Gönderen Konu: Hyundai i30 [J:2] [2011-]  (Okunma sayısı 30864 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Hyundai i30 [J:2] [2011-]
« : Mart 25, 2012, 15:45:01 »
Bugün Ankara Hyundai AKBAK Otoya yeni i30 u görmeye gittim. Aracı çok övüyorlardı ve hakikaten araç övdükleri kadar varmış. Aracın tasarımını ben çok beğendim. Hatchback bir model olmasına rağmen büyük ve çok oturaklı bir araç yapmış hyundai. Malzeme kalitesi kendi aracım için konuşuyorum Auristen çok daha iyi. Style ve Elite diye iki tane modeli var, style biraz daha boş bir model ama onda bile bizim en dolu Aurisinki kadar donanım var  :)  Elite donanımı şahane. Standart olarak cam tavan, elektronik park freni, ayarlanabilir koltuklar, ön ve arka park sensörü, hız sabitleyici, yağmur sensörü, katlanabilir aynalar, kararan geri görüşlü dikiz aynası vs vs vs herşey var. Ben araca hayran kaldım. Showroomda elite modeli vardı ben test sürüşünü style donanımlı dizel otomatik araçla yaptım. Öncelikle aracın yalıtımı almanlardan iyi diyemem ama japonlardan çok daha iyi. 1.6 128 beygir dizel motor çok atik ve bir o kadar da sessiz. Fakat araç kasisler ve çukurlarda biraz fazla sarsılıyor. Bel destekli koltuklarını çok beğendim. Benim kullandığım aracın ortalama yakıt tüketimi 11 litre idi ve bu araç dizel, yorumu size bırakıyorum ::)  Biraz pazarlıkla bana göre elite donanımı ile çok alınası bir araç. Fiyat bilgisini aşağıda paylaşıyorum;

Benzinli
i30 1.6 GDi Style 43.000
i30 1.6 GDi Style Otomatik 45.750

i30 1.6 GDi Elite 48.500
i30 1.6 GDi Elite Otomatik 51.250
Dizel
i30 1.6 CRDi Style 50.500
i30 1.6 CRDi Style Otomatik 53.250
i30 1.6 CRDi Elite 56.000
i30 1.6 CRDi Elite Otomatik  58.750

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

Hyundai i30 [J:2] [2011-]
« : Mart 25, 2012, 15:45:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Hyundai i30 [J:2] [2011-]
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2012, 16:05:32 »
direksiyonun farklı kullanım modlarını denediniz mi acaba ? bir de test sürüşüne başlamadan önce yakıt tüketim değerini sıfırlayıp test sonucunda elde ettiğiniz değeri paylaşabilseydiniz mükemmel olurdu. yarın ben de test edeceğim kısmetse. sanırım bütün bayiler test aracı olarak otomatik vitesli 1.6 crdi style donanımını kullandırıyor. umarım düz vitesli test aracı vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2012, 16:09:10 »
direksiyonun farklı kullanım modlarını denediniz mi acaba ? bir de test sürüşüne başlamadan önce yakıt tüketim değerini sıfırlayıp test sonucunda elde ettiğiniz değeri paylaşabilseydiniz mükemmel olurdu. yarın ben de test edeceğim kısmetse. sanırım bütün bayiler test aracı olarak otomatik vitesli 1.6 crdi style donanımını kullandırıyor. umarım düz vitesli test aracı vardır.

Test sürüşü o kadar hızlı geliştiki ortalamayı sıfırlamayı unutmuşum. Ama genel ortalama 11 litre idi. Muhtemelen aracı çok fazla sıkıştırmışlar. Başka bir forumda 7.8 ortalama ile test sürüşünü tamamlayan arkadaşlar var. Onlarda aracı biraz sıkıştırdıklarından bahsediyorlar. Direksiyon kullanım modlarını deneyebileceğim bir yol olmadı maalesef. Ara sokaklarda dur kalklı bir test sürüşü oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2012, 16:17:54 »
Video yuda başka bir forumdan bir arkadaş çekmiş bu da yardımcı olacaktır.

New Hyundai İ30 Interior

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2012, 17:40:25 »
Çok güzel bir paylaşım olmuş Test sürüşü yapmasam da o yapmış kadar oldum.. Hyundai gerçekten çok geliştirdi kendini araç mükemmel..Benim hoşuma Elantra gidiyor araç değiştireceğim zaman Hyundai'yi muhakkak değerlendireceğim..
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2012, 18:12:47 »
 Çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş, kendi adıma teşekkür ederim Serkan.
Acaba garanti süresi ne bunlarda? Tork kaç? Otomatik şanzıman sistemi nasıl? Dizel ve benzinli bakımları nasıl?
 Bunlarda eklenince eminim araç hakkında fikir sahibi olunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2012, 18:20:14 »
ya ben zaten tasarım olarak ilk gördüğümden beri beğeniyordum siz donanım konusunu açınca inceleme fırsatı buldum gercekten gayet başarılı özellikle güvenlik donanımları hepsi standart bu çok güzel olmuş ne biliim 2011 corollayı versem acaba alabilirmiyim diye düşünmüyor değilim hani ne yapsam kafa akfaya takasa girsem verirlermi acaba :D he bide beyaz güzelde şu karamel kahve mi ne o renk mükemmel duruyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2012, 18:28:46 »
 :alkis: +1 Güzel ve faydalı paylaşım teşekkür ederim.

