0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Satıcıyla görüştüm ayarı d/0 yapmamı söyledi .. Bakalım bu ayarda da aynı şeyi yapacak mı? akşama deneyecem...
satıcılarla boşuna vakit kaybetmeyin hiçbirşey bilmiyorlar,hatta üreticisi bile birşey bilmiyor,sorunun eğer tireme ise sağdaki devir podunu 4 ve üzerinde tutman gerekir ,bu sayede turbo ve box aynı anda devreye girecek yada box ,turbodan önce devreye girecek. başdaki güç podunuda 1 veya f gibi bir konuma getir.1-4 ,1-5 , 1-6 , 1-7 f-4 f,5 f-6 f-7 yukarıda sana örnek teşkil edecek ayarları yazdım ,bunları sırayla denemende fayda var ,dikkat edilecek bir husus var ,sizin aracınız yanılmıyorsam eski tip 190 nm olan motorlardan ,abdurrahman bey ve mahmut kardeşin arabalarında yeni tip dizel motor var ,ecu ve turbo onlarda değişik . belki bu titreme hissini bu sebeblerden anlamıyorlardır. söylediğiniz titreme hissini ben sonuna kadar yaşadım resmen sinir olmuştum ,çok şükür şimdiki ayarıyla herşey süper oldu.resimdeki kırmızı harfle yazılan ayar opel astra dizelin tireme sorununu çözdü .
Ahmet abi iyi bir noktaya değindin benim ve Abdurrahman abinin aracıcnda kullanılan motor yeni tip .Umut Ahmet abinin mesajını okuduktan sonra anladım ki senin tek sorunun aracına uygun ayarı bulamamak eğer sabırlı olursan doğru ayarı bulacağına eminim .Ahmet abi ayarı bulana kadar kaç depo yaktığını kendisi söylesin bir ara yazmıştı fakat aklımda değil .
Tabi ki mahmut doğru ayarı buluruz ama performans almadık tan sonra bir anlamı yok
Umut sendeki olay titreme değilse chipi aldığın yerle görüş değiştirsinler belki hata chiptedir .Doğru ayar derken hem performans alınan hem araçta titremeye veya başka bir nedene sebep olmayan hemde arıza ışığı yakmayan ayar demek istedim. dediğin gibi performans alınmadıktan sonra ne anlamı kalır zaten amacımız performans almak adı üstünde race chip .Sen Ahmet abinin dediği ayarlarıda bir dene eğer sorun cıkarsa gecikmeden chipi aldığın yerle görüş çünkü belli bir zaman geçtikten sonra değiştirmek istemeyebilirler .
Ahmet abi titreme değil bende ki olay gaza yüklendiğimde 2000 devirle 4000 devir arasında çektiğim anda gazdan ayağı mı araba kendi kendine o an gaz verip çekiyor .. Senin dediğin ayar 1/7 yapılır belki sorun da çözülür ama ben chipi performans için aldım 1. pod da alacağım performans çok düşük olacaktır ...
Ahmet abi yanlış anlamadıysam bizim burda yapmak istediğimiz turboyla chipi aynı anda devreye sokmak dimi.. Bu saye de sarsılma en aza inecek doğru mu anlamışım ? Peki turbo tam olarak kaç bin devirde devreye giriyor.
Abi şimdi sürdüm ayarı da 1/7 yaptım .. İlk önce tamam iyi dedim ama biraz yükledim gazdan ayagımı çeker çekmez sanki tekleme yapıyor gibi hatta tekleme yapıyor yani bir ses de geliyor.. motora birşey olacak diye tırsıyorum...
Umut bey yaşadığınızın aynını bende aracımda yasıyorum2008 mmt aurıs vites değiştirmen değil, gaza yüklenin çekince sanki daha bir basıp da çekimisin gibi sıçrıyor gibi bir durum..4-1 de kullaniyorum
ecudaki harita şuan komple ters dönmüş durumda ,araba ilkbaş eski ayara göre tepki vermeye çalışıyor ama sonra kendini yeniye göre ayarlıyor bendede olmuştu,1-4 yap öyle bir dene .