Gönderen Konu: Hyundai i30 [J:2] [2011-]  (Okunma sayısı 29699 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Hyundai i30 [J:2] [2011-]
« Yanıtla #80 : Nisan 07, 2012, 22:29:12 »
i30'da indirim olacağını sanmıyorum çünkü çek cumhuriyeti'nde üretiliyor. ayrıca belirttiğiniz bakım masrafları forumunuzun ya da i30 kulübü üyelerinin anlaşmalı olduğu serviste yanlış hatırlamıyorsam %24 işçilik indirimi yapılmış hâli olsa gerek.

çek cumhuriyetinden geliyorsa indirim olmayabilir, bakım fiyatlarıda normal vatandaş fiyatıdır, herhangi bir forum yada kurum indirimi söz konusu değildir, ancak daha pahalı bakım yapan servislerde var, birkaç servisten fiyat alarak uygun fiyatı bulmak lazım
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Nisan 07, 2012, 22:29:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Nisan 07, 2012, 22:47:37 »
 Arkadaşlar, bir yanlışlığı düzeltmek gerekiyor. Toyota'da donanım zengin değildir demek çok doğru değil. Toyota'nın özellikle ülkemizde satılan ve belli segmentlerindeki araçlarında donanım kimi emsallerine göre düşüktür dersek daha doğru olur sanırım. Avrupa'da örneğin Auris'in bazı modelleri bağımsız arka süspansiyon, sunroof(burada da var ama donanım seçimleri garip), 177hp dizel motora sahip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Nisan 08, 2012, 16:30:14 »
Hyundai'nin sağlamlığına güvenmiyorum demekte haklıymışım..bugün bir Hyundai forumunda şu mesaj vardı....

''iyi günler dilerim değerli arkadaşlar
Aracı ankara akbaktan 03.04.2012 tarihinde 1.6 crdi elite manuel aqua mavi aldım. araç siparişini ilk çıktığında sipariş vermiştim.araç teslim edilirken airbag arıza lambasının yandığı farkedildi bende aracı arıza giderilmeden bayiden teslim almayacağımı bildirdim bunun üzerine bayi aracı servise indirdi bir saat bekledikten sonra arıza giderildi dediler bende teslim kağıtlarını imzaladım.araca bindim yolda tekrar airbag arıza ışığı yandı bende tekrar servise bildirdim.cuma günü aracı iki adet yetkili servise götürdüm.sorun çözülmedi bende hyundai genel merkezine telefonla ve maille durumu bildirdim. sorun hala çözülmüş değil.4077 sayılı kanuna göre mal ayıplı maldır araç bedelinin iadesini istedim.hyundai yetkililerine duyurulur bu araç kalite kontrolden nasıl geçti?yok sa tüm yeni i30 larmı böyle?''
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #83 : Nisan 08, 2012, 16:44:01 »
sıfırda alsanız araç işi biraz şans işi bence, bu olayda münferit bir olay gibi geldi bana, ilerleyen günlerde durum netleşir, ayrıca araçta bir problem varsa tamir, değişim, iade  gibi seçenekleri müşteri değerlendirir, geçenlerde blue model aracında paslanma şikayeti olan bir üyemiz aracını iade edip parasını geri aldı, ama bu hepsinin pas yaptığını göstermez, soonuçta üretim hatası her araçta çıkabilir
önceki yıllarda sıfır alınan bir toyotanın ilk hafta yolda kaldığını ve müşterinin talebine rağmen aracın değiştirilmediğini, sadece tamir edildiğini duymuştum, şans işi bence.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Nisan 08, 2012, 16:46:11 »
Tabii ki orası doğru..Ama bu tip haberler müşterilerin görüşlerini olumsuz etkiliyor bu da bir gerçek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Nisan 08, 2012, 17:18:11 »
Bu tipsizin nesini beyeniyorsunuz, ben hiç beğenmedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Nisan 08, 2012, 17:20:21 »
Eger araclar hakkinda munferit olaylar arastirilacaksa;

