0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i30 ve elantradaki otm şanzıman h-matic olarak isimlendiriliyor, 6 ileri ve geçen yıl satılan eski kasa sonatalarda aynı şanzıman kullanılıyordu, yani öyle eften büften bir şanzıman değil, ayrıca 5 yıl ultra garantisinide unutmamak lazımaçıkçası fransız araçlarının bile koonu aralarında övüldüğü ve tavsiye edildiği bu forumda toyotaya çokta yabancı olmayan hyundainin tamamen izafi bazı söylemlerle kötülenmesine üzüldüm, dünyada geçen sene 1 milyon adet satan elantrayı tek kalemde silmişler, gerçekten metre kareye düşen ootomobil profesöründe dünya birincisiyiz sanırım
İzafi yorumlar yapıldığı konusunda eleştiriler var , fakat 'kalite' dediğimiz kavram 5 duyu ile algılayabildiğimiz şekliyle tanımlanabiliyor. İhtiyaçlara cevap verebilme yeteneği.Bu da elbette bir araca bindiğinde kullanıcı ne bekliyorsa ona göre değişir. Bu teknik olmanın yanında sosyo-kültürel bir kavram ayrıca, otomobil ile ilgili teknik bir analiz yapmaya gerek yok. Ergonomi de bir ara disiplindir ve tamamen insanın fiziksel özellikleriyle bağlantılıdır. İ30 için söylemiyorum ama Elantra kesinlikle bu konularda Toyota'nın , vw'nin çok gerisinde hala. Ayrıca bir marka karakteri de yok. Her dönem tutturabildiği gibi, çok tutan markaların tasarımlarına benzemeye çalışıyor. Son İ30da da Opel Astra çizgileri görüyorum, biraz yeni focus çizgileri görüyorum. Ama Almanlar da Japonlar da çizgilerinden bu kadar kolay vazgeçmiyorlar ve bu kalite algısını iç mekandan aracın dışına hissetmenizi, hangi aracın içerisinde olduğunuzu daha iyi algılamanızı sağlıyor. Önceki İ30 da kesinlikle kötü bir araç değildi, ama bazı ince detayları es geçtikleri ve tasarım konusuna yüzeysel yaklaştıkları için marka gücünü Toyota gibi, vw gibi güçlendiremiyor. Elantra'nın i30 dan çok ayrılacağını sanmıyorum , fakat iç aksamda kullanılan plastik ve süspansüyon, yalıtım eğer Elantradan çok farklı ise bu beni şaşırtır ve i30'a bakışımı değiştirebilir. Bu yüzden acilen bir i30 testi yapmam gerekiyor sanırım.
i30 ile auris karşılaştırılmış. Çok saçma biri 2007 nin ürünü biri 2012 nin. Bence i30 ile yeni auris karşılaştırılmalı. İ30 un ne olduğu ancak yeni kasa auris golf vs çıktığında ortaya çıkar.Bir de toyotayı donanım yönü ile hiç bir araçla karşılaştırmamak gerekiyor. Adamlar diyor açık açık ilerde sorun olabilecek hiç bir donanımı araca koymuyoruz, 10 yıl sonra randımanlı çalışmayacak donanımı hiç koymayız daha iyi diyorlar. Ben bu neden yok dediğimde her zaman mantıklı cevap alıyorum. Ben bunu kabul ederek toyota alıyorum.
yeni auris'in tasarımını 10 yıl sonra nasıl olsa eskiyecek diye mi kötü yapmışlar acaba ? bu arıza çıkarmasın diye donanım koymuyoruz konusuna da katılmıyorum ben. seve seve diğer araçlardaki donanımları toyota modellerine birer birer ekliyorlar. bunu yapmak zorundalar. bakalım kaç sene sonra sunroof opsiyonuna sahip corolla ya da auris göreceğiz.