Gönderen Konu: Race Chip + Sprint Booster  (Okunma sayısı 136512 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Race Chip + Sprint Booster
« Yanıtla #680 : Temmuz 30, 2012, 11:48:18 »
istanbul da oturuyorsanız ,istoçda motovizyon firmasında racechipi  ücretsiz deneme şansınız var ,önce oraya gidin bir deneme sürüşü yapın eğer beğenirseniz alırsınız ,beğenmezseniz  chip tuning yaptırırsınız .
test aşamasında  race chipin ayarlarının  kısıkta olmamasına dikkat edin.

Araç Konyada sürekli olarak arada Adanaya geçiş yapıyorda :D ekonomi ve azcıkta performans için iyi olur gibi hayırlısı bakalım önce araç sahibi Babamıza danışmamız lazım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #680 : Temmuz 30, 2012, 11:48:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #681 : Temmuz 30, 2012, 12:32:27 »
Arkadaşlar daha arıza ışığı yakmadı ayar f/5 te araç deli gibi gidiyor  . Cumartesi arkadaşla arka arkaya gittik özellikle duman atıyor mu baksın dedim . Chipsiz halinden azıcık fazla atıyor dedi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla + RaceChip
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #682 : Temmuz 31, 2012, 09:47:53 »
Arkadaşlar daha arıza ışığı yakmadı ayar f/5 te araç deli gibi gidiyor  . Cumartesi arkadaşla arka arkaya gittik özellikle duman atıyor mu baksın dedim . Chipsiz halinden azıcık fazla atıyor dedi .

Mahmut sen o ayarı birde 3/5 4/5 e getir o zaman gör düşük devirlerde çok iyi bu şekilde.
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #683 : Temmuz 31, 2012, 09:51:12 »
Sarsıntıyı hangi devirlerde yapıyor belli bir devir aralığında mı .

Genellikle 2 bin devir üstünde yapıyor.. Birde bi ses var halen çözemedim bazen tam debriyaja basmayınca şanzımandan cırt diye bir ses gelir ya buda onun gibi basıyorum mesela ayagımı çektiğim anda hem sarsılma hemde o ses oluyor tabi yine 2 bin devirden sonra bu olaylar..   Biri olsa da mersinde denetsem arabayı anlasa beni..
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #684 : Temmuz 31, 2012, 10:35:54 »
Umut peki bu ses debriyajı bırakırken mi çıkıyor yoksa gaza basıp çektin mi çıkıyor . Eğer debriyajı bırakırken çıkıyorsa şanzıman ve debriyaj ile ilgili elemanlara bir baktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #685 : Temmuz 31, 2012, 10:40:40 »
Umut peki bu ses debriyajı bırakırken mi çıkıyor yoksa gaza basıp çektin mi çıkıyor . Eğer debriyajı bırakırken çıkıyorsa şanzıman ve debriyaj ile ilgili elemanlara bir baktır .

Her 2 durumda da oluyor gaza basıp çektiğmde de yapıyor debriyaja bastığımda ama 2000 devir ve üstü yüklendiğimde. chipi çıkartığımda problem yok taktığımda oluyor.. Birşeye zarar verecek ama neye dur bakalım...
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #686 : Temmuz 31, 2012, 10:45:45 »
Her 2 durumda da oluyor gaza basıp çektiğmde de yapıyor debriyaja bastığımda ama 2000 devir ve üstü yüklendiğimde. chipi çıkartığımda problem yok taktığımda oluyor.. Birşeye zarar verecek ama neye dur bakalım...
Umut eğer böyle birşey varsa chipi çıkar aracında sorun olabilir önce o sorunu bulup çözmeye bak yoksa daha büyük bir sorunla uğraşmak zorunda kalabilirsin .
Bir ustaya chipi takıp durumu göster eğer iyi bir usta ise sorununu çözecektir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #687 : Temmuz 31, 2012, 20:15:30 »
Umut eğer böyle birşey varsa chipi çıkar aracında sorun olabilir önce o sorunu bulup çözmeye bak yoksa daha büyük bir sorunla uğraşmak zorunda kalabilirsin .
Bir ustaya chipi takıp durumu göster eğer iyi bir usta ise sorununu çözecektir .

Zaten bugün sinirlendim chipi çıkardım ..3/4 ayarında kullanıyorum hiç birşey yoktu bugün 3500 yada 4000 devire kadar bi bastım stop etti arıza ışığı yaktı bende söktüm çıkardım , sanki araba rahatlamış gibi oldu Mahmut kendine geldi sesi düştü .. Takmam heralde bi daha da..
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #688 : Ağustos 01, 2012, 12:54:31 »
Zaten bugün sinirlendim chipi çıkardım ..3/4 ayarında kullanıyorum hiç birşey yoktu bugün 3500 yada 4000 devire kadar bir bastım stop etti arıza ışığı yaktı bende söktüm çıkardım , sanki araba rahatlamış gibi oldu Mahmut kendine geldi sesi düştü .. Takmam heralde bir daha da..
Umut sorun yaşadığına üzüldüm ama daha büyük sorunla karşılaşacağına böyle yapman iyi olmuş ben genede aracı bir ustaya göstermende fayda olduğunu düşünüyorum . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #689 : Ağustos 01, 2012, 14:33:00 »
Umut sorun yaşadığına üzüldüm ama daha büyük sorunla karşılaşacağına böyle yapman iyi olmuş ben genede aracı bir ustaya göstermende fayda olduğunu düşünüyorum . :(

