Gönderen Konu: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?  (Okunma sayısı 38451 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?
« Yanıtla #160 : Mart 04, 2012, 16:51:08 »
 Polo ilk geldiğinde de olmuştu Türkiye'ye. İkinci eli sıfırından daha pahalı idi.
 Bu arada araçların yedek parçalarına ulaşım kolaylığıda karşılıklı olarak o modellerin satışlarını etkiliyor.

Türkiye otomobil piyasasında(binek ve ticari) Toyota'dan çok daha önde markalar mevcut. Bunun iddiası falan yok. Uzun zamandır her ay yayımlanan veriler var Özarslan. Ha bu veriler, onlar daha iyidir anlamına gelmez(iyinin bir çok parametresi mevcuttur). Bu veriler, onların satışları daha iyidiri gösterir. Tabi tercihleride.
 Toyota dünyada en büyük otomotiv üreticisidir. Bunun başlıca sebebi de; karlılık oranlarıdır. Ürün başına en karlı otomotiv üreticilerinden biridir. Bu yüzden verileri iyi analiz etmek gerekir.
 Opel'de bir dönem Türkiye'de üretim yapmıştı ve bunun faydasını iç pazarda oldukça iyi görmüştü. Bu devam etse idi şu anda daha da iyi bir konumda olabilirdi bence Türkiye pazarında. Bu yolu izlemeyen Mazda ise; o kadar donanımlı, sorunsuz ve beğenilen araçlarına rağmen Türkiye pazarında gelişememiştir.
 VW'inde Türkiye'de üretim araştırması yaptığını göz ardı etmemek gerek.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Mart 04, 2012, 16:51:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Mart 04, 2012, 16:55:43 »
Abi valla ben anlatamıyorum kimseye burda. o yüzden vazgeçtim. japonlar sorunsuz araba yapıyor. almanlar çok kötüler oyuncakları bol devamlı arıza yaparlar sanayiden çıkmazlar. sürüş keyifleri hiç yoktur. yol tutuşları japonlardan 10 sen geride....

Valla şimdiye kadar Alman arabam olmadı ama bu söylediğinize katılamayacağım..Etrafımda VW'i olan çok arkadaşım var ve arabaları hala taş gibi..Doğru düzgün sorun da yaşamıyorlar..Tamam Japonlar çok sağlam araba yapar ama Almanlar da altta kalmaz bence..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Mart 04, 2012, 16:58:35 »
Valla şimdiye kadar Alman arabam olmadı ama bu söylediğinize katılamayacağım..Etrafımda VW'i olan çok arkadaşım var ve arabaları hala taş gibi..Doğru düzgün sorun da yaşamıyorlar..Tamam Japonlar çok sağlam araba yapar ama Almanlar da altta kalmaz bence..
bende sorun mu var :D abi ben alman arabalarına yapılan haksızlıktan bahsettim kimse anlamadı. kötüledim beni anlayan birileri çıktı :D hayretim şaştı yemin ediyorum...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #163 : Mart 04, 2012, 17:06:58 »
bende sorun mu var :D abi ben alman arabalarına yapılan haksızlıktan bahsettim kimse anlamadı. kötüledim beni anlayan birileri çıktı :D hayretim şaştı yemin ediyorum...
:) sizde bir sorun var galiba..ben bu yazınıza istinaden yazdım yorumumu..diğer yazdıklarınız bu yorumunuzla çelişiyorsa sorun sizde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Mart 04, 2012, 17:08:05 »
Hali hazirda Opel sahibi olarak konuya dahil olmak isterim. Belki aracimin modeli sebebiyledir veya aracima karsi titiz oldugumdandir bilemiyorm fakat 1 yil 3 ay sure zarfinda degisenleri ve tamir gorenleri yazmak isterim;

Fan musuru basta olmak uzere butun musurlerim degisti.
EGR degisti.
Radyator tamir gordu.
Adini suan hatirlayamadigim bir parca var, sabahlari motora sicak hava gonderen mekanizma, tamir gordu.
Motor su haznesi kapagi degisti.
Termostat degisti.

