0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla benim kadara kararsız bir adam daha yoktur heralde bu forumda İlk başta karşı çıkıyordum Hyundai'ye ama şimdi neden olmasın falan demeye başladım..Ne kişiliksiz bir adamım
Bu tip markaların en çok neyi hoşuma gidiyor biliyormusunuz,bizim araçlardaki en ufak eksiklikler bunlarda olmuyor,şimdi Auris'in cam açma lambası meselesi aklıma geliyor ilk etapta.Bu kadar insanı ufacık birşeyden dolayı sıkıp üzmeye gerek var mı ?Alt tarafı bir led ampül.Örnekler çoğaltılabilir.
Test sürüşü o kadar hızlı geliştiki ortalamayı sıfırlamayı unutmuşum. Ama genel ortalama 11 litre idi. Muhtemelen aracı çok fazla sıkıştırmışlar. Başka bir forumda 7.8 ortalama ile test sürüşünü tamamlayan arkadaşlar var. Onlarda aracı biraz sıkıştırdıklarından bahsediyorlar. Direksiyon kullanım modlarını deneyebileceğim bir yol olmadı maalesef. Ara sokaklarda dur kalklı bir test sürüşü oldu.
Bu da benim test yorumum...Bugün okul çıkışı öğretmen arkadaşımla Mersin Derya otomotive gittik..İçeride zaten hemen girişte bizi kahverengi bir i30 karşıladı..Daha girer girmez, bize hoş geldiniz diyen bayana yarım ağızla hoş bulduk der demez hemen araca yöneldik ancak başında 3-4 kişi daha vardı inceleyen..Neyse dedik biraz bekleyelim,beklerken de Elantra'ya bakalım..Elantra'nın içine oturdum ama hiç umduğum gibi gelmedi bana..Ön tarafı çok sıkıcı,dar gibi hissettim.Acaba yanılıyor muyum diye arkadaşıma sordum o da aynı yorumu yaptı..Neyse daha sonra satış sorumlusu bir bey geldi..O na da aynı şekilde ' Bu çok darmış ' dedim..O zaman size i30'u gösterelim dedi..Ben de zaten onun için gelmiştim dedim..Geçtik i30'un direksiyonuna...Gerçekten çok ferah bir iç yapısı var aracın..Koltuk biraz aşağıda gibi geldi,gömülüyorsunuz yani biraz..Kapıları açıp kapatırken ki ses çok tok..Kapı kollarındaki ve ön konsoldaki malzeme kalitesi şahaneydi..Baktığımız araç en full model Elite versiyon..Araçta yok yok. Bir tek bagaja bakamadım çünkü baktığımız araba satılmıştı ve çok kurcalamasınlar diye elektrik aksamını kapatmışlar.Ama bagaj hacminin 378 litre olduğunu öğrendim ve bence çok yeterli bir rakam..Fiyata gelince..Benzinli Elite 48800 TL Dizel Elite 56600 TLKesin kararınızı verirseniz fiyatta ikram yaparız 1-2 bin dedi eleman..İşin özü Hyundai'den böyle bir araba beklemezdim açıkçası..Çok yakışıklı,sağlam görünümlü bir araç yapmışlar.Umarım yaza kadar çok zam gelmez de i30'u da listeme alırım
Bu kadar yorum okuduktan sonra bugün gittim gördüm; i30'a bakmam 2 dakika, elentraya bakmam ise 3 dakikamı aldı. (ix35 ise arka koltuğa geçene kadar yaklaşık 5 dakika, genesise bakmadım)Sebebi; malzeme ve işçilik kalitesi bana hala düşük geliyor.Banamı denk geldi bilmiyorum ama bindiğim bütün hyundailerin kapılarının ayarı bozulmuş, zor kapanıyor ve yumuşamış ve kapanırken tok bir ses vermiyor.Daha önce de yazmıştım hyundai gelecek vaad ediyor ve yabana atmamak gerekiyor diye fakat bugün gördüğüm; evet doğru yolda ama biraz daha yol alması gerekiyor.
Hyundai'ye o kadar para vermem.