Gönderen Konu: Hyundai i30 [J:2] [2011-]  (Okunma sayısı 29698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Hyundai i30 [J:2] [2011-]
« Yanıtla #40 : Mart 26, 2012, 07:46:58 »
 Faydalı bilgiler için tekrar teşekkürler Serkan. Eminim konunun devamında hemen herkes  test tecrübelerini buraya aktaracak. :)

Bahadır, senin durum çok normal, sorun otomobillerdeki son zamanlarda olan olumlu gelişmelerde.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 26, 2012, 07:46:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 26, 2012, 08:03:11 »
Valla benim kadara kararsız bir adam daha yoktur heralde bu forumda :) İlk başta karşı çıkıyordum Hyundai'ye ama şimdi neden olmasın falan demeye başladım..Ne kişiliksiz bir adamım :)

Bahadır abi bunun kişilikle alakası yok. Bende hep hyundai karşıtı bir insandım ama gittim aracı gördüm test sürüşü yaptım tabularımı yıktım. Sadece gidip gör bence, ondan sonra kararlarını tekrar gözden geçirirsin. Aklında da acabalar olmaz. Hele ki o açılabilir cam tavan yok mu, bir araca bu kadar mı çok yakışır ya aşık oldum galiba.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 26, 2012, 10:32:39 »
Bu tip markaların en çok neyi hoşuma gidiyor biliyormusunuz,bizim araçlardaki en ufak eksiklikler  bunlarda olmuyor,şimdi Auris'in cam açma lambası meselesi aklıma geliyor ilk etapta.Bu kadar insanı ufacık birşeyden dolayı sıkıp üzmeye gerek var mı ?Alt tarafı bir led ampül.Örnekler çoğaltılabilir.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 26, 2012, 12:07:16 »
Bu tip markaların en çok neyi hoşuma gidiyor biliyormusunuz,bizim araçlardaki en ufak eksiklikler  bunlarda olmuyor,şimdi Auris'in cam açma lambası meselesi aklıma geliyor ilk etapta.Bu kadar insanı ufacık birşeyden dolayı sıkıp üzmeye gerek var mı ?Alt tarafı bir led ampül.Örnekler çoğaltılabilir.

arkadaşa geçen sene punto evo aldık. kapı kollarına vs. kırmızı led ışık dizmişler. dediğiniz gibi ufak ayrıntılar ama olması güzel,yapım aşamasında özenildiğini gösteriyor bu ayrıntılar.
yine başka bir arkadaş 2008 de 0 km accent era almıştı. aracın ön düzen problemleri,amortisör patlama problemleri hyundai' yi kötü tanımama sebep olmuştu. umarım kalite gerçekten artmıştır.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 26, 2012, 12:10:48 »
Serkan Şaylı beye benden alkış:)
güzel paylaşım
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 26, 2012, 12:17:13 »
Test sürüşü o kadar hızlı geliştiki ortalamayı sıfırlamayı unutmuşum. Ama genel ortalama 11 litre idi. Muhtemelen aracı çok fazla sıkıştırmışlar. Başka bir forumda 7.8 ortalama ile test sürüşünü tamamlayan arkadaşlar var. Onlarda aracı biraz sıkıştırdıklarından bahsediyorlar. Direksiyon kullanım modlarını deneyebileceğim bir yol olmadı maalesef. Ara sokaklarda dur kalklı bir test sürüşü oldu.

oradaki tüketim değerine takılmamak lâzım zira araç içeri alınırken geri geri yanaştırıldıysa 13-14 bile yazabilirdi ortalama değerde. en güzeli sıfırlayıp sürüş esnasında görmek.

bu arada yol bilgisayarındaki kişiselleştirme fonksiyonu çok başarılı. kapıların hıza göre ya da vitese geçildiğinde kilitlenmesine siz karar veriyosunuz. direksiyonunda comfort,normal ve sport modları var bugün teste gidebilirsem izlenimlerimi aktaracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mart 26, 2012, 12:38:18 »
Aracın mekaniği ileride nasıl olur sorun çıkartırmı bunun hakkında yorum yapmak için erken ama beni ençok etkileyen donanımı oldu. Birçok firmada opsiyonel olarak bile verilmeyen donanım burada standart olarak sunuluyor. Örneğin,