Havayastigi

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1081351/toyota-hava-yastiklari-acilmadi/95z00

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1131650/toyota-hava-yastigi-patlamadi/k0hfk

Genel

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1105563/toyota-11-kez-servise-giden-aracimin-iadesini-istiyor/mdtnu

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1048139/toyota-0-aracimda-motor-arizasi-cikti/eo8ri

Listeyi uzatmak mumkun. Lakin anlatmak istedigim bu tur durumlarin her markada yasanabilecegidir. On yargilarimizi bir kenara birakalim lutfen. Benim moderatorlugunu yaptigim online oyun forumunda araba muhabbeti olmaz zira kullanicilarin yaslari nispeten kucuktur, i30 orada bile baslik actirtmis ve adindan soz ettirmistir. Bir cok kisiden i30 lafini duymaya basladim, bence gelin hep beraber satis rakamlarinin nasil olacagini gorelim yil sonunda.

Yanlis anlasilmasin, i30 savunmuyorum, sadece on yargili davranmanin bize birsey katmayacagini anlatmaya calisiyorum. İlk mesajimda da bahsettigim uzere sifir, dizel, otomatik, C sinifi hatchback bir arac alacak olsam suan Peugeot 308 bakarim sahsen fakat i30'u kucumsemek ve "Hyundai iste" deyip gecmek olumlu bir davranis degil. Cunku belki de cok sevecegimiz bir araci hic denemeden eliyoruz, test surusu yapmak ihtiyac/verim hesabi yapmak birsey kaybettirmiyor insana farkina varmaliyiz.

Tam tersini de dusunmek mumkun, kabul ediyorum. Saab kotu arac mi uretiyordu da satislari azdi? Hayir.

Benim tespitim, ne arac alinirsa alinsin, birileri cikip keske sundan alsaydin diyecektir kesinlikle. Hal boyleyken insan kendi icine sineni almali sadece.

Not : Mesajim genel bir yanit olarak yazilmistir.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #87 : Nisan 08, 2012, 18:24:42 »
Mükemmellik arayışında el yapımı araçlar, fabrikasyona göre biraz daha önde bence. Ama onlarda mükemmel sayılmaz. :)
 Tabikide bu tarz haberler insanı rahatsız edebilir. Ama hiç haber olmayan şeylerde vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Nisan 08, 2012, 19:46:01 »
Mükemmellik arayışında el yapımı araçlar, fabrikasyona göre biraz daha önde bence. Ama onlarda mükemmel sayılmaz. :)
 Tabikide bu tarz haberler insanı rahatsız edebilir. Ama hiç haber olmayan şeylerde vardır.

Sağdan soldan kötü şeyler bulunmaya, İnsanların kafası karışmaya başlamış, ne yazık ki bu işler hep böyle gelir böyle gider.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #89 : Nisan 08, 2012, 21:15:55 »
Sağdan soldan kötü şeyler bulunmaya, İnsanların kafası karışmaya başlamış, ne yazık ki bu işler hep böyle gelir böyle gider.
Maalesef böyle. Bu yüzden sitemizde mümkün mertebe bilimsel yaklaşımlar sergilenmeye çalışılıyor herkesin sayesinde. En doğrusu bilimdir. Bir şeyi övmeden ya da yermeden önce iyice araştırma yapmalıyız, burada bilgileri toplayıp bir veri ambarı oluşturmalıyız. Tabi bu bilgilerde kendi içinde incelenmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Nisan 08, 2012, 21:50:46 »
Hyundai'nin sağlamlığına güvenmiyorum demekte haklıymışım..bugün bir Hyundai forumunda şu mesaj vardı....

