Gönderen Konu: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?  (Okunma sayısı 38013 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?
« Yanıtla #100 : Mart 02, 2012, 18:55:12 »
Toyotanın var işte can abi. benim konu ile ilgili ilk mesajlarımda yazdıklarımın benzerlerini tekrar etmek istiyorum. Araca albeni katan nedir? Sağlamlık ve satış kolaylığı. Bunun dışında sokağa atacağı 50 000 tl si olmayan kimse gidipte toyota dışında ki markaları almıyor. Gerçek bu!

Herkes araç alırken elbet satacağı zamanı düşünür ve acaba satılır mı diye bir bakar ve ona göre alır. Yoksa piyasada kıyamet gibi superb var ve korkunç kayıplarla satılıyorlar.

Zaten satarken başına geleceği düşünmeyen herkes toyota dışında ki markaları seçiyor :) Şimdi söyleyeceklerimi bir vaka analizi olarak düşünebilirsiniz. 1 haftadır aracım ilanda ve takasa açık. Kaç tane passat sahibi oldu ben sayamadım takasa girmek isteyen. Tabi passatın bu segmentte bir üstünlüğü var piyasada. Bunun sebebide motor seçenekleri. Aynı motor seçeneklerini toyota sunsa passattan eser kalmaz piyasada.

Ben değerlendirmeleri piyasanın gerçeklerine göre yaptığıma inanıyorum.

Merhabalar,

Acikcasi Toyota olarak genellendirmenizi pek dogru bulmadim, ozellikle D sinifinda Toyota tutulmayan bir marka, Corolla ise her sene dunyanin en cok satan otomobili oluyor neredeyse ve bunun karsiligini ikinci el piyasasinda kat ve kat aliyor.

Eger ikinci el kaygisiyla arac alinacaksa C sinifi ideal tercih olur. D sinifinda diretilmesi durumunda piyasadaki Passat ustunlugune boyun egmek gerekir. Zira Passat'i acil bir durumda da elinizden cikarmaniz daha kolay olacaktir. Avensis'in bana gore Toyota'da klasiklesmis sorunsuzluk avantaji disinda bir avantaji yok benim icin.

Fiyatlari tam olarak bilemesemde benim D sinifi tercihim 1.6 TDi Passat olurdu. Vergi, yakit ve ikinci el piyasasi bakimindan cogu arac 1.6 TDi Passat'in 1 hatta 2 adim gerisinde. Bu tercih basligin gidisatina gore yapilmistir tabi ki cunku yorumlar genellikle ekonomi odakli ilerlemekte.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mart 02, 2012, 18:55:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #101 : Mart 02, 2012, 19:01:41 »
Merhabalar,

Acikcasi Toyota olarak genellendirmenizi pek dogru bulmadim, ozellikle D sinifinda Toyota tutulmayan bir marka, Corolla ise her sene dunyanin en cok satan otomobili oluyor neredeyse ve bunun karsiligini ikinci el piyasasinda kat ve kat aliyor.

Eger ikinci el kaygisiyla arac alinacaksa C sinifi ideal tercih olur. D sinifinda diretilmesi durumunda piyasadaki Passat ustunlugune boyun egmek gerekir. Zira Passat'i acil bir durumda da elinizden cikarmaniz daha kolay olacaktir. Avensis'in bana gore Toyota'da klasiklesmis sorunsuzluk avantaji disinda bir avantaji yok benim icin.

Fiyatlari tam olarak bilemesemde benim D sinifi tercihim 1.6 TDi Passat olurdu. Vergi, yakit ve ikinci el piyasasi bakimindan cogu arac 1.6 TDi Passat'in 1 hatta 2 adim gerisinde. Bu tercih basligin gidisatina gore yapilmistir tabi ki cunku yorumlar genellikle ekonomi odakli ilerlemekte.

Ve tabi bence.

O katılmadığınız yazıda passatın üstünlüğü zaten yazdım.Bu su götürmez bir gerçek. Hatta üstünlüğün sebepleride yazıyor.

