Gönderen Konu: Piranha Dispatcher 8.0 inç Navigasyonlu Toyota Corolla Görüntü Sistemi  (Okunma sayısı 79170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '21
  • 2 kere teşekkür etti
     dün montajı bitirdikten sonra 30 günlük sigortayı aktive edeyim dedim, birde ne göreyim !

''COUGAR ''   uğradığım şok'u düşünebiliyormusunuz? 

Piranha müşteri hizmetleri ile görüşmemde benden bazı bilgileri isteyeceklerini ve geri döneceklerini söylediler. Çok merak ediyorum acaba ne olacak?

bu kadar büyük bi hatayı nasıl yapıyolar abi işin ciddiyetinde değiller galiba :S
M. KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Aynen bizim cihazda hızlı gönderi yok kerem abinin aldığı cihaz farklı olduğu için vardı hızlı gönderi ondan farketmemiş olabilir
A bak onu hiç düşünmemiştim..

Cihaz güzelmiş. Arka viteste ekrana çıkan çizgiler hareketli mi?

hayır sabit..

dün montajı bitirdikten sonra 30 günlük sigortayı aktive edeyim dedim, birde ne göreyim !

''COUGAR ''   uğradığım şok'u düşünebiliyormusunuz? 

Piranha müşteri hizmetleri ile görüşmemde benden bazı bilgileri isteyeceklerini ve geri döneceklerini söylediler. Çok merak ediyorum acaba ne olacak?

Piranha bu tarz seyleri yapıyor zaten güncellemede de aynı isim adı altında olucak büyük ihtimalle. Cihazın içerikleri aynı sadece kasa farkı var.

[/b]Eline cihaz gelen arkadaşlardan ricam .. Cihazın kablo larını ve soketlerini görünür şekilde resimlemelerini isticem..
[/b]
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar başka bir siteden takip ediyorum. Direkt piranha yetkilisi Rıdvan Emiroğlu isminde bir personel yanıtlıyor üzeri çizili bölüme dikkat ! Radyo antenine çözüm sanırım. Mesaj atıp ücreti ve tedarik aşaması hakkında bilgi isteyeceğim. Gelişmeleri buradan paylaşırım.

“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ümit ordaki soruları ben sordum ve rıdvan la bizzat görüştüm anten soketi var dedi ve 65km yol gitiim ancak hüsran uydurmaya çalışırken orjinal anten soketimide kırdı.hangi kablonun ne işe yaradığını bile bilmiyor üzerinde ingilizce yazan bazı kablolar var onların bile türkçe karşılığını söyleyemedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
parçanın resimlerini ekleyebilirsen sevinirim. Birde ben haftaya pazartesi mersine gidecem oradan tanıdık arakdaşlara da sorup uydurma birşeyler yapmaya çalışacam. En olmadı ben kendim birşeyler uydurucam. Sonra senle seri üretime geçeriz :P
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
malesef sadece duble dın e giran tarafı kaldı oda aracta takılı uydurmaya calışırken onuda kırdı rıdvan bey ve verdiği aparatıda kestik benim anten soketinide kestik ve o şekilde bağlantıyı yaptık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
malesef sadece duble dın e giran tarafı kaldı oda aracta takılı uydurmaya calışırken onuda kırdı rıdvan bey ve verdiği aparatıda kestik benim anten soketinide kestik ve o şekilde bağlantıyı yaptık

sıkıntı yapacak bi durum değil..

2. sayfada ben aparatı ve bağlanan ucu gösterdim. Bu kadar da orjinalci olmayın. O kadar orjinalcisiniz madem orjinal teybi ni ye değiştiriyorsunuz. ?
Bi tane aparat 2,5 tl eski radyo anteni ucu çıkma çok kolay bulunur.. Öyle bilmem kaç km gitmenize gerek yok. Harcadığınız benzine yazık.. Sonuçta rıdvan beyde kabloyu kesip yapmış..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
sıkıntı yapacak bir durum değil..

