Gönderen Konu: Hyundai i30 [J:2] [2011-]  (Okunma sayısı 29697 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Hyundai i30 [J:2] [2011-]
« Yanıtla #60 : Mart 27, 2012, 22:33:32 »
kesinlikle hyundai son yıllarda yapığı atakla kendinden bahsettirmeyi başardı i30 ben çok hoş olmuş nedense bizim toyotalar bu kadar donanım ve görselliği ortaya cıkaramıyor bekliyoruz ilerde bir umitle inş. toyota da yapacak bir atılım ...
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 27, 2012, 22:33:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 27, 2012, 23:33:13 »
Evet, donanım olarak yeterince zengin,
fiyat/performans sıfır araçlarında diğer markalara nazaran daha iyi, servis hizmetlerinden de memnuniyet var.
Fakat sorunsuzluk? zaman gösterecek diyorum (bana verdiği his; malzeme ve işçilik kalitesi yetersiz, dolayısıyla 3-5 yıl sonra şu an hoşumuza giden donanımlar karşımıza sorun olarak çıkabilecektir).
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 28, 2012, 00:27:55 »
Hyundai ikinci el fiyatlarında gerçek değerini gösteriyor bence malzeme kalitesi hala çok düşük.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 28, 2012, 00:36:20 »
Önceki kasası BMW 1 serisinin çakması gibiydi şimdiki kasası özgün bir tasarım olmus
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 28, 2012, 07:06:50 »
Yok arkadaş..Böyle bol oyuncaklı modelleri görüp de gaza gelmemek lazım.Kendi adıma konuşacak olursam. Bir yanda Avensis gibi sağlam,kendini kanıtlamış bir seçenek varken gidip de i30 gibi ne olduğu belli olmayan bir model alamam.Belki ilk başta hoşuna gider aksesuarlar ama önemli olan sorunsuzluktur bence..Ben AVENSİS hayalime devam edeyim en iyisi :)
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 28, 2012, 10:25:37 »
Yok arkadaş..Böyle bol oyuncaklı modelleri görüp de gaza gelmemek lazım.Kendi adıma konuşacak olursam. Bir yanda Avensis gibi sağlam,kendini kanıtlamış bir seçenek varken gidip de i30 gibi ne olduğu belli olmayan bir model alamam.Belki ilk başta hoşuna gider aksesuarlar ama önemli olan sorunsuzluktur bence..Ben AVENSİS hayalime devam edeyim en iyisi :)

bahadır bey 2-3 sayfa içerisinde baya gidip geldiniz yeni i40 geldiğinde kafanız daha da karışacak sanırım avensisle aynı sınıfta olduklarından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 28, 2012, 17:35:55 »
araba dediğimiz eskilerin tabiriyle "2000 tane yürüyen civata, birini sıksan diğeri gevşer" bugün itibariyle civatalara elektronik devrelerde eklendi bu sebeple ben alırken ne kadar özelliği fazla ise o kadar iyidir mantığı, ileride karşılaşılabilecek sorunlar göz önünde bulundurulduğunda eksik kalmaktadır.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 28, 2012, 17:42:18 »
Valla burda çok met edilmiş geçerken bir uğradım hyundai ye sadece bol donanımlı tasarımını beğenmedim. Bize şimdi hyundai böyle bir tasarım yaptı diye güzel geliyor heyt be hyundai ye bak ne araba yapmış diyoruz ama böyle bir arabayı toyota yapsa kimse beğenmez bu ne ya der. hyundaiden beklentimiz az olduğu için güzel geliyor ben piskolojik olduğunu düşünüyorum ve bu parayı kesinlikle bir hyunai ye vermem.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mart 28, 2012, 18:10:53 »
Araba kullanırken donanım ne kadar önemli?Ben sürer devam ederim.Cruıse control yok olsun uzun yola yılda iki kez gidiyorum mühim değil.Arabam donanımsız olsun.Sağlam,kaliteli,estetik kasası var.Yakıt sorunum yok.Satış sorunum yok.Hemen satabilirim.Donanımlar pardon cicibiciler bir sorun çıkarırsa garanti dışı iseniz gör masrafı.Ön park sensörü vay be ne donanım 200 liraya her yerde takılıyor.Bir çok donanım sadece aracın fiyatını yükseltmek için takılmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Mart 28, 2012, 19:16:29 »
bahadır bey 2-3 sayfa içerisinde baya gidip geldiniz yeni i40 geldiğinde kafanız daha da karışacak sanırım avensisle aynı sınıfta olduklarından.
valla olabilir..i40'ı internette gördüm gayet güzel ama hyundai onu 60'dan aşağı fiyata getirmez bence..o fiyata da alınmaz sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #70 : Mart 28, 2012, 20:05:07 »
Araba kullanırken donanım ne kadar önemli?

