Gönderen Konu: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?  (Okunma sayısı 38009 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?
« Yanıtla #180 : Mart 04, 2012, 19:46:00 »
Ben kararımı  ( eğer D sınıfı alacak olursam ) Skoda Superb 1.6 TDI olarak verdim..Sizler de şahitsiniz..Eğer bu kararımdan dönersem beni bu siteden kovabilirsiniz :)

Ayni fiyat araliginda, biraz daha dusuk olabilir emin degilim, Corolla 1.4 D-4D'nin Full donanimi alinabilir, goz ardi edilmemesi gerekir benim dusunceme gore. Yakit tuketimi, ikinci el piyasasi gibi konularda da Superb'den iyi olacagi kanaatindeyim. Soyle de bir durum var ki suanki Corolla'nin ic dizaynindansa Superb'i tercih ederim sahsen. Fakat genel olarak bakacak olursak benim mantalitemde Corolla bir adim onde.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Mart 04, 2012, 19:46:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Mart 04, 2012, 20:04:46 »
Bence de en önemli olan aracın ikinci eldeki değeridir veya kaybettiği değerdir ilk aracımı alırken uzun bir süre oto alım satım ticareti yapan eniştemin bir sözü vardır (Araç alırken kendin için değil başkası için al demişti) 2011 1.6 Comfort extra Corolla aracımı alırken aksesuarları dahil 39000 tl  aldım aracın şu anki sıfır fiyatı 49000 tl ve ikinci el değeri 43000-45000 arası değişmekte bu anlatmak istediğimi açıklamıştır. Tabi D sınıfı bir araç daha fazla değer kaybettirecektir ama bu en az hangi markada ve modelde yaşanacaktır ve satış süreci nasıl olacaktır bunu göz ardı etmemek gerekir.
Konunun başında da fikrimi ve tercihimi belirtmiştim sonuçta değer kaybı bu sınıfta kaçınılmaz olacak ama ben tercihimi tekrar listede olmayan Honda Accord'dan yana kullanıyorum. Nedeni ise D sınıfı konfor ve güç demekse bunu bu sınıfta satış kaygısı yaşamadan gerçekleştiren ve başaran bir markadır. Honda Accord'a yok 1.4 yok 1.6 falan ıvır zıvır motor koymamış en düşük 2.0 ve 2.4 motorla donatmıştır. Bir çok kere bu konu tartışıldı ama şahsi fikrim D sınıfı bir araç benim nazarımda en düşük 2.0 hacimli bir motora sahip olmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Mart 04, 2012, 21:01:32 »
Arkadaşınızın SuperB'i ile fotoğraf çektirip Avensise binmediğinizi nasıl bileceğiz?

Hayırlısı olsun, önce can sağlığı, sonra istediğiniz markaya binin.

:) aslında mantıklı olabilir :) temennileriniz için teşekkürler
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #183 : Mart 04, 2012, 21:15:00 »
Ayni fiyat araliginda, biraz daha dusuk olabilir emin degilim, Corolla 1.4 D-4D'nin Full donanimi alinabilir, goz ardi edilmemesi gerekir benim dusunceme gore. Yakit tuketimi, ikinci el piyasasi gibi konularda da Superb'den iyi olacagi kanaatindeyim. Soyle de bir durum var ki suanki Corolla'nin ic dizaynindansa Superb'i tercih ederim sahsen. Fakat genel olarak bakacak olursak benim mantalitemde Corolla bir adim onde.

