Gönderen Konu: Race Chip + Sprint Booster  (Okunma sayısı 136454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Race Chip + Sprint Booster
« Yanıtla #120 : Mart 16, 2012, 18:41:23 »
Abi kafa kaldırıyormu fast&furiosdaki gibi

Sercan kardeş kafa kaldırdı desem yeri ,tekerlek 1-2 saniye boşa döndü direksiyon hafifledi :argh: ben bu işten tırstım,motoru elime almadan bugün itibari ile ( 5/4 ) den  ( 4/3 ) indirdim  :DUR:

Ooo bırak ya bende sana güveniyordum :D iyi yapmışsın abicim fazlasıda dokunabilir.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mart 16, 2012, 18:41:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mart 16, 2012, 18:46:53 »
Moruk adamların kendi chipini kullanmak ayrı bir zevk olur diye düşündüm zaat, sen bir de benim aracı yakında görsen kafayı yersin demek ki :D

Abi kafa kaldırıyormu fast&furiosdaki gibi. :P
Mahmutcum haydi gözün aydın kardeşim güle güle kullan tekrar. :)

Sağol Sercan abi .

Abi kafa kaldırıyormu fast&furiosdaki gibi

Sercan kardeş kafa kaldırdı desem yeri ,tekerlek 1-2 saniye boşa döndü direksiyon hafifledi :argh: ben bu işten tırstım,motoru elime almadan bugün itibari ile ( 5/4 ) den  ( 4/3 ) indirdim  :DUR:

Abdurrahman abi benim ayarlar 2/1 dün fazla zorlamamıştım bugün mecburen zorlamam gerekti sıkıştıran oldu çünkü . Ben şu anki performansına bile razıydım zaten ondan 3/1 veya 3/2 yapıp bırakacam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Mart 16, 2012, 19:19:39 »

Abdurrahman abi benim ayarlar 2/1 dün fazla zorlamamıştım bugün mecburen zorlamam gerekti sıkıştıran oldu çünkü . Ben şu anki performansına bile razıydım zaten ondan 3/1 veya 3/2 yapıp bırakacam .

[/quote
Mahmut kardeş çok hızlı ilerliyorsun ( hızlı koşan atın ............... seyrek düşer ) ata sözünü size hatırlatmayı borç bilirim  :kötü: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Mart 16, 2012, 19:24:33 »
Aramızda İStanbuldan aracı yazılımlı veya chipli olan varmıdır?

Görme açısından :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #124 : Mart 16, 2012, 19:42:06 »

[/quote
Mahmut kardeş çok hızlı ilerliyorsun ( hızlı koşan atın ............... seyrek düşer ) ata sözünü size hatırlatmayı borç bilirim  :kötü: :D

Doğru söylüyorsun abi .

Araç chip takılalı 120 km oldu bir 100 km daha gidip 3/1 yapmayı düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum 220 km bir üst seviyeye geçmem için kısa bir mesafe mi gerçi kararsızım bir üst seviyeye geçip geçmemeye ama denemek istiyorum olmadı geri 2/1 e çekerim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Mart 16, 2012, 20:28:43 »
Doğru söylüyorsun abi .

Araç chip takılalı 120 km oldu bir 100 km daha gidip 3/1 yapmayı düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum 220 km bir üst seviyeye geçmem için kısa bir mesafe mi gerçi kararsızım bir üst seviyeye geçip geçmemeye ama denemek istiyorum olmadı geri 2/1 e çekerim .

Mahmut kardeş bu ayarda 250-300 km git motor performansa alışsın,mazallah sonucunda zarar görmeni istemem .
Bu arada aracın vites geçişleri,nasıl hızlandımı ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #126 : Mart 16, 2012, 20:58:31 »
Mahmut kardeş bu ayarda 250-300 km git motor performansa alışsın,mazallah sonucunda zarar görmeni istemem .
Bu arada aracın vites geçişleri,nasıl hızlandımı ???
Tamam Abdurrahman abi zaten bugünkü yaptığım yolla 120 km oldu olmassa beklerim depo bitsin öyle yükseltirim . Şu an tam yarımda depo hem dediğiniz gibi araçta alışmış olur. Zaten şu anki performansıda beni tatmin etti belki oynamayabilirimde .

