Gönderen Konu: castrol magnatec kullanan var mı?  (Okunma sayısı 56098 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
castrol magnatec kullanan var mı?
« : Haziran 08, 2008, 22:20:00 »
arkadaşlar toyotasında castrol magnatec kullanan var mı? ilk kullanımda bir farklılık hisedildi mi? bu yağı kaç binde bir değiştirmek gerek?

Toyota Club Türkiye

castrol magnatec kullanan var mı?
« : Haziran 08, 2008, 22:20:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: castrol magnatec kullanan var mı?
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2008, 23:41:25 »
benim önceki yağım magnatec 10/40 idi...10binde bir değişiyor en geç...herhangi bir farklılık göremedim..şimdiki ustam aslında bizim corolla için mobil(şimdiki adı ile esso) 15/40 koyulması gerektiğini söyledi..ve 15/40 koyduk  10/40 çok ince geliyormuş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2008, 00:40:32 »
bende magnetec 10/40 kullandım yarı sentetik 10 bin de bir değişti ve 20 bin km kullandık. hiçbir fark yok. şuanda bp var (usta benden habersiz koymuş. 10/40) birdahaki değişimde mobil 5/40 veya 0/40 tam sentetik koyduracağım. bakalım fark edecekmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2008, 01:25:56 »
benim önceki yağım magnatec 10/40 idi...10binde bir değişiyor en geç...herhangi bir farklılık göremedim..şimdiki ustam aslında bizim corolla için mobil(şimdiki adı ile esso) 15/40 koyulması gerektiğini söyledi..ve 15/40 koyduk  10/40 çok ince geliyormuş..
Ustanın neden bu şekilde söylediğini anlamadım.. bana sorarsan yağı kalın koydurmuşsun. Bizim araçlarda 10w-40 yağ fabrikanın önerdiği yağdır. Kullandığın yağ 10W-40a göre daha kalın ve ilk çalıştırma gibi önemli anlarda daha az koruma sağlayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2008, 09:36:11 »
valla bende önceden 10-40 koydurmuştum ziya usta bu konur özellikle yaz aylarında dedi..usta daha önce 8 sene toyotada çalışmış ve 2 senede subaruda çalışmış bir usta vardır bi bildiği heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2008, 09:46:56 »
Ben 5w30 koyulması gerek diye biliyodum çünkü kitapta öyle öneriyordu, ama mevsime yöreye servise ve ustaya göre değişiyor demekki..
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2008, 12:16:45 »
Ben 5w30 koyulması gerek diye biliyodum çünkü kitapta öyle öneriyordu, ama mevsime yöreye servise ve ustaya göre değişiyor demekki..
Sonuçta bu motorun altında onlarca belki yüzlerce mühendisin imzası var, ustaya göre nasıl değişir ki, bullar belirli testlerden geçmiş, belirli standartı olan şeylerdir! 99 corolla klavuzu olan varsa bir baksın lütfen yağın özelliğinde ne diyor.
Ayrıca açtığım konu yağın inceliğinden ziyade magnatec(akıllı molekül)  diye tanıtılan ürünün gerçekten araç üzerinde olumlu etkisinin olup olmadığının kullanan arkadaşların deneyimleriyle paylaşılmasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2008, 15:25:05 »
bildiğim kadarıyla motor yağlarında,aracın calısma kosullarına göre farklılık göstere biliyor.güç çalışma koşulları (taksi gibi sürekli yolda olan araçlar için)yada sürekli tozlu ortamda yada çok sıcak-çok soğuk ortamlarda çalışan vede LPG li araçlar da farklı kalınlıklarda ve farklı kilometrelerde değişim söz konusu olabiliyor.illaki 10 bin km yada 20 bin km diye bir kural yok.yağ sürekli kontrol edilmeli ve kirlenmişse değişim km si beklenilmeden yağ değişimi yapılmalıdır.önemli olan budur.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2008, 15:47:27 »
Arkadaşlar ben 10w-40 yarı sentetik kullanıyorum.Tozlu ve kirli ortamlarda kullanmak,devamlı sıkışık trafikte ufak vitesle gitmek motor hararetinin normalden fazla olması gibi ,diğer bazı faktörler zamanından önce yağın kalitesini bozuyor.Bu nedenle bazen 10.000 km.yi beklemeden değiştiriyorum.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2008, 23:19:25 »
magnatec kullananlarrrr. yorumlarınızı bekliyoruuuum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2008, 23:35:45 »
10w40 magnatec kullanıyorum 10.000 km de bir değişiyorum şimdilik her hangi bir sorunla karşılaşmadım. Özellikle kış aylarında ilk  marşda yağ özelliğini belli ediyor...Tavsiye ederim.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2008, 01:32:55 »
ben sizin yerinizde olsam 10 binlik yagı hayatta 10 bin km kullanmam en fazla 7 bin

