Gönderen Konu: Piranha Dispatcher 8.0 inç Navigasyonlu Toyota Corolla Görüntü Sistemi  (Okunma sayısı 79167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
kamerayı nereye taktınız ya ! takarken herhangi bir aparat kullandınız mı? Ben tampona takmak istemiyorum. Olası  bir darbede zarar görmesin diye. Orjinal yerine taksamda aparat lazım. Siz buna bir çözüm bulduysanız eğer paylaşırsanız sevinirim. Yoksa uydurma birşeyler yapmak zorunda kalacağım.

Herkes tampona takıyor Ümit bey.. Kutu içinden kamera için delme aparatı çıkıyor. Ekstra bi kamera almak isterseniz linklere bi bakın..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-toyota-corolla-geri-vites-kamerasi-60320471/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-toyota-corolla-oto-geri-vites-plakalik-kamera-70595731/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-guvenlik-sistemleri-toyota-corolla-2010-pilaka-oto-geri-vites-kamerasi-sony-lens-55594983/detay
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '21
  • 2 kere teşekkür etti
Barış oda artı tetikleme olmasın ? El frenini çekince ekranın açılması gerekmesi mantığıyla çalışıyor.Aklıma yine eksi tetikleme geldiği için şase demiştim ben .. Boştayken sorun yoksa bağlama gitsin.
+ tetiklemedir Kerem abi - Tetikleme pek kullanılmıyo bu tür devrelerde.
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Kameranın orjinal yeri neresi oluyo ?
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti

Plaka aydınlatma ışığının birini söküp kamera takabiliyorsun ..Tamponu delmene gerek kalmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
anladım :)
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
http://www.hepsiburada.com/Liste/space-kamerali-plaka-altligi-85a01627/productDetails.aspx?productId=otm85a01627&categoryId=20024935

Bu urunun kamerasizi varsa bir cok kisinin isini gorecektir sanirim. Denk gelen ve/veya bilen biri paylasabilirse guzel olur.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Bence montajı çok zor olur kablo çekmek için illağaki biyerleri delmek gerekir.
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Bence montajı çok zor olur kablo çekmek için illağaki biyerleri delmek gerekir.

Elektrik hattını kullanırsın o sorun olmaz da .. Kameranın çözünürlüğü konusunda sıkıntı olabilir.Geçen gün bende yakından gördüm izmir de bi yerde 120 tl idi fiyatı .. Piranha nın verdiği kamera da dahi gece görüşü olmadığını gördükten sonra bunlardan çok fazla bişey beklememek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Dispatcher alanlar sizdede radyoyu dinlerken kendiğilinden kanal değiştiriyor mu yada aracı çalıştırma anında kapanıp açıldıktan sonra değiştiriyormu ?
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
radyoda kanal değiştirme olmuyor ancak tv den bir türlü ses alamadım görüntü çok net ancak ses yok cızırtı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi

bagaj çıtasının sol tarafına bakarsan orada kare şeklinde girintili bir alan göreceksin. Orjinal yeri orası.
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Bu gün Barışla beraberdik. Kamera nın otomatik devreye girme olayını beyin jimlastiği ve Barış ın elektronik bilgisiyle hallettik. Brake yazan kabloyu şase ye bağlamayı unutmayın..

kerem şunu tam bir anlatsana. kamerayı taktım, geri vitese geçince görüntü otomatik geliyor. Ama vitesten çıkınca no signal yazıyor. 12+ yı geri vites lambasından aldım. GND yi arka tamponun içerisinde bir şase bağlantısı var oraya bağladım. Yanlış nerde ya da eksik nerde? Tam olarak bir anlatırsan sevinirim. Ne nereye?
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
kerem şunu tam bir anlatsana. kamerayı taktım, geri vitese geçince görüntü otomatik geliyor. Ama vitesten çıkınca no signal yazıyor. 12+ yı geri vites lambasından aldım. GND yi arka tamponun içerisinde bir şase bağlantısı var oraya bağladım. Yanlış nerde ya da eksik nerde? Tam olarak bir anlatırsan sevinirim. Ne nereye?