Abi benim araç manuel chipin bana bir etkisi olmucağına göre vites geçişleri aynı kaldı . :D

Şunuda belirtim manuel aldığıma çok pişmanım mmt deki söylentilere rağmen mmt almayı düşünyordum fakat bayide mmt yi tavsiye etmeyince manuel aldık . Daha önceki aracımız otomatikti ilk 1-2 ay manuel çok zevkli gibi geldi ama sonra otomatiğin rahatlığını aradım . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Mart 16, 2012, 21:04:17 »
Chip sevdası depreşmiş yine :)

-Bu arıza ışığı yandığında hangi arıza kodunu veriyor , hiç okuttunuz mu? Epey bir ışık yanması olmuş acaba hangi kodları veriyor merak ettim.

- Yakıt ölçümünü depoyu tamlayarak ve uzun yolda gidiş dönüş yaparak ölçmeniz yerinde olur. Yani gidiş dönüş en az 500 km olacak bir uzun yol yapacağınız zaman depo tamamlama yöntemiyle aynı benzinci/pompada yapmanız en doğru sonucu verir.  Bu box ın çalışma prensibi genelde basınç algılayıcılarından gelen sinyali düşürüp ( mesela sensörden gelen 1000 bar okuma değerini devreyle düşürerek onu   araç ECU ya 900 göstertip , ECU nun o değeri tekrar  1000 e çıkarttırmaya çalışması prensibine dayanınca  , ki bu durumda aslında 1110 bar a falan gelmiş oluyor..) ECU yanıltma yöntemine dayanıyor.   Böyle olunca, sizin araç ECU sunun hesaplayarak bulduğu ve ekranda gösterdiği sarfiyat değeri doğru olmaz.  Belki de ECU   normalde + olarak ilave sarfiyat değerini ekleyecekken - olarak hesaplayıp sizin ekranda düşük sarfiyat görmenize neden olabilir.

Bu durumda en doğru yöntem depo hesabı yöntemidir. Bunu uzun yolda gidiş ve dönüş olması kaydıyla yapmaya çalışın.  Bazı arkadaşlar , tork artacağı için artık daha yüksek vitesle gidip sarfiyatı düşürürüz diyorlar ama bizim araçlar zaten uzun yolda neredeyse sadece 5 viteste gidiyor, Chip veya box , aracımıza bunu koyduğumuzda yeni bir vites dişlisi de şanzumana koymadığımıza göre bu işin şehir  içi ve dışı toplamda yakıt anlamında ne kadar tasarruf edeceği veya arttıracağı doğru hesaplanmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Mart 16, 2012, 21:33:45 »

-Bu arıza ışığı yandığında hangi arıza kodunu veriyor , hiç okuttunuz mu? Epey bir ışık yanması olmuş acaba hangi kodları veriyor merak ettim.

- Yakıt ölçümünü depoyu tamlayarak ve uzun yolda gidiş dönüş yaparak ölçmeniz yerinde olur. Yani gidiş dönüş en az 500 km olacak bir uzun yol yapacağınız zaman depo tamamlama yöntemiyle aynı benzinci/pompada yapmanız en doğru sonucu verir.  Bu box ın çalışma prensibi genelde basınç algılayıcılarından gelen sinyali düşürüp ( mesela sensörden gelen 1000 bar okuma değerini devreyle düşürerek onu   araç ECU ya 900 göstertip , ECU nun o değeri tekrar  1000 e çıkarttırmaya çalışması prensibine dayanınca  , ki bu durumda aslında 1110 bar a falan gelmiş oluyor..) ECU yanıltma yöntemine dayanıyor.   Böyle olunca, sizin araç ECU sunun hesaplayarak bulduğu ve ekranda gösterdiği sarfiyat değeri doğru olmaz.  Belki de ECU   normalde + olarak ilave sarfiyat değerini ekleyecekken - olarak hesaplayıp sizin ekranda düşük sarfiyat görmenize neden olabilir.

Bu durumda en doğru yöntem depo hesabı yöntemidir. Bunu uzun yolda gidiş ve dönüş olması kaydıyla yapmaya çalışın.  Bazı arkadaşlar , tork artacağı için artık daha yüksek vitesle gidip sarfiyatı düşürürüz diyorlar ama bizim araçlar zaten uzun yolda neredeyse sadece 5 viteste gidiyor, Chip veya box , aracımıza bunu koyduğumuzda yeni bir vites dişlisi de şanzumana koymadığımıza göre bu işin şehir  içi ve dışı toplamda yakıt anlamında ne kadar tasarruf edeceği veya arttıracağı doğru hesaplanmalı.