Ben sadece bir an için şunu hayal etmenizi bekliyorum. D segmentinde passat kadar motor seçeneği olan accord ve avensis olduğunu düşünün. Bu durumda sonucun C segmentinden farkı olmayacağını göreceksiniz. Çünkü toyota seçicileri 2. el satış kolaylığını ve sahibini üzmeyeceğini bildiğinden seçiyor. Zaten teknoloji anlamında geri olmasına rağmen onu en çok satılan araç yapanda bu.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mart 02, 2012, 19:05:22 »
Keşke son model Dizel bir Avensis'im olsada insanlar tarafından tutulmasa, beğenilmese, satmaya karar verdiğimde de C sınıfı kadar prim yapmasa, diye içimi çekiyorum.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mart 02, 2012, 19:05:56 »
Avensis'de çok fazla motor seçeneği olmayışı,donanım seviyesinin çok olmayışı ve benzinli dizel arası fiyat bakımından uçurum olmasına rağmen gene de insanlar Avensis alıyorsa ( ben de potansiyel bir Avensis'ciyim ) bu insanların bildiği bir şey vardır..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #104 : Mart 02, 2012, 19:12:01 »
Keşke son model Dizel bir Avensis'im olsada insanlar tarafından tutulmasa, beğenilmese, satmaya karar verdiğimde de C sınıfı kadar prim yapmasa, diye içimi çekiyorum.

Avensis'de çok fazla motor seçeneği olmayışı,donanım seviyesinin çok olmayışı ve benzinli dizel arası fiyat bakımından uçurum olmasına rağmen gene de insanlar Avensis alıyorsa ( ben de potansiyel bir Avensis'ciyim ) bu insanların bildiği bir şey vardır..

Tekin Abi aynı duyguları paylaşıyorum. Bahadır Bey avensise satılmıyor diyen bu piyasadan nasibini gram almamış demektir ama buna rağmen bu kadar satılıyorsa bunun nedenide sağlamlık ve satış kolaylığından başka ne olabilir? İşte insanların bildiği bu.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Mart 02, 2012, 19:17:20 »
O katılmadığınız yazıda passatın üstünlüğü zaten yazdım.Bu su götürmez bir gerçek. Hatta üstünlüğün sebepleride yazıyor.

Ben sadece bir an için şunu hayal etmenizi bekliyorum. D segmentinde passat kadar motor seçeneği olan accord ve avensis olduğunu düşünün. Bu durumda sonucun C segmentinden farkı olmayacağını göreceksiniz. Çünkü toyota seçicileri 2. el satış kolaylığını ve sahibini üzmeyeceğini bildiğinden seçiyor. Zaten teknoloji anlamında geri olmasına rağmen onu en çok satılan araç yapanda bu.

Ben yazidan Toyota'nin D segmentinde sozu gecen bir marka oldugu cikarimini yaptiginizi dusunerek katilmadigimi belirttim.

Bu konuda bir onceki mesajimda Accord'un guzel bir arac olmasindan fakat tek tip (secenek kisitli degil, yok) satisinin dezavantaj oldugundan da bahsetmistim. Yani konustuklarimiz temelde ayni durum.

Benim yorumum ise gunumuz Turkiye'sindeki arac satislarinin bir yorumlamasidir, Passat piyasayi ele gecirerek D sinifini diger markalar icin riskli bir yatirim konumuna getirmistir. Sirketler emin olun bunun icin surekli risk analizleri yapmakta ve ona gore stratejiler belirlemektedir, benim de burdan cikarimim kisa ve orta vadede Passat'in ustunlugunu baska bir markanin zedeleyemeyecegi yonunde.

Sonucta bir VW kullanicisi degilim, duygusal yaklasmiyorum duruma. Arac tercihlerinde her zaman beklenti degiskendir ve bu beklenti dogrultusunda tercih yapilmalidir. Sorunsuz olsun, aceleci olmam satis konusunda derseniz Avensis tercih edilebilir olur. Donanim isterseniz Fransiz araclari bu konuda cok iyidir. Uzun seneler binmek isterseniz bir Mercedes 20 yil beklentinizi karsilayabilir. Yani anlatmak istedigim, onemli olan ihtiyacinizi belirlemektir, rotasiz gemiye hicbir ruzgar yardim etmez. Optimum arac malesef ki yoktur, bu durumda ihtiyaca gore tercih yapmak en akilli yol olacaktir.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Mart 03, 2012, 10:19:40 »
Avensis    1.6 Elegant Extra    57,900    55,900 (kampanyalı)

Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology   Trendline   60.300,00
Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Trendline   66.500,00
Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology   Comfortline   65.900,00
Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Comfortline   72.100,00
Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology   Highline   78.600,00
Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Highline   84.900,00
Passat 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG   Comfortline   75.900,00
Passat 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG   Highline   88.700,00

göründüğü gibi passatta seçenek çok fazla, her seçeneğinde fiyatı farklı.
Bu karşılaştırmanın sonucu: avensis en ucuz passattan  4000TL, en pahalısından ise 29.000TL daha ucuz. Dolayısıyla passat ile avensis karşılaştırılırken hangi avensis olduğu belli (1.6 motorda) fakat hangi passat buna karar verilmeli fiyat farkı da göz önünde bulundurulmalıdır (şirket için alınmayacaksa).

Alım-satımlarda D segmentlerinin C segmentlerinden bir farkı da D segmentleri şirketler tarafından çok fazla sayıda alınmaktadır (vergi açısından, şirkete gider görünür, kar azalır, vergi düşer). Daha önce yazmıştım, fiyatlarına bakmazsanız elbette passat; şirketlerde bu sebeple passatı tercih etmektedirler, kullanıcılar ise avensisi.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Mart 03, 2012, 12:08:04 »
Avensis    1.6 Elegant Extra    57,900    55,900 (kampanyalı)

Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology   Trendline   60.300,00
Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Trendline   66.500,00
Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology   Comfortline   65.900,00
Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Comfortline   72.100,00
Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology   Highline   78.600,00
Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Highline   84.900,00
Passat 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG   Comfortline   75.900,00
Passat 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG   Highline   88.700,00

göründüğü gibi passatta seçenek çok fazla, her seçeneğinde fiyatı farklı.
Bu karşılaştırmanın sonucu: avensis en ucuz passattan  4000TL, en pahalısından ise 29.000TL daha ucuz. Dolayısıyla passat ile avensis karşılaştırılırken hangi avensis olduğu belli (1.6 motorda) fakat hangi passat buna karar verilmeli fiyat farkı da göz önünde bulundurulmalıdır (şirket için alınmayacaksa).

Alım-satımlarda D segmentlerinin C segmentlerinden bir farkı da D segmentleri şirketler tarafından çok fazla sayıda alınmaktadır (vergi açısından, şirkete gider görünür, kar azalır, vergi düşer). Daha önce yazmıştım, fiyatlarına bakmazsanız elbette passat; şirketlerde bu sebeple passatı tercih etmektedirler, kullanıcılar ise avensisi.
Passat'ın fiyatları çok uçuk bence her VW modelinde olduğu gibi...Ayrıca bakım masrafları da sanırım Toyota'dan daha pahalıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mart 03, 2012, 12:25:30 »
6 sayfa çok uzun geldi okumadım tamamını ancak anket sıralaması çok da yanlış durmuyor (toyota forumuna göre tabii ki.) bu sınıfta passatın gerçek bir üstünlüğü var, beyaz renkte, full, 1.6 dizel, 19-20 inç jantlara sahip bir passatım olsun isterdim şahsen. ama ben listeye bakınca hepsine de sıcak bakıyorum.

ailemize makyajsız mondeo, eski passat, 508, girdi listedekiler arasından. avensis test ettim birden çok kez, superB çok beğendiğim sevdiğim bir araç, c5 aynı şekilde.. yani aslında aşırı zor bir seçim bence bu liste arasından bir araç seçmek. hepsinin ayrı avantajları var, hepsinin ayrı güzellikleri var. ben tam bir D sınıfı hayranıyım, hep bir D sınıfı aracım olsun istemişimdir. kendim alacak olsam liste şöyle olurdu;

benzinli 1.6 alıp lpg taktırıp olabilecek en en ucuz şekilde gezmek istiyorum dersem :                               1.6 avensis
lpg ile uğraşmayım, sevmiyorum, ama ekonomi istiyorum olabildiğince az yaksın diyorsam:                      1.6 dizel c5 ya da 508 ya da mondeo
boyum çok uzun, arkama oturanlar rahatsız oluyor düşüncesi olursa:                                                       superB
güçlü bir dizel istiyorum basınca canavar gibi gitsin, donanım güzel olsun keyif versin yol tutsun dersem:   2.0 dizel mondeo
ne almak ne satmak ne binerken çektiğim sıkıntı önemli değil para çok dersem                                         passat.

