Gönderen Konu: Avensis Takıntım Geçmiyor  (Okunma sayısı 19796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Takıntım Geçmiyor
« Yanıtla #120 : Şubat 26, 2012, 23:38:26 »
Merhaba Bahadır bey;
Bende 1.6 - 2010 AVENSİS var, yaklaşık 1 yıl kadar benzinde kullandıktan sonra ((üretim hatası veya her türlü arıza olasılığına karşı) PRİNS- TELEFLEKS ve BRC arasında gittim- geldim. (daha önceki 97 toyotamda BRC vardı ve hiç sorun yaşamamıştım) fakat Avensis VALVEMATİK motor olunca Konyada bir servis ile görüştüm. PRİNS ve TELEFLEXin bayisi olduğunu ve valvematik motorlarda TELEFLEKSin daha sorunsuz uyumlu olduğunu ve 10 civarında valvematik motorlu (Avensis- auris- verso) araca telefleks taktığını ve şuana kadar hiç sorun yaşamadığını belirterek beni ikna etti. 2011 eylül ayında TELEFLEKS taktırdım (1000 €) çok şükür arıza lambası dahil şu ana kadar hiç sorun yaşamadım. Şunu kesinlikle unutmayın kaliteli kit tamam, ancak kitin kaşitesi kadar ustanın işçiliği ve montaj çok çok önemli. Ayrıca taktıracağ9ınız servisin şu ana kadar valmetik motorlara hangi kiti taktığını ve akibetlerini de sorun.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Şubat 26, 2012, 23:38:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Şubat 27, 2012, 06:47:58 »
Abi biz lpg düşünmüyoruz şimdilik beklediğimizden az yaktığı için lpg 3000 lira zaten. senede 10 000 yapıyoruz ortalama . lpg de 25 krş yaksa benzinde 35 krş yakıyor zaten 10 krş fark . 30 000 km demek(3binlira lpg için) buda 3 senede rölanti ediyor demek bizim için tabi. O yüzden gerek duymuyorum şimdilik. ama çok km yapıyorsanız lazım tabi.genek olarak çok büyük beklentileriniz yoksa mutlu eder sizi lpg taktırmasanız bile ortalama tüketime gözünüz takıldıkça çok fazla moral bozmuyor.benim izmirde ortalamam 9.3 ki sakin kullanan birinin çok daha iyi değerler yakalamasına hiç saşmam.Araba ferah bilirsiniz bayanlar pek arabalardan anlamaz ama gerek kız arkadaşım gerek annem olsun arabaya bindiklerinde dediklri ilk şey amma büyük arabaymış bu zor olmuyormu kullanmak oldu.Büyükten kasıtları ferah olması :) bagaj ihtiyacım pek olmadı inanın hiç dikkat etmedim ama rahatlıkla 2 büyük boy valiz alır.Gerçekten sessiz gürültülü diyenlerin sözlerini keinlikle kaale bile almayın avensis e hiç bindinmi diye sorun sadece.perfomans a gelirsek alt devirlerde cansız sanki 90 bg .3000 rpm den sonra birden 132 bg oluyor :)

çok teşekkür ederim yorumlarınız için..böyle güzel yorumlar duyunca içim rahatlıyor..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #122 : Şubat 27, 2012, 06:51:53 »
Merhaba Bahadır bey;
Bende 1.6 - 2010 AVENSİS var, yaklaşık 1 yıl kadar benzinde kullandıktan sonra ((üretim hatası veya her türlü arıza olasılığına karşı) PRİNS- TELEFLEKS ve BRC arasında gittim- geldim. (daha önceki 97 toyotamda BRC vardı ve hiç sorun yaşamamıştım) fakat Avensis VALVEMATİK motor olunca Konyada bir servis ile görüştüm. PRİNS ve TELEFLEXin bayisi olduğunu ve valvematik motorlarda TELEFLEKSin daha sorunsuz uyumlu olduğunu ve 10 civarında valvematik motorlu (Avensis- auris- verso) araca telefleks taktığını ve şuana kadar hiç sorun yaşamadığını belirterek beni ikna etti. 2011 eylül ayında TELEFLEKS taktırdım (1000 €) çok şükür arıza lambası dahil şu ana kadar hiç sorun yaşamadım. Şunu kesinlikle unutmayın kaliteli kit tamam, ancak kitin kaşitesi kadar ustanın işçiliği ve montaj çok çok önemli. Ayrıca taktıracağ9ınız servisin şu ana kadar valmetik motorlara hangi kiti taktığını ve akibetlerini de sorun.