Arac bakimsiz diyecek olursaniz soyle izah edeyim. 3. Sahibiyim, ilk sahibi hostes bir hanim, ikinci sahibi ise sanayiden tanidigimiz Mercedes ozel servis sahibi bir ustanin kizi, ucuncu biz. Arac 130bin'de '99 model.

Gelelim Toyota izlenimime, babamda 2006 Model Corolla Sedan D-4D var. Periyodik bakim disinda 1-2 ay kadar once ariza lambasi yakmis ben İstanbul'da degilken, suan ismini hatirlayanadigim sensorlerden birinde sorun cikmis KTS'de, sensor temizlenip geri takilmis ve sorun cozulmus durumda. Parca degisimi bile yapilmadi anlayacaginiz bu arizada, bu sene yasadigimiz asiri soguklardan kaynaklandigini dusunuyorum.

Kendi adima belirtmek istersem benim gozumde normal sartlar altinda, Opel sorun cikarabilcek bir markadir ve Toyota ise sorun cikarmayacak bir markadir. İnsanlar tecrubeleri dahilinde hareket eder, ben de bu sebeple yeni aldigim aracta Corolla HB tercihini kullandim.

Konu amacindan uzaklasmamak icin belirtmek isterim ki, aradaki farkin az olmasindan dolayi benim tercihim kesinlikle dizel bir Superb olurdu, aradaki fiyat farkini da kesinlikle yakit tasarrufundan cikaracaktir. Dizel araclar artik piyasada ustunlugu ele gecirmeye basladi diye dusunuyorum, hele ki 1.6 dizel motor vergide de yuksek bir rakam cikartmayacagindan satisi zor olmayacaktir. Araci cok kullanmiyorsaniz elbette 1.6 benzinli Avensis'te guclu bir tercihtir. İnsan kendinden pay bicer, benim kullanimimda Superb daha mantikli olurdu.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
« Yanıtla #165 : Mart 04, 2012, 17:10:38 »
Polo ilk geldiğinde de olmuştu Türkiye'ye. İkinci eli sıfırından daha pahalı idi.
 Bu arada araçların yedek parçalarına ulaşım kolaylığıda karşılıklı olarak o modellerin satışlarını etkiliyor.

Türkiye otomobil piyasasında(binek ve ticari) Toyota'dan çok daha önde markalar mevcut. Bunun iddiası falan yok. Uzun zamandır her ay yayımlanan veriler var Özarslan. Ha bu veriler, onlar daha iyidir anlamına gelmez(iyinin bir çok parametresi mevcuttur). Bu veriler, onların satışları daha iyidiri gösterir. Tabi tercihleride.
 Toyota dünyada en büyük otomotiv üreticisidir. Bunun başlıca sebebi de; karlılık oranlarıdır. Ürün başına en karlı otomotiv üreticilerinden biridir. Bu yüzden verileri iyi analiz etmek gerekir.
 Opel'de bir dönem Türkiye'de üretim yapmıştı ve bunun faydasını iç pazarda oldukça iyi görmüştü. Bu devam etse idi şu anda daha da iyi bir konumda olabilirdi bence Türkiye pazarında. Bu yolu izlemeyen Mazda ise; o kadar donanımlı, sorunsuz ve beğenilen araçlarına rağmen Türkiye pazarında gelişememiştir.
 VW'inde Türkiye'de üretim araştırması yaptığını göz ardı etmemek gerek.

Verilerin hazır analiz edilmiş halleri wikide mevcut. Bir üreticinin en büyük üretici oluşu araç başına yapılan kara göre bakılsaydı sadece, alman üreticilerin en büyük üretici olması gerekirdi. Paralarının diğer paralara göre olan durumu ortada. Bir alman aracının başka ülkede ki değeri ile kendi ülkesinde ki değerine bakınız birde japon araçlarına bakınız sonra kârı konuşalım SAYIN ( heralde yukarda yazmayı unuttunuz) Öztürk.

Ayrıca bahsi geçen araçların ticari satışlarını çıkarsanız binek satışlarının kaç basamak alta düşeceği bariz ortadadır. Piyasada ki taksilerin bile toyota seçişi düşünülürse Toyota şirketlere araç üretse ortaya çıkacak sonuçta ortada. Cümlem gayet açık. Normal şartlar altında diyorum...