nedenine gelince bana cok mantıklı size mantıksız gelebilir km ile yag ölcüyoruz güzel her sabah arabamızı ısıtıyoruz motor calısıyor yag görev yapıyor ama km sayacı calısmıyor aynı sekilde trafikte beklerken ona keza arkadaslar yagınızı ne kadar sık degisirseniz onlar size yol su elektrik olarak geri dönecektir ( yani daha fazla km yapacaksınız diger arkadasın sorusuna gelince macnetec kullanıyorum herangi bir fark yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2008, 06:43:41 »
Arkadaşlar ben 10w-40 yarı sentetik kullanıyorum.Tozlu ve kirli ortamlarda kullanmak,devamlı sıkışık trafikte ufak vitesle gitmek motor hararetinin normalden fazla olması gibi ,diğer bazı faktörler zamanından önce yağın kalitesini bozuyor.Bu nedenle bazen 10.000 km.yi beklemeden değiştiriyorum.
5000km'de bir degistirmek lazim. Arabayi 6 ay hic kullanilmasa da yine degistirmek lazim yag filtresiyle birlikte.
Eski arabalarda sentetik onermiyorlar.Ben de normal yag kullaniyorum. 3500 km once 5W30 ile degistirdim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2008, 18:32:06 »
Ahmet bey,
3 yıl önce yarı sentetik kullanmıştım.O zaman Toyota servisi normal yağ kullanıyordu.Bu sefer gittiğimde, artık bütün arabalara yarı sentetik yağ koyduklarını söylediler.Kesilen faturada da 10-w40 yarı sentetik yazıyor.Eski yağda ben de 5.000 km.de değiştiriyordum.Sentetik neden önermiyorlar? Bu arada servis bize önerilmediği halde , bilerek bu yağı koyuyorsa ikaz edelim .
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2008, 20:23:37 »
Kemal Bey,

Deniyor ki yeni olmayan arabalar eger normal petrol turevi yag kullanmissak gecmiste, motorun parcalari, contalar vs bu yaga gore sisme yapiyor ve direkt sentetige gectigimzde bu kimyasal degisiklik motorun calismasinda problemler olusturabilir.

Bir de asiri kis sartlarinin yasandigi bir yerde yasiyorsaniz sentetik yag mineral yaga gore arabanizin problemsiz calistirmaniza yardimci olur. Ya da araciniz romork vs cekiyorsa ve yagin sicakligi bundan dolayi cok yukseliyorsa o zaman da sentetik daha avantajli.

Sentetik yag kullaniyorsaniz normal yaga nazaran daha uzun vadede yagin degisitirilmesi mumkun. Ama yine de yag filtrenizi normal zamaninda degistirmemiz oneriliyor.

Eger arabamizi yaris arabasi olarak kullanmiyorsak, Sibirya soguklarinda yasamiyorsak, romork-karavan falan cekmiyorsak arabayla sentetik kullanmaya gerek yok. Pazarlama taktikleri, reklamlar sentetigi, ya da yari sentetigi one cikarabilir sirketlerin kar amaclari dogrultusunda. Ama bizim de ayni hesabi yapmamiz lazim.

Arabanin kitapciginda hangi motor yagi turu onerilmisse onu kullanmak bence daha dogru. Tabii, karar, surucunun. Yeni arabasi olan, sentetik kullanabilir. Benim arabam eski, ve ben daha sik yag degistirme pahasina mineral yag kullanmaktan yanayim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #15 : Haziran 17, 2008, 22:27:42 »
Sevis tarafından castrol gtx magnetec konuldu araca ve bana göre gayet güzel,yağın performansı konusunda çok dikkat etmedim.Bakım zamanı yaklaştı yine aynı yagı koydurmayı düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 17, 2008, 23:21:11 »
bende 30000 bakımında castrol magnetik 10-40kullandım.Hiç fark yok 10000km olunca değişir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2008, 19:34:48 »
merhaba benim arabamda 1,6 gli ama sıralı sistem lpg var ona göre 10 40 mı 05 40 mı 05 30 mu kullanmalıyım bu günler yağ değiştirmem gerek:) bakım zamanı gelsi aracın... bi hangi marka öneririsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Aralık 04, 2008, 08:18:47 »
aracın kışlık bakımı geldi 10/40 magnatec kullanacağım bakalım ne olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 04, 2008, 08:33:15 »
 kullandığınız yağ size direkt olarak bi fayda sağlayacak diye bi beklenti içinde değilsinizdir heralde İbrahim bey?
motor yağı(çok özel yağlar kullanılmadığı takdirde) ekonomik yada performans bakımından bi katkı sağlamaz. ancak iyi bir yağ seçerseniz motorun ömrü uzar motor daha verimli çalışır. ama direkt olarak ben megnetec koydum performans bakımından araba şimdi uçuyo diyene hiç rastlamadım.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid