0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i30'da indirim olacağını sanmıyorum çünkü çek cumhuriyeti'nde üretiliyor. ayrıca belirttiğiniz bakım masrafları forumunuzun ya da i30 kulübü üyelerinin anlaşmalı olduğu serviste yanlış hatırlamıyorsam %24 işçilik indirimi yapılmış hâli olsa gerek.
Mükemmellik arayışında el yapımı araçlar, fabrikasyona göre biraz daha önde bence. Ama onlarda mükemmel sayılmaz. Tabikide bu tarz haberler insanı rahatsız edebilir. Ama hiç haber olmayan şeylerde vardır.
Sağdan soldan kötü şeyler bulunmaya, İnsanların kafası karışmaya başlamış, ne yazık ki bu işler hep böyle gelir böyle gider.
Hyundai'nin sağlamlığına güvenmiyorum demekte haklıymışım..bugün bir Hyundai forumunda şu mesaj vardı....''iyi günler dilerim değerli arkadaşlar Aracı ankara akbaktan 03.04.2012 tarihinde 1.6 crdi elite manuel aqua mavi aldım. araç siparişini ilk çıktığında sipariş vermiştim.araç teslim edilirken airbag arıza lambasının yandığı farkedildi bende aracı arıza giderilmeden bayiden teslim almayacağımı bildirdim bunun üzerine bayi aracı servise indirdi bir saat bekledikten sonra arıza giderildi dediler bende teslim kağıtlarını imzaladım.araca bindim yolda tekrar airbag arıza ışığı yandı bende tekrar servise bildirdim.cuma günü aracı iki adet yetkili servise götürdüm.sorun çözülmedi bende hyundai genel merkezine telefonla ve maille durumu bildirdim. sorun hala çözülmüş değil.4077 sayılı kanuna göre mal ayıplı maldır araç bedelinin iadesini istedim.hyundai yetkililerine duyurulur bu araç kalite kontrolden nasıl geçti?yok sa tüm yeni i30 larmı böyle?''
Bir araca ne donanım koyarsanız koyun bence önemli olan o aracı kullanırken kaliteyi hissetmenizdir. Ben Hyundai de bunu hissedemiyorum bir türlü, bir kalitesizlik duygusu uyandırıyor hep bende. Kağıt üzerinde karşılartırma yapsanız, Auris değil İ30 almayı tercih edersiniz belki. Ama kullanınca öyle olmuyor, bir türlü 'beni al' diyemedi yaptığım her testte Hyundai. Yeni i30 u test edemedim ama 2-3 haftadır arkadaşımın Elantra ile işe gidip geliyoruz , düşüncelerim bu yönde. O Elantrasına 51.000 tl para verdi(1.6 cvvt 132ps/158 tork, otomatik ,prime). Benim valvematic aurise binince aradaki fiyat farkı insanın gözüne batıyor, kalite hissi yok araçta.Araç hakkında hiçbirşey bilmeden test yapılsa, önyargılar olmadan , ambians ve sürüş izlenimleriyle Auris öne çıkar. Ve bu tür dinamik ve fazlaca agresif tasarımların daha hızlı eskidiğini, markaya bir değer katmadığını düşünüyorum. Büyük markalar artık tasarımda agresif çizgilere girişmiyor, markanın tasarım açısından da sürekliliğini göz önünde bulunduruyor. Hyundai bana hala elde kalır hissi veriyor açıkçası. Ama çabası takdir ediliyor ve ciddi bir kullanıcı kitlesi edindi , 5-10 yıl sonra Toyota'nın dünya çapında en büyük rakibi olabilir , parlayıp sönebilir de.
Öyle ama ben toyotodan vazgeçmem dizel otomatiği çok pahalı o fiyata alınabilecek bir sürü araba var