Gönderen Konu: Race Chip + Sprint Booster  (Okunma sayısı 137611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla + RaceChip
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Race Chip + Sprint Booster
« Yanıtla #600 : Haziran 11, 2012, 08:19:55 »
Satıcıyla görüştüm ayarı d/0 yapmamı söyledi .. Bakalım bu ayarda da aynı şeyi yapacak mı? akşama deneyecem...
UMuT  -  RaceChip  ---

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #600 : Haziran 11, 2012, 08:19:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #601 : Haziran 11, 2012, 10:21:47 »
Satıcıyla görüştüm ayarı d/0 yapmamı söyledi .. Bakalım bu ayarda da aynı şeyi yapacak mı? akşama deneyecem...
satıcılarla boşuna vakit kaybetmeyin  hiçbirşey bilmiyorlar,hatta üreticisi bile bişey bilmiyor,sorunun eğer tireme ise sağdaki devir podunu 4 ve üzerinde tutman gerekir ,bu sayede turbo ve box  aynı anda devreye girecek yada box ,turbodan önce devreye girecek. başdaki güç podunuda 1  veya f gibi bir konuma getir.
1-4    ,1-5  ,   1-6   ,  1-7   
f-4      f,5        f-6      f-7

yukarıda sana örnek teşkil edecek ayarları yazdım ,bunları sırayla denemende fayda var ,
dikkat edilecek bir husus var ,sizin aracınız yanılmıyorsam eski tip 190 nm olan motorlardan ,abdurrahman bey ve mahmut kardeşin arabalarında yeni tip dizel motor var ,ecu ve turbo onlarda değişik . belki bu titreme hissini  bu sebeblerden anlamıyorlardır. söylediğiniz titreme hissini ben sonuna kadar yaşadım resmen sinir olmuştum ,çok şükür  şimdiki ayarıyla herşey süper oldu.

resimdeki kırmızı harfle yazılan ayar opel astra dizelin tireme sorununu çözdü .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #602 : Haziran 11, 2012, 11:14:55 »
satıcılarla boşuna vakit kaybetmeyin  hiçbirşey bilmiyorlar,hatta üreticisi bile birşey bilmiyor,sorunun eğer tireme ise sağdaki devir podunu 4 ve üzerinde tutman gerekir ,bu sayede turbo ve box  aynı anda devreye girecek yada box ,turbodan önce devreye girecek. başdaki güç podunuda 1  veya f gibi bir konuma getir.

yukarıda sana örnek teşkil edecek ayarları yazdım ,bunları sırayla denemende fayda var ,
dikkat edilecek bir husus var ,sizin aracınız yanılmıyorsam eski tip 190 nm olan motorlardan ,abdurrahman bey ve mahmut kardeşin arabalarında yeni tip dizel motor var ,ecu ve turbo onlarda değişik . belki bu titreme hissini  bu sebeblerden anlamıyorlardır. söylediğiniz titreme hissini ben sonuna kadar yaşadım resmen sinir olmuştum ,çok şükür  şimdiki ayarıyla herşey süper oldu.

resimdeki kırmızı harfle yazılan ayar opel astra dizelin tireme sorununu çözdü .

Ahmet abi iyi bir noktaya değindin benim ve Abdurrahman abinin aracıcnda kullanılan motor yeni tip .

Umut Ahmet abinin mesajını okuduktan sonra anladım ki senin tek sorunun aracına uygun ayarı bulamamak eğer sabırlı olursan doğru ayarı bulacağına eminim .

Ahmet abi ayarı bulana kadar kaç depo yaktığını kendisi söylesin bir ara yazmıştı fakat aklımda değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #603 : Haziran 11, 2012, 11:52:02 »
satıcılarla boşuna vakit kaybetmeyin  hiçbirşey bilmiyorlar,hatta üreticisi bile birşey bilmiyor,sorunun eğer tireme ise sağdaki devir podunu 4 ve üzerinde tutman gerekir ,bu sayede turbo ve box  aynı anda devreye girecek yada box ,turbodan önce devreye girecek. başdaki güç podunuda 1  veya f gibi bir konuma getir.

Ahmet abi titreme değil bende ki olay gaza yüklendiğimde 2000 devirle 4000 devir arasında çektiğim anda gazdan ayağı mı araba kendi kendine o an gaz verip çekiyor ..

Senin dediğin ayar 1/7 yapılır belki sorun da çözülür ama ben chipi performans için aldım 1. pod da alacağım performans çok düşük olacaktır ...
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #604 : Haziran 11, 2012, 11:52:54 »
Ahmet abi iyi bir noktaya değindin benim ve Abdurrahman abinin aracıcnda kullanılan motor yeni tip .

Umut Ahmet abinin mesajını okuduktan sonra anladım ki senin tek sorunun aracına uygun ayarı bulamamak eğer sabırlı olursan doğru ayarı bulacağına eminim .

Ahmet abi ayarı bulana kadar kaç depo yaktığını kendisi söylesin bir ara yazmıştı fakat aklımda değil .

Tabi ki mahmut doğru ayarı buluruz ama performans almadık tan sonra bir anlamı yok
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #605 : Haziran 11, 2012, 12:20:27 »
Tabi ki mahmut doğru ayarı buluruz ama performans almadık tan sonra bir anlamı yok

Umut sendeki olay titreme değilse chipi aldığın yerle görüş değiştirsinler belki hata chiptedir .

Doğru ayar derken hem performans alınan hem araçta titremeye veya başka bir nedene sebep olmayan hemde arıza ışığı yakmayan ayar demek istedim. dediğin gibi performans alınmadıktan sonra ne anlamı kalır zaten amacımız performans almak adı üstünde race chip .

Sen Ahmet abinin dediği ayarlarıda bir dene eğer sorun cıkarsa gecikmeden chipi aldığın yerle görüş çünkü belli bir zaman geçtikten sonra değiştirmek istemeyebilirler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #606 : Haziran 11, 2012, 12:24:18 »
Umut sendeki olay titreme değilse chipi aldığın yerle görüş değiştirsinler belki hata chiptedir .

Doğru ayar derken hem performans alınan hem araçta titremeye veya başka bir nedene sebep olmayan hemde arıza ışığı yakmayan ayar demek istedim. dediğin gibi performans alınmadıktan sonra ne anlamı kalır zaten amacımız performans almak adı üstünde race chip .

Sen Ahmet abinin dediği ayarlarıda bir dene eğer sorun cıkarsa gecikmeden chipi aldığın yerle görüş çünkü belli bir zaman geçtikten sonra değiştirmek istemeyebilirler .

Konuştum satıcıyla chip te problem olmaz diyor.. d/0 ayarını yap dedi öyle bir dene dedi eğer ki olmasa ztn bir daha görüşecem değiştirsin olmadı..
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #607 : Haziran 11, 2012, 17:43:07 »
Ahmet abi titreme değil bende ki olay gaza yüklendiğimde 2000 devirle 4000 devir arasında çektiğim anda gazdan ayağı mı araba kendi kendine o an gaz verip çekiyor ..

Senin dediğin ayar 1/7 yapılır belki sorun da çözülür ama ben chipi performans için aldım 1. pod da alacağım performans çok düşük olacaktır ...
8 de 2700 / 3100
9 da 2600 / 3200
A da 2500 / 3300
B de 2400 / 3400
C de 2300 / 3500
D de 2200 / 3600
E de 2300 / 3700
F de 2200 / 3800
0 da 2100 / 3900
1 de 2000 / 4000
2 de 1900 / 4100
3 de 1800 / 4200
4 de 1700 / 4300
5 de 1600 / 4400
6 da 1500 / 4500
7 de 1400 / 4600