bende tam tersini düşünüyorum. arabanın şeklinin ne önemi var? kullanan kişiye ne faydası var?
bir arabayı kullanışlı yapan en önemli şeylerden biri bence donanımı yoksa hala doğana biniyor olurduk herhalde :)
İ30 bence çok uygun bir donanım listesine sahip. keşke diyebileceğim 2 şey kalmış oda koltuk ısıtma ve ön cam rezistansı. birda DSG gibi vitesi olsa üstüne laf edilmez.
megane 2 gibi 2 günde bozulan donanımda tabiki adamı çileden çıkartır oda başka.
ön göğüsteki fareyi bir türlü bulamadım,
beynimi kemirmeye devam ediyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Mart 28, 2012, 20:10:53 »
gerçekten 2 günde bir bozuluyor şaka değil :) bu da bir başarı..her marka bu kadar dandik araba yapamaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mart 28, 2012, 21:27:06 »
yakıt tüketimi baya düşükmüş reklamlarda gördüm 4,5 lt felam bahsediliyor..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mart 28, 2012, 22:30:02 »
bende tam tersini düşünüyorum. arabanın şeklinin ne önemi var? kullanan kişiye ne faydası var?
bir arabayı kullanışlı yapan en önemli şeylerden biri bence donanımı yoksa hala doğana biniyor olurduk herhalde :)
İ30 bence çok uygun bir donanım listesine sahip. keşke diyebileceğim 2 şey kalmış oda koltuk ısıtma ve ön cam rezistansı. birda DSG gibi vitesi olsa üstüne laf edilmez.
megane 2 gibi 2 günde bozulan donanımda tabiki adamı çileden çıkartır oda başka.
Araba demek şekil demek.Doğan örneği olmamış.Toyotada her türlü güvenlik önlemi var.Cicibici donanım yok.Olsa daha iyi olur.Ama cicibicililer Toyotadan iyi araç diyebilir miyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • 2 kere teşekkür edildi
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Nisan 07, 2012, 15:50:35 »
Test şürüşü ve sonrasındaki sorular sayesinde konu çok bilgilendirici bir hale gelmiş, herkese buradan teşekkür ederim. Arabayı reklamlarda gördüğümde dikkatimi çekti sonra internetten biraz araştırdım. Sınıfnda iyi bir yere gelecek gibi geliyor tabi 3-4 sene geçmeden (ikinci ele düşmeden) bilinmez.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Nisan 07, 2012, 20:50:37 »

DSG gibi şanzımandan kastınız sarsıntısız vites geçişleri ise i30'un şanzımanı DSG gibi. yalnız şöyle bir nokta var. dizelde çok yüksek devirler çeviriyor otomatik viteslisi. hâliyle yakıt tüketimi 7-8 litreye çıkıyor gaz pedalına biraz fazla basarsanız. onun dışında 120 km/saat hızla giderken 5 litrenin altında anlık tüketimi var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #77 : Nisan 07, 2012, 21:23:49 »
arkadaşlar ben 3 yıldır hyundai kullanıyorum, ayrıca bir hyundai forumunda yönetimdeyim, inanın hyundainin sorunsuzluğu reno ile kıyaslanamaz bile, hyundainin sorunsuzluğu toyotaya çok rahat kafa tutar, bunu samimiyetle söylüyorum, hatta yapılan bir araştırmada sorunsuzlukta ilk üçe girmişti, şu an birçok aracı koreden ithal olduğu için gümrük verigisi nedeniyle biraz pahalı satılıyor, koore ile yapılan ticaret antlaşmasının onaylanması bekleniyor, ilerleyen günlerde indirim gelebilir diye düşünüyoorum

ayrıca servis, garanti ve parça koonusunda oldukça avantajlı, benim aracım 15 binde bir bakıma giriyor, 15 bin bakımı 180tl, 30 bin bakımı 190tl, 45 bin bakımı 250 tl gibi rakamlara yaptırdım, orjinal elektirkli ısıtmalı aynası astarlı vaziyette parçacıdan 90 tl ye aldım
tabiki eksikleri olacaktır ama ciddi bir gelişim gösterdiğini de kimse inkar edemez, fiat markası gibi yıllardır yerinde saymıyor
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Nisan 07, 2012, 21:27:05 »
güzel araba kiim ne derse desin.56 bin lira otomatik dizel cam tavan..toyotada olsa 65-70 arası derdi.Plastik kalitesi de gayet iyi.Bence corolladan auristen çok daha iyi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Nisan 07, 2012, 21:52:52 »
arkadaşlar ben 3 yıldır hyundai kullanıyorum, ayrıca bir hyundai forumunda yönetimdeyim, inanın hyundainin sorunsuzluğu reno ile kıyaslanamaz bile, hyundainin sorunsuzluğu toyotaya çok rahat kafa tutar, bunu samimiyetle söylüyorum, hatta yapılan bir araştırmada sorunsuzlukta ilk üçe girmişti, şu an birçok aracı koreden ithal olduğu için gümrük verigisi nedeniyle biraz pahalı satılıyor, koore ile yapılan ticaret antlaşmasının onaylanması bekleniyor, ilerleyen günlerde indirim gelebilir diye düşünüyoorum

ayrıca servis, garanti ve parça koonusunda oldukça avantajlı, benim aracım 15 binde bir bakıma giriyor, 15 bin bakımı 180tl, 30 bin bakımı 190tl, 45 bin bakımı 250 tl gibi rakamlara yaptırdım, orjinal elektirkli ısıtmalı aynası astarlı vaziyette parçacıdan 90 tl ye aldım
tabiki eksikleri olacaktır ama ciddi bir gelişim gösterdiğini de kimse inkar edemez, fiat markası gibi yıllardır yerinde saymıyor

i30'da indirim olacağını sanmıyorum çünkü çek cumhuriyeti'nde üretiliyor. ayrıca belirttiğiniz bakım masrafları forumunuzun ya da i30 kulübü üyelerinin anlaşmalı olduğu serviste yanlış hatırlamıyorsam %24 işçilik indirimi yapılmış hâli olsa gerek.