Cafer Bey,
öncelikle çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Teleflex ve Prins aşağı yukarı aynı kalitede sistemler sanırım.Fiyatları da sanırım benzer.Ben de aracı aldıktan sonra 1 sene kadar benzinde binmeyi düşünüyorum.Daha sonra bulunduğum yerdeki servislerde iyice araştıracağım hangi marka ve usta iyidir diye. Peki son olarak şunu da sorayım ( her avensis sahibine sormaya çalışıyorum ) aracınızdan memnun musunuz ? sağlamlık,konfor vs. bakımından ? iyi ki almışım diyor musunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Şubat 28, 2012, 22:12:26 »
avensisimi çok seviyorum aşığım ona :)
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #124 : Şubat 29, 2012, 17:31:34 »
avensisimi çok seviyorum aşığım ona :)

İnşallah yazın ben de böyle bir mesaj yazacağım..Bu arada ben her gün Mersin Toyota bayisinin önünden geçiyorum okula giderken ancak son 10-15 gündür bayide sadece 2 araba var onlar da test arabası olan avensis ve corolla..bu aralar sevkiyatta falan bir sorun mu var acaba kötü hava şartları yüzünden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #125 : Mart 01, 2012, 00:23:59 »
abime mais indirimi ile megane sporttourer 1.5 DCİ EDC bütün paketleri ile aldık. 57bin küsüre mal oldu. araç henüz teslim edilmedi ama fiyat/donanım ve kullanım özellikleri ile şuan en iyi dizel otomatik aile arabası olduğunu düşünüyorum. avensisin genişliği ve donanımı D segmenti için bence çok az.
ön göğüsteki fareyi bir türlü bulamadım,
beynimi kemirmeye devam ediyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Mart 01, 2012, 03:43:44 »
abime mais indirimi ile megane sporttourer 1.5 DCİ EDC bütün paketleri ile aldık. 57bin küsüre mal oldu. araç henüz teslim edilmedi ama fiyat/donanım ve kullanım özellikleri ile şuan en iyi dizel otomatik aile arabası olduğunu düşünüyorum. avensisin genişliği ve donanımı D segmenti için bence çok az.
Yapma hocam gözünü seveyim herşeyine laf ette genişliğine etme doblo muz da var bizim avensise ek olarak. doblo daha geniş duruyor sadece. genişlik olarak avensis doblodan bile daha geniş sadece tavanı yüksek diye ferahlık izlenimi veriyor doblo . megane ında ölçüleri ve genişliği fabrika verileriyle sabit göz aldanması bunlar sadece 2 sinede binin ve görün donanım olarak eksileri ni de merak ettim sadece sunroof var ve ek olarak avensis D segmentinde bir araç bahsettiğiniz megane güzel ama şu an 61.000 gibi bir fiyatla satılıyor.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Mart 01, 2012, 09:08:42 »
61 milyar megana verilir mi?Üç kere düşünmek gerek.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Mart 01, 2012, 19:03:54 »

Üzerinde baklava dilimi olan araçtan uzak durmak lazım:)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #129 : Mart 01, 2012, 19:08:19 »
megane tövbe almam..benim megane 2 gerçekten gelmiş geçmiş en dandik arabadır heralde..her tarafı dökülüyor ve henüz 7 yaşında..kapı tutacakları soyuldu,direksiyon da aynı..yakında eriyip bitecek sanırım..aydınlatma sorunum hiç bitmedi.. her ay arka sinyaller bozuluyor..indüksiyon bobinleri sürekli değişiyor vs vs...saymakla bitmez yani..megane mı tövbe..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #130 : Mart 02, 2012, 01:03:58 »

vallahi meganı bırak fluance a bile vermem ben. gider çelik jantı bile olmayan corolla yı alırım daha iyi .  :)
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #131 : Mart 02, 2012, 01:07:09 »
Üzerinde baklava dilimi olan araçtan uzak durmak lazım:)

evet tek baklava dilimiyse (RENAULT) uzak durun .ama üç baklava dilimi varsa (MITSUBISHI) gönül rahatlığıyla alabilirsiniz..  5 sene Lancer kullandım sadece peryodik bakımı ile ilgilendim. sorunsuz . Toyota gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Mart 02, 2012, 09:29:51 »
Mıtsubıshı,Mazda hatta Nissan benim çok sevdiğim markalar ama bunlar özellikle Mazda hep distiribütor kurbanı oldu.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #133 : Mart 02, 2012, 17:18:43 »
Mıtsubıshı,Mazda hatta Nissan benim çok sevdiğim markalar ama bunlar özellikle Mazda hep distiribütor kurbanı oldu.