Şu anda birşey yok ustaya da göstersem anlayacağını sanmıyorum mahmut  takmayacam ztn artık.. Satmayıda düşünüyorum boxı açıkcası.. Benim arabada böyle bir durum oldu başka araçlarda böyle birşey olmadı gerçekten şaşırıyorum..
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #690 : Ağustos 01, 2012, 15:51:13 »
Şu anda birşey yok ustaya da göstersem anlayacağını sanmıyorum mahmut  takmayacam ztn artık.. Satmayıda düşünüyorum boxı açıkcası.. Benim arabada böyle bir durum oldu başka araçlarda böyle birşey olmadı gerçekten şaşırıyorum..

Ok Umut işallah aracınla sorun yaşamassın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaratılanı sev! Yaratandan ötürü.
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1400
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #691 : Ağustos 01, 2012, 16:08:44 »
Merhaba Mahmut bey.
Senin chipbox ın son pot ayarları nedir acaba?
Daha önceki yazılarında 4-5 lere çıktığını söylemiştin.
1 potu tekrar e ye düşürdüğünü yazmışsın. e ayarı 4 ten daha mı iyi?
Kafam karıştı.

Bende 0-1 ayarından sonra 550 km yol gittim. Ayarı yükselteceğim. Bakalım bu defa ne diyecek bizim corolla.
Bu arada senin corolla makyajlı kasa değil mi?

Selamlar ve Saygılar.
Mekanikci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #692 : Ağustos 01, 2012, 16:24:11 »
Merhaba Mahmut bey.
Kafam karıştı.

Bende 0-1 ayarından sonra 550 km yol gittim. Ayarı yükselteceğim. Bakalım bu defa ne diyecek bizim corolla.

Selamlar ve Saygılar.

Merhabalar.
Uğur bey ben daha önce bir çok ayar denedim 2. podu nezaman 1 den yukarı aldıysam arıza ışığı yaktı ve 2.podu daha önce 5 e almadım .

Ogün şeytan dürttü dedim 1. podu e ye düşürüp 2. poduda 4 yapim meğersem 2 podu 5 yapmışım yani e/5 e almışım chipi  e/5 te araç güzel gidiyordu yanılmıyorsam cumartesi günü f/5 e aldım daha da güzel oldu bu şekilde de yaklaşık 1 depo kullanıp ayarı 0/5 yapmayı düşünyorum arıza lambası yakarsa f/5 e geri çekeceğim .

1. potta e ayarını düşürmemin sebebi 2. podu yükseltmemdi 2 pod 5 te iken 1. podun e ayarı daha iyi ama 2. pod 1 de ise 1 podu 4-5 gibi ayarlarda kullanmanızı tavsiye ederim ama bence 2 podu 5 yapıp 1. podu e ye düşürün yaklaşık 1 depo sonra 1. podu f ye yükseltirsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #693 : Ağustos 01, 2012, 16:24:43 »
Bu arada aracım makyajlı kasa .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #694 : Ağustos 02, 2012, 10:06:53 »
Merhaba Mahmut bey.
Kafam karıştı.

Selamlar ve Saygılar.

0-3 mantıksal tavsiyemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #695 : Ağustos 02, 2012, 23:40:20 »
2009 Auris dizel aracıma race chip almak üzereyim. Kafam karıştı biraz, sarsıntı olayı yaşayan kaç kişi var acaba? Benim aracımla aynı araca sahip olan ve chip takmış arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaratılanı sev! Yaratandan ötürü.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1400
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #696 : Ağustos 03, 2012, 02:11:27 »
Merhaba Mahmut kardeşim.
Ben Mersin'de yola çıkmadan önce pot ayarlarını 0- 1 in üstünü asla kabul ettirememiştim.
600 km yol katettikten sonra pot ayarını 0-3 yaptım direk kabul etti ama sanki araba sağırlaştı gibi hissettim.
Ardından 3 -3 e aldım fakat 0-1 dekinden daha güçsüz gibi hissttim. Hata aracı yüklüyken ve yüksüz yüksek devirli kullanarak (4000 RPM) denedim. Nedenini anlayamadım ama araçta daha zayıflamış gibi hissettim.
Tekrar 0-1 ayarına aldım daha çok hoşuma giti. Ardından 1-1 yapıncca tam isabet oldu gibi hissettim.
Bendemi bir anormallik var?  Ön yargımı, Alışkanlık mı anlayamadım. Sizlerde böyle birşey hissettinizmi?
Kutu Pro olanı