bence hemen ön yargılı olmayın ,siz sağdaki devir podunu 1 konumunda tutup başdakini arttırmakla güç patlaması alacağını sanıyorsunuz ama  yukarıdaki tablodanda anlaşılacağı gibi siz boxı  geç devreye alıp  erken devreden çıkarıyorsunuz ,
8 de 90 bg
9 da 91,5 bg
A da 93 bg
B de 94,5 bg
C de 96 bg
D de 97,5 bg
E de 99 bg
F de 100,5 bg
0 da 103 bg
1 de 104,5 bg
2 de 106 bg
3 de 107,5 bg
4 de 109 bg
5 de 110,5 bg
6 da 112 bg
7 de 113,5 bg

başdaki güç podunun 1 de durması az bir güç değil, yukarıdaki tablo sizin 90 beygirlik  aracınızın 1konumunda 104,5 beygire çıkacığını gösteriyor.nerden baksanız 15 beygir güç artışı var ve bu gücü 1400 devirden itibaren devreye sokarsanız   sizi fazlasıyla tatmin edecek güç elde edersiniz.
aracınızda ortalama %17 güç artışı  olur ,zaten chiptuning işi yapan arkadaşlarda en fazla %20 lik artış yapıyorlar ,eğer ben daha fazlasını istiyorum derseniz  2-7  , 3-7  ,  4-7 de yapabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #608 : Haziran 11, 2012, 19:09:26 »
Ahmet abi yanlış anlamadıysam bizim burda yapmak istediğimiz turboyla chipi aynı anda devreye sokmak dimi.. Bu saye de sarsılma en aza inecek doğru mu anlamışım ?  Peki turbo tam olarak kaç bin devirde devreye giriyor.
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #609 : Haziran 11, 2012, 20:13:04 »
Ahmet abi yanlış anlamadıysam bizim burda yapmak istediğimiz turboyla chipi aynı anda devreye sokmak dimi.. Bu saye de sarsılma en aza inecek doğru mu anlamışım ?  Peki turbo tam olarak kaç bin devirde devreye giriyor.

Turbo 1700-1800 arası kendini göstermeye başlıyor Umut .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #610 : Haziran 11, 2012, 20:19:33 »
aynen söylediğin gibi olay .box ya turboyla aynı anda devreye girecek yada boxdan daha erken devreye girecek ,sizde turbo 1700 de devreye giriyor . tabloya göre sağdaki devir podu 4 ve üzerinde olacak ,
baştaki güç podunu 1 den itibaren yükseltmeyi deneyin ,arıza ışığı yanana kadar yükseltebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #611 : Haziran 11, 2012, 20:32:56 »
Abi şimdi sürdüm ayarı da 1/7 yaptım .. İlk önce tamam iyi dedim ama biraz yükledim gazdan ayagımı çeker çekmez sanki tekleme yapıyor gibi hatta tekleme yapıyor yani bi ses de geliyor.. motora birşey olacak diye tırsıyorum...
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #612 : Haziran 11, 2012, 20:53:31 »
Umut bey yaşadığınızın aynını bende aracımda yasıyorum
2008 mmt aurıs vites değiştirmen değil, gaza yüklenin çekince sanki daha bi basıp da çekimisin gibi sıçrıyor gibi bir durum..
4-1 de kullaniyorum
Gaye dost uğruna ölmek değil,
Uğruna ölünecek dostu bulmaktır!..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #613 : Haziran 11, 2012, 21:15:14 »
Abi şimdi sürdüm ayarı da 1/7 yaptım .. İlk önce tamam iyi dedim ama biraz yükledim gazdan ayagımı çeker çekmez sanki tekleme yapıyor gibi hatta tekleme yapıyor yani bir ses de geliyor.. motora birşey olacak diye tırsıyorum...
ecudaki harita şuan komple ters dönmüş durumda ,araba ilkbaş eski ayara göre tepki vermeye çalışıyor ama sonra kendini yeniye göre ayarlıyor bendede olmuştu,1-4 yap öyle bir dene .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #614 : Haziran 11, 2012, 21:27:08 »
2008 mmt aurıs vites değiştirmen değil, gaza yüklenin çekince sanki daha bir basıp da çekimisin gibi sıçrıyor gibi bir durum..
4-1 de kullaniyorum
1-4 veya f-4 ü deneyip sonuçlara bakarmısın ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #615 : Haziran 11, 2012, 21:33:48 »
arkadaşlar bu problem için  1 ayda 2000 km yaptım 4 depodan daha fazla mazot harcadım ,en az 100 tane ayar denedim ama sonunda mutlu sona ulaştım , darısı sizlerin başına ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #616 : Haziran 11, 2012, 22:02:08 »