Markanın imajıda dikkate alındığında böyle bir anlayıştan uzak kalmıştır toyota. Düşünsenize elinizi her attığınız hyundainin , fiestanın clionun şirket arabası olma ihtimali var peki ya corollanın, yarisin? Hele ki wv ye bakmanın anlamı bile yok. Yıl yıl satışları toyotanın altında. Bu noktada renault hyundai ve fordun toyotayı neden geçtiğini yorumlamaya çalışıyorum.

mazda konusunda hak veriyorum. Bununda reklamla ilgili olduğu düşüncesindeyim.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #166 : Mart 04, 2012, 17:11:55 »
 Fatih orada bir hiciv yapmak istemiş. Tabi yanlış anlaşılma da olabilir.
 Mümkün mertebe konu hakkında bilgiler vermeye çalışalım arkadaşlar. Diğer tercihleri de eleştirirken makul olalım. Herhangi bir araca Teneke demeyecek kadar bilgili, seviyeli ve otomobilseven bir ortamımız var, bunun değerini bilelim, örnek olalım her zamanki gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #167 : Mart 04, 2012, 17:18:52 »
Bir sürü Alman aracimizda oldu (VW grubu). Araclara düzgün bakildiktan sonra problem yasanmiyor. Ama bakimlarda veya parca yenilenme araliklari Japon aracina göre daha kisa süreli. 2003 Golf Pacific otomatik vites aracta 3.kere fren müsürünü degistirdik. Bozulunca araba vitese gecmedigi icin hic bir yere gidemiyorsunuz. Veya salincak kollari; burclarin lastik kafalari 5 senede eskidigi icin illa yenilenmesi gerekiyor. Yoksa yol tutus, konfor vs bozuluyor.

Ic aksam daha afilli. Cünkü plastik üstüne bir folyo cekerek daha yumusak bir his veriyorlar. Ama bu 3-4 sene sonra atmaya basliyor.Tirnak geliyor, anahtarlik geliyor vs.  Yenilenmesi gerekince tüm parcayi degistirmek istiyorlar, cünkü kullanici hatasi. Veya kapi ic dösemesi; bir yerindeki sünger ezilmis ve kaplama ila ayrilmis. Sonucta kabarti var. Degistirmek isteyince, bu kullanci hatasi diyorlar. Günahi nedir? 1900 lira cünkü ic kisimi deri.

Veya aracinizda LPG kiti var. Tanki bosaltsaniz bile Dogus araci servise almiyor. Kapali alana giremezmis efendim ve LPG takilirsa tüm garanti zaten bozulmusmus. Nerde servise sokucam kardesim arabayi diye sorunca bizi ilgilendirmez cevabi geliyor.

Ben 3 farkli Toyota kullandim. Hatta sonuncusunu Adil Bey babama satmisti. Bu tarz problemler hicbir zaman yasamadim. Sonucta aracin mekanik asinmasinin disinda kullanicinin asinmasini da düsünmek lazim. Bir araca para verdigimde düzgün hizmet bekliyorum. Bu hizmete Türkiye'de BMW aldiginda sahip oluyorsun ama daha düsük sinif Alman araclarinda degil. Toyota sinifinin üstünde bir servis anlayisina sahipti. Son 5 yildir Toyota kullanmiyorum veya servise gitmiyorum ama benim 10 yillik Toyota kullandigim sirada yasadiklarim ve son 5-6 senedir VW tecrübelerimden derledim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #168 : Mart 04, 2012, 17:20:27 »
Hali hazirda Opel sahibi olarak konuya dahil olmak isterim. Belki aracimin modeli sebebiyledir veya aracima karsi titiz oldugumdandir bilemiyorm fakat 1 yil 3 ay sure zarfinda degisenleri ve tamir gorenleri yazmak isterim;

Fan musuru basta olmak uzere butun musurlerim degisti.
EGR degisti.
Radyator tamir gordu.
Adini suan hatirlayamadigim bir parca var, sabahlari motora sicak hava gonderen mekanizma, tamir gordu.
Motor su haznesi kapagi degisti.
Termostat degisti.