AYDINLATMALI TORPİDO GÖZÜ
SOĞUTMALI TORPİDO GÖZÜ
DEĞİŞKEN DİREKSİYON MODU (FLEX STEER: NORMAL, SPOR, KONFOR)
BAGAJ İÇİ SABİTLEME FİLESİ
ÖNDE ve BAGAJDA 12V ELEKTRİK SOKETİ
HAREKETLİ ÖN KOL DAYAMA BÖLÜMÜ
ARKA KOLTUK BARDAKLIK ve KOL DAYAMA
ELEKTRONİK KONTROLLÜ ÇİFT BÖLGELİ İYONİZERLİ KLİMA
HARİTA LAMBALARI
HIZA DUYARLI FASILASI AYARLANABİLİR ÖN CAM SİLECEKLERİ
IŞIKLI, KAPAKLI MAKYAJ AYNALARI
KENDİLİĞİNDEN KARARAN İÇ DİKİZ AYNASI
OTOMATİK HIZ SABİTLEYİCİ (CRUISE CONTROL)
OTOMATİK YANAN FARLAR
YAĞMUR SENSÖRÜ
ÖN CAM BUZ ÇÖZÜCÜ
ÖN KAPI İÇLERİNDE AYDINLATMA
UZAKTAN KUMANDALI MERKEZİ KİLİT ve ALARM
HIZA DUYARLI KAPI KİLİTLEME MEKANİZMASI
VİRAJ İÇİNİ AYDINLATAN STATİK DÖNÜŞ FARLARI
ÖN SİS FARLARI ve ENTEGRE LED GÜNDÜZ FARLARI
ARKA SPOILER
ÇAMURLUK PAÇALIKLARI
ELEKTRİKLİ ISITMALI KATLANABİLİR DIŞ DİKİZ AYNALARI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 26, 2012, 12:41:59 »
Avensiste bile yok bunlar daha ne olsun.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 26, 2012, 19:02:59 »
Bu da benim test yorumum...
Bugün okul çıkışı öğretmen arkadaşımla Mersin Derya otomotive gittik..İçeride zaten hemen girişte bizi kahverengi bir i30 karşıladı..Daha girer girmez, bize hoş geldiniz diyen bayana yarım ağızla hoş bulduk der demez hemen araca yöneldik ancak başında 3-4 kişi daha vardı inceleyen..Neyse dedik biraz bekleyelim,beklerken de Elantra'ya bakalım..Elantra'nın içine oturdum ama hiç umduğum gibi gelmedi bana..Ön tarafı çok sıkıcı,dar gibi hissettim.Acaba yanılıyor muyum diye arkadaşıma sordum o da aynı yorumu yaptı..
Neyse daha sonra satış sorumlusu bir bey geldi..O na da aynı şekilde ' Bu çok darmış ' dedim..O zaman size i30'u gösterelim dedi..Ben de zaten onun için gelmiştim dedim..
Geçtik i30'un direksiyonuna...Gerçekten çok ferah bir iç yapısı var aracın..Koltuk biraz aşağıda gibi geldi,gömülüyorsunuz yani biraz..Kapıları açıp kapatırken ki ses çok tok..Kapı kollarındaki ve ön konsoldaki malzeme kalitesi şahaneydi..Baktığımız araç en full model Elite versiyon..Araçta yok yok. Bir tek bagaja bakamadım çünkü baktığımız araba satılmıştı ve çok kurcalamasınlar diye elektrik aksamını kapatmışlar.
Ama bagaj hacminin 378 litre olduğunu öğrendim ve bence çok yeterli bir rakam..
Fiyata gelince..
Benzinli Elite 48800 TL
Dizel Elite 56600 TL
Kesin kararınızı verirseniz fiyatta ikram yaparız 1-2 bin dedi eleman..
İşin özü Hyundai'den böyle bir araba beklemezdim açıkçası..Çok yakışıklı,sağlam görünümlü bir araç yapmışlar.Umarım yaza kadar çok zam gelmez de i30'u da listeme alırım :)

Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mart 26, 2012, 19:26:24 »
Bu da benim test yorumum...
Bugün okul çıkışı öğretmen arkadaşımla Mersin Derya otomotive gittik..İçeride zaten hemen girişte bizi kahverengi bir i30 karşıladı..Daha girer girmez, bize hoş geldiniz diyen bayana yarım ağızla hoş bulduk der demez hemen araca yöneldik ancak başında 3-4 kişi daha vardı inceleyen..Neyse dedik biraz bekleyelim,beklerken de Elantra'ya bakalım..Elantra'nın içine oturdum ama hiç umduğum gibi gelmedi bana..Ön tarafı çok sıkıcı,dar gibi hissettim.Acaba yanılıyor muyum diye arkadaşıma sordum o da aynı yorumu yaptı..
Neyse daha sonra satış sorumlusu bir bey geldi..O na da aynı şekilde ' Bu çok darmış ' dedim..O zaman size i30'u gösterelim dedi..Ben de zaten onun için gelmiştim dedim..
Geçtik i30'un direksiyonuna...Gerçekten çok ferah bir iç yapısı var aracın..Koltuk biraz aşağıda gibi geldi,gömülüyorsunuz yani biraz..Kapıları açıp kapatırken ki ses çok tok..Kapı kollarındaki ve ön konsoldaki malzeme kalitesi şahaneydi..Baktığımız araç en full model Elite versiyon..Araçta yok yok. Bir tek bagaja bakamadım çünkü baktığımız araba satılmıştı ve çok kurcalamasınlar diye elektrik aksamını kapatmışlar.
Ama bagaj hacminin 378 litre olduğunu öğrendim ve bence çok yeterli bir rakam..
Fiyata gelince..
Benzinli Elite 48800 TL
Dizel Elite 56600 TL
Kesin kararınızı verirseniz fiyatta ikram yaparız 1-2 bin dedi eleman..
İşin özü Hyundai'den böyle bir araba beklemezdim açıkçası..Çok yakışıklı,sağlam görünümlü bir araç yapmışlar.Umarım yaza kadar çok zam gelmez de i30'u da listeme alırım :)

Cam tavan nasıl ama abi  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mart 26, 2012, 19:28:34 »
Cam tavanı göremedik..gösteremediler araç satıldığı için..ama içerden,tavan kaplaması çok yumuşaktı,ona baktım.neden öyle anlamadım aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Corolla comfort extra, AT, CC, AJ
  • Araç: Corolla
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 26, 2012, 19:49:42 »
Güzel paylaşım olmuş. Konuyu başlatan Serkan Şaylı arkadaşımıza  ayrıca Gökhan Toy kardeşimede yaptığı pozitif yorumlardan ötürü teşekkür ederim.( 308 konusunda bende aynı fikirdeyim. Sadece arka kısımda bagaj kapağı güzel olmamış diye düşünüyorum. )
Aynı aracı cumartesi bende inceledim. Gerçekten güzel bir araç olmuş. Sadece xenon far ve navigasyon ekranını çıkarmadan Türkiyeye getirilmiş olsaydı çok daha etkileyici olabileceklerini düşünüyorum
ytahtaci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 26, 2012, 21:23:49 »
Bu kadar yorum okuduktan sonra bugün gittim gördüm; i30'a bakmam 2 dakika, elentraya bakmam ise 3 dakikamı aldı. (ix35 ise arka koltuğa geçene kadar yaklaşık 5 dakika, genesise bakmadım)

Sebebi; malzeme ve işçilik kalitesi bana hala düşük geliyor.

Banamı denk geldi bilmiyorum ama bindiğim bütün hyundailerin kapılarının ayarı bozulmuş, zor kapanıyor ve yumuşamış ve kapanırken tok bir ses vermiyor.

Daha önce de yazmıştım hyundai gelecek vaad ediyor ve yabana atmamak gerekiyor diye fakat bugün gördüğüm; evet doğru yolda ama biraz daha yol alması gerekiyor.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mart 26, 2012, 21:55:16 »
Bu kadar yorum okuduktan sonra bugün gittim gördüm; i30'a bakmam 2 dakika, elentraya bakmam ise 3 dakikamı aldı. (ix35 ise arka koltuğa geçene kadar yaklaşık 5 dakika, genesise bakmadım)

Sebebi; malzeme ve işçilik kalitesi bana hala düşük geliyor.

Banamı denk geldi bilmiyorum ama bindiğim bütün hyundailerin kapılarının ayarı bozulmuş, zor kapanıyor ve yumuşamış ve kapanırken tok bir ses vermiyor.

