0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Test yapmadım diyor Sekom sakin ol, demekki sen alsaydın mutluluktan uçardın.
4/3 ile yaklaþýk 30 km lik deneme sonucunda herhangibir uyarý almadým. 1. ve 2. viteste hissedilir tork artýþý var ayrýca yüksek vites düþük devirde de aracý toparlama ve hýzlanma süresinde azalma var
Hacı şeytan arada dürtüyor ama şimdilik başarılı olamadı
Sercan senin vites duzmu mmt. mi?
4/3 ile yaklaşık 30 km lik deneme sonucunda herhangibir uyarı almadım. 1. ve 2. viteste hissedilir tork artışı var ayrıca yüksek vites düşük devirde de aracı toparlama ve hızlanma süresinde azalma var 1. 2. ve 3. viteslerde red line a kadar da aracı zorladım ama herhangibir hata uyarı vermedi.Biraz daha böyle kullanayım sonucu her gün sizlerle paylaşacağımBu arada 4/3 ayarıyla araç 109bg mi oluyor? (Önceki sayfalarda astra için yapılmış bir değerlendirme vardı ordaki verilere göre)
mahmut benim arabada d-4 bile muhteşem performans veriyor,ben onu dün e-5 yaptım 50 km çok sıkıştırdım koruma moduna girmedi ve gayette güzel oldu,silkeleme olayı bu devirdede yoksende d-4 nasıl tepkiler verdi,malum benim araba 2.0 motor, sizinkiyle tepkileri farklı olabilir.
ilk taktığımda ayarı d/2 yaptım daha çalıştırmadan kontağı açında check engine uyarısı verdi sonra yukarıdaki mesajda yazığım sıralamayı denedim aracı çalıştırdım uyarı vermedi. En son 4/3 ayarı ile çalıştırdım boşta gaza sonuna kadar bastım siyah duman atması veya hata uyarısı olmadı. inşallahta olmaz Eğer hata vermezse bundan sonraki ayar değerlerim ne olmalı
Alıntı :Vites boşta iken deneme yaparsanız tavsiyem 2500 - 3000 deviri geçmeyin bu devirler bile vites boşta iken zararlı hele birde sonuna kadar gaza basarsanız motorun ve turbonun canını okursunuz .Motor,enjektör vs. kurum atmak,temizlemek için bunu uygulayın diyorlar. ne dersiniz ?
Kurum atmak için tavsiyem 4. veya 5. viteste 3500 devirde gitmek ne olursa olsun vites boşta tam gaz verdiğiniz zaman o motor zarar görür .
bu öneriyi ford servisi, dizel ford kullanan arkadaşa yapmış. enjektör temizleyici kullanmayın böyle yapın diye. yapmamakta fayda var o zaman.
doğru söylüyorsun ,captivaların partikül filtresi uyarı ışığını yaktığı zaman, servis senin dediğini yaptırıyor,10 km sonunda ışık sönüyor
Ahmet abi sadece captivalarda değil pdf filtresi bulunan tüm dizellerde ara sıra uzun yolda yüksek devirler görmek lazım .Konumuza dönersek abi .Depoyu demin fulledim depo dolarken ayarı e/4 yapim dedim meğersem ayar zaten e/4 müş en son yaptığımda biraz karanlıktı d/4 yapacağıma yanlışlıkla e/4 yapmışım şuan f/4 yaptım ve performansı çok güzel oldu işallah arıza ışığı yakmaz .Abi senin tavsiyen bu şekilde bırakim mi yoksa 150 - 200 km sonra 0/4 yapim mi ?Bu arada yol verilerini ve km sayacını sıfırladım bidahaki fullememde net yakıt değerlerinide paylaşırım .
Ben özellikle değerlerini bekliyorum Mahmutcum.
Gelirken ne oldu bilmiyorum ama tüm ışıklar yeşil yandı ve trafik boştu şuan 4.6 gösteriyor Ama sadece 15 km gittim net pc ortalaması 100 km sonunda belli olur zaten chip aracı yanıltmıyorsa orda yazan değer gerçek çünkü daha önce ben aynı şekilde ölçtüm yol pc nin değeriyle benim depo boşalt doldur ile elde ettiğim değer aynı çıktı .
Fulledikten sonra bitene kadar sür bakalım o bize kesin sonucu verecektir.
yurt dışı sitelerinde güç podunun 0 konumundan yukarıda yakıtı arttırdığından bahsetmişler ne derece doğru onu bilemem, ben daha o değerlere çıkamadım .abdurahhaman bey bilir o 5-4 kullanıyordu.hata lambası yanana kadar yükseltmeyi dene ,2-4 ü bende merak ediyorum.millet bu ayarı çok methediyor
Ok abi Yalnız 3-4 hafta bekliceksiniz .