Arac bakimsiz diyecek olursaniz soyle izah edeyim. 3. Sahibiyim, ilk sahibi hostes bir hanim, ikinci sahibi ise sanayiden tanidigimiz Mercedes ozel servis sahibi bir ustanin kizi, ucuncu biz. Arac 130bin'de '99 model.

Gelelim Toyota izlenimime, babamda 2006 Model Corolla Sedan D-4D var. Periyodik bakim disinda 1-2 ay kadar once ariza lambasi yakmis ben İstanbul'da degilken, suan ismini hatirlayanadigim sensorlerden birinde sorun cikmis KTS'de, sensor temizlenip geri takilmis ve sorun cozulmus durumda. Parca degisimi bile yapilmadi anlayacaginiz bu arizada, bu sene yasadigimiz asiri soguklardan kaynaklandigini dusunuyorum.

Kendi adima belirtmek istersem benim gozumde normal sartlar altinda, Opel sorun cikarabilcek bir markadir ve Toyota ise sorun cikarmayacak bir markadir. İnsanlar tecrubeleri dahilinde hareket eder, ben de bu sebeple yeni aldigim aracta Corolla HB tercihini kullandim.

Konu amacindan uzaklasmamak icin belirtmek isterim ki, aradaki farkin az olmasindan dolayi benim tercihim kesinlikle dizel bir Superb olurdu, aradaki fiyat farkini da kesinlikle yakit tasarrufundan cikaracaktir. Dizel araclar artik piyasada ustunlugu ele gecirmeye basladi diye dusunuyorum, hele ki 1.6 dizel motor vergide de yuksek bir rakam cikartmayacagindan satisi zor olmayacaktir. Araci cok kullanmiyorsaniz elbette 1.6 benzinli Avensis'te guclu bir tercihtir. İnsan kendinden pay bicer, benim kullanimimda Superb daha mantikli olurdu.

Teşekkür ederim yorumunuz için..Şu anki kullanımıma göre her gün yaklaşık 60 km yol yapıyorum ve bu da ayda 1800-2000 km yapar..Bu yüzden de Dizel Superb bence de en mantıklısı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #169 : Mart 04, 2012, 17:25:43 »
Bir sürü Alman aracimizda oldu (VW grubu). Araclara düzgün bakildiktan sonra problem yasanmiyor. Ama bakimlarda veya parca yenilenme araliklari Japon aracina göre daha kisa süreli. 2003 Golf Pacific otomatik vites aracta 3.kere fren müsürünü degistirdik. Bozulunca araba vitese gecmedigi icin hic bir yere gidemiyorsunuz. Veya salincak kollari; burclarin lastik kafalari 5 senede eskidigi icin illa yenilenmesi gerekiyor. Yoksa yol tutus, konfor vs bozuluyor.

Ic aksam daha afilli. Cünkü plastik üstüne bir folyo cekerek daha yumusak bir his veriyorlar. Ama bu 3-4 sene sonra atmaya basliyor.Tirnak geliyor, anahtarlik geliyor vs.  Yenilenmesi gerekince tüm parcayi degistirmek istiyorlar, cünkü kullanici hatasi. Veya kapi ic dösemesi; bir yerindeki sünger ezilmis ve kaplama ila ayrilmis. Sonucta kabarti var. Degistirmek isteyince, bu kullanci hatasi diyorlar. Günahi nedir? 1900 lira cünkü ic kisimi deri.

Veya aracinizda LPG kiti var. Tanki bosaltsaniz bile Dogus araci servise almiyor. Kapali alana giremezmis efendim ve LPG takilirsa tüm garanti zaten bozulmusmus. Nerde servise sokucam kardesim arabayi diye sorunca bizi ilgilendirmez cevabi geliyor.