2. sayfada ben aparatı ve bağlanan ucu gösterdim. Bu kadar da orjinalci olmayın. O kadar orjinalcisiniz madem orjinal teybi ni ye değiştiriyorsunuz. ?
bir tane aparat 2,5 tl eski radyo anteni ucu çıkma çok kolay bulunur.. Öyle bilmem kaç km gitmenize gerek yok. Harcadığınız benzine yazık.. Sonuçta rıdvan beyde kabloyu kesip yapmış..

Servis öyle demiyor ama. Bir arkadasın yorumunda okumuştum. Orjinal soket kesillince elektrik sistemi garanti dışı oluyor diye. Nolcek şimdi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Servis öyle demiyor ama. Bir arkadasın yorumunda okumuştum. Orjinal soket kesillince elektrik sistemi garanti dışı oluyor diye. Nolcek şimdi :)

siz o teybi takınca aracınızın garantisi en azından elektrik garantisi devam edecekmi sanıyorsunuz? Bi hata bulamayınca direk teypten diyecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ben garantiden çok radyonun iyi çekmesi için orjinal soket peşine düştüm orjinal sokette bir kalın kablo var bunu bağlamak kolay kes ve araya dediğiniz kabloyu bağla ancak birde ince kablo var ondada elektrik var benim elektronikçi onuda biyerlere bağladı ve çekim daha iyi oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Beyler söylemeyi unuttum arabanızdaki bujinin kıvılcımından yada bobin ateşlemesinden dolayı kamera görüntüsünde karıncalanma olabilir dedi takan usta .. Kutudan çıkan kabloda 2 mm lik ince bişey. Biz onun yerine ekstra bir audio kablosu aldık daha kalın ve yalıtımlı onu kullandık takan arkadaşlara bi yararı olmaz ama takacak arkadaşlara yardımı olur belki..

Hala eline teyp geçen arkadaşların arka kablo bağlantılarının rengini gösteren foto bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Abilerim bugün dispatcher montajını kendim yaptım. Kamera filan herşeyi bağladım. Fakat tek birşeyi beceremedim. Kamera geri vitese takınca otomatik açılmıyor. Geri vitese takınca ayarlardan auxa girince çalışıyor. +12 ve GND bağlantılarını doğru yaptığımdan eminim diğer sarı kabloyuda teybin arkasındaki 2. sarı girişe taktım doğrumu ? Montajı yapan abilerim sizden ricam teypten hangi yere takıyosunuz söylermisiniz. Birde teypte ve usb soketinde mavi kesik bi kablo vardı yanılmıyosam braking in yazıyodu galiba o boştamı kalıcak ?

orjinal teybin arka soket kısmı merak edenler için

Teybi söküp antenleri yerleştirdikten sonra kamera kablosunu park sensörlerinin kablosunu takip ederek arka tarafa götürdüm

arka koltuğun ordan bagaja çıkardım kabloyu

ufak bi denemeden sonra sökülen yerleri geri topladım

ve bitmiş hali :)
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
http://imageshack.us/photo/my-images/28/img0136wh.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/215/img0137kx.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/706/img0138iq.jpg/
Cihaz bugun geldi bende gelir gelmez fotoları ekliyim dedim kerem abi istediğin renk kodları bunlar sanırım cihazda herhangi bi eksik yok navigasyon için gereklı olan sd kartta içinde geldi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Abilerim bugün dispatcher montajını kendim yaptım. Kamera filan herşeyi bağladım. Fakat tek birşeyi beceremedim. Kamera geri vitese takınca otomatik açılmıyor. Geri vitese takınca ayarlardan auxa girince çalışıyor. +12 ve GND bağlantılarını doğru yaptığımdan eminim diğer sarı kabloyuda teybin arkasındaki 2. sarı girişe taktım doğrumu ? Montajı yapan abilerim sizden ricam teypten hangi yere takıyosunuz söylermisiniz. Birde teypte ve usb soketinde mavi kesik bir kablo vardı yanılmıyosam braking in yazıyodu galiba o boştamı kalıcak ?

orjinal teybin arka soket kısmı merak edenler için

Barış madem izmirdesin haber verseydın beraber yapsaydık hem görmüş olurdum. Fotolar için tesekkür ederim. Brake yazan kabloyu şaseye başla yoksa yolculuk esnasında film izleyemezsin. Geri vitesden ışığından kameraya enerji aldın dimi diğer kabloyu da öne çekip geri döndür e bağlaman gerekiyor.. Başka soru varmı kafana takılan ?

