrol kullanıyordum.Şimdi işin içine servis girince durum değişiyor.Ergün Texaco kullanılıyor diyor ama Lider Shell kullanmış.Kafalar karışıyor haliyel.Bende arabam için hangisi iyi ise onu kullanmak istiyorum.Kendime kaliteli yiyecek-giyecek alıyorsam,beni taşıyan arabama da aynısını isterim.Bu onun en doğal hakkı Hakan abi
Gerekli bilgi PM'den verildi Özcan abi