Ben 3 farkli Toyota kullandim. Hatta sonuncusunu Adil Bey babama satmisti. Bu tarz problemler hicbir zaman yasamadim. Sonucta aracin mekanik asinmasinin disinda kullanicinin asinmasini da düsünmek lazim. Bir araca para verdigimde düzgün hizmet bekliyorum. Bu hizmete Türkiye'de BMW aldiginda sahip oluyorsun ama daha düsük sinif Alman araclarinda degil. Toyota sinifinin üstünde bir servis anlayisina sahipti. Son 5 yildir Toyota kullanmiyorum veya servise gitmiyorum ama benim 10 yillik Toyota kullandigim sirada yasadiklarim ve son 5-6 senedir VW tecrübelerimden derledim.
Murat bey tam da benim merak ettiğim konuda yani servisler konusunda yorum yapmışsınız..Benim kayınpederimde Toyota Hilux var 2006 model sanırım..Mersindeki servise arabayı aldığından beri bakıma sokar..Başka yere götürmez..Ama geçen sene farketti ki adamlar mazot filtresini hiç değiştirmemiş ve hep değişti diye parasını almışlar..Hemen itiraz etti,dava ederim falan deyince hemen parasını yatırdılar hesabına...Demem o ki arabasından memnun ama servisten hiç memnun değil malesef..
Benim almayı düşündüğüm Skoda'nın servisleri de VW servisleri gibiyse baya bir uğraştırır o zaman beni.Aynı politikayı izliyorlarsa tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #170 : Mart 04, 2012, 17:32:51 »
Özarslan kardeşim, konunun karşılıklı atışmaya çevrilmesinden özellikle kaçınıyorum, bu yüzden veri bazlı hareket ediyorum, tahmin bazlı değil.
 Toyota, son kasa Corolla'da Class modelini şirketler için çıkarmıştı. Ancak adet anlamında bir başarı gösteremedi.
 Diğer markaların şirketlere araç satmasının ne zararı var anlamış değilim. Bu bir piyasadır, ticarettir.
 Türkiye pazarında gerek ticari gerek binek araç satışlarında uzun zamandır Ford, Renault ve Fiat önlerdedir. Değerlere ulaşmak kimse için zor değil.
 Dünya pazarında Toyota'nın en karlı üretici olması o kadar basite alınacak bir veri değildir. Firmalar karları oranında büyüyebilir. Bu bir üretim planlama ve satış yeteneğidir. Satış ne kadar çok olursa üretim de o kadar çok olur. Bu da birim başna sabit maliyetleri aşağıya çeker. Yine ham ve yarı madde elde etme maliyetlerini de. Elbetkide bu karlılıktır Toyota'yı üste çıkaran, bu iktisadın temel kuralıdır.
 Ticarette bir ilke vardır, para kazanmıyorsan, teknolojinin de, personelinde, imajında hiç bir anlamı yoktur. Zaten senin kuramına göre 2008'den önce GM araçları en iyisi idi, 2008 itibari ile Toyota. Halbuki bu bir süreçtir ve stratejik çalışmalar gerektirir.

Konuya dönecek olursak; D segmentinde, Türkiye pazarında Toyota'nın Avensis modelinden daha önde marka ve modeller mevcuttur. Zaten bence bu sıkıntıdan dolayı Avensis'te kampanyalar vardır ki bunun da bence o araç kullanıcıları için güven kaybettirici(kampanya şartları, önceki kullanıcılarda güvensizlik oluşturmamalı) bir unsurdur.

Nesnel fikrime göre, burada herkes Passat'da alsa ben onu tercih etmem. Bu, o araç kötü anlamına gelmez. Passat'a binene de laf söyleme hakkını bana vermez. Zevkler farklılık gösterir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Mart 04, 2012, 17:39:22 »
Teşekkür ederim yorumunuz için..Şu anki kullanımıma göre her gün yaklaşık 60 km yol yapıyorum ve bu da ayda 1800-2000 km yapar..Bu yüzden de Dizel Superb bence de en mantıklısı..