valla corolla da aklımda..hatta skoda octavia da aklımda...superbde karar kıldım dedim ama iş ciddiye binince eşimi de yanıma alıcam ve tüm düşündüğüm mdelleri tek tek gezicem ve son kararı vericem inşallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Mart 04, 2012, 21:41:59 »
 Hemen hepsinin artısı, eksisi ortada. Bunlardan da yararlanarak en doğru kararı vereceğinizden eminim ve aldığınız karar ne olursa olsun sizin kararınız olacak ve en doğrusu olacak. Bizlere de o saatten sonra sadece; hayırlı olsun, demek düşecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #185 : Mart 04, 2012, 21:47:10 »
:) teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Mart 04, 2012, 21:48:18 »
Bir sürü Alman aracimizda oldu (VW grubu). Araclara düzgün bakildiktan sonra problem yasanmiyor. Ama bakimlarda veya parca yenilenme araliklari Japon aracina göre daha kisa süreli. 2003 Golf Pacific otomatik vites aracta 3.kere fren müsürünü degistirdik. Bozulunca araba vitese gecmedigi icin hic bir yere gidemiyorsunuz. Veya salincak kollari; burclarin lastik kafalari 5 senede eskidigi icin illa yenilenmesi gerekiyor. Yoksa yol tutus, konfor vs bozuluyor.

Ic aksam daha afilli. Cünkü plastik üstüne bir folyo cekerek daha yumusak bir his veriyorlar. Ama bu 3-4 sene sonra atmaya basliyor.Tirnak geliyor, anahtarlik geliyor vs.  Yenilenmesi gerekince tüm parcayi degistirmek istiyorlar, cünkü kullanici hatasi. Veya kapi ic dösemesi; bir yerindeki sünger ezilmis ve kaplama ila ayrilmis. Sonucta kabarti var. Degistirmek isteyince, bu kullanci hatasi diyorlar. Günahi nedir? 1900 lira cünkü ic kisimi deri.

Veya aracinizda LPG kiti var. Tanki bosaltsaniz bile Dogus araci servise almiyor. Kapali alana giremezmis efendim ve LPG takilirsa tüm garanti zaten bozulmusmus. Nerde servise sokucam kardesim arabayi diye sorunca bizi ilgilendirmez cevabi geliyor.

Ben 3 farkli Toyota kullandim. Hatta sonuncusunu Adil Bey babama satmisti. Bu tarz problemler hicbir zaman yasamadim. Sonucta aracin mekanik asinmasinin disinda kullanicinin asinmasini da düsünmek lazim. Bir araca para verdigimde düzgün hizmet bekliyorum. Bu hizmete Türkiye'de BMW aldiginda sahip oluyorsun ama daha düsük sinif Alman araclarinda degil. Toyota sinifinin üstünde bir servis anlayisina sahipti. Son 5 yildir Toyota kullanmiyorum veya servise gitmiyorum ama benim 10 yillik Toyota kullandigim sirada yasadiklarim ve son 5-6 senedir VW tecrübelerimden derledim.

:alkis: :alkis:

Parmaklarınıza sağlık çok güzel derlemişsiniz.

Hemen hepsinin artısı, eksisi ortada. Bunlardan da yararlanarak en doğru kararı vereceğinizden eminim ve aldığınız karar ne olursa olsun sizin kararınız olacak ve en doğrusu olacak. Bizlere de o saatten sonra sadece; hayırlı olsun, demek düşecek.

