Gönderen Konu: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?  (Okunma sayısı 38016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?
« Yanıtla #140 : Mart 04, 2012, 12:20:37 »
Geçenlerde VW forumunda gördüm. Passat sahipleri birbirine soruyor aracınızı satsanız ne alırsınız %80 i passat demiş yine. Var demek ki bir hikmeti bu arabanın :)
Sizler olmasanız benim halim haraptır ya :) Valla tekrar passata dönecem gibi...
Passat ta Avensis'te iyi araba tamamen tercih.
ben kendime passat alayım babamı da kandırıp 1.33 corollayı satıp onada avensis alalım bence güzel fikir :) En azından 2 araca da binmiş oluruz :)
passat :)
teşekkürler ;)
2.0 TDİ Passat alınır.Yerde giden uçak ve otomatik.
Ümit abi içimi dağlama yaa çok istiyorum otomatik olmasını bi türlü fırsat olmuyor valla otomatik olsa süper ötesi olurdu :/
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Mart 04, 2012, 12:20:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Mart 04, 2012, 12:27:36 »
Ohoovv o zaman Allah şifa versin kardeşim o iş bitmiş sanrufa kaldın sen ::)  Madem passata doyamdın komşuymuş birde 500-1000lira tersine kapat arabayı hiç olmadı biner biraz satarsın....

Bide utanmadan nerdesin diyor yahu alnımada yazıp gezeyim mi :lol: :lol:

Gibisi yok sen beni dinle git al passatını otur aşağı yok la oturma kalk gel buralara :lol:

Beğenmezsen senin yüzünden aldım der  zorla bana satarsın Oğuzum kabulum gel :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Mart 04, 2012, 12:27:47 »
Oğuz bey, 2. el alacağınız Passat'ta bir arıza olmadığı ne malum? bu kadar mükemmel bir aracı insanlar neden satar?

Bir markadan çok memnun olup, satıp yine aynı markanın aynı modelini alan insanların gerçekten o modelden memnun olduklarını zannetmiyorum. Sattığı modeli 10 yıl kullandıktan sonra aynı modelin yenisini alanlar hariç.

Sunroof elbette çok güzel bir duygu veriyor, arızalar ve su kaçakları başlayana kadar. Ülkemizin kuzey taraflarında daha kullanışlı bir aksesuardır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Mart 04, 2012, 13:58:05 »
Oğuz bey, 2. el alacağınız Passat'ta bir arıza olmadığı ne malum? bu kadar mükemmel bir aracı insanlar neden satar?

Bir markadan çok memnun olup, satıp yine aynı markanın aynı modelini alan insanların gerçekten o modelden memnun olduklarını zannetmiyorum. Sattığı modeli 10 yıl kullandıktan sonra aynı modelin yenisini alanlar hariç.

Sunroof elbette çok güzel bir duygu veriyor, arızalar ve su kaçakları başlayana kadar. Ülkemizin kuzey taraflarında daha kullanışlı bir aksesuardır.
nasıl sunroof kaçak yapıyor  ya. yorum yapmak için yapmayalım lütfen. 94 model araçların bile orjinal sunroofları hala taş gibi duruyor... donanım olsun çamurdan olsun sunroof'un tadını alamamak büyük kayıp bence. bundan sonra alacağım arabalarda sunroof olmazsa olmazlardan olacak. arabanın içine ferahlık katıyor. su alır bozulur diye donanımlı araçlardan kaçamayız ya...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Mart 04, 2012, 14:52:02 »
Arabanın multimedia sisteminden internet denemesi yapayım dedim ve bakın ne buldum  :islik:

KÜÇÜK VE BÜYÜK HARFLER

Türkçede harflerin küçük (minüskül) ve büyük (majüskül) olmak üzere iki biçimi vardır. Yazıda yaygın olarak küçük harf kullanılır. Ancak belirli yerlerde büyük harflere başvurulur.

Büyük harflerin kullanıldığı yerler

Büyük harflerin kullanıldığı yerler aşağıda sıralanmıştır:

A. Cümle büyük harfle başlar: Hayatta en hakikî mürşit ilimdir. Ak akça kara gün içindir. Ancak rakamla başlayan cümlelerde rakamdan sonra gelen kelime büyük harfle başlamaz: 1940 yılında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesini bitirdim.