''iyi günler dilerim değerli arkadaşlar
Aracı ankara akbaktan 03.04.2012 tarihinde 1.6 crdi elite manuel aqua mavi aldım. araç siparişini ilk çıktığında sipariş vermiştim.araç teslim edilirken airbag arıza lambasının yandığı farkedildi bende aracı arıza giderilmeden bayiden teslim almayacağımı bildirdim bunun üzerine bayi aracı servise indirdi bir saat bekledikten sonra arıza giderildi dediler bende teslim kağıtlarını imzaladım.araca bindim yolda tekrar airbag arıza ışığı yandı bende tekrar servise bildirdim.cuma günü aracı iki adet yetkili servise götürdüm.sorun çözülmedi bende hyundai genel merkezine telefonla ve maille durumu bildirdim. sorun hala çözülmüş değil.4077 sayılı kanuna göre mal ayıplı maldır araç bedelinin iadesini istedim.hyundai yetkililerine duyurulur bu araç kalite kontrolden nasıl geçti?yok sa tüm yeni i30 larmı böyle?''

:blink:  :olu: Yuuh diyorum özür dileyerek.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Nisan 09, 2012, 20:50:54 »
2007 de ilk  i 30 çıktığında  da benzer yorumlar yapılmıştı."oooooovv donanımı süper.görüntüsü güzel.motoru iyi" vs vs.araç satış rakamlarından herşey gözüküyor.ayrıca hyundai ucuz falan değil.baya baya toyotadan pahalı.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Nisan 09, 2012, 21:03:37 »
kesinlikle katılıyorum..araç yeni çıktığı için bir furya var şu anda 1-2 ay sonra adı bile anılmaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Nisan 10, 2012, 02:18:13 »
bu hyundainin full unu 40 a verseler koşa koşa alırım ama 42 derseler hemen 1.6 comfort extra auris alırım arkama bile bakmam istediği kadar hyundai aşsın kendini 60 bin liralık c sınıfı araba üretmeye birden başlarsa sınıfta kalır benim gözümde 60 bin e c segmenti hyundai almaktansa neyse alanlarda güle güle kullanır inşallah:)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Nisan 10, 2012, 09:58:07 »
benimde bir i30'um olsa benimde sıfır bir arabam olsa  :D görüntü ve donanım olarak insanı cezbeden bir albenisi var ama teknik olarak birşey diyemem. Yalnız şuda var ülkemizde en çok gözümüze çarpan bir modeldir hyundai, özellikle sarı ticarilerde sıkça gördüğümüz bir marka. B segmentli araçlar içinde en çok tercih edilmesinin iki sebebi var bana göre. birincisi teknik olarak arıza çıkarmadığı için, ikincisi fiyatı uygun olduğu için. Hal böyle olunca C segmenti bir modelinde teknik olarak bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. ;)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Nisan 17, 2012, 16:55:51 »
Bir araca ne donanım koyarsanız koyun bence önemli olan o aracı kullanırken kaliteyi hissetmenizdir. Ben Hyundai de bunu hissedemiyorum bir türlü, bir kalitesizlik duygusu uyandırıyor hep bende.
Kağıt üzerinde karşılartırma yapsanız, Auris değil İ30 almayı tercih edersiniz belki. Ama kullanınca öyle olmuyor, bir türlü 'beni al' diyemedi yaptığım her testte Hyundai. Yeni i30 u test edemedim ama  2-3 haftadır arkadaşımın Elantra ile işe gidip geliyoruz , düşüncelerim bu yönde. O Elantrasına 51.000 tl para verdi(1.6 cvvt 132ps/158 tork, otomatik ,prime). Benim valvematic aurise binince aradaki fiyat farkı insanın gözüne batıyor, kalite hissi yok araçta.Araç hakkında hiçbirşey bilmeden test yapılsa, önyargılar olmadan , ambians ve sürüş izlenimleriyle Auris öne çıkar.
 Ve bu tür dinamik ve fazlaca agresif tasarımların daha hızlı eskidiğini, markaya bir değer katmadığını düşünüyorum. Büyük markalar artık tasarımda agresif çizgilere girişmiyor, markanın tasarım açısından da sürekliliğini göz önünde bulunduruyor. Hyundai bana hala elde kalır hissi veriyor açıkçası. Ama çabası takdir ediliyor ve ciddi bir kullanıcı kitlesi edindi , 5-10 yıl sonra Toyota'nın dünya çapında en büyük rakibi olabilir ,  parlayıp sönebilir de.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Nisan 17, 2012, 17:30:27 »
Bir araca ne donanım koyarsanız koyun bence önemli olan o aracı kullanırken kaliteyi hissetmenizdir. Ben Hyundai de bunu hissedemiyorum bir türlü, bir kalitesizlik duygusu uyandırıyor hep bende.
Kağıt üzerinde karşılartırma yapsanız, Auris değil İ30 almayı tercih edersiniz belki. Ama kullanınca öyle olmuyor, bir türlü 'beni al' diyemedi yaptığım her testte Hyundai. Yeni i30 u test edemedim ama  2-3 haftadır arkadaşımın Elantra ile işe gidip geliyoruz , düşüncelerim bu yönde. O Elantrasına 51.000 tl para verdi(1.6 cvvt 132ps/158 tork, otomatik ,prime). Benim valvematic aurise binince aradaki fiyat farkı insanın gözüne batıyor, kalite hissi yok araçta.Araç hakkında hiçbirşey bilmeden test yapılsa, önyargılar olmadan , ambians ve sürüş izlenimleriyle Auris öne çıkar.
 Ve bu tür dinamik ve fazlaca agresif tasarımların daha hızlı eskidiğini, markaya bir değer katmadığını düşünüyorum. Büyük markalar artık tasarımda agresif çizgilere girişmiyor, markanın tasarım açısından da sürekliliğini göz önünde bulunduruyor. Hyundai bana hala elde kalır hissi veriyor açıkçası. Ama çabası takdir ediliyor ve ciddi bir kullanıcı kitlesi edindi , 5-10 yıl sonra Toyota'nın dünya çapında en büyük rakibi olabilir ,  parlayıp sönebilir de.