Suan ustun koru yaptigim bir arastirmayla belirtmek isterim ki Superb 1.6 TDi baz donanim olan Active secenegiyle cok bos bir araba. Dijital klima dahi gozukmuyor donanim listesinde. Tek tip satilan Avensis benzinlide ise dijital klima, yagmur sensoru vb. donanimlar standart. Bu acidan bakilinca Superb sadece yakit tasarrufu ile onde. Donanimda bu iki modeli karsilastirirsak (Skoda Superb 1.6 TDi Active vs. Toyota Avensis 1.6 Valvematic Elegant Extra) Avensis bir hayli onde.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #172 : Mart 04, 2012, 17:55:09 »
Donanım olarak Superb'in zayıf olduğunu biliyorum ama o kadar da donanım meraklısı değilim..Ekonomi daha önemli benim açımdan..Benzinli araba alıp gönlümce binemedikten sonra ne yapayım yağmur sensörünü,dijital klimayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #173 : Mart 04, 2012, 18:00:26 »
Özarslan kardeşim, konunun karşılıklı atışmaya çevrilmesinden özellikle kaçınıyorum, bu yüzden veri bazlı hareket ediyorum, tahmin bazlı değil.
 Toyota, son kasa Corolla'da Class modelini şirketler için çıkarmıştı. Ancak adet anlamında bir başarı gösteremedi.
 Diğer markaların şirketlere araç satmasının ne zararı var anlamış değilim. Bu bir piyasadır, ticarettir.
 Türkiye pazarında gerek ticari gerek binek araç satışlarında uzun zamandır Ford, Renault ve Fiat önlerdedir. Değerlere ulaşmak kimse için zor değil.
 Dünya pazarında Toyota'nın en karlı üretici olması o kadar basite alınacak bir veri değildir. Firmalar karları oranında büyüyebilir. Bu bir üretim planlama ve satış yeteneğidir. Satış ne kadar çok olursa üretim de o kadar çok olur. Bu da birim başna sabit maliyetleri aşağıya çeker. Yine ham ve yarı madde elde etme maliyetlerini de. Elbetkide bu karlılıktır Toyota'yı üste çıkaran, bu iktisadın temel kuralıdır.
 Ticarette bir ilke vardır, para kazanmıyorsan, teknolojinin de, personelinde, imajında hiç bir anlamı yoktur. Zaten senin kuramına göre 2008'den önce GM araçları en iyisi idi, 2008 itibari ile Toyota. Halbuki bu bir süreçtir ve stratejik çalışmalar gerektirir.

Konuya dönecek olursak; D segmentinde, Türkiye pazarında Toyota'nın Avensis modelinden daha önde marka ve modeller mevcuttur. Zaten bence bu sıkıntıdan dolayı Avensis'te kampanyalar vardır ki bunun da bence o araç kullanıcıları için güven kaybettirici(kampanya şartları, önceki kullanıcılarda güvensizlik oluşturmamalı) bir unsurdur.

Nesnel fikrime göre, burada herkes Passat'da alsa ben onu tercih etmem. Bu, o araç kötü anlamına gelmez. Passat'a binene de laf söyleme hakkını bana vermez. Zevkler farklılık gösterir.

Estağfirullah... Neden karşılıklı atışmaya dönsün ki? Ben kontrollü bir insanımdır şüpheniz olmasın. Bir kötü huyum var o da hitabete olan takıntım. Soyadım tek başına kullanılınca yanlış bir hitap olarak algıladım ve bu benı sadece üzdü. Cevabımda gördüğünüz gibi oldukça kontrollüydü.

Şimdi araçların o şekilde satılmasının neden yanlış olduğunu söyleyeyim. Bir marka imajını herşeyin üstünde tutar. Paranın da... Burada ben 2. el pazarı olarak konuştuğum için bahsi geçen markaların 2. el pazarının ne durumda olduğu görülmekte. Tabir-i caizse çöplüğe döndü 2. el pazarı. Bir de corollanın 2. ellerine bakın. Ne kadar diri ve sahipleri ne kadar ısrarlı satış konusunda. toyotamı satılığa çıkardım 1 haftada 400 e yakın kişi aradı. Benim cümlelerim hep 2. el pazarı üzerine kurulu. Şimdi sizin karşılaştırmanız dikkate alınırsa broadway, şahin gibi otomobiller peynir ekmek gibi gitmektedir. Siz benim baktığım yere hiç olmadık yerden ve olmadık markalarla bakıyorsunuz. Ben fiyatı ve kalitesi belli bir noktaya ulaşmış araçlar için bu karşılaştırmayı yapıyorum. İnsanların clio yu tercih ediyor olması ile corollayı tercih ediyor olması kıyaslanamaz ancak golf ile clio, passt ile avensis kıyaslanabilir. İşte çakıştığımız nokta bu. Benim toytanın liderliği konusunda ki ısrarım bu yönde. Öteki türlü kimse şahinin 2. el pazarında ki şahsına münhasır liderliğine su dökemez. Biz de bu konuyu hiç konuşmamış oluruz :)