Hyundai tüm dünyada atılıma geçti. Özellikle Türkiye'de kullanıcıları yedek parça ve servis fiyatlarından memnunlar.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2012, 18:30:37 »
Çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş, kendi adıma teşekkür ederim Serkan.
Acaba garanti süresi ne bunlarda? Tork kaç? Otomatik şanzıman sistemi nasıl? Dizel ve benzinli bakımları nasıl?
 Bunlarda eklenince eminim araç hakkında fikir sahibi olunur.

Hakan abi, Aracın garantisi 5 yıl sınırsız garanti. Tork dizelde 1900/2750 260 nm. Otomatik şanzımanı MMT yle kıyaslandığında çok daha sarsıntısız. CVT ayarında diyebilirim. Aracın Teknik bilgiler tablosu ve donanım tablosuna ait fotoğraflarıda ekliyorum şimdi.

Donanım Tablosu:

Teknik Bilgiler Tablosu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2012, 18:30:57 »
Çok güzel bir paylaşım olmuş Test sürüşü yapmasam da o yapmış kadar oldum.. Hyundai gerçekten çok geliştirdi kendini araç mükemmel..Benim hoşuma Elantra gidiyor araç değiştireceğim zaman Hyundai'yi muhakkak değerlendireceğim..

Elentra'nın özellikle tasarımını ben de  beğeniyorum fakat işçilik ve malzeme konusunda tereddütlerim var, çok kaliteli ve sağlam hissi uyandırmıyor bende.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2012, 18:31:47 »
ya ben zaten tasarım olarak ilk gördüğümden beri beğeniyordum siz donanım konusunu açınca inceleme fırsatı buldum gercekten gayet başarılı özellikle güvenlik donanımları hepsi standart bu çok güzel olmuş ne biliim 2011 corollayı versem acaba alabilirmiyim diye düşünmüyor değilim hani ne yapsam kafa akfaya takasa girsem verirlermi acaba :D he bide beyaz güzelde şu karamel kahve mi ne o renk mükemmel duruyo

Benim test ettiğim araç karamel kahve rengiydi. Araca çok yakışıyor bu renk  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2012, 18:33:17 »

Elentra'nın özellikle tasarımını ben de  beğeniyorum fakat işçilik ve malzeme konusunda tereddütlerim var, çok kaliteli ve sağlam hissi uyandırmıyor bende.

Bana göre i30 un iç tasarımı elentradan çok daha güzel olmuş. Orada başka bir müşteri vardı ix35 almış yakın zamanda böyle birşey olacağını bilseydim bunu alırdım diyordu  :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2012, 18:36:42 »
Benim test ettiğim araç karamel kahve rengiydi. Araca çok yakışıyor bu renk  :)

çok güzel gözüküyor araç gerçekten bende bi teste gidiim pazartesi falan arada da sorarım corolla versem takasa alırmısınız die :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2012, 18:43:58 »

Çetin Bey Benim Hyundai'de tek düşündüğüm sağlamlık dediğiniz gibi ama donanım ve tasarım olarak cezbediyor fiyatı da iyi çok uçuk değil yedek parça rahat bilemiyorum artık ama yabana atmamak gerek galiba Hyundai'yi..
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 25, 2012, 18:45:33 »

Bana göre i30 un iç tasarımı elentradan çok daha güzel olmuş. Orada başka bir müşteri vardı ix35 almış yakın zamanda böyle birşey olacağını bilseydim bunu alırdım diyordu  :) 

İçi iyidir ama Elentra'ya göre küçük kalıyor o yüzden yani..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 25, 2012, 18:48:48 »
açılabilir cam tavan süper olmuş, elite modeli yok satacak.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 25, 2012, 19:03:39 »
Hyundaiyi taktir etmek lazım. Diğer firmaların opsiyonel olarak bile vermediği birçok donanımı standart olarak veriyor. Donanım listesini incelemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #17 : Mart 25, 2012, 19:11:19 »
bu sefer olmuş :) eskı i30 en sevmediğim şeyi plastık kalıtesıydı bide içi çok dardı  eğer bunlarıda aştılarsa gerçekten süper olmuştur bu araç aurisi değiştirme arifesindeyiz bende yakın zamanda şu elite benzınlıye bakayım bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 25, 2012, 19:13:29 »
Hyundaiyi taktir etmek lazım. Diğer firmaların opsiyonel olarak bile vermediği birçok donanımı standart olarak veriyor. Donanım listesini incelemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Gerçekten çok güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 25, 2012, 19:22:11 »
Valla test sürüşü de yorumlar da şahane..Teşekkür ederiz..Bugün ben de Mersin Hyundai bayii önünden geçerken içerisi baya bir kalabalıktı. Araç çok hoş duruyor. Tabi malzeme kalitesine de bakmak lazım. Fiyatlar Hyundai'ye alışık olmadığımız kadar yüksek bence.Ama değiyorsa sorun yok..Bagajı baya bir derin gibi görünüyor..Yeterli mi hacmi acaba ? Sanırım 350-360 litre civarı
Allah herkese önce sağlık versin..