Cümle içinde başkasından aktarılan ve tırnak içine alınan cümleler de büyük harfle başlar: Atatürk, gençliğe seslenirken "Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur." diyor. Tırnak içinde aktarılan söz, tam bir cümle değilse veya cümlenin baş tarafı alınmamışsa büyük harfle başlamaz:

Nabi'nin "... var içinde" redifli gazeli Divan'ında uyuyor.

(Yahya Kemal Beyatlı, Edebiyata Dair)

Ayrıca iki çizgi arasındaki açıklama cümleleri de büyük harfle başlamaz:

Bir zamanlar - bu zamanlar çok da uzak değildir, bundan on, on iki yıl önce - Türk saltanatının maddî sınırları uçsuz bucaksız denilecek kadar genişti.

(Y. K. Karaosmanoğlu, Ergenekon)

İki noktadan sonra gelen cümleler de büyük harfle başlar:

Orhon Kitabesi’nde Türk hakanı şöyle diyor: Türk Tanrısı, Türk milleti yok olmasın diye atalarımı gönderdi ve beni gönderdi. Ben hakan olunca gündüz oturmadım, gece uyumadım.

(Ziya Gökalp, Türkçülüğün Esasları)

Bence edebiyatın temel görevi şudur: Hem günlük hayatı, hem geleceği hem de hayatın felsefesini işlemektir.

(Cengiz Aytmatov, Röportajlar)

Ancak iki noktadan sonra cümle niteliğinde olmayan örnekler sıralanırsa bu örnekler büyük harfle başlamaz: Bazı örneklerde -sız eki kalıplaşmıştır: densiz, hırsız, ıssız, öksüz.

UYARI : Örnek niteliğindeki kelimelerle başlayan cümlede de ilk harf büyük yazılır: "Araba, banka, bütçe, devlet, fındık, kanepe, menekşe, şemsiye" gibi yüzlerce kelime, kökenleri yabancı olmakla birlikte artık dilimizin malı olmuştur. "Et-, ol-" fiilleri, dilimizde en sık kullanılan yardımcı fiillerdir.

Kaynak : http://www.dilimiz.com/dil/imlakilavuzu/TDK/KUR04.HTM
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #145 : Mart 04, 2012, 15:04:04 »
nasıl sunroof kaçak yapıyor  ya. yorum yapmak için yapmayalım lütfen. 94 model araçların bile orjinal sunroofları hala taş gibi duruyor... donanım olsun çamurdan olsun sunroof'un tadını alamamak büyük kayıp bence. bundan sonra alacağım arabalarda sunroof olmazsa olmazlardan olacak. arabanın içine ferahlık katıyor. su alır bozulur diye donanımlı araçlardan kaçamayız ya...

Fatih kardeşim bu duruma neden bu kadar tepki gösterdin merak ettim. Sunroofun su kaçırdığına dair şikayetlerden milyon tane duymuşumdur. Bunu hem servisten hem kullanıcılardan hem de 1-1 yaşadıklarımdan biliyorum. Hepsinde olur denmiyor tabi ama görülme sıklığı insanlarda bu kanıyı oluşturmuştur.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Mart 04, 2012, 15:11:28 »
Fatih kardeşim bu duruma neden bu kadar tepki gösterdin merak ettim. Sunroofun su kaçırdığına dair şikayetlerden milyon tane duymuşumdur. Bunu hem servisten hem kullanıcılardan hem de 1-1 yaşadıklarımdan biliyorum. Hepsinde olur denmiyor tabi ama görülme sıklığı insanlarda bu kanıyı oluşturmuştur.
Tamam sorun yaşanır doğaldır. Ama bu neden bu kadar abartılıyor. Neredeyse kalede kaleci var diye gol atmayacak kimse. Ben anlamıyorum burdaki birçok kişiyi. Donanım lafı geçince gerek yok . Donanım demek sorun demektir diyor. Bu çok garip geliyor bana. Toyota firmasına yazıklar olsun 2011 auriste hala ışıksız bir dügme var diyeceğine, olmaması sorun değil diyor. Sunroof'un su alması kaç arabadan birinde denk geliyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #147 : Mart 04, 2012, 15:23:23 »