insignia almazdım.

listede mondeoyu seçtim, tasarımına hayranım, donanımını beğeniyorum, yol tutuşuna söyleyecek laf yok, ses sistemi olarak bence en iyisi, 2.0 dizelin kullanımı çok keyifli, otomatik vites alırdım hatta, keyifle binerdim. selective olsun keyif eksilmesin :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Mart 03, 2012, 12:32:13 »
Avensis testlerinizden deneyimlerinizi biraz daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #110 : Mart 03, 2012, 12:47:08 »
benzinli 1.6 alıp lpg taktırıp olabilecek en en ucuz şekilde gezmek istiyorum dersem :                               1.6 avensis
lpg ile uğraşmayım, sevmiyorum, ama ekonomi istiyorum olabildiğince az yaksın diyorsam:                      1.6 dizel c5 ya da 508 ya da mondeo
boyum çok uzun, arkama oturanlar rahatsız oluyor düşüncesi olursa:                                                       superB
güçlü bir dizel istiyorum basınca canavar gibi gitsin, donanım güzel olsun keyif versin yol tutsun dersem:   2.0 dizel mondeo
ne almak ne satmak ne binerken çektiğim sıkıntı önemli değil para çok dersem                                         passat.

insignia almazdım.

Türkay bey yazdıklarınızın bu kısmına katılıyorum. Harika.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Mart 03, 2012, 12:58:54 »
Avensis testlerinizden deneyimlerinizi biraz daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim :)
öncelikle iç mekan olarak en klasik model avensiste, aslında en eski kalan iç mekan onda. 1.6 motor çekmez vs gibi duyumlarla gittim ilk testime o yüzden ilk testte sadece performans üzerine denedim aracı. zorladım, hızlanmaya baktım, esnekliğe baktım, frenlere baktım. tutup da 1.6 corollaya, 2.0 D sınıfı araçlara kafa tutmaya kalkmayacaksanız performans üzmüyor, hızlanma gayet etkileyici. tutup da ben 6. vitese atarım hiç vitesle oynamayı sevmem derseniz üzer performans olarak doğal olarak ama yok vitesle oynamak araba kullanmanın şanındandır derseniz yüksek devir çevirirseniz performans gayet yeterli gayet güzel.

sonra içimde kaldı yakıt tüketimini test etmedim diye, bir de tüketim için normal kullanayım dedim. teste gittim değerleri sıfırladım (doğal olarak yol bilgisayarına güvenmek durumunda kaldım, depoya yakıt dolduramadım :) ) sakin ve normal kullanımla, gereksiz hız değişimleri yapmadan kullandım. karma denebilecek bir parkurdu, sürekli sabit hız gidilmeyecek ancak şehir içi gibi dur kalk olmayan bir parkurdu. 6lt tüketim elde ettim ki aynı değerleri 1.6 corolla ile yapıyorum. çok daha büyük ve ağır bir avensisle aynı değeri yakalamak çok güzel bence. yakıt olarak baya güzel.

en son gittiğimde de arabayı virajlarda zorladım, viraj içinde tam gaz giderken gazı kestim, düşük viteste tam gaz viraja girdim, virajda frene bastım vs. arabayı esp sayesinde yoldan koparmayı başaramadım. genel anlamda baya başarılı bence araç her testimde de corollayı takasa vermek geçti içimden, avensisten kalkıp 2009 corollaya binince araba küçük geldi dar geldi, kalitesiz geldi vs ancak yine de ne bileyim avensis çok eski kalıyor iç tasarım olarak. sonuçta sürekli arabanın içine bakacaksınız, oradaki kalite, güzellik ergonomi vs daha önemli. o konuda da 508 ve insignia çok yakışıklı.

