0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
istanbul da oturuyorsanız ,istoçda motovizyon firmasında racechipi ücretsiz deneme şansınız var ,önce oraya gidin bir deneme sürüşü yapın eğer beğenirseniz alırsınız ,beğenmezseniz chip tuning yaptırırsınız .test aşamasında race chipin ayarlarının kısıkta olmamasına dikkat edin.
Arkadaşlar daha arıza ışığı yakmadı ayar f/5 te araç deli gibi gidiyor . Cumartesi arkadaşla arka arkaya gittik özellikle duman atıyor mu baksın dedim . Chipsiz halinden azıcık fazla atıyor dedi .
Sarsıntıyı hangi devirlerde yapıyor belli bir devir aralığında mı .
Umut peki bu ses debriyajı bırakırken mi çıkıyor yoksa gaza basıp çektin mi çıkıyor . Eğer debriyajı bırakırken çıkıyorsa şanzıman ve debriyaj ile ilgili elemanlara bir baktır .
Her 2 durumda da oluyor gaza basıp çektiğmde de yapıyor debriyaja bastığımda ama 2000 devir ve üstü yüklendiğimde. chipi çıkartığımda problem yok taktığımda oluyor.. Birşeye zarar verecek ama neye dur bakalım...
Umut eğer böyle birşey varsa chipi çıkar aracında sorun olabilir önce o sorunu bulup çözmeye bak yoksa daha büyük bir sorunla uğraşmak zorunda kalabilirsin . Bir ustaya chipi takıp durumu göster eğer iyi bir usta ise sorununu çözecektir .
Zaten bugün sinirlendim chipi çıkardım ..3/4 ayarında kullanıyorum hiç birşey yoktu bugün 3500 yada 4000 devire kadar bir bastım stop etti arıza ışığı yaktı bende söktüm çıkardım , sanki araba rahatlamış gibi oldu Mahmut kendine geldi sesi düştü .. Takmam heralde bir daha da..
Umut sorun yaşadığına üzüldüm ama daha büyük sorunla karşılaşacağına böyle yapman iyi olmuş ben genede aracı bir ustaya göstermende fayda olduğunu düşünüyorum .
Şu anda birşey yok ustaya da göstersem anlayacağını sanmıyorum mahmut takmayacam ztn artık.. Satmayıda düşünüyorum boxı açıkcası.. Benim arabada böyle bir durum oldu başka araçlarda böyle birşey olmadı gerçekten şaşırıyorum..
Merhaba Mahmut bey.Senin chipbox ın son pot ayarları nedir acaba?Daha önceki yazılarında 4-5 lere çıktığını söylemiştin.1 potu tekrar e ye düşürdüğünü yazmışsın. e ayarı 4 ten daha mı iyi? Kafam karıştı.Bende 0-1 ayarından sonra 550 km yol gittim. Ayarı yükselteceğim. Bakalım bu defa ne diyecek bizim corolla. Bu arada senin corolla makyajlı kasa değil mi?Selamlar ve Saygılar.
Merhaba Mahmut kardeşim.Ben Mersin'de yola çıkmadan önce pot ayarlarını 0- 1 in üstünü asla kabul ettirememiştim.600 km yol katettikten sonra pot ayarını 0-3 yaptım direk kabul etti ama sanki araba sağırlaştı gibi hissettim.Ardından 3 -3 e aldım fakat 0-1 dekinden daha güçsüz gibi hissttim. Hata aracı yüklüyken ve yüksüz yüksek devirli kullanarak (4000 RPM) denedim. Nedenini anlayamadım ama araçta daha zayıflamış gibi hissettim. Tekrar 0-1 ayarına aldım daha çok hoşuma giti. Ardından 1-1 yapıncca tam isabet oldu gibi hissettim.Bendemi bir anormallik var? Ön yargımı, Alışkanlık mı anlayamadım. Sizlerde böyle birşey hissettinizmi?Kutu Pro olanı Bu arada hız sabitleyici konusunda 30 Eylülden sonra Mersinde olacağım. Yolun düşerse test etmen için beklerim.Bu cihaz mükemmel. Yüksel bey bu işin kesinlikle uzmanı. Cihazda güvenlik hat safhada.Yolda gelirken virajlı bir tepe başında badala tüştüm. Hız sabitleyiciyi hemen devreden çıkardı.Mersin Sivas arası 550 Km. hiçbir hız sınırını aşmadan (Otoban 120- Bölünmüş yol 110) 5 saatte ceza yemeden geldim. Otoban çıkışı polislerin ceza kesme merkezi gibiydi. İlk defa hiç yorulmadan yolculuk ettim.Bu arada internetten mahrumum. Kusura bakmayın arkadaşlar.Selamlar ve Saygılar Mekanikci
Abi benim chip normal olanı ondan sizdeki chiple farklı tepkiler verebilir chip aynı olsa bile bazen farklı tepkiler verebiliyor .Ben f/5 te kullanıyorum böyle çok güzel oldu depo bitince 0/5 yapmayı düşünyordum fakat dün bir tane honda civic benimle inatlaştı ve ağzının payını fazlasıyla aldı bende daha fazla arabayı zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum 1.6 benzinlilere bile haddini fazlası ile bildirebilen 1.4 dizel bir arabaya biniyorum . Abi ben şehir dışına neredeyse hiç çıkamıyorum en uzun yolum 50 km ondan hız sabitleyici şimdilik düşünmüyorum eğer taktırmayı düşünürsem sizinle irtibata geçeriz teklifiniz için teşekkürler .