Fatih,donanım konusunda sana katılıyorum.Toyotanın farklı bir pazarlama stratejisi var ancak değiştirmek zorunda kalacak.Çünkü rakiplerinin baskıları inanılmaz.Mesela corolla altis ismi ile asyada  full ve 1,8 motor seçeneği ile satılırken bizdeki aşırı vergiler sebebi ile bu seçenekler yok. Ötv  ve sebep olduğu diğer fahiş artışlar engellenmedikçe de fazla bir şey değişmez.
Zevk ve tercihler farklı.Ben donanımın tam olmasını,arabamın sessiz ve aynı zamanda atak olmasını isterim.Kendi değimimle şöyle - Hanımefendi kılıklı bir ejderha-olmalı arabam. Hayal tabi :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Mart 04, 2012, 15:30:31 »

Fatih,donanım konusunda sana katılıyorum.Toyotanın farklı bir pazarlama stratejisi var ancak değiştirmek zorunda kalacak.Çünkü rakiplerin baskıları inanılmaz.Mesela corolla altis ismi ile asya full ve 1,8 motor seçeneği ile satılırken bizdeki aşırı vergiler sebebi ile bu seçenekler yok.Ötv  ve sebep olduğu diğer fahiş artışlar engellenmedikçe de fazla bir şey değilmez.
Zevk ve tercihler farklı.Ben donanımın tam olmasını,arabamın sessiz ve aynı zamanda atak olmasını isterim.Kendi değimimle şöyle - Hanımefendi kılıklı bir ejderha-olmalı arabam. Hayal tabi :))))
Değiştirmeli bencede. Burda herkes beni opel hastası olarak biliyor. doğrudur hastasıyım. Nerde bir opel görsem 2 kere bakarım. Yol tutuşunun hastasıyımdır. Donanımına hastayımdır. Hiç arıza vermedi. Nedeni bakımlı araba aldım hep. 2 kuruş fazla verdim başımı ağrıtmadım. bende corollada var onada biniyorum. konforlu araba ama yol tutuşu çok kötü değil ama ani hareketler yapmaya korkuyorum mesela. 21 yaşındayım her bulduğumla yarışmam ama arada bir hepimizin yaptığı gibi kalkarım birileriyle ışıklardan falan. ama corollada bir kere direksiyonu asıldım makasta kaldım araba 8 çizdi ve bildiğim bütün duaları okuttu. bu yüzden pek sevmem açıkcası. herkes arabasını sever ama. bence burda toyota çok abartılıyor. bende vectramı seviyorum ama birisi vectramı superb'mi dese superb derim. burda avensis mi superb 'mi diyoruz avensis diyorlar. neden diyoruz sorunsuzluk . ben anlam veremedim gitti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #149 : Mart 04, 2012, 15:40:56 »
Değiştirmeli bencede. Burda herkes beni opel hastası olarak biliyor. doğrudur hastasıyım. Nerde bir opel görsem 2 kere bakarım. Yol tutuşunun hastasıyımdır. Donanımına hastayımdır. Hiç arıza vermedi. Nedeni bakımlı araba aldım hep. 2 kuruş fazla verdim başımı ağrıtmadım. bende corollada var onada biniyorum. konforlu araba ama yol tutuşu çok kötü değil ama ani hareketler yapmaya korkuyorum mesela. 21 yaşındayım her bulduğumla yarışmam ama arada bir hepimizin yaptığı gibi kalkarım birileriyle ışıklardan falan. ama corollada bir kere direksiyonu asıldım makasta kaldım araba 8 çizdi ve bildiğim bütün duaları okuttu. bu yüzden pek sevmem açıkcası. herkes arabasını sever ama. bence burda toyota çok abartılıyor. bende vectramı seviyorum ama birisi vectramı superb'mi dese superb derim. burda avensis mi superb 'mi diyoruz avensis diyorlar. neden diyoruz sorunsuzluk . ben anlam veremedim gitti...

Neyine anlam veremiyorsun fatih? Bir araca kucak dolusu para dökeceksin sonra satmaya çalıştığında kucak dolusu para kaybedeceksin. superb de bu duruma düşeceğin aşikar değil mi? Göz göre göre paraya hava saçacaksam zaten superb almam gider çok daha iyi ama kımsenın alamayacağı arabalara yönelirim.

Sorunsuzluk elbette şart. Alman araçları bakımı sever. Konforludur iyidir hoştur ama bunların maliyeti vardır. Toyota zaten bu stratejisi nedeniyle Tr piyasasında çok iyi. Yoksa opel ne yapıyorsa emin ol toyota 3 fazlasını yapacak teknolojiye sahiptir. Bkz: Avrupa ve Amerikada ki toyotalar...

