Gönderen Konu: Hyundai i30 [J:2] [2011-]  (Okunma sayısı 29703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Hyundai i30 [J:2] [2011-]
« Yanıtla #20 : Mart 25, 2012, 19:24:38 »
Valla test sürüşü de yorumlar da şahane..Teşekkür ederiz..Bugün ben de Mersin Hyundai bayii önünden geçerken içerisi baya bir kalabalıktı. Araç çok hoş duruyor. Tabi malzeme kalitesine de bakmak lazım. Fiyatlar Hyundai'ye alışık olmadığımız kadar yüksek bence.Ama değiyorsa sorun yok..Bagajı baya bir derin gibi görünüyor..Yeterli mi hacmi acaba ? Sanırım 350-360 litre civarı

Bagajı 378 litre, koltuklar katlandığı zaman 1316 litre oluyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 25, 2012, 19:24:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 25, 2012, 19:59:30 »

http://www.youtube.com/watch?v=gWFE-5gjaMY&feature=player_embedded#!

Hyundai i30 detaylı özellikleri anlatmış arkadaş bu videoda
Kod: [Seç]
<iframe width="560" height="315" src="[youtube]gWFE-5gjaMY[/youtube] frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 25, 2012, 20:14:37 »
Araç güzel araçda fiyatıda öyle valla.
Bugün trafikte önümde seyir ediyordu bir tane yeni kasa Aurise benzettim ben.

Paylaşım için teşekkürler Serkanım. :alkis:
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 25, 2012, 20:21:04 »
test ve paylaşımınız için teşekkürler, benim yeni elantrada da tatbik ettiğim hususlar

-panik fren denedinizmi, elantranın durma mesafesi çok uzundu
- bu klima bilgi ekranının yanlarında , sağda ve solda birer adet boş tuş vardı, işlevi olmayan, en dolu modelde dahi , oraların boş olduğunu söylemişlerdi elantra için . i30dada temp düğmesinin altında bulunan yar
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 25, 2012, 20:25:34 »
Araç baya yakışıklı,Türkiye de iş yapar gibi duruyor.Direksiyonun şeklini beğenmedim ama oyuncağı gerçekten çok fazla bir araç gibi duruyor.Bu fiyata giderim yinede Golf alırım.Çok ıncık cıncık kokpitleri sevmiyorum.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 25, 2012, 20:26:46 »
Bu arada test sürüşü paylaşımları için çok teşekkürler.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 64500
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 25, 2012, 21:28:38 »
hyundai kendini eskiye nazaran çok geliştirdi,ama ne olursa olsun bir toyota olamaz,kaza anında hava yastığı açılmayan da hyundai değilmiydi.. :-\
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 25, 2012, 21:41:13 »
ben de hala güvenemiyorum hyundai'ye..marka imajı çok kötü benim gözümde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 25, 2012, 21:44:33 »
hyundai aşmış kendini şaka gibi fiyatlar fuar da dikkatimi çekmişti genesis diye bir modeli var 230 bin lira civarı bir fiyatı vardı direk uzaklaştım ordan hyundai e o paralar çok bence
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 25, 2012, 22:32:57 »
Malzeme kalitesine göre.Kötü malzeme kullanıyorlar fiyatı aşagı oluyor ozaman dandik diyoruz.İyi malzeme kullanıyorlar fiyat yükske oluyor ozamanda buna çok diyourz.Valla 1,33 ccorolla  ya dandik corollaya 42  43 bin lira  verilmezde bu arabaya an baz donanımı 42 43 hakeder.Gdi motorlara lpg takılamıyor diye biliyorum.Bu yönden birsıkıntı olursa olur benzinli modellerde.Her haliyle rakiplerine göre donanımıda fiyatıda motoruda üstün gibi duruyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 25, 2012, 22:37:01 »
Bu paraya HB araba alacaksam kesinlike Golf alırım...55 bine hyunadi alıp da 40 bine satmak var bir de..ama aynı parayı Golf'e ver..Kara bile geçersin satarken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 25, 2012, 22:54:51 »
55 bin liraya alacağınız Golfteki donanımla 58 bin liraya alacağınız Hyundaideki donanım bir değiL ki. 58 bin liraya i30 un en full modelini alıyorsunuz. 55 bin liraya ne hangi golfü alabiliyoruz? Siz Golfü higline modelini alsanız onun fiyatı 66.600 lira ve ayrıca Golfte Cam tavan+sunroof, gündüz farı, ön park sensörü, elektronik el freni ve daha sayamadım birçok özellik var mı?