Özetle Hakan Abi ( sizden ricam samimi hitabedemiyorsanız bile iç gıcıklayıcı şekilde hitabetmemeniz)

1- Toyota muadilleri ile sağlamlık ve 2. el pazarı alanında savaşmakta ve bu savaşta üstün durumdadır. (Muadili her ne kadar segmentleri aynı olsa fiat renault falan değil)

2- Ticari satışlarda başarısız oldu demeniz çok ilgnç. Toyota da neredeyse hava yastığı alınmış yolcuların tavan tutma yerleri alınmış abs siz araç üretecek olsa aynı motorla, siz de 10 000 araç alacak olsanız sağlamlığı düşünerek clio mu alırsınız?

3- Zaten toyotanın stratejisi konusunda hemfikiriz. Benimde ısrarla üzerinde durduğum nokta bu. Tamamen stratejik olduğu kanaatindeyim.

4- Şimdi bilip bilmeden konuşmayalım demek istediğiniz cümlelerinizle benim aslen ne demek istediğimi anlattığım cümlelerimi okursanız aslında çokta yanlış şeyler söylemediğimi farkedeceksiniz. Hele ki anket listesindede renault, fiat ve hyundai bile olmadan niye bu markaların toyotayı geçtiği verilerini öne sürdüğünüzü de hiç anlamadım. Şimdi varolan markalar içinde toyotanın lider olmadığını hangi veriye göre iddia edeceksiniz?

Ayrıca ısrarla söylüyorum. yıllık satıştan sonra ki veriler binek + ticari satışlardır. renaultun fiatın hyundainin bu durumda toyotayı geçmesinden tabii ne olabilir? 

Bu kıymetli sohbet için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #174 : Mart 04, 2012, 18:32:43 »
 Estağfurlah Murat. Orada soyadın ile hitap etmemin sebebi, aynı yerde Murat Küden yöneticimizin de yazısının olmasıydı. Bu durumda  Murat diye hitap edemedim. Yanlış anlaşıldı isem kusura bakma. Burada hepimizin amacı Bahadır arkadaşımızın sorusuna cevaplar vermek, fikir sağlamak ve burayı izleyen herkese faydalı olabilmektir.

Clio ile Corolla karşılaştırması çok adil değil bence. Clio ile Yaris olabilir. Yine Clio ile Symbol arasında da önemli farklar vardır.

C segmentinde Renault sağlam araçlar üretmektedir. EuroNcap puanı 37/37 olan sadece Megane 3 dür. Auris ve Focus da 36/37 Corolla 35/37 dir.

Broadway ve Şahin, döneminde! hem sıfır, hem ikinci el olarak çok satmış araçlardır.

Listede Mercedes'te yok ama onun hakkındaki görüşlerim de öncekş sayfalarda mevcut. Amaç; alternatifleri ortaya koymaktır.

Ben şuna inanıyorum ki; Toyota'nın hedef pazarları arasında Türkiye yok. Merhum Özdemir Sabancı olsa idi durum farklı olabilirdi. Zaten işin orası çok ayrı ve derin bir durum.

Bugün Türkiye ikinci el piyasasında Toyota'nın yanısıra Ford ve Renault da önde gelen ve çabuk giden(C segmentinde) modellere sahip markalardır. Renault, Ford binek araç satışları da Toyota'dan öndedir. VW de bu gruba yakındır.
D segmentinde her marka ve model Türkiye pazarında C ye göre daha fazla değer kaybeder. Ancak otomobil sadece bir değer unsuru değil, keyif ve prestij unsurudur da bence.