Mitsubishi de distrübütör kurbanı aynı şekilde . Zira TEMSA nın işi gücü ticari araç satmak . Binek araçları keyfe keder satıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #134 : Mart 12, 2012, 00:40:03 »
arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim. megane spor tourer avensisden doğal olarak daha geniş çünkü sedan değil. donanımını internet sitesinden bakıp kıyaslayın (1.6 motorları tabiki) benim arabam corolla elegant mmt, ayrıca babama caddy aldım 1 sene kadar ben kulandım avensisle kıyaslamam genişliğini komik olur. abimin eski arabası megane 2 bu aracı en az 6 ay kuıllandım. kıyaslama yapacaksak megane 2 donanımı, konforu(sessizliği) ve genişliği güncel corolladan bile iyi. ama sürmesi çok zevksiz, arızası hiç bitmeyen bir araç. megane sırf arızaları yüzünden sattık. yeni meganıda sadece kampanyadan dolayı düşünüp aldık ama fiyatına göre en dolu ve ekonomik (görece konforlu) araç. corollomdaki çıtırtı, tıkırtı eski meganda bile yok  :argh:
kötü araba maalesef kalmamış  artık, işinize gelen araba var. bence mantıklısı corollaydı ben corolla aldım.
abime mantıklısı megane geldi benim tavsiyemle megane aldı(passattan 1.6 tdi otomatik yok diye vazgeçti).
umarım herkes zevkine değil mantığına uyan araçlar alır ve böylece firmalar tasarıma değil güvenlik, ekonomi ve konfor odaklı araçlar üretir. herkese saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Mart 12, 2012, 01:11:49 »
arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim. megane spor tourer avensisden doğal olarak daha geniş çünkü sedan değil. donanımını internet sitesinden bakıp kıyaslayın (1.6 motorları tabiki) benim arabam corolla elegant mmt, ayrıca babama caddy aldım 1 sene kadar ben kulandım avensisle kıyaslamam genişliğini komik olur. abimin eski arabası megane 2 bu aracı en az 6 ay kuıllandım. kıyaslama yapacaksak megane 2 donanımı, konforu(sessizliği) ve genişliği güncel corolladan bile iyi. ama sürmesi çok zevksiz, arızası hiç bitmeyen bir araç. megane sırf arızaları yüzünden sattık. yeni meganıda sadece kampanyadan dolayı düşünüp aldık ama fiyatına göre en dolu ve ekonomik (görece konforlu) araç. corollomdaki çıtırtı, tıkırtı eski meganda bile yok  :argh:
kötü araba maalesef kalmamış  artık, işinize gelen araba var. bence mantıklısı corollaydı ben corolla aldım.
abime mantıklısı megane geldi benim tavsiyemle megane aldı(passattan 1.6 tdi otomatik yok diye vazgeçti).
umarım herkes zevkine değil mantığına uyan araçlar alır ve böylece firmalar tasarıma değil güvenlik, ekonomi ve konfor odaklı araçlar üretir. herkese saygılar
hocam görüntüye aldanma içine binince arka kısmı genişlik algısı uyandırıyor ama öyle değil .
avensis Boy   4695 mm      En   1810 mm bagaj kapasitesi 509 ltrenaul megane 3 sport toruer boy 4559 en 1804 bagaj kapasitesi 491 lt c segmenti bir arabanın sw u nun sadece bagajı geniş olur diğer ölçüleri fark etmez bazı istisnalar dışında genelde d segmenti araçlar c segmenti araçların sw larından bil her zaman geniştir çünkü şasesinin büyüklüğü onu d segmenti yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Mart 12, 2012, 01:15:51 »
ve ek olarak doblo muzda var ama avensis daha geniş doblonun sadece tavanı yüksek 3 tane iri kıyım arkadaşınızı alın ve bir avensisin arka koltuğuna oturtun birde caddy nin oturtun farkı anlıyacaksınız bakalım hangisinde daha rahat edicekler.görüntüye aldanmayın bence yükseklik genişlik algısı oluşturuyor sadece ama 2 aracı yan yana koyduğunuzda bile gözle farkı çok rahat algılayabiliyorsunuz saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #137 : Mart 12, 2012, 19:01:57 »
benimde söylediğim şey sw lerin daha uzun ve geniş olduğu değil daha yüksek olduğundan dolayı daha rahat olduğu. benim boyum 1,86 ve avensisde kafam tavana değerken sw araçların çoğunda ve özellikle caddy gibi araçlarda bu hiç sıkıntı olmuyor. bence siz bir caddy ve megan swye binin ve hangisinde kendinizi daha geniş bir yerde hissettiğinizi söyleyin. ayrıca passatında içine oturup denemenizi tavsiye ederim. avensissin gerçekten küçük olduğunu muhtemelen sizde kabul edeceksiniz.  konu başka yerlere gitmesin diye başkada birşey söylemiycem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Mart 12, 2012, 19:07:27 »
Az önce sahibinden piyasaya baktım baya güzel avensisler çıkmış piyasaya  ilgilenenlere duyrulur..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #139 : Mart 12, 2012, 19:10:07 »
Az önce sahibinden piyasaya baktım baya güzel avensisler çıkmış piyasaya  ilgilenenlere duyrulur..

Birtane 2006 105.000 de 24.500 tl ye vardı. Zeytinburnu odakta. ama nasıl bir araç bakmak lazım.