:alkis:
Öyleyse şimdiden, hayırlı olsun diyelim  :)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Mart 04, 2012, 22:18:55 »
Valla bir donanım efsanesidir gidiyor :) passat ta donanım tabiki var ama  ,Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Highline   84.900,00, tl karşılığıda bu donanımın fiyatıda var.ben avensisi alırken kıyasladım passatın comfort modeline denk geliyor donanım olarak birtek soğutucu torpido vardı ekstra fiyatı 66.000 lira arada 11.000 lira fark vardı ozamanda.Ama donanımsız dediğiniz avensis in bu comfortline modelinden artıları 1. 17 inç jant , anahtarsız giriş sistemi , Elektrikli, katlanabilir ve ısıtmalı yan aynalar,Orjinal ebatta alüminyum alaşım jantlı yedek lastik,9 hava yastığı. Yakıt tüketimi neredeyse aynı 132 bg motor vs. v.  arada ki fark. zevk meselesi ona lafım yok ama bana hitap eden fiyat aralığında benim için toyota daha donanımlı idi vw dan. bizzat ben 1.4 122 bg araba için 85.000 lirayı ve okadar sıra beklemeyi göze alıcak olsam tercihim http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2010-mercedes-benz-c180-kompressor-amg-hatasiz-76952627/detay kesinlikle bu olurdu .şahsi fikrim 1.4 motor D segmenti bir vw e 86.000 lira verip sıra beklemeye gerek görmüyor. Passat 2.0 TDI 140 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Highline   114.100,00.Yeni BMW 320d   Sedan   Otomatik   199 184bg 116.715. fiyatlar ortada gerisi sadece zevk.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Mart 04, 2012, 22:21:37 »
Bu sıra olayı Golf'tede varmı acaba?
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #189 : Mart 04, 2012, 22:22:45 »
Valla bir donanım efsanesidir gidiyor :) passat ta donanım tabiki var ama  ,Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Highline   84.900,00, tl karşılığıda bu donanımın fiyatıda var.ben avensisi alırken kıyasladım passatın comfort modeline denk geliyor donanım olarak birtek soğutucu torpido vardı ekstra fiyatı 66.000 lira arada 11.000 lira fark vardı ozamanda.Ama donanımsız dediğiniz avensis in bu comfortline modelinden artıları 1. 17 inç jant , anahtarsız giriş sistemi , Elektrikli, katlanabilir ve ısıtmalı yan aynalar,Orjinal ebatta alüminyum alaşım jantlı yedek lastik,9 hava yastığı. Yakıt tüketimi neredeyse aynı 132 bg motor vs. v.  arada ki fark. zevk meselesi ona lafım yok ama bana hitap eden fiyat aralığında benim için toyota daha donanımlı idi vw dan. bizzat ben 1.4 122 bg araba için 85.000 lirayı ve okadar sıra beklemeyi göze alıcak olsam tercihim http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2010-mercedes-benz-c180-kompressor-amg-hatasiz-76952627/detay kesinlikle bu olurdu .şahsi fikrim 1.4 motor D segmenti bir vw e 86.000 lira verip sıra beklemeye gerek görmüyor. Passat 2.0 TDI 140 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Highline   114.100,00.Yeni BMW 320d   Sedan   Otomatik   199 184bg 116.715. fiyatlar ortada gerisi sadece zevk.

Doğru söze  :alkis:
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Mart 05, 2012, 02:07:47 »
Ohoovv o zaman Allah şifa versin kardeşim o iş bitmiş sanrufa kaldın sen ::)  Madem passata doyamdın komşuymuş birde 500-1000lira tersine kapat arabayı hiç olmadı biner biraz satarsın....

Bide utanmadan nerdesin diyor yahu alnımada yazıp gezeyim mi :lol: :lol:

Gibisi yok sen beni dinle git al passatını otur aşağı yok la oturma kalk gel buralara :lol:

Beğenmezsen senin yüzünden aldım der  zorla bana satarsın Oğuzum kabulum gel :lol:
Valla artık oto. vitesten de geçeyim sadece sunroofa bakayım ve alayım diyorum ve ölüsü 2000 lira tersine çevireyim diyorum :)
 Sen nerdesin sorusuna bakma şaka yaptım ben kocaman 81 yazıyor yani sen de :D
 Valla heveslenme araç satılacak bi araca hiç benzemiyor güzel güzel binerim hani ama gelirim yanına beraber süreriz oda var :D
Oğuz bey, 2. el alacağınız Passat'ta bir arıza olmadığı ne malum? bu kadar mükemmel bir aracı insanlar neden satar?

Bir markadan çok memnun olup, satıp yine aynı markanın aynı modelini alan insanların gerçekten o modelden memnun olduklarını zannetmiyorum. Sattığı modeli 10 yıl kullandıktan sonra aynı modelin yenisini alanlar hariç.