Ben Alman araçta kullandım. Modeli çok yüksek değildi. Çok para harcadım. Yahu araba kullanmak ev geçindirmek gibi maliyetli olacaksa bundan keyif alamazsınız ki. Bu nedenle adam superb mi avensis mi diye sorduğunda avensis diyor. Çünkü hem D segment olsun hem sorunsuz olsun hem satışı kolay olsun çok zarar ettirmesin hemde diğer D segmentlerden ucuz olsun diyor. Bu seçimin bana mantıksız olan bi tarafını söyler misin?

Tekrar tekrar söylüyorum. 50 000 tl lik 3-4 desten varsa bunun 1ini harcamak için çok düşünmene gerek yok ama o desteden yalnızca 1 tane varsa toyotadan başka araca verilmez. Bunu anlamak neden bu kadar zor onu merak ediyorum.

Sanırım gerçekçi olmakla birşeyleri hayal etmeyi karıştırıyoruz. Zira benimde araçlar konusunda fena hayallerim var ama piyasa gerçekleri bunlar ve bu gerçekleri iyi analiz eden toyota piyasaya hakim.

Olay bu kadar kolay...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Mart 04, 2012, 15:51:04 »
Neyine anlam veremiyorsun fatih? Bir araca kucak dolusu para dökeceksin sonra satmaya çalıştığında kucak dolusu para kaybedeceksin. superb de bu duruma düşeceğin aşikar değil mi? Göz göre göre paraya hava saçacaksam zaten superb almam gider çok daha iyi ama kımsenın alamayacağı arabalara yönelirim.

Sorunsuzluk elbette şart. Alman araçları bakımı sever. Konforludur iyidir hoştur ama bunların maliyeti vardır. Toyota zaten bu stratejisi nedeniyle Tr piyasasında çok iyi. Yoksa opel ne yapıyorsa emin ol toyota 3 fazlasını yapacak teknolojiye sahiptir. Bkz: Avrupa ve Amerikada ki toyotalar...

Ben Alman araçta kullandım. Modeli çok yüksek değildi. Çok para harcadım. Yahu araba kullanmak ev geçindirmek gibi maliyetli olacaksa bundan keyif alamazsınız ki. Bu nedenle adam superb mi avensis mi diye sorduğunda avensis diyor. Çünkü hem D segment olsun hem sorunsuz olsun hem satışı kolay olsun çok zarar ettirmesin hemde diğer D segmentlerden ucuz olsun diyor. Bu seçimin bana mantıksız olan bir tarafını söyler misin?

Tekrar tekrar söylüyorum. 50 000 tl lik 3-4 desten varsa bunun 1ini harcamak için çok düşünmene gerek yok ama o desteden yalnızca 1 tane varsa toyotadan başka araca verilmez. Bunu anlamak neden bu kadar zor onu merak ediyorum.

Sanırım gerçekçi olmakla birşeyleri hayal etmeyi karıştırıyoruz. Zira benimde araçlar konusunda fena hayallerim var ama piyasa gerçekleri bunlar ve bu gerçekleri iyi analiz eden toyota piyasaya hakim.