bence bir test edin i30'u. forumda çoğu arkadaş test etti ben de dahil olmak üzere. kesinlikle auris'ten daha sessiz. tasarım konusu beğeniye göre değişir fakat hyundai de kalite hissi vermeyi başarmış sonunda i30 ile. elantra ise bence de çok kötü bir tercih ve i30'un çıkması ile beraber resmen arada kaynadı. uzun vadedeki kullanıcı yorumlarını bekleyeceğiz bu saatten sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 3000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Nisan 17, 2012, 19:35:59 »
Öyle ama ben toyotodan vazgeçmem dizel otomatiği çok pahalı o fiyata alınabilecek bir sürü araba var
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Nisan 17, 2012, 20:46:14 »
Öyle ama ben toyotodan vazgeçmem dizel otomatiği çok pahalı o fiyata alınabilecek bir sürü araba var

style 1.6 crdi otomatik 53 bin küsürdü sanırım. otomatik vites araçla benim şahsen işim olmaz fakat dsg düzeyinde bir şanzımanı var. MMT ya da MCP fiyaskosu gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #99 : Nisan 17, 2012, 21:51:59 »
i30 ve elantradaki otm şanzıman h-matic olarak isimlendiriliyor, 6 ileri ve geçen yıl satılan eski kasa sonatalarda aynı şanzıman kullanılıyordu, yani öyle eften büften bir şanzıman değil, ayrıca 5 yıl ultra garantisinide unutmamak lazım

açıkçası fransız araçlarının bile koonu aralarında övüldüğü ve tavsiye edildiği bu forumda toyotaya çokta yabancı olmayan hyundainin tamamen izafi bazı söylemlerle kötülenmesine üzüldüm, dünyada geçen sene 1 milyon adet satan elantrayı tek kalemde silmişler, gerçekten metre kareye düşen ootomobil profesöründe dünya birincisiyiz sanırım