Sunroof elbette çok güzel bir duygu veriyor, arızalar ve su kaçakları başlayana kadar. Ülkemizin kuzey taraflarında daha kullanışlı bir aksesuardır.
Tekin bey araçta sorun olmadığını çok iyi biliyorum... Doktor beyin passatı satıpta yerine alacağı araba mükemmel değil mükemmel ötesi bi araba olacakmış hatta passat yanında doğan gibi kalabilir... Çünkü kendisine sıfır mercedes e220 cdi alacakmış ee bırakın da satsın hani o mükemmel passatını....
 O zannetmediğiniz özellik bizzat bende mevcut bayıla bayıla bindiğim passatımı çok arıza veriyor diye satarken tek dediğim şey alacağım araba yine aynı model bi passat olacak dedim. Çünkü aracım kazalı ve temiz değildi...
 Orjinal olan sunroof'ların hiç birinde su kaçağı oldeuğunu duymadım lakin daha sonra dışardan takılan sunroof'larda bu sorunun olduğunu çok duydum. Düşündüğüm aracın ise sunroof orj. fabrika çıkışı...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Mart 05, 2012, 09:30:19 »

Orjinal olan sunroof'ların hiç birinde su kaçağı oldeuğunu duymadım lakin daha sonra dışardan takılan sunroof'larda bu sorunun olduğunu çok duydum. Düşündüğüm aracın ise sunroof orj. fabrika çıkışı...

Oğuz bey,

Öncelikle Doktor tanıdığınızın Passat'ını kaçırmayın derim, hem sahibini tanıyorsunuz hemde aracı istediğiniz gibi inceleme şansınız var.

Diğer taraftan Sunroof hakkında genel bir yorum yapmıştım, bu her Sunroof böyle arıza yapar anlamına gelmez. Orjinal bile olsa zamanla tıkanan tahliye delikleri, aşınan mekanizma dişlileri ve güneş altında çatlayan contaları/fitilleri uzun süreli kullanımlarda sorun çıkarabilmektedir, o nedenle dikkat ederseniz " Ülkemizin kuzey taraflarında daha kullanışlı bir aksesuardır." diye de bir bilgi vermiştim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #192 : Mart 05, 2012, 20:01:11 »
Valla artık oto. vitesten de geçeyim sadece sunroofa bakayım ve alayım diyorum ve ölüsü 2000 lira tersine çevireyim diyorum :)
 Sen nerdesin sorusuna bakma şaka yaptım ben kocaman 81 yazıyor yani sen de :D
 Valla heveslenme araç satılacak bir araca hiç benzemiyor güzel güzel binerim hani ama gelirim yanına beraber süreriz oda var :D Tekin bey araçta sorun olmadığını çok iyi biliyorum... Doktor beyin passatı satıpta yerine alacağı araba mükemmel değil mükemmel ötesi bir araba olacakmış hatta passat yanında doğan gibi kalabilir... Çünkü kendisine sıfır mercedes e220 cdi alacakmış ee bırakın da satsın hani o mükemmel passatını....
 O zannetmediğiniz özellik bizzat bende mevcut bayıla bayıla bindiğim passatımı çok arıza veriyor diye satarken tek dediğim şey alacağım araba yine aynı model bir passat olacak dedim. Çünkü aracım kazalı ve temiz değildi...

Oğuz bey;
Passat önceden çok iyi bildiğiniz bir araç, hiç birimiz passat hakkında sizin kadar bilgi sahibi değiliz, eğer passatdan memnunsanız hiç düşünmeyin, benim önceki aracım toyota corona idi memnuniyetim üst seviyede idi bu sebepten 8 yıl satıp da başka bir araç alamadım, nihayet sattım ve aldığım araç avensis. Coronadan memnun olmasa idim hiç bakmazdım toyotanın hiç bir aracına.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #193 : Mart 05, 2012, 21:10:42 »
Oğuz bey,

Öncelikle Doktor tanıdığınızın Passat'ını kaçırmayın derim, hem sahibini tanıyorsunuz hemde aracı istediğiniz gibi inceleme şansınız var.

Diğer taraftan Sunroof hakkında genel bir yorum yapmıştım, bu her Sunroof böyle arıza yapar anlamına gelmez. Orjinal bile olsa zamanla tıkanan tahliye delikleri, aşınan mekanizma dişlileri ve güneş altında çatlayan contaları/fitilleri uzun süreli kullanımlarda sorun çıkarabilmektedir, o nedenle dikkat ederseniz " Ülkemizin kuzey taraflarında daha kullanışlı bir aksesuardır." diye de bir bilgi vermiştim.

