0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi valla ben anlatamıyorum kimseye burda. o yüzden vazgeçtim. japonlar sorunsuz araba yapıyor. almanlar çok kötüler oyuncakları bol devamlı arıza yaparlar sanayiden çıkmazlar. sürüş keyifleri hiç yoktur. yol tutuşları japonlardan 10 sen geride....
Valla şimdiye kadar Alman arabam olmadı ama bu söylediğinize katılamayacağım..Etrafımda VW'i olan çok arkadaşım var ve arabaları hala taş gibi..Doğru düzgün sorun da yaşamıyorlar..Tamam Japonlar çok sağlam araba yapar ama Almanlar da altta kalmaz bence..
bende sorun mu var abi ben alman arabalarına yapılan haksızlıktan bahsettim kimse anlamadı. kötüledim beni anlayan birileri çıktı hayretim şaştı yemin ediyorum...
Polo ilk geldiğinde de olmuştu Türkiye'ye. İkinci eli sıfırından daha pahalı idi. Bu arada araçların yedek parçalarına ulaşım kolaylığıda karşılıklı olarak o modellerin satışlarını etkiliyor. Türkiye otomobil piyasasında(binek ve ticari) Toyota'dan çok daha önde markalar mevcut. Bunun iddiası falan yok. Uzun zamandır her ay yayımlanan veriler var Özarslan. Ha bu veriler, onlar daha iyidir anlamına gelmez(iyinin bir çok parametresi mevcuttur). Bu veriler, onların satışları daha iyidiri gösterir. Tabi tercihleride. Toyota dünyada en büyük otomotiv üreticisidir. Bunun başlıca sebebi de; karlılık oranlarıdır. Ürün başına en karlı otomotiv üreticilerinden biridir. Bu yüzden verileri iyi analiz etmek gerekir. Opel'de bir dönem Türkiye'de üretim yapmıştı ve bunun faydasını iç pazarda oldukça iyi görmüştü. Bu devam etse idi şu anda daha da iyi bir konumda olabilirdi bence Türkiye pazarında. Bu yolu izlemeyen Mazda ise; o kadar donanımlı, sorunsuz ve beğenilen araçlarına rağmen Türkiye pazarında gelişememiştir. VW'inde Türkiye'de üretim araştırması yaptığını göz ardı etmemek gerek.
Hali hazirda Opel sahibi olarak konuya dahil olmak isterim. Belki aracimin modeli sebebiyledir veya aracima karsi titiz oldugumdandir bilemiyorm fakat 1 yil 3 ay sure zarfinda degisenleri ve tamir gorenleri yazmak isterim;Fan musuru basta olmak uzere butun musurlerim degisti.EGR degisti.Radyator tamir gordu.Adini suan hatirlayamadigim bir parca var, sabahlari motora sicak hava gonderen mekanizma, tamir gordu.Motor su haznesi kapagi degisti.Termostat degisti.Arac bakimsiz diyecek olursaniz soyle izah edeyim. 3. Sahibiyim, ilk sahibi hostes bir hanim, ikinci sahibi ise sanayiden tanidigimiz Mercedes ozel servis sahibi bir ustanin kizi, ucuncu biz. Arac 130bin'de '99 model.Gelelim Toyota izlenimime, babamda 2006 Model Corolla Sedan D-4D var. Periyodik bakim disinda 1-2 ay kadar once ariza lambasi yakmis ben İstanbul'da degilken, suan ismini hatirlayanadigim sensorlerden birinde sorun cikmis KTS'de, sensor temizlenip geri takilmis ve sorun cozulmus durumda. Parca degisimi bile yapilmadi anlayacaginiz bu arizada, bu sene yasadigimiz asiri soguklardan kaynaklandigini dusunuyorum.Kendi adima belirtmek istersem benim gozumde normal sartlar altinda, Opel sorun cikarabilcek bir markadir ve Toyota ise sorun cikarmayacak bir markadir. İnsanlar tecrubeleri dahilinde hareket eder, ben de bu sebeple yeni aldigim aracta Corolla HB tercihini kullandim.Konu amacindan uzaklasmamak icin belirtmek isterim ki, aradaki farkin az olmasindan dolayi benim tercihim kesinlikle dizel bir Superb olurdu, aradaki fiyat farkini da kesinlikle yakit tasarrufundan cikaracaktir. Dizel araclar artik piyasada ustunlugu ele gecirmeye basladi diye dusunuyorum, hele ki 1.6 dizel motor vergide de yuksek bir rakam cikartmayacagindan satisi zor olmayacaktir. Araci cok kullanmiyorsaniz elbette 1.6 benzinli Avensis'te guclu bir tercihtir. İnsan kendinden pay bicer, benim kullanimimda Superb daha mantikli olurdu.
