0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi kafa kaldırıyormu fast&furiosdaki gibiSercan kardeş kafa kaldırdı desem yeri ,tekerlek 1-2 saniye boşa döndü direksiyon hafifledi ben bu işten tırstım,motoru elime almadan bugün itibari ile ( 5/4 ) den ( 4/3 ) indirdim
Moruk adamların kendi chipini kullanmak ayrı bir zevk olur diye düşündüm zaat, sen bir de benim aracı yakında görsen kafayı yersin demek ki Abi kafa kaldırıyormu fast&furiosdaki gibi. Mahmutcum haydi gözün aydın kardeşim güle güle kullan tekrar.
Abdurrahman abi benim ayarlar 2/1 dün fazla zorlamamıştım bugün mecburen zorlamam gerekti sıkıştıran oldu çünkü . Ben şu anki performansına bile razıydım zaten ondan 3/1 veya 3/2 yapıp bırakacam .[/quoteMahmut kardeş çok hızlı ilerliyorsun ( hızlı koşan atın ............... seyrek düşer ) ata sözünü size hatırlatmayı borç bilirim
Doğru söylüyorsun abi .Araç chip takılalı 120 km oldu bir 100 km daha gidip 3/1 yapmayı düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum 220 km bir üst seviyeye geçmem için kısa bir mesafe mi gerçi kararsızım bir üst seviyeye geçip geçmemeye ama denemek istiyorum olmadı geri 2/1 e çekerim .
Mahmut kardeş bu ayarda 250-300 km git motor performansa alışsın,mazallah sonucunda zarar görmeni istemem .Bu arada aracın vites geçişleri,nasıl hızlandımı
Chip sevdası depreşmiş yine -Bu arıza ışığı yandığında hangi arıza kodunu veriyor , hiç okuttunuz mu? Epey bir ışık yanması olmuş acaba hangi kodları veriyor merak ettim. - Yakıt ölçümünü depoyu tamlayarak ve uzun yolda gidiş dönüş yaparak ölçmeniz yerinde olur. Yani gidiş dönüş en az 500 km olacak bir uzun yol yapacağınız zaman depo tamamlama yöntemiyle aynı benzinci/pompada yapmanız en doğru sonucu verir. Bu box ın çalışma prensibi genelde basınç algılayıcılarından gelen sinyali düşürüp ( mesela sensörden gelen 1000 bar okuma değerini devreyle düşürerek onu araç ECU ya 900 göstertip , ECU nun o değeri tekrar 1000 e çıkarttırmaya çalışması prensibine dayanınca , ki bu durumda aslında 1110 bar a falan gelmiş oluyor..) ECU yanıltma yöntemine dayanıyor. Böyle olunca, sizin araç ECU sunun hesaplayarak bulduğu ve ekranda gösterdiği sarfiyat değeri doğru olmaz. Belki de ECU normalde + olarak ilave sarfiyat değerini ekleyecekken - olarak hesaplayıp sizin ekranda düşük sarfiyat görmenize neden olabilir. Bu durumda en doğru yöntem depo hesabı yöntemidir. Bunu uzun yolda gidiş ve dönüş olması kaydıyla yapmaya çalışın. Bazı arkadaşlar , tork artacağı için artık daha yüksek vitesle gidip sarfiyatı düşürürüz diyorlar ama bizim araçlar zaten uzun yolda neredeyse sadece 5 viteste gidiyor, Chip veya box , aracımıza bunu koyduğumuzda yeni bir vites dişlisi de şanzumana koymadığımıza göre bu işin şehir içi ve dışı toplamda yakıt anlamında ne kadar tasarruf edeceği veya arttıracağı doğru hesaplanmalı.
race chipin kullanma klavuzunda bizim arabalar için fabrika ayarı f-b demiş,eğer performansını beğenmezsiniz d-1 ,e-2 deneye bilirsiniz demiş,ben ikisinide denedim ,sadece d-1 ,de koruma moduna geçmedi. busefer ben gene rahat durmadın,10 km lik yolda sırayla sağ tarafı d-2 ,d-3, d-4 e kadar çıkardım ,4-5 bin devire kadar sıkıştırdım ,hiçbir şekilde koruma moduna geçmedi ,performansı güzeldi şimdi muhteşem oldu,sonunda emellerime ulaştım [/Hadi gözünüz aydıAlıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mart 18, 2012, 21:29:41race chipin kullanma klavuzunda bizim arabalar için fabrika ayarı f-b demiş,eğer performansını beğenmezsiniz d-1 ,e-2 deneye bilirsiniz demiş,ben ikisinide denedim ,sadece d-1 ,de koruma moduna geçmedi. busefer ben gene rahat durmadın,10 km lik yolda sırayla sağ tarafı d-2 ,d-3, d-4 e kadar çıkardım ,4-5 bin devire kadar sıkıştırdım ,hiçbir şekilde koruma moduna geçmedi ,performansı güzeldi şimdi muhteşem oldu,sonunda emellerime ulaştım Gözünüz aydın
race chipin kullanma klavuzunda bizim arabalar için fabrika ayarı f-b demiş,eğer performansını beğenmezsiniz d-1 ,e-2 deneye bilirsiniz demiş,ben ikisinide denedim ,sadece d-1 ,de koruma moduna geçmedi. busefer ben gene rahat durmadın,10 km lik yolda sırayla sağ tarafı d-2 ,d-3, d-4 e kadar çıkardım ,4-5 bin devire kadar sıkıştırdım ,hiçbir şekilde koruma moduna geçmedi ,performansı güzeldi şimdi muhteşem oldu,sonunda emellerime ulaştım
Ne kadar zamandýr kullanýyorsun bu þekilde abi.
Ahmet hocam sen elindeki chip i sercan kardesime sat:)
Abi naptın yavaş yavaş girecektik konuya sen direk konuyu açtın
Abi naptýn yavaþ yavaþ girecektik konuya sen direk konuyu açtýn
Abdurrahman abi lafı dolandırmadan söyledi işte, kaç gündür uğraşıyodun
Caktirma sercan ben iletiyi hemen duzeltiyorum:) hemide pro versiyonu ,:)
Abdurrahman abi lafý dolandýrmadan söyledi iþte, kaç gündür uðraþýyodun
iylikte yaramiyor kardesim:)