Olay bu kadar kolay...
Araba yatırım aracı değildir bu bir gerçek.
Alınıp satılacak bir d segmenti araç aranıyorsa hiç süphesiz passat alınır. Bunu sizde söylüyorsunuz.
Sorunlu araç yoktur ben bunu anlatamadım kimseye. Bakımsız araç vardır. Ya bizimde gelirimiz öyle yüksek falan değil. Araba bir arıza yapsa mutlaka biryerlerden kısmamız gerekir. 5 senedir opel'e binerim hep dediğiniz arıza mevzusu varya  bana yalan geliyor. Çünkü öyle değil. Etrafımda wv binende var opele binende var ama sanayiden çıkamadım diyeni duymadım. Ayrıca alman araçlarının 2. el değerleri kuşkusuz toyotadan daha iyi. 4 sene önce 16250 aldığım arabamı 4 sene sonra bakımlarını yaptırmadan triger değiştirmeden ön camı çatlak ve 2 tane lastik değiştirmeden 17800 verdim. Yani kimse kusura bakmasın opel wv ford falan sorunlu araba değil. Hepsi birer şehir efsanesi. Valla sorun denilen şeyse forumda yazılanlardan sonra auristir benim için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Mart 04, 2012, 15:59:10 »
Alınıp satılacak bir d segmenti araç aranıyorsa hiç süphesiz passat alınır. Bunu sizde söylüyorsunuz.
Sorunlu araç yoktur ben bunu anlatamadım kimseye. Bakımsız araç vardır. Ya bizimde gelirimiz öyle yüksek falan değil. Araba bir arıza yapsa mutlaka biryerlerden kısmamız gerekir. 5 senedir opel'e binerim hep dediğiniz arıza mevzusu varya  bana yalan geliyor. Çünkü öyle değil. Etrafımda wv binende var opele binende var ama sanayiden çıkamadım diyeni duymadım. Ayrıca alman araçlarının 2. el değerleri kuşkusuz toyotadan daha iyi. 4 sene önce 16250 aldığım arabamı 4 sene sonra bakımlarını yaptırmadan triger değiştirmeden ön camı çatlak ve 2 tane lastik değiştirmeden 17800 verdim. Yani kimse kusura bakmasın opel wv ford falan sorunlu araba değil. Hepsi birer şehir efsanesi. Valla sorun denilen şeyse forumda yazılanlardan sonra auristir benim için...
Fatih seni anlıyorum ama biraz sakin ol :).Adı Araç zaten.İnsanların rahatı ve ihtiyaçalarını görmesi için icad edilmiş kul yapısı nihayetinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Mart 04, 2012, 16:04:21 »
 Türkiye'de Toyota piyasaya hakim değil.

Benden olmayan kötü demek ile ve bunu bilgiye dayanmadan yapmakla fayda sağlayamayız. İsteyen kırmızı, isteyen cam tavanlı, isteyen spor, isteyen otomatik, isteyen dizel, isteyen pembe, isteyen E sınıfı alsın.
 Burada çok kişinin, çeşitli şekillerde eleştireceği(elbetkide benimde olumlu ve olumsuz eleştirilerim olur) Hyundai yarın Toyota'nın liderliğini alırsa o bir anda daha iyi bir teknoloji sahibi mi olmuş olur, daha iyi bir ticari perspektife mi sahip olmuş olur.
 Bence VW grubu, Türkiye'de araçlarının piyasa değerini iyi koruyor. Araçları nispeten prestij etkisi yaratıyor. Toyota ise daha çok sorunsuzluğa odaklanmış. Gerçi bunu eskisi kadar diğerlerine fark atarak göremiyoruz. Vvt-i başlangıcındaki örnekleri, d4d deki örnekleri hatırlarsınız. Keza MMT sendromunu da.
 Bence tek bir noktaya odaklanmak, diğer yönlerin gözden kaçmasına neden oluyor.
 Bence Toyota'nın hedef pazarları arasında Türkiye çok küçük bir yere sahip. Bu yüzden VW grubu, Renault, Ford hatta üst gamda Mercedes bile piyasada önemli yerlerde Toyota'ya nazaran. Toyota'nın Türkiye'de yediği miras merhum Özdemir Sabancı ve o dönemki ae92 ile ae101 kasalardır.

Eleştirim Toyota sahiplerine değil, Toyota'nın piyasa politikasınadır.
 O ya da bu marka, herkes aracına sevdikleri ile ve keyifle binsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #153 : Mart 04, 2012, 16:08:07 »

Araba yatırım aracı değildirde hangisi daha az kaybettirecekse ona yönelim olur. Bir araçtan ne kadar kaybettiğine 4 yıl önce aldığın fiyatla bu yıl sattığın fiyatı karşılaştırarak karar veremezsin. O yıl ki dolar kurundan tutunda o yıl ki aynı marka 0 aracın fiyatına bakacaksın hatta toyotanın o yıl kaça satıldığına ve 4 yıl sonra kaça satıldığına bakacaksın ki objektife yakın sonuç alasın.

Birde işin şu tarafı var. 0 araçların hepsi zaten iyi. Maşallah performanslarıda donanımlarıda büyük bir kitleyi tatmin etmekte. Hele üzerinden şöyle 5-6 yıl geçsin o zaman benim söylediklerim vuku bulmaya başlıyor. Muhakkak burda herkes araçlarla ilgili insanlar ve birçokları da gerçekten hobi olarak gördükleri bu alanda bilgi sahibi. Ben burada otorite olarak konuşmuyorum kimse yanlış anlamasın. Cümlelerimin tamamı gözlemden ibaret. Ayrıca oto sanayilerinde fazla zaman geçirirm ben. İzlemeyi görmeyi sormayı severim. Bu bağlamda benim iletişim kurduğum 10 ustanın 8 inden aldığım görüş  "paran çoksa Almana bin hocam" şeklinde olmuştur. 