Bir sürü Alman aracimizda oldu (VW grubu). Araclara düzgün bakildiktan sonra problem yasanmiyor. Ama bakimlarda veya parca yenilenme araliklari Japon aracina göre daha kisa süreli. 2003 Golf Pacific otomatik vites aracta 3.kere fren müsürünü degistirdik. Bozulunca araba vitese gecmedigi icin hic bir yere gidemiyorsunuz. Veya salincak kollari; burclarin lastik kafalari 5 senede eskidigi icin illa yenilenmesi gerekiyor. Yoksa yol tutus, konfor vs bozuluyor. Ic aksam daha afilli. Cünkü plastik üstüne bir folyo cekerek daha yumusak bir his veriyorlar. Ama bu 3-4 sene sonra atmaya basliyor.Tirnak geliyor, anahtarlik geliyor vs. Yenilenmesi gerekince tüm parcayi degistirmek istiyorlar, cünkü kullanici hatasi. Veya kapi ic dösemesi; bir yerindeki sünger ezilmis ve kaplama ila ayrilmis. Sonucta kabarti var. Degistirmek isteyince, bu kullanci hatasi diyorlar. Günahi nedir? 1900 lira cünkü ic kisimi deri.Veya aracinizda LPG kiti var. Tanki bosaltsaniz bile Dogus araci servise almiyor. Kapali alana giremezmis efendim ve LPG takilirsa tüm garanti zaten bozulmusmus. Nerde servise sokucam kardesim arabayi diye sorunca bizi ilgilendirmez cevabi geliyor. Ben 3 farkli Toyota kullandim. Hatta sonuncusunu Adil Bey babama satmisti. Bu tarz problemler hicbir zaman yasamadim. Sonucta aracin mekanik asinmasinin disinda kullanicinin asinmasini da düsünmek lazim. Bir araca para verdigimde düzgün hizmet bekliyorum. Bu hizmete Türkiye'de BMW aldiginda sahip oluyorsun ama daha düsük sinif Alman araclarinda degil. Toyota sinifinin üstünde bir servis anlayisina sahipti. Son 5 yildir Toyota kullanmiyorum veya servise gitmiyorum ama benim 10 yillik Toyota kullandigim sirada yasadiklarim ve son 5-6 senedir VW tecrübelerimden derledim.
Teşekkür ederim yorumunuz için..Şu anki kullanımıma göre her gün yaklaşık 60 km yol yapıyorum ve bu da ayda 1800-2000 km yapar..Bu yüzden de Dizel Superb bence de en mantıklısı..
Özarslan kardeşim, konunun karşılıklı atışmaya çevrilmesinden özellikle kaçınıyorum, bu yüzden veri bazlı hareket ediyorum, tahmin bazlı değil. Toyota, son kasa Corolla'da Class modelini şirketler için çıkarmıştı. Ancak adet anlamında bir başarı gösteremedi. Diğer markaların şirketlere araç satmasının ne zararı var anlamış değilim. Bu bir piyasadır, ticarettir. Türkiye pazarında gerek ticari gerek binek araç satışlarında uzun zamandır Ford, Renault ve Fiat önlerdedir. Değerlere ulaşmak kimse için zor değil. Dünya pazarında Toyota'nın en karlı üretici olması o kadar basite alınacak bir veri değildir. Firmalar karları oranında büyüyebilir. Bu bir üretim planlama ve satış yeteneğidir. Satış ne kadar çok olursa üretim de o kadar çok olur. Bu da birim başna sabit maliyetleri aşağıya çeker. Yine ham ve yarı madde elde etme maliyetlerini de. Elbetkide bu karlılıktır Toyota'yı üste çıkaran, bu iktisadın temel kuralıdır. Ticarette bir ilke vardır, para kazanmıyorsan, teknolojinin de, personelinde, imajında hiç bir anlamı yoktur. Zaten senin kuramına göre 2008'den önce GM araçları en iyisi idi, 2008 itibari ile Toyota. Halbuki bu bir süreçtir ve stratejik çalışmalar gerektirir. Konuya dönecek olursak; D segmentinde, Türkiye pazarında Toyota'nın Avensis modelinden daha önde marka ve modeller mevcuttur. Zaten bence bu sıkıntıdan dolayı Avensis'te kampanyalar vardır ki bunun da bence o araç kullanıcıları için güven kaybettirici(kampanya şartları, önceki kullanıcılarda güvensizlik oluşturmamalı) bir unsurdur. Nesnel fikrime göre, burada herkes Passat'da alsa ben onu tercih etmem. Bu, o araç kötü anlamına gelmez. Passat'a binene de laf söyleme hakkını bana vermez. Zevkler farklılık gösterir.
Donanım olarak Superb'in zayıf olduğunu biliyorum ama o kadar da donanım meraklısı değilim..Ekonomi daha önemli benim açımdan..Benzinli araba alıp gönlümce binemedikten sonra ne yapayım yağmur sensörünü,dijital klimayı
Soyadım tek başına kullanılınca yanlış bir hitap olarak algıladım ve bu benı sadece üzdü.
Alacağımız aracın modeli önemli.Mesela superb yi sevdiğim halde 1,4 tsı tavsiye etmem.Ama bunun dışında doğru seçim.2.0 diesel alacak güç varsa deymeğin keyfime Uluslarası ticari ilişkilerde özellikle telefon konuşmalarında soyadı ile hitap ederiz.Takıntı olduğuınu belitrmişsiniz zaten ama ilginç doğrusu.Zira bana göre soyadı ile hitap etmek çok normal.Hatta karşıdaki ile daha bir mesafe bırakır.
Ben kararımı ( eğer D sınıfı alacak olursam ) Skoda Superb 1.6 TDI olarak verdim..Sizler de şahitsiniz..Eğer bu kararımdan dönersem beni bu siteden kovabilirsiniz