Tekin bey bugün çok iyi bi araştırma fırsatım oldu araçta gram boya darbe yok tertemiz... Ancak maalesef km'si baya yüksekmiş 200 küsür bin km'de. Lakin 15 bin de bir bakıma girmiş hiç aksatılmadan full yetkili servis bakımlı ancak diğer passatımda yaşadığım sorunları bu araçta da yaşarım diye çok korkuyorum istemeden de olsa biraz çekiniyorum ona az para vermiştim bu alacağım araca 42 bin lira para ödicem kararsız kaldım yani avensisi isteme sebebim de sorunsuzluğu ve donanımı idi (elegant executive)
 Sunroof konusunda haklısınız kendi msj'ımı okudum da az sert dilli gibi olmuş ama öyle değil yanlış anlaşılmak istemem yani tabi ki sonuçta hepsi kul yapımı conta lastik falan bunlar yıllar için de fiziksel değişime uğrayabilirler o yüzden sorun yaşanabilir tabi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #194 : Mart 05, 2012, 21:17:59 »
Oğuz bey;
Passat önceden çok iyi bildiğiniz bir araç, hiç birimiz passat hakkında sizin kadar bilgi sahibi değiliz, eğer passatdan memnunsanız hiç düşünmeyin, benim önceki aracım toyota corona idi memnuniyetim üst seviyede idi bu sebepten 8 yıl satıp da başka bir araç alamadım, nihayet sattım ve aldığım araç avensis. Coronadan memnun olmasa idim hiç bakmazdım toyotanın hiç bir aracına.
Evet çok iyi bildiğim bi araç ama açtığı sorunlar yüzünden ufak korkularım var şunu da söylebilirim bindiğim hiç bi araba toyota kadar güven vermiyor bana sorunsuzlukta o direksiyonda ki amblemi görmek bile yetiyor bana... Passat sorun çıkarması beni yordu yoksa bindiğim en iyi en konforlu en güçlü oturaklı süper bi araçtı... Alacağım passat yine bana  sorun çıkarır mı ama bu sefer temiz olacak tabi vw'ler sorunlu mudur ! Ben araçta en çok aradığım şey yol tutuşu maalesef bu toyota da yok avensiste bile (bundan kastım yola tutunma ve rüzgardan etkilenme gibi şeyler) ama yine de bi passat alacam gibi... Tabi en büyük destekçim sizlersiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #195 : Mart 05, 2012, 22:05:12 »
Evet çok iyi bildiğim bir araç ama açtığı sorunlar yüzünden ufak korkularım var şunu da söylebilirim bindiğim hiç bir araba toyota kadar güven vermiyor bana sorunsuzlukta o direksiyonda ki amblemi görmek bile yetiyor bana... Passat sorun çıkarması beni yordu yoksa bindiğim en iyi en konforlu en güçlü oturaklı süper bir araçtı... Alacağım passat yine bana  sorun çıkarır mı ama bu sefer temiz olacak tabi vw'ler sorunlu mudur ! Ben araçta en çok aradığım şey yol tutuşu maalesef bu toyota da yok avensiste bile (bundan kastım yola tutunma ve rüzgardan etkilenme gibi şeyler) ama yine de bir passat alacam gibi... Tabi en büyük destekçim sizlersiniz...