Bu arada hız sabitleyici konusunda 30 Eylülden sonra Mersinde olacağım. Yolun düşerse test etmen için beklerim.
Bu cihaz mükemmel. Yüksel bey bu işin kesinlikle uzmanı. Cihazda güvenlik hat safhada.
Yolda gelirken virajlı bir tepe başında badala tüştüm. Hız sabitleyiciyi hemen devreden çıkardı.
Mersin Sivas arası 550 Km. hiçbir hız sınırını aşmadan (Otoban 120- Bölünmüş yol 110) 5 saatte ceza yemeden geldim. Otoban çıkışı polislerin ceza kesme merkezi gibiydi.  İlk defa hiç yorulmadan yolculuk ettim.
Bu arada internetten mahrumum. Kusura bakmayın arkadaşlar.
Selamlar ve Saygılar
Mekanikci
Mekanikci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #697 : Ağustos 03, 2012, 06:41:11 »
Merhaba Mahmut kardeşim.
Ben Mersin'de yola çıkmadan önce pot ayarlarını 0- 1 in üstünü asla kabul ettirememiştim.
600 km yol katettikten sonra pot ayarını 0-3 yaptım direk kabul etti ama sanki araba sağırlaştı gibi hissettim.
Ardından 3 -3 e aldım fakat 0-1 dekinden daha güçsüz gibi hissttim. Hata aracı yüklüyken ve yüksüz yüksek devirli kullanarak (4000 RPM) denedim. Nedenini anlayamadım ama araçta daha zayıflamış gibi hissettim.
Tekrar 0-1 ayarına aldım daha çok hoşuma giti. Ardından 1-1 yapıncca tam isabet oldu gibi hissettim.
Bendemi bir anormallik var?  Ön yargımı, Alışkanlık mı anlayamadım. Sizlerde böyle birşey hissettinizmi?
Kutu Pro olanı

Bu arada hız sabitleyici konusunda 30 Eylülden sonra Mersinde olacağım. Yolun düşerse test etmen için beklerim.
Bu cihaz mükemmel. Yüksel bey bu işin kesinlikle uzmanı. Cihazda güvenlik hat safhada.
Yolda gelirken virajlı bir tepe başında badala tüştüm. Hız sabitleyiciyi hemen devreden çıkardı.
Mersin Sivas arası 550 Km. hiçbir hız sınırını aşmadan (Otoban 120- Bölünmüş yol 110) 5 saatte ceza yemeden geldim. Otoban çıkışı polislerin ceza kesme merkezi gibiydi.  İlk defa hiç yorulmadan yolculuk ettim.
Bu arada internetten mahrumum. Kusura bakmayın arkadaşlar.
Selamlar ve Saygılar
Mekanikci

Abi benim chip normal olanı ondan sizdeki chiple farklı tepkiler verebilir chip aynı olsa bile bazen farklı tepkiler verebiliyor .

Ben f/5 te kullanıyorum böyle çok güzel oldu depo bitince 0/5 yapmayı düşünyordum fakat dün bir tane honda civic benimle inatlaştı ve ağzının payını fazlasıyla aldı bende daha fazla arabayı zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum 1.6 benzinlilere bile haddini fazlası ile bildirebilen 1.4 dizel bir arabaya biniyorum . :)

Abi ben şehir dışına neredeyse hiç çıkamıyorum en uzun yolum 50 km ondan hız sabitleyici şimdilik düşünmüyorum eğer taktırmayı düşünürsem sizinle irtibata geçeriz teklifiniz için teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #698 : Ağustos 03, 2012, 09:45:41 »
Arkadaşlar valla hayat size güzel :) bol bol basıyorsunuz gaza..
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #699 : Ağustos 03, 2012, 20:37:26 »
Abi benim chip normal olanı ondan sizdeki chiple farklı tepkiler verebilir chip aynı olsa bile bazen farklı tepkiler verebiliyor .

Ben f/5 te kullanıyorum böyle çok güzel oldu depo bitince 0/5 yapmayı düşünyordum fakat dün bir tane honda civic benimle inatlaştı ve ağzının payını fazlasıyla aldı bende daha fazla arabayı zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum 1.6 benzinlilere bile haddini fazlası ile bildirebilen 1.4 dizel bir arabaya biniyorum . :)

Abi ben şehir dışına neredeyse hiç çıkamıyorum en uzun yolum 50 km ondan hız sabitleyici şimdilik düşünmüyorum eğer taktırmayı düşünürsem sizinle irtibata geçeriz teklifiniz için teşekkürler .
bugün şehirler arası bir  yolculuk yaptım ,  race chip olmadan araba nasıl gidiyor diye şeytan gene dürttü, chipsiz 30 km ancak dayanabildim ,performans hem çok düşük geldi hemde yakıtım hatrı sayılır bir biçimde arttı ,chipi tekrar taktım ,busefer gene boş durmadım ayarları önce 0-0 a getirdim ,performans e-6 ya göre çok kötü oldu, sonra uğur daş arkadaşın dediği 0-1 konumuna aldım ondada istediğim performansı bulamadım
tekrar benim sadık yarim olan e-6 ya getirdim araba resmen roket oldu ,benim araba 2.0 motor olduğu için 1.4 dizellerden farklı tepkiler verebilir ama benim son ayarım e-6 dır. :alkis: