0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
umut kardeşim satıcının dediği ayarı da bir dene ,eğer olmazsa boxı değiştir ,1-7 deki gücü seni tatmin etmedi ama d-0 daha düşük bir güç ,allah sana kolaylık versin
Arkadaşlar bugün yaptığım testte araç biraz düzeldi ... 1 - Öncelikle ilk ayarım d/0 dı hiç sarsıntı olmadı ama performans çok düşüktü.. 2 - 2/0 sarsıntıı yine yoktu performans ortanın altında biraz3 - 4/0 sarsıntı çok az vardı ama rahatsız etmiyordu performans orta derece de. 4 - 4/1 yaptım sarsıntı yine olmaya başladı ..4 - 4/6 yaptım sarsıntı çok fazla oldu ve arıza ışığı yakarak stop etti.5 - 4/7 yaptım yine aynı şekilde stop etti ve sarsıntı fazlaydı.6 - 6/0 yaptım sarsıntı 4/0 daki ayardan biraz fazlaydı performans normaldi.7 - Ayarı 3/0 a alarak aracı stop ettim ve bu şekilde yukarıya doğru çıkarmayı planlıyorumAma şunu anladım 2. podu 1 yaptığımda bile sarsılma fazla oluyor ama inanın 1/1 deki performansı 3/0 alamıyorsunuz ..Chipi ilk aldığımda 6/1 e almıştım ayarını çok güzel gidiyordu .. Ama bugün 6/0 daki performansla 6/1 arasında ki performans arasında çok fark var .. 6/1 çok iyi bir ayar ama benim aracımda 2.pod 1 olduğu anda sarsılma yapıyor.. Buna çözüm ne bulacam bilmiyorum .. Sarsılma /0 konumunda bitiyor ama bu sefer performans istediğim gibi olmuyor..
Umut bu duruma senin adına sevindim .7/0 yapmayı denedin mi bide o ayarı dene bakim sonuç nasıl olacak .Bugün tek olsaydım arıyacaktım seni yanına gelmek için ama babam mersinde fazla duramadı Adana'ya geri döndük mesajda yazdığım hızıda Adana'ya dönüşte denedim .
Başım üstüne Mahmut kardeşim ne zaman istersen gel buyur.. Pazarları boşum izinliyim beklerim birgün senii.. 7/0 denemedim çünkü 6/0 da ztn ufak bir sarsılma yaptı o yüzden denemedim..Merak ettiğim birşey var 2. podu 0 yaptığımda problem yok /0 = 2100 - 3900 Ama 2. podu 1 yaptığımda sarsılma çok fazla artıyor /1 = 2000 - 4000 yani çok ufak bir miktar oynama varken oranlarda niye arabayı o kadar sarsıyor acaba onu anlamadım?
Umut daha önce dediğim gibi chip araç aynı marka aynı motor olsada farklı 2 araçta farklı tepkiler gösterebiliyor eğer 6-0 dan memnunsan öyle kullan satıcıya sor dicem ama satıcılar kendileride bilmiyorlar . Bence chipi değiştirmeyide dene belkide hata chipte .
Şimdi satıcıyla konuştum halen durumun aynı olduğunu belirttim.. Yenisini gönderin dedim oda tamam gönderelim dedi yenisiyle değiştirelim.. kargoyla gönderecem en kısa zamanda chipi değiştirsen bakalım ne olacak...
Bu iyi olmuş en azından sorunun chipten olup olmadığını göreceksin . Tabi biraz sabır gerektiriyor .
Evet öyle ama bende hiç şans yoktur Gelen chip eskisini aratmasın da
Bakıyorum kimse de sorun yok artık heralde
Umut 6/1 de gazlamaya devam ediyorum .Sen ne yaptın sorunu halletin işallah .
Stok Durumu: 115.1 WHP (% 22 kayıp) • RC ayarı 8-1: 121.0 WHP • RC ayarı 9-1: 121.7 WHP • RC ayarı B-1: 122,3 WHP • RC ayarı F-1: 123,2 WHP • RC ayar D-3: 127,7 WHP • RC ayarı 0-3: tahmini 130.0 WHP • RC 5-3 ayarı: tahmini 137,2 WHP (stok üzerinden% 19) "! yukarıdaki değerler minicooperin dynometre üzerinde elde ettiği sonuçlar , bildiğimiz bütün ezberleri bozacak bir tablo ,her iki tarafıda açınca arabaya nekadar yük bindiğini siz hesaplayın .zaten açılmıyor hata lambası yanıyor. bilgi aşşağıdaki siteden alınmıştırhttp://sjuut.dk/?RaceChip
Ahmet abi tam olarak anlayamadım bu değerleri mesela %22 kayıp derken açıklayabilirmisin acaba tam olarak.. ?
stok durumu dediği aracın race chip takılmamış hali, yani %22 lik bir güçden mahrum kalmış diyor.
yol bilgisayarı racechip takılınca pek sağlıklı çalışmıyor ,asıl sonuç depoyu fulletip yapılan yola bölünce çıkıyor.