0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Mahmut bey. Teşekkür ederim. Hayırlı olur inşallah.Bu arada sen kutuyu resmen ejderha etmişsin. kutu pro mu? Son ayarı 7 - 7 diye biliyorum.İkaz vermemiştir umarımBen yavaş yavaş arttırırım herhalde.Selamlar ve SaygılarMekanikci
Bilgilerin ve ilgin için teşekkürler Mahmut bey.Birazda ben kurcalayayım bakayım şuna. 1. pod bende f de 2. pod ise 1 de. Biraz geç giriyor devreye. 1800 Rpm ideal olur. Çünki max torku 1800 de veriyor araç.Selamlar ve Saygılar
Rica ederim abi bunları daha önce Ahmet abi paylaşmıştı ordan kopyaladım .1800 rpm iyi diyorsanız 2. podu 3 yapın ama 1 podu ya düşürün ya aynı bırakın yavaş yavaş yükseltirsiniz ben bugün de biraz yol yaptım e/4 te arıza lambası yakmadı .
Mahmut kardeşim bende 1 aydır e-4 ayarını kullanıyorum ama ben sizin gibi efendi efendi kullanmıyorum arabayı geçen hafta yazlığa giderken arabada resmen 1 ton ağırlığında yük ve yolcu vardı ona rağmen geçemediğim ne audi kaldı ne bmw kaldı ,adamlar resmen madara oldular .50 milyarlık bir arabanın 200 milyarlık arabayı şamarlaması çok güçlerine gitti . e-4 gerçekten çok güzel bir ayar, yazlığa gidiş dönüşüm 3000 bin km civarıydı , arabayı bazı yerlerde çok şıkıştırdım 5-6 bin devirleri gösterdim ona rağmen gidiş dönüşde 2 defa arıza ışığını yaktı ,arabayı kenara çektim 1 dakika bekledim tekrar çalıştırıp yola devam ettim ,d-4 yapmam gerekirdi ama e-4 gerçekten çok güzel bir ayar değiştirmeye kıyamadım ,motoru aşırı derecede zorlamazsam arıza ışığını yakmıyor.yol bilgisayarı yolculuk boyunca 6,4 km/lt gösterdi,gerçek tüketimim ise 3000 kmde 750 tl lik mazot yakmışım oda km de 250 krş yapıyor ,2.0 dizel bir araba için ,üzerinde 1 ton yük varken , sürekli gazlamama rağmen tüketimim bence güzeldi.
4/4 ayarı çok hoşuma gitti
4-4 arabaya çok fazla güç verir ama bir süre sonra arıza ışığını yakabilir. devir düğmesi 4 ve üzerinde olduğu sürece güç düğmesini 0 ın üstüne çıkarmamaya çalışın.e-4 ,f-4 ,0-4 gibi değerler olabilir.
Ahmet abi ben daha yeni yaptım sayılır yaklaşık 300 km gitmişimdir çoğu zaman sakin kullandım zaten benim agresif kullanma şeklimde bile araç 4000 deviri bulmaz en fazla 3500 de vitesi atarım daha arıza ışığı yakmadı eğer yakmaz ise d/4 e almayı düşünüyorum fakat deponun bitmesini bekliyorum .Bende bu ayarda bir çok arabayı trafikte üzüyorum özellikle 1.6 benzinli araçlar neye uğradığına şaşırıyor bir kerede 1.4 d-4d corolla ile kapıştım daha doğrusu kapışmak zorunda kaldım büyük ihtimal aracımı benzinli sanmıştır .
Şimdi bu tabloyu görünce çok hoşuma gitti. Bizde astra var 1.3cdti ben bu araca boxmu taksam yoksa yazılımmı yaptırsam daha sağlıklı olur? Birde önemli olan ekonomi, orjinalinden fazla yakmaması lazım..
Ben bugün ayarı e/4 yaptım mahmutun önerisiyle arabayı fazla sarsmıyor üzmüyor ama daha önce 3/4 dü e/4 den güç olarakk daha iyi ben tekrardan 4/5 gibi ayarlar yapmayı düşünüyorum..
Merhaba Mahmut Bey.Bende bugün ayarları değiştireyim dedim. 2. pot u 2 ye ayarladım ama anınd motor uyarı verdi.2 potu tekrar 1 e çektim. Daha sonra 1. potu 4 e çektim tekrar arıza mesajı verdi. 1 .Potu arıza mesajı vermediği ayarı bulabilmek için sırayla düşürdüm. 1. pot 3, 2, 1 de hata verdi ama 0 da hata vermedi. Şuan 1 pot 0 da, 2. pot ise 1 de.En ufak pot ayarında hemen anlıyor sanki tepki veriyor. Bu ayarların üstüne çıkmak sanki imkansız gibi. Bakalım neyapacağız. Selamlar ve Saygılar.
Umut bugün depo bitti ve ayarı f/4 yapmak için chipi açtım meğersem ayar e/4 değil e/5 miş bende f/5 yapıp kapattım bu gidişle bende 4/5 yaparım. F/4 tede arıza ışığını daha yakmadı .
Bende bugün 4/5 yapacam ayarı mahmut ama bende ki sarsıntı olayları halen devam ediyor .. Ahmet abi sende sarsıntılar düzeldimi nasıl şuanda ?