Daha önce de yazmıştım hyundai gelecek vaad ediyor ve yabana atmamak gerekiyor diye fakat bugün gördüğüm; evet doğru yolda ama biraz daha yol alması gerekiyor.

Zamana ihtiyacı var galiba:)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mart 26, 2012, 22:18:46 »
valla o kapı kapama sorunu benim baktığım elantrada da vardı..ama i30'da hiç sorun yoktu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mart 26, 2012, 22:56:53 »
Hyundai'ye o kadar para vermem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mart 26, 2012, 22:59:22 »
Hyundai'ye o kadar para vermem.
Ben de aynen böyle düşünüyordum ama gidip inceleyince fikrim değişti..Valla cebimde param olsa 'Şurdan bir tane verin' diyecektim' adama  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mart 27, 2012, 16:18:29 »
nihayet ben de test sürüşünü gerçekleştirdim bugün. test ettiğim model hepinizin kullandığı 1.6 crdi elite otomatik vites versiyonuydu. panoramik sunroof olayı gerçekten farklı bir hava ve aydınlık katıyor. sürüşe çıkmadan önce direksiyonun modlarını denedik. mod geçişleri direksiyonda trip tuşunun üstündeki tuşa basılarak direkt olarak gerçekleşiyor ve basar basmaz değiştiğini hissediyorsunuz. comfort modunda direksiyon inanılmaz hafifliyor, park manevralarında kullanılması tavsiye ediliyor. normal modda adı üstünde orta sertlikte bir direksiyona sahip oluyorsunuz, günlük şehir içi kullanımında tercih edilebilir. sport modda direksiyon ağırlaşıyor ve tepkileri son derece iyi. sürüşe başlamadan önce elektrikli olarak koltuk ayarını yaptım ve yakıt tüketimini sıfırladım. daha sonra yaklaşık 10 dakikalık bir süre içinde cevizlibağ trafiğinde çoğu kısmı dur kalk şeklinde geçen bol inişli çıkışlı ve 50 km/s hızı aşmadığımız yolculuğumuzun sonunda ortalama yakıt değeri 10.2 litre olarak gözüküyordu. kapıların ayarsız olması durumu test ettiğim araçta yoktu fakat showroom içindeki araçlarda mevcuttu. otomobilin yol tutuşu gerçekten başarılı, süspansiyon sistemi bence orta-sert bir yapıya sahip, çukurlardan geçerken alınan darbeleri emme özelliği çok başarılı diyemem fakat bunda hankook lastiklerin etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. gaz pedalı tepkileri otomatik ve dizel olmasına rağmen oldukça iyi. vites geçişleri sarsıntısız (bir DSG değil tabi).

bütün bunlar olurken bir yandan da hyundai sahipleri ile konuşma fırsatı buldum. 1.6 GDI ix35 ile ortalama 8 litre yakıt sarfettiği söyledi bir arkadaş. müşterilerin geri dönüşlerine göre de otomatik vitesli ve benzinli elantra ile şehir içinde ortalama 8.5 litre tüketim duymuşlar en fazla.

giriş donanım seviyesi olan style 1.6 GDI benzinli aracın fiyatı 43 bin tl şu anda. aracın öne çıkan bazı standart özelliklerini şöyle belirtebiliriz:

+ otomatik katlanan elektrikli ve ısıtmalı aynalar
+ arka park sensörleri
+ değişken modlu direksiyon sistemi
+ çift bölgeli iyonizerli otomatik klima
+ hareketli orta kol dayama ve bardaklıklı arka kol dayama
+ cruise control
+ esp, vsm, hac(yokuşta kalkış destek sistemi)
+ deri direksiyon ve vites topuzu
+ otomatik ve sıkışma önleyicili ön/arka camlar (düğmelerin hepsinde ışık mevcut)
+ otomatik kararan iç dikiz aynası, otomatik yanan farlar ve yağmur sensörü
+ uv korumalı camlar, led gündüz farları ve statik dönüş lambaları (sis farına entegre)

benden şimdilik bu kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 27, 2012, 16:43:56 »
En bosunda bile sensörler, cc, kararan ayna standart birde anahtarsiz çalıştırma koymuşlar on numara olmuş valla
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Mart 27, 2012, 22:12:40 »
Ne güzel tam da Avensis'e karar vermiştim..Keşke gidip test etmeseydim :)