bu arada 508le ilgili bir inceleme yapmıştım bu sitede;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37303.0
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #112 : Mart 03, 2012, 13:28:05 »
öncelikle iç mekan olarak en klasik model avensiste, aslında en eski kalan iç mekan onda. 1.6 motor çekmez vs gibi duyumlarla gittim ilk testime o yüzden ilk testte sadece performans üzerine denedim aracı. zorladım, hızlanmaya baktım, esnekliğe baktım, frenlere baktım. tutup da 1.6 corollaya, 2.0 D sınıfı araçlara kafa tutmaya kalkmayacaksanız performans üzmüyor, hızlanma gayet etkileyici. tutup da ben 6. vitese atarım hiç vitesle oynamayı sevmem derseniz üzer performans olarak doğal olarak ama yok vitesle oynamak araba kullanmanın şanındandır derseniz yüksek devir çevirirseniz performans gayet yeterli gayet güzel.

sonra içimde kaldı yakıt tüketimini test etmedim diye, bir de tüketim için normal kullanayım dedim. teste gittim değerleri sıfırladım (doğal olarak yol bilgisayarına güvenmek durumunda kaldım, depoya yakıt dolduramadım :) ) sakin ve normal kullanımla, gereksiz hız değişimleri yapmadan kullandım. karma denebilecek bir parkurdu, sürekli sabit hız gidilmeyecek ancak şehir içi gibi dur kalk olmayan bir parkurdu. 6lt tüketim elde ettim ki aynı değerleri 1.6 corolla ile yapıyorum. çok daha büyük ve ağır bir avensisle aynı değeri yakalamak çok güzel bence. yakıt olarak baya güzel.

en son gittiğimde de arabayı virajlarda zorladım, viraj içinde tam gaz giderken gazı kestim, düşük viteste tam gaz viraja girdim, virajda frene bastım vs. arabayı esp sayesinde yoldan koparmayı başaramadım. genel anlamda baya başarılı bence araç her testimde de corollayı takasa vermek geçti içimden, avensisten kalkıp 2009 corollaya binince araba küçük geldi dar geldi, kalitesiz geldi vs ancak yine de ne bileyim avensis çok eski kalıyor iç tasarım olarak. sonuçta sürekli arabanın içine bakacaksınız, oradaki kalite, güzellik ergonomi vs daha önemli. o konuda da 508 ve insignia çok yakışıklı.

bu arada 508le ilgili bir inceleme yapmıştım bu sitede;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37303.0

:alkis: +1
Türkay bey size tamamen katılıyorum.
Avensisin - (eksi)lerini düzeltmek adına iç ve dış görünümünde çok kısa bir zamanda makyaj/düzeltmeye gideceğini düşünüyorum. Gerçekten ciddi anlamda ihtiyacı var, yoksa rakiplerinin arkasında kalması kaçınılmaz olacak.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Mart 03, 2012, 13:41:25 »
Türkay beye bende katılıyorum, toyotanın artık uyanması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Mart 03, 2012, 14:01:05 »
Kemal beye tamamen katılıyorum Toyata nin uyanması lazim
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Mart 03, 2012, 15:06:38 »
Can emre Akay'a kesinlikle katılıyorum avensisin uyanması lazım.(oyun gibi oldu sırayla yazınca :alkis:)
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Mart 03, 2012, 15:11:26 »
Belki bu yolla sesimizi duyururuz
civic fd6 kasa çıktığında her kes eleştirilerini dile getiriyordu,
adamar tüketicinin sesine kulak verdiler , ilk makyajda  dile getirilen
bütün eksiklikleri giderdiler
darısı toyotanın/cıların başına

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Mart 03, 2012, 16:52:17 »
Türkay beye bende katılıyorum, toyotanın artık uyanması lazım
Kemal beye tamamen katılıyorum Toyata nin uyanması lazim
Can emre Akay'a kesinlikle katılıyorum avensisin uyanması lazım.(oyun gibi oldu sırayla yazınca :alkis:)
Ben de Türkay 'a katılmanıza katılıyorum :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Mart 03, 2012, 18:09:38 »
Ben de Türkay 'a katılmanıza katılıyorum :)
Bende sana katılıyım o zaman abi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #119 : Mart 03, 2012, 19:01:37 »
bende tüm katılanlara katılayım o zaman