Golf 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG   Trendline  (boş+boş)   57.600,00
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 25, 2012, 23:12:38 »
Çetin Bey Benim Hyundai'de tek düşündüğüm sağlamlık dediğiniz gibi ama donanım ve tasarım olarak cezbediyor fiyatı da iyi çok uçuk değil yedek parça rahat bilemiyorum artık ama yabana atmamak gerek galiba Hyundai'yi..

Hyundai, bu çizgide giderse geleceğin toyotası olarak görülüyor pek çok kişi tarafından, yabana atmamak lazım.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 25, 2012, 23:43:44 »
İnternette ufak bir gezintiyle ustun koru inceledim araci.

Kore arabalari eskiden kalma tavirla biraz kucumseniyor ulkemizde. Son yillarda buyuk ataktalar, ozellikle Hyundai satis rakamlari ve aldigi odullerle imajini cok iyi bir hale getirmis durumda.

Keza canli ornek olarak gordugum Kia Rio'dan bahsetmek isterim, oz abim kadar yakin bir tanidigim onceki sene sifir km Kia Rio Dizel arac aldi. Teslim almaya da beraber gittik. Arac fiyatina gore dolu bir aracti. Tanidigim, araca bir sene kadar bindi ve aldigi fiyattan satti. 1 senede fiyat dususu yasamadi, yaklasik 15000 km kullandi.

Yillardir satis liderligini elinde tutan Toyota Corolla'nin 2011 satis rakami 1.02 milyon iken Hyundai Elantra 2011 yilinda 1.01 milyon satis rakami yakaladi ve ben eminimki 2012 Hyundai'nin satis birinciligini ele gecirdigi yil olacak.

Kore araclarinin dezavantaji, dizaynlarinin guncelliklerini cabuk yitirmesiydi. Suan gordugum kadariyla dizayn konusunda da cok iyi mesafe kaydettiler.

Marka imajini yorumladiktan sonra araca gecmek isterim;

Herkesin hemfikir oldugu uzere donanim listesi gercekten cok zengin, fakat bu zenginlikte alternatiflerde mevcut bu sinif araclarda. Aracin yol tutus ve konforunu bilemiyorum tabi ki kullanmadan.

Hyundai i30 C segmenti HB arac piyasasina cok etkili bir giris yapamadi, burasi kesin, Golf gibi bir arac varken zaten baska bir arac sansasyon yaratamaz bu sinifta. Fakat Golf'un gerek fiyati, gerek dizayni, gerekse de satin alma zorluklari (Aylarca sira bekleme vb.) nedeniyle kan kaybetmeye basladigi da asikar. Markalar da bunu farketmeye baslamis olacakki fiyat/performans orani dengeli araclar uretiyorlar artik, bunlarin bir ornegi de basligin konusu olan Hyundai i30.

Genel bir not verecek olursam "Basarili" derdim bu arac icin. Gecen gun bir arkadasim araba alacagi icin C segmenti HB'ler hakkinda arastirma yapmami istedi, benim kullandigim sinif araclar ve ilgimin oldugu sinif araclar bunlar oldugu icin. Hicbir tarafli arguman kullanmadim, istenirse hepsi hakkindaki arastirma ve goruslerimi baska bir baslikta anlatirim. Benim arastirmamdan cikan sonuc sasirtici gelebilir fakat Peugeot 308 oldu. Fiyat/Performans'i bu kadar yuksek bir arac yok suan o sinifta. Tabi ki bahsettigim arastirma Dizel Otomatik araclar arasinda yapildi bu arada belirtmekte fayda var. Bu sinifta arac alacak olanlar kesinlikle alternatif olarak Peugeot 308'i goz onunde bulundurmalilar.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 26, 2012, 00:00:21 »
İnternette ufak bir gezintiyle ustun koru inceledim araci.

Kore arabalari eskiden kalma tavirla biraz kucumseniyor ulkemizde. Son yillarda buyuk ataktalar, ozellikle Hyundai satis rakamlari ve aldigi odullerle imajini cok iyi bir hale getirmis durumda.

Keza canli ornek olarak gordugum Kia Rio'dan bahsetmek isterim, oz abim kadar yakin bir tanidigim onceki sene sifir km Kia Rio Dizel arac aldi. Teslim almaya da beraber gittik. Arac fiyatina gore dolu bir aracti. Tanidigim, araca bir sene kadar bindi ve aldigi fiyattan satti. 1 senede fiyat dususu yasamadi, yaklasik 15000 km kullandi.

Yillardir satis liderligini elinde tutan Toyota Corolla'nin 2011 satis rakami 1.02 milyon iken Hyundai Elantra 2011 yilinda 1.01 milyon satis rakami yakaladi ve ben eminimki 2012 Hyundai'nin satis birinciligini ele gecirdigi yil olacak.

Kore araclarinin dezavantaji, dizaynlarinin guncelliklerini cabuk yitirmesiydi. Suan gordugum kadariyla dizayn konusunda da cok iyi mesafe kaydettiler.

Marka imajini yorumladiktan sonra araca gecmek isterim;

Herkesin hemfikir oldugu uzere donanim listesi gercekten cok zengin, fakat bu zenginlikte alternatiflerde mevcut bu sinif araclarda. Aracin yol tutus ve konforunu bilemiyorum tabi ki kullanmadan.

Hyundai i30 C segmenti HB arac piyasasina cok etkili bir giris yapamadi, burasi kesin, Golf gibi bir arac varken zaten baska bir arac sansasyon yaratamaz bu sinifta. Fakat Golf'un gerek fiyati, gerek dizayni, gerekse de satin alma zorluklari (Aylarca sira bekleme vb.) nedeniyle kan kaybetmeye basladigi da asikar. Markalar da bunu farketmeye baslamis olacakki fiyat/performans orani dengeli araclar uretiyorlar artik, bunlarin bir ornegi de basligin konusu olan Hyundai i30.

Genel bir not verecek olursam "Basarili" derdim bu arac icin. Gecen gun bir arkadasim araba alacagi icin C segmenti HB'ler hakkinda arastirma yapmami istedi, benim kullandigim sinif araclar ve ilgimin oldugu sinif araclar bunlar oldugu icin. Hicbir tarafli arguman kullanmadim, istenirse hepsi hakkindaki arastirma ve goruslerimi baska bir baslikta anlatirim. Benim arastirmamdan cikan sonuc sasirtici gelebilir fakat Peugeot 308 oldu. Fiyat/Performans'i bu kadar yuksek bir arac yok suan o sinifta. Tabi ki bahsettigim arastirma Dizel Otomatik araclar arasinda yapildi bu arada belirtmekte fayda var. Bu sinifta arac alacak olanlar kesinlikle alternatif olarak Peugeot 308'i goz onunde bulundurmalilar.

Ve tabi bence.
Gökhan kardeşim tebrikediyorum objektif bir yazı olmuş tamamen yazdıklarına katılıyorum ilgiyle takip ediyorum tüm yazılarını ....Genç yaşına rağmen bilgi birikimin, efendiliğin  kurduğun cümlelerden belli oluyor tekrar tebrikediyorum ama bu sefer seni yetiştiren anne ve babanı.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 26, 2012, 00:07:45 »
Gökhan kardeşim tebrikediyorum objektif bir yazı olmuş tamamen yazdıklarına katılıyorum ilgiyle takip ediyorum tüm yazılarını ....Genç yaşına rağmen bilgi birikimin, efendiliğin  kurduğun cümlelerden belli oluyor tekrar tebrikediyorum ama bu sefer seni yetiştiren anne ve babanı.