Avensis'in bir önceki kasasıyla 600km uzun yol yapmıştım, bana "yola tutunamama" gibi bir sorunu gözükmedi, iyi bakımlı bir tane bulursanız tekrar test etmenizde fayda vardır. 2. el araçlarda yola tutunma konusunda puan kaybettiren en önemli etken orjinal rot ayarları yapılmamış olmalarıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #196 : Mart 05, 2012, 22:15:59 »
Evet çok iyi bildiğim bir araç ama açtığı sorunlar yüzünden ufak korkularım var şunu da söylebilirim bindiğim hiç bir araba toyota kadar güven vermiyor bana sorunsuzlukta o direksiyonda ki amblemi görmek bile yetiyor bana... Passat sorun çıkarması beni yordu yoksa bindiğim en iyi en konforlu en güçlü oturaklı süper bir araçtı... Alacağım passat yine bana  sorun çıkarır mı ama bu sefer temiz olacak tabi vw'ler sorunlu mudur ! Ben araçta en çok aradığım şey yol tutuşu maalesef bu toyota da yok avensiste bile (bundan kastım yola tutunma ve rüzgardan etkilenme gibi şeyler) ama yine de bir passat alacam gibi... Tabi en büyük destekçim sizlersiniz...

Oğuz bey; benim Coronadan üst düzeyde memnun olmamın sebebi, sorunsuzluktu, 8 yıl boyunca hiç yolda kalmadım, hiç tamirci/servis/sanayici yüzü görmedim. Bu aslında benim için 1. derede öncelikli bir özellik değildi, ne olacak ki araba arıza yapar gider tamir ettirirsin fakat zaman içerisinde ben bu özelliğe alıştım ve bu benim için araba tercihimde 1. aradığım özellik haline geldi. yoksa avensisimi almadan önce bende passat ile avensis arasında çok kararsız kaldım, passatlar gerçekten çok güzel ve hak ettiği için de çok beğenilen araçlar. ne var ki kime sorsam servis ücretlerinden ve avensise nazaran çıkarttığı arızalardan şikayetler duyunca avensisden yana kullandım tercihimi.

Sizde öncelikleriniz ışığında tercihinizi yapın, netice de ikisi de gözü kapalı alınabilecek, güzel arabalar.
Diğer taraftan önünüzde somut bir tane passat var, avensis ise aramanız gerekecek, bir araştırın gönlünüze göre bir avensis bulmaya çalışın mevcut passat ile karşılaştırın, hangisi ağır basarsa onu alın.
Gönlünüze göre olur umarım.   

Avensis'in bir önceki kasasıyla 600km uzun yol yapmıştım, bana "yola tutunamama" gibi bir sorunu gözükmedi, iyi bakımlı bir tane bulursanız tekrar test etmenizde fayda vardır. 2. el araçlarda yola tutunma konusunda puan kaybettiren en önemli etken orjinal rot ayarları yapılmamış olmalarıdır.

2005 Avensis kullanıcısı olarak Tekin bey ile tamamen aynı fikirdeyim, avensisin yol tutuşu çok başarılı, 2005-2006 yıllarının oto-test dergileri de çok başarılı bulmaktadır.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #197 : Mart 05, 2012, 22:35:37 »
Tekin bey yola tutunmayı biraz yanlş tabirledim herhalde... Daha doğrusu yola oturma diyelim şuna belli süratin üzerine çıktığınız zaman arabanın rüzgardan etkilenmesi kontrolünün biraz daha zorlaşması gibi şeyler var tek avensis'te değil tüm japon araçların da olan bişe bu yola oturamıyor rüzgardan çok etkileniyor bunlar gerçekler passat ise hızını arttırdıkça yola daha çok yapışıyor çook yüksek hızlarda bile tedirgin olmadan direksiyonu tek parmakla tutabiliyorsunz ama rüzgarın bol olduğu yerde passatta nasibini alıyor tabii gezinmeler yapabiliyor... Bilmiyorum ya ben avensisi beğeniyorum almak istesem benim için dezavantaj olsa da görmezden gelirim bunu yine de alırım yani..
 Ama benim sonum komşunun arabasını alacam gibi duruyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #198 : Mart 05, 2012, 22:50:46 »
Alman otomobilleri hangi sınıf olursa olsun, Japon otomobillerine nazaran 1 - 2 cm daha alçak olduklarından böyle hisler oluşuyor diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #199 : Mart 05, 2012, 23:07:30 »
Passat da Avensis de şahane araçlar bence..Param olsa gerçekten dizel bir Passat almak isterim :)