Haklısınız birde dediğiniz gibi denemekte fayda var.Peki bu olay kalan yakıt miktarını yanıltırmı ?
Örnek: 100 tl lik yakıt aldığımızda ,480 km yol gider gösteriyor, 340 km. yol gidiyorum ,ortalamam (4 lt 100 km) ,kalan yakıt miktarı 140 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Mart 16, 2012, 22:18:34 »

daha önce 30 bin km analog box kullandım ,yakıt olayını aman aman düşürmüyordu,işin garibi aracın eski haliyle ,boxlı muhteşem performansının yakışı aynıydı.
benim zaten yakıtı düşürmesi gibi bir beklentim yok,motorun performansını arttırması benim için daha önemli ,performans artarken yakıtın eskisiyle aynı kalması gerçekten çok güzel
 race chipin ,analog box lardan bir üstünlüğüde, arabaya siyah duman attırmıyor.bu konu benim için çok önemliydi.

soldaki güç tripotunun 0 konumundan fazlası yakıtı arttırır ,bunun bilinmesinde fayda var,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Mart 18, 2012, 21:29:41 »
race chipin kullanma klavuzunda bizim arabalar için fabrika ayarı f-b demiş,eğer performansını beğenmezsiniz d-1  ,e-2 deneye bilirsiniz demiş,ben ikisinide denedim ,sadece d-1 ,de koruma moduna geçmedi. busefer ben gene rahat durmadın,10 km lik yolda sırayla sağ tarafı d-2 ,d-3, d-4 e kadar çıkardım  ,4-5 bin devire kadar sıkıştırdım ,hiçbir şekilde koruma moduna geçmedi ,performansı güzeldi şimdi muhteşem oldu,sonunda emellerime ulaştım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Mart 18, 2012, 21:46:58 »
race chipin kullanma klavuzunda bizim arabalar için fabrika ayarı f-b demiş,eğer performansını beğenmezsiniz d-1  ,e-2 deneye bilirsiniz demiş,ben ikisinide denedim ,sadece d-1 ,de koruma moduna geçmedi. busefer ben gene rahat durmadın,10 km lik yolda sırayla sağ tarafı d-2 ,d-3, d-4 e kadar çıkardım  ,4-5 bin devire kadar sıkıştırdım ,hiçbir şekilde koruma moduna geçmedi ,performansı güzeldi şimdi muhteşem oldu,sonunda emellerime ulaştım :)
[/Hadi gözünüz aydı

Gözünüz aydın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Mart 19, 2012, 07:33:06 »

Ne kadar zamandır kullanıyorsun bu şekilde abi.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Mart 19, 2012, 07:57:26 »

Ne kadar zamandýr kullanýyorsun bu þekilde abi.
Ahmet hocam sen elindeki chip i sercan kardesime sat:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Mart 19, 2012, 08:03:44 »
  Ahmet hocam sen elindeki chip i sercan kardesime sat:)

Abi naptın yavaş yavaş girecektik konuya sen direk konuyu açtın :D
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Mart 19, 2012, 08:09:00 »
Abi naptın yavaş yavaş girecektik konuya sen direk konuyu açtın :D

Abdurrahman abi lafı dolandırmadan söyledi işte, kaç gündür uğraşıyodun :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Mart 19, 2012, 08:12:48 »
Abi naptýn yavaþ yavaþ girecektik konuya sen direk konuyu açtýn :D
Caktirma sercan ben iletiyi hemen duzeltiyorum:) hemide pro versiyonu ,:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Mart 19, 2012, 08:14:03 »
Abdurrahman abi lafı dolandırmadan söyledi işte, kaç gündür uğraşıyodun :D

Vay arkadaş iyiki bi yolunu yapalım dedik herkes farkına varmış. :)

Caktirma sercan ben iletiyi hemen duzeltiyorum:) hemide pro versiyonu ,:)

Abi Proysa hiç değiştirme bence kalsın o zaman. :D
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Mart 19, 2012, 08:15:22 »
Abdurrahman abi lafý dolandýrmadan söyledi iþte, kaç gündür uðraþýyodun :D