Toplumun görüşüde bu yöndedir. Bu nedenle seçim genelde toyota yönünde yapılmaktadır. Yoksa BMW ye içi gitmeyen bir toyota kullanıcısı yoktur burda ama alabilecek olsa bile 2 kere düşünüyor insan. Bi yerine bişey olsa karşılayabilir miyim diye. Şimdi böyle düşünen kocaman bir çoğunluk paranoyak mı Fatih?  Olmayan şeyleri mi söylüyoruz? Ustasıda aynı halkıda aynı şeyi söylüyor.

Ee herkesin aracıda senin aracın gibi bakımlı olmayacağına göre piyasada ki almanlara mı daha çok güvenelim japonlara mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Mart 04, 2012, 16:10:31 »
Fatih seni anlıyorum ama biraz sakin ol :).Adı Araç zaten.İnsanların rahatı ve ihtiyaçalarını görmesi için icad edilmiş kul yapısı nihayetinde.
Ben sakinim ya :D Banane yoksa isteyen istediğini alsın binsin ben kendi bindiğime bakarım ;) Aynı şekilde opel Forumundada çok kez demişliğim vardır toyotanın motoru daha atiktir falan ama bilip bilmeden yok o araba çok sorunlu yok bu çok dandik malzeme kalitesi 0 falan. Deminden auris konusunda birisi opel teneke gibi bir yorum yapmış. Bilmiyorsun sus bari demek isterdim ama banlanıyorum hemen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #155 : Mart 04, 2012, 16:15:20 »
Türkiye'de Toyota piyasaya hakim değil.

Benden olmayan kötü demek ile ve bunu bilgiye dayanmadan yapmakla fayda sağlayamayız.

Tersini ispatlamak için küçücükte olsa bir örnek yeterli ama iddia yetmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Mart 04, 2012, 16:17:14 »
Araba yatırım aracı değildirde hangisi daha az kaybettirecekse ona yönelim olur. Bir araçtan ne kadar kaybettiğine 4 yıl önce aldığın fiyatla bu yıl sattığın fiyatı karşılaştırarak karar veremezsin. O yıl ki dolar kurundan tutunda o yıl ki aynı marka 0 aracın fiyatına bakacaksın hatta toyotanın o yıl kaça satıldığına ve 4 yıl sonra kaça satıldığına bakacaksın ki objektife yakın sonuç alasın.

Birde işin şu tarafı var. 0 araçların hepsi zaten iyi. Maşallah performanslarıda donanımlarıda büyük bir kitleyi tatmin etmekte. Hele üzerinden şöyle 5-6 yıl geçsin o zaman benim söylediklerim vuku bulmaya başlıyor. Muhakkak burda herkes araçlarla ilgili insanlar ve birçokları da gerçekten hobi olarak gördükleri bu alanda bilgi sahibi. Ben burada otorite olarak konuşmuyorum kimse yanlış anlamasın. Cümlelerimin tamamı gözlemden ibaret. Ayrıca oto sanayilerinde fazla zaman geçirirm ben. İzlemeyi görmeyi sormayı severim. Bu bağlamda benim iletişim kurduğum 10 ustanın 8 inden aldığım görüş  "paran çoksa Almana bin hocam" şeklinde olmuştur. 

Toplumun görüşüde bu yöndedir. Bu nedenle seçim genelde toyota yönünde yapılmaktadır. Yoksa BMW ye içi gitmeyen bir toyota kullanıcısı yoktur burda ama alabilecek olsa bile 2 kere düşünüyor insan. bir yerine birşey olsa karşılayabilir miyim diye. Şimdi böyle düşünen kocaman bir çoğunluk paranoyak mı Fatih?  Olmayan şeyleri mi söylüyoruz? Ustasıda aynı halkıda aynı şeyi söylüyor.