Resim için teşekkür ederim.. bu arada..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Teybın arkasında orjinal soketleri gördüm kutudan ekstra soket kablo çıkmadımı? Direksiyon uyumu nasıl deneme şansınız oldumu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
geri vites için arkadan tekrar kablo çekmeye gerek yok sol şöför kapısındaki maşpieli sök ve düz kırmızı kablodan bir kablo cek ve onu bağla biz öyle yaptık kameradan gelen soketide teybin arkasındakide üç sarının altındakii soldaki sarı girişe bağla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Kerem abi kutu içinden kablolar çıktı. eski teybe giren soketleri kutudan çıkan sokete takıyosun yani tek sokete düşürüyo teybede 2 soket giriyo birisi teke düşüren soket diğeride usb soketi. Ses kısma arttırma, parça değiştirme mode tuşu çalışıyo ama ayarlamak lazım. Yarın kamera için sokücem tekrar fotoğraf çekerim detaylı. Birşey dikkatimi çekti cihaz çok yavaş ses kısıyosun 2 snye sonra işliyo. Kamera işine gelincede kamerada 2 kablo varya biri sarı diğeri elektrik kablosu +12 ve GND yi geri vites lambasına düzgünce bağladım. sarı kabloyuda teybin jak girişlerinden 2. sarıya taktım. geri vitese takınca otomatik olarak çalışmıyo systemden aux a tıklayınca görüntü geliyo vites değiştirince no signal yazıyo yani çalışmada sorun yok. tek sorun otomatik olarak açılmıyor. Ters döndür dediğiniz yer o renkli jak girişlerinde mi yoksa soketteki yerlerdemi ? elinizde resim yada şema çizebilcek olan varsa çok sevinirim. Teybi görmek incelemek isteyenler gelip görebilirler montajdada elimden gelen yardımı yapmaya hazırım :)
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Barış adresini ver yarın beraber sökelim :) kurtar beni bende camera yı halledeyim sana..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Buyur gel abi :)
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Kerem abi kutu içinden kablolar çıktı. eski teybe giren soketleri kutudan çıkan sokete takıyosun yani tek sokete düşürüyo teybede 2 soket giriyo birisi teke düşüren soket diğeride usb soketi. Ses kısma arttırma, parça değiştirme mode tuşu çalışıyo ama ayarlamak lazım. Yarın kamera için sokücem tekrar fotoğraf çekerim detaylı. Birşey dikkatimi çekti cihaz çok yavaş ses kısıyosun 2 snye sonra işliyo. Kamera işine gelincede kamerada 2 kablo varya biri sarı diğeri elektrik kablosu +12 ve GND yi geri vites lambasına düzgünce bağladım. sarı kabloyuda teybin jak girişlerinden 2. sarıya taktım. geri vitese takınca otomatik olarak çalışmıyo systemden aux a tıklayınca görüntü geliyo vites değiştirince no signal yazıyo yani çalışmada sorun yok. tek sorun otomatik olarak açılmıyor. Ters döndür dediğiniz yer o renkli jak girişlerinde mi yoksa soketteki yerlerdemi ? elinizde resim yada şema çizebilcek olan varsa çok sevinirim. Teybi görmek incelemek isteyenler gelip görebilirler montajdada elimden gelen yardımı yapmaya hazırım :)

ters döndür teybe taktığın büyük soket varya onun üstünde boşta kalan bir kablo var o kablo galiba rengi mavi usb deki değil kalın soketteki.elektrikçiler ilk önce onu anfi bağlantısı için zannediyorlar kontrol kalemiyle bakınca kameranın ters döndür kablosu olduğunu anlıyorlar.