Orada teknik bi hata yapmışım pardon.
Gnd yi teybe götüreceksin diğer kamera kablosunu da elektrik alıcaksın. Teypteki ters döndürü de gnd ye bağlayacaksın.

Barış doğrumu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Kameranın +12 sine ve teybin soket kısmında boşta olan mavi (ters döndür(ucu hazır olan) kablosuna geri vites lambasının +12sinden enerji almalısınız kameranın GND ucunuda şaseye bağlamalısınız. Kameradan gelen diğer sarı kabloyuda teybin arkasındaki jak girişlerinde 2. sıradaki sarı girişe takmalısınız. Yanlış hatırlamıyosam 4. sarı jak girişi.

Dispatcherı güncelleyen varmı. Teknik servise pc ile cihaz arasında usb kablo ile bağlantı kuramadığımı mail attığımda cevap olarak "Dispatcher model cihazlarda güncelleme işlemi  hafız kartı üzerinden yapılmaktadır.Piranha Extra porgramını bilgisayarınıza kurduktan sonra hafıza kartına yükleyip, kartı cihaza takarak güncelleme işlemlerinizi yapabilirsiniz." dendi. Hafıza kartına nasıl yüklücez programı ??
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Kameranın +12 sine ve teybin soket kısmında boşta olan mavi (ters döndür(ucu hazır olan) kablosuna geri vites lambasının +12sinden enerji almalısınız kameranın GND ucunuda şaseye bağlamalısınız. Kameradan gelen diğer sarı kabloyuda teybin arkasındaki jak girişlerinde 2. sıradaki sarı girişe takmalısınız. Yanlış hatırlamıyosam 4. sarı jak girişi.

Dispatcherı güncelleyen varmı. Teknik servise pc ile cihaz arasında usb kablo ile bağlantı kuramadığımı mail attığımda cevap olarak "Dispatcher model cihazlarda güncelleme işlemi  hafız kartı üzerinden yapılmaktadır.Piranha Extra porgramını bilgisayarınıza kurduktan sonra hafıza kartına yükleyip, kartı cihaza takarak güncelleme işlemlerinizi yapabilirsiniz." dendi. Hafıza kartına nasıl yüklücez programı ??

Barış programı bilgisayara kuruyorsun.. Bilgisayara da hafıza kartını takınca yedekle. Sonra karttaki programlar sayesinde bilgisayar kartı navigasyon cihazı için olduğunu anlaması lazım. Sonra güncellemeleri yapabilirsin.

Bu arada canın sıkılır bir daha sökmek istersen haber ver .. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
radyoda kanal değiştirme olmuyor ancak tv den bir türlü ses alamadım görüntü çok net ancak ses yok cızırtı var.
Caner abi bendede aynı sorun vardı aerodan turkey yerine greece seç abi seste hiç cızırtı kalmıyo görüntüde oldukça net :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi

Bu mudur yani ?

Ben epeyce uğraştım, bayağı karışık gibi görünüyor. Bari benden sonra takacak olan arkadaşlara resimli bir örnek olsun, seçiciliği artırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti

Bu mudur yani ?

Ben epeyce uğraştım, bayağı karışık gibi görünüyor. Bari benden sonra takacak olan arkadaşlara resimli bir örnek olsun, seçiciliği artırsın.

Aynen budur Ümit abi
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
çok güzel anlatmışsın biz arkadan öne değilde hemen sol kapının maşpiyelini söktük ve geri vites kablosunu bulduk (yapacak olanlara şimdiden söyleyim düz kırmızı kablo üzerinde siyah yada beyaz çizgi yok) ve ordan bir kablo çekip ters döndüre bağladık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Dispatcher'ı güncelleyen var mı ?
M. KEMAL ATATÜRK