Cok tesekkur ederim, nacizane yorum yapmaya calisiyorum, begenmeniz ve takip etmenizden gurur duydum.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 26, 2012, 00:38:26 »
 Evet beyler bu markayı kesinlikle yabana atmayın çook araştırdım ve söyliceğim lafın arkasındayım ilerleyen zamanlar da toyota'yı bile geçebilecek bi marka... Fanatiklik kenarda dursun ! Hb kesinlikle düşünmem ama benim bile kararlarım da yumuşama yaptı ben de çok severim bol oyuncağı yakışıklı bi alet... Dizel motor da enfes 1.6 128 bg çok iyi bi rakam..
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 26, 2012, 00:40:37 »
Cok tesekkur ederim, nacizane yorum yapmaya calisiyorum, begenmeniz ve takip etmenizden gurur duydum.
Gökhan kardeşim soyismine tam ters bi karaktersin (işin esprisi tabi ki). Ben de yazılarını beğeniyorum gerçekten güzel ve net bilgiler sunuyorsun... Başarılar...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 26, 2012, 04:09:19 »
Gökhan kardeşim soyismine tam ters bir karaktersin (işin esprisi tabi ki). Ben de yazılarını beğeniyorum gerçekten güzel ve net bilgiler sunuyorsun... Başarılar...

Cok tesekkur ederim, sagolun.

Hyundai markasiyla ilgili birkac haber paylasmak isterim;

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=haberlerdetay&haber_id=626&menu_id=69

Detay : İkinci defa arka arkaya aynı ödüle hak kazanan Hyundai’nin birinciliği, oylamaya katılan 8 bin 610 otomobil kullanıcısı ve TÜV kuruluşunun 7,5 milyon araçlık arıza kaydı raporları ile tescillendi.

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=haberlerdetay&haber_id=624&menu_id=69

Detay : Hyundai Sonata, araştırmada bir rekora da imza attı. 14 yıldır düzenlenen değerlendirme raporunda, lüks sınıf da dahil olmak üzere geçmişten günümüze tüm segmentlerde alınan en yüksek puanı elde etti. Bu başarı ile Hyundai Sonata, bugüne kadar ilk kez verilen “Özel Toplam Puan” ödülünü de aldı.

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=haberlerdetay&haber_id=623&menu_id=69

Detay : Hyundai Elantra, 15 jüri üyesinin 10’undan en yüksek notu alarak toplamda 839 puanla en yakın rakibi olan Ford Focus’un 81 puan önüne geçti ve AutoBest 2012 ödülüne hak kazandı.

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=haberlerdetay&haber_id=571&menu_id=69

Detay : Her 100 araçta yaşanan problem sayısı bakımından sanayi ortalamasından 19 puan daha iyi bir değer elde eden Hyundai, tüm markalar arasında uzun dönem kalitesinde 10’unculuğa yükseldi. Hyundai, “lüks olmayan markalar” sıralamasında da geçen yıla göre 3 basamak daha tırmanıp en az problem çıkaran ilk 3 marka arasında yer aldı ve büyük bir başarıya imza attı.

Bu ve bunun gibi bir cok odul almis olan Hyundai markasi cok kucumsenmemeli bence. Bu, herkes Hyundai alsin demek degildir ancak eskiye gore Hyundai benim gozumde artik guclu bir alternatiftir.

Bu arada aracla ilgili inceleme ararken de bu videoya rastladim. Videonun son cumlesi "Carbuyer Car Of The Year 2012"

NEW Hyundai i30 review - CarBuyer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 26, 2012, 07:19:05 »
Valla benim kadara kararsız bir adam daha yoktur heralde bu forumda :) İlk başta karşı çıkıyordum Hyundai'ye ama şimdi neden olmasın falan demeye başladım..Ne kişiliksiz bir adamım :)