Uzun zamandır nete giremiyorum,19 Mayıs'ta dünya tatlısı bir bebişimiz oldu, gece gündüz onunla boğuşuyoruz [:D] 2-7 ayarda arabam 4 bin devir üstünde pusup boğulmuş gibi hareket ederek kasıyordu.1-7'ye düşürdüm ve o günden bu güne aynı ayarda kullanıyorum.5000 devir bile gördüm [&:] Ben son derece memnunum;ilk başta 1000-2000 devir arası hızlanmadan yakındığım için almıştım  ancak bu ara çok uzun yol yaptığımdan ilk 2 vitesi çok nadir gördüm ve zaten 2000 sonrası hızlanması beni mest ediyor.1-7 ayarda 1000-2000 arası hızlanma 2-2 deki gibi hızlı değil ama 2-2 ile orjinal halinin ortasında bir hızlanma diyebiliriz.En azından hızlanmak için istekli davranıyor,bu da bir artı..Silkeleme 1-7 de çok çok nadir oldu.Rahatsız etmiyor,otomatik vitesli araçta vites geçişleri gibi ufak bir titreme sadece.. 5-2'de 1800-2000 devir arasını yavaş yavaş çıkıyorsanız yada 2000'e ayarlı hız sabitleyici de yokuş çıkıyorsanız, Ön göğüslük deprem oluyor gibi sallanıyordu.Başta acaba kutu mu arızalı vs dedim ama meğer ayar çok yüksekmiş [:'(]

Bu pedal-gaz tepkisini arttıran parça dizel-benzinli hepsine uyuyor değil mi? Yan komşum da benzinli 1.4 astra H var,ilk hızlanmadan çok şikayetçi onun sorununu çözer mi acep?

aynı sorunu yaşayan forum donanım sitesinden bir arkadaşla olan yazışmamızdır, aracı 1,3 opel astra dizel 90 beygirlik ,bu arkadaşda aynı  problemden çok çekti ama oda sorununu çözdü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #617 : Haziran 12, 2012, 05:26:23 »
ecudaki harita şuan komple ters dönmüş durumda ,araba ilkbaş eski ayara göre tepki vermeye çalışıyor ama sonra kendini yeniye göre ayarlıyor bendede olmuştu,1-4 yap öyle bir dene .

Ahmet abi dün zaten ilk önce 1/4 yaptım sarsılma vardı 1/7 yaptım yine oldu .. hani 1/7 ayar 4/1 e yada 5/1 göre çok düşük ama ona da tamam dedim kullanıırım böyle dedim ama dün gece yine sarsılma oldu..Yolu bu tarafa düşen biri olsa da kullansa nasıl olduğnu görse keşke...
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #618 : Haziran 12, 2012, 05:27:38 »
2008 mmt aurıs vites değiştirmen değil, gaza yüklenin çekince sanki daha bir basıp da çekimisin gibi sıçrıyor gibi bir durum..
4-1 de kullaniyorum

Mustafa bey sizinde ayarınızı kısmanız gerekiyor.. Ahmet abinin de dediği gibi o ayarlar da bi deneyin..
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #619 : Haziran 12, 2012, 10:33:29 »
umut kardeşim satıcının dediği ayarı da bir dene ,eğer olmazsa boxı değiştir ,1-7 deki gücü seni tatmin etmedi  ama d-0  daha düşük bir güç ,allah sana kolaylık versin