Ee herkesin aracıda senin aracın gibi bakımlı olmayacağına göre piyasada ki almanlara mı daha çok güvenelim japonlara mı?
Abi valla ben anlatamıyorum kimseye burda. o yüzden vazgeçtim. japonlar sorunsuz araba yapıyor. almanlar çok kötüler oyuncakları bol devamlı arıza yaparlar sanayiden çıkmazlar. sürüş keyifleri hiç yoktur. yol tutuşları japonlardan 10 sen geride....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Mart 04, 2012, 16:24:16 »
Türkiye'deki pazar cok acayip; onu bir kere kabul etmek lazim. Insanlar koyun sürüsü gibi alisveris yapiyorlar; bir mal biraz tutulmaya baslansin, herkes baska bir alternatif yokmus gibi ayni ürüne hücum ediyor.

VW 90'larin sonlarinda distribütorlügü el degistirip, Türkiye pazarina tekrar girmeye calistiginda Dogus yaptigi uyanikliklarin haddi hesabini olmadigini da unutmamak lazim. 2.el piyasasini yaratmak icin arabalari alip acayip fiyatlarla piyasaya cikartip 12 ay ellerinde beklettikleri de oldu. Hep ilerisini düsünerek hareket ettiler ve VW icin bir piyasa olusturdular. Simdi meyvesini yiyorlar. Sira var diye yeni aldigi Golf'ü 5-10 bin lira üstüne satmaya calisanlar bile var piyasada.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #158 : Mart 04, 2012, 16:35:31 »
Türkiye'deki pazar cok acayip; onu bir kere kabul etmek lazim. Insanlar koyun sürüsü gibi alisveris yapiyorlar; bir mal biraz tutulmaya baslansin, herkes baska bir alternatif yokmus gibi ayni ürüne hücum ediyor.

VW 90'larin sonlarinda distribütorlügü el degistirip, Türkiye pazarina tekrar girmeye calistiginda Dogus yaptigi uyanikliklarin haddi hesabini olmadigini da unutmamak lazim. 2.el piyasasini yaratmak icin arabalari alip acayip fiyatlarla piyasaya cikartip 12 ay ellerinde beklettikleri de oldu. Hep ilerisini düsünerek hareket ettiler ve VW icin bir piyasa olusturdular. Simdi meyvesini yiyorlar. Sira var diye yeni aldigi Golf'ü 5-10 bin lira üstüne satmaya calisanlar bile var piyasada.

Katılıyorum. Ben zaten olaya pazarlama stratejisi olarak bakıyorum. Yoksa bir markanın avuktatlığını yapmak değil maksadım. Mesela renault için denmedik şey kalmadı (bazı modelleri için) ama bakıyorsunuz 2010 da bir çıkışla toyotayı geçti. İlk bakışta aman Allahım adamlar demek ki iyi araba yapıyor ki satıyor fikri gelsede şirketlere sattıkları unutulmamalı zira fordda öyle...

İstatistikler toyotanın 2008 den bu yana general motorsun 77 yıllık ünvanını alarak en büyük otomobil üreticisi haline geldiğini göstermektedir.  Eh dünyada durum böylede türkiyede çok mu farklı? Normal şartlar altında... ( filolar, şirketler dışında). Zaten benım konuşmalarımın tamamı 2. el pazarı üzerine. Naçizane amacım muadilleri daha doluyken neden insanların toyotayı bu kadar talep ettiklerini açıklamaya çalışma çabasından başka birşey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #159 : Mart 04, 2012, 16:45:05 »
Abi valla ben anlatamıyorum kimseye burda. o yüzden vazgeçtim. japonlar sorunsuz araba yapıyor. almanlar çok kötüler oyuncakları bol devamlı arıza yaparlar sanayiden çıkmazlar. sürüş keyifleri hiç yoktur. yol tutuşları japonlardan 10 sen geride....

Fatihim, kardeşim. İnan ki burada amacımız haklılığı ispat etmek değil. farklı görüşleri, farklı tecürbeleri ve yorumları bir araya getirip bir konu hakkında istişare etmektir. O nedenle burada ki her yorum farklı bir bakış açısıdır. Katılalım ya da katılmayalım o bakış açısının tersi iddia edildiğinde bunu çok yadırgamamak gerekir diye düşünüyorum. Mesela ben bir kitlenin ortalama görüşünü dile getiriyorken sen bunun yanlışlığını dile getiriyorsun. Farklı 2 bakış hatta daha fazlası bu forumda bulunmalı ki biz de hobi olarak gördüğümüz bu alanda hem yetişelim hemde sosyalleşebilelim. sakın ha beni yanlış anlama. Herkes emin olmalıdır ki eğer burada yazdıklarım birilerini ufacıkta olsa kızdırmışsa özür dilemekten asla çekinmem.