Bu ortamı hepimiz sağladığımız için konu tüm detayları ile ortaya konup faydalı hale gelebiliyor, ben teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #175 : Mart 04, 2012, 19:07:35 »
Donanım olarak Superb'in zayıf olduğunu biliyorum ama o kadar da donanım meraklısı değilim..Ekonomi daha önemli benim açımdan..Benzinli araba alıp gönlümce binemedikten sonra ne yapayım yağmur sensörünü,dijital klimayı :)
Alacağımız aracın modeli önemli.Mesela superb yi sevdiğim halde 1,4 tsı tavsiye etmem.Ama bunun dışında doğru seçim.2.0 diesel alacak güç varsa deymeğin keyfime :)

Soyadım tek başına kullanılınca yanlış bir hitap olarak algıladım ve bu benı sadece üzdü.

Uluslarası ticari ilişkilerde özellikle telefon konuşmalarında soyadı ile hitap ederiz.Takıntı olduğuınu belitrmişsiniz zaten ama ilginç doğrusu.Zira bana göre soyadı ile hitap etmek çok normal.Hatta karşıdaki ile daha  bir mesafe bırakır.

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #176 : Mart 04, 2012, 19:31:22 »
Bütün dünyada, otomobillerin gövde/motor hacmi büyüdükçe değer kaybı da o oranda büyük kalmaktadır,

Bazı yıldızlı markaların kendi ülkelerinde bol miktarda Taxi olarak kullanıldığınıda unutmayalım,

Markalar, satış adet rakamlarıyla değerlendirilmemelidir, biz kendi çıkarlarımız doğrultusunda marka/model seçmeliyiz,

Hakan bey'in de vurguladığı gibi en çok talepde bulunulan markayı bende tercih etmem, artık çok geçtir,

Satış adedi düşük her türlü ürün/marka daha fazla tüketici dostudur. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #177 : Mart 04, 2012, 19:33:45 »
Alacağımız aracın modeli önemli.Mesela superb yi sevdiğim halde 1,4 tsı tavsiye etmem.Ama bunun dışında doğru seçim.2.0 diesel alacak güç varsa deymeğin keyfime :)

Uluslarası ticari ilişkilerde özellikle telefon konuşmalarında soyadı ile hitap ederiz.Takıntı olduğuınu belitrmişsiniz zaten ama ilginç doğrusu.Zira bana göre soyadı ile hitap etmek çok normal.Hatta karşıdaki ile daha  bir mesafe bırakır.

Soyad ile hitabedildiğini bilmek için yabancı bir film izlemek yeterlidir. Ancak duruma göre Mr, Ms ya da Mrs ile birlikte soyad kullanılır. Bu da bizim dilimizde örneğin Bay Yıldız ya da Sayın Yıldız gibi anlaşılır sadece Yıldız dendiğinde kulağı ne kadar rahatsız ettiği ortada. Siz rahatsız olmuyorsanız esas o ilginç.

Ayrıca biz burada uluslarası ticari bir ilişki kuruyoruzda benim mi haberim yok? :) Bir de uluslarası ticari ilişkilerde soyad ile hitabedilmesi bu hitabı tartışmasız doğru mu yapar?  Hem biz yabancıda değiliz bizde kimse kendini soyadı ile tanıtmaz. Bunun için herhangi bir kültürü örnek almamda gerekmez. Bizde o sınırı koymak için örneğin Mehmet Ali Bey deriz ama bana Mehmet Ali Abi demek çok daha güzel geliyor. Yani bu platformda o mesafeye gerek yok. Mesela seninde bana Murat, Murat kardeşim, Muratcım vs.. demen çok daha güzel olurdu :)

Seçim meselesi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #178 : Mart 04, 2012, 19:34:27 »
Ben kararımı  ( eğer D sınıfı alacak olursam ) Skoda Superb 1.6 TDI olarak verdim..Sizler de şahitsiniz..Eğer bu kararımdan dönersem beni bu siteden kovabilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Mart 04, 2012, 19:39:44 »
Ben kararımı  ( eğer D sınıfı alacak olursam ) Skoda Superb 1.6 TDI olarak verdim..Sizler de şahitsiniz..Eğer bu kararımdan dönersem beni bu siteden kovabilirsiniz :)

Arkadaşınızın SuperB'i ile fotoğraf çektirip Avensise binmediğinizi nasıl bileceğiz?

Hayırlısı olsun, önce can sağlığı, sonra istediğiniz markaya binin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)