0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ayar için neredeyse 2000km yapmışımdır ,sana tavsiyem sağ taraftaki 1 konumunu 4 konumuna getir,bizim arabaların turbosunun devreye girdiği devir 1700, oda sağ tarafta 4 konumuna denk geliyor.boxla turbo aynı anda devreye girerse performans dahçok artıyor,hemde silkeleme yapmıyor,bende fabrika ayarı 2400 devirde boxı devreye sokuyordu ,ozaman 1700 de turbo devreye girince bir ivmelenme oluyor sonra 2400 devirde box devreye girince aynı ivmelenmeyi birdaha hissediyorsunuz ,yani iki defa silkelenmiş oluyordum.eğer 1-4 de uyarı ışığı yanarsa ,önce d-4 yap sonra sırayla e-4,f-4 diye çık.aşşağıda opel asta dizel için yapılmış ,2 tripotunda ne işe yaradığını gösteren bir tablo var bir bak istersen O zaman şöyle toparlarsak; 1. pod yani resmin dış tarafında kalan bg gücünü ayarladığımız (Astra H 90 bg 1.3'e göre yazılmıştır) ; Kendi aracınızın bg gücünü 8. kademeye yazarak üstüne 1,5 bg ekleyerek her kademedeki gücü bulabilirsiniz. en düşük kademe "8" en yüksek kademede "7" ise 8 de 90 bg 9 da 91,5 bg A da 93 bg B de 94,5 bg C de 96 bg D de 97,5 bg E de 99 bg F de 100,5 bg 0 da 103 bg 1 de 104,5 bg 2 de 106 bg 3 de 107,5 bg 4 de 109 bg 5 de 110,5 bg 6 da 112 bg 7 de 113,5 bg 2. pod yani resimin ortasında kalan deviri ayarladığımızın kademeleri; 8 de 2700 / 3100 9 da 2600 / 3200 A da 2500 / 3300 B de 2400 / 3400 C de 2300 / 3500 D de 2200 / 3600 E de 2300 / 3700 F de 2200 / 3800 0 da 2100 / 3900 1 de 2000 / 4000 2 de 1900 / 4100 3 de 1800 / 4200 4 de 1700 / 4300 5 de 1600 / 4400 6 da 1500 / 4500 7 de 1400 / 4600 Kutuda gelen sıfır ürünün fabrika ayarı B-1
Güzel değerler ,birde benim gibi deneyin.Örnek : Bütün değerleri sıfırlayın 100 tl mazot alın nekadar gider gösteriyorsa o kadar km. gidiyormu bakın ,tabiki km.de kaç lt .yakıyor ona bakın
daha önce dizel corollamda 30 bin km t-tuning diye anolog box kullandım,ozaman bütün boxların aynı mantıkla çalıştığını düşünüyordum ,farkın sadece fiyatlarında olduğunu düşünüp ,satıcıdan deneyip almıştım.arabaya taktığım an arabama aşık olmuştum,o heycanla eksoza bakmak aklımın ucuna bile gelmedi. ertesi gün arabayı 1 ve 2. vitesde sıkıştırdığım zaman eksozdan köfteci arabası gibi siyah duman attığını gördüm .satıcıyı aradım abi bunların hepsi aynı filan diye kıvırdı .bende arabadaki hantallık gitti diye sineye çekip 30 bin km bu şekilde yardıra yardıra gezdim ,bir defa olsun arıza çıkarmadığı gibi hata lambası bile yakmadı.bu anımı aracına box takmak için korkan arkadaşlar için paylaştım,ben piyasanın en adi boxıyla 30 bin km gezdim gene birşey olmadı,şimdi piyasanın en güzel boxını aldım ,eksozdan hiç siyah duman attırmıyor, böyle bir boxın motora en ufak arıza vereceğini düşünmüyorum.
Ahmet bey 1 senedir aracımda box'u kullanıyorum ,bende siyah dumana rastlamadım ama dikkatte etmedim ,siyah duman atsaydı eminim 1 senedir muhakkak görürdüm
Peki bu chip olayı arabaya zarar vermeyecekse toyota neden bu beygir ve torklarda kullanmıyor motoru bir fikri olan var mı? Yok 1.4 dizel başka çeşiti de yok beygir olarak, hani satış stratejisi olarak 1.4 90bg 110bg olarak çeşiti olsa anlarım ama... bu durumda birşeylere zarar vermediği düşüncesini kabullenmek zor...ayrıca araca zarar vermesi için illede siyah duman atması gerekmez bence.. benim ki sadece bakış açısı, motordan falan anlamam onu belirteyim..
bu soru bana 3 yıl içinde tam 1000 kez sorulmuştur ,her defasında cevabım kısa ve net; hiçbirşey olmuyor ,ayrıntısına girmeyeceğim çünkü bu konuya cevap yazmaktan ben çok sıkıldım ,interneti araştırırsanız bir sürü cevap bulabilirsiniz.siyah duman dizelde çok önemlidir ,motora aşırı yüklenmenin bariz göstergesidir ,siyah duman yüksek basınç ve sıcaklıkta turbo pervanelerini eriten sülfirik asite dönüşür , turbonun canını okur,egr kurum bağlar ,yani anlıyacağınız motorunuzdan nekadar az siyah duman çıkıyorsa okadar iyidir,eksozdan siyah duman çıkması, chip tuning ve boxın motorun limitlerinin üzerinde çalıştığının belirtisidir .
internetten araştırdım, zaten sorun da bu.. birşey olmaz diyen de, motor ömrünü kısalttığını söyleyen de var.. herkes kendince yorum getiriyor.benimki de kendi yorumum ve düşüncem..bu arada cevap yazmaktan sıkıldıysanız yazmazsınız olur biter Ahmet bey
race chipimin son ayarı olan d-4 ayarını yapıp vidalarını kapattım,kapatmadan şeytan gene dürttü e-4 ,f-4 yaptım arabanın hem performansı düştü ,hemde koruma moduna girdi,d- 4gerçekten benim araba için en güzel değer oldu,hem 1700 de devreye giriyor ,hemde tasarruf modunda oluyor ,hemde harika performansı oldu, yani allahtan istedim bir göz ,allah verdi 3 göz inanırmısınız yol bilgisayarıda kendine geldi,eskiden arabayı biraz sıkıştırsam 8 litreye çıkar, 90 km hızla bile gitsem 8 litrenin altına düşmezdi.şimdi sıkıştırsam çıktığı en yüksek değer 7,5 litre ,eğer basmazsam 6.vitesde 110 km hızla giderken yol bilgisayarı 3.7 litreye kadar düşüyor ,bu değeri görünce gözlerim yaşardı
Race chip kullanmak veya kullanmamak ,degil butun mesele on yargili olmak
Gökeri bana bırakın onun dilinden ben anlıyorum.
Sercaným napalým ne dersin hadi göster kendini
Yoksa siz kalkislarda halen hizlanamayanlardanmisiniz?
Abi yapma gözünü seveyim valla araþtýrýp duruyorum bende
Sercanım napalım ne dersin hadi göster kendini
Sercan tırstı