0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben yaklaşık 2 yıldır bu forumu takip ediyorum.Çünkü 2 yıldır arabamı değiştirme arzum var. Malesef benim bu arzum eşimin İngilizce öğretmeni olarak atanmasına bağlı. Çünkü tek maaşla malesef ki yeni bir araba alamam. 2 yıldır araba piyasasını araştıran biri olarak tam bir uzaman oldum. Etrafımdaki insanlar gelip bana danışıyor hangi arabayı almalıyım diye. Benim ise aklımda 2-3 model var şu sıralar. En başından beri kafamda olan model ise Avensis..Kalitesi,duruşu,sağlamlığı hakkında en ufak bir şüphem yok ancak tek düşüncem yakıtı..Avensis alırsam LPG taktırmadan binmeme imkan yok bu şartlarda..Bu yüzden de sıfır alacağıma 2.el alırım diye düşünüyorum Avensisi..Diğer alternatifler ise Skoda Superb 1.6 TDI , Opel Astra Sport Tourer 1.3 CDTI,Megane Sport Tourer 1.5 DCI Privilige..İnşallah Allah izin verirse bunlardan birini alacağım yazın
İşte sizi bu alternatiflere sürükleyen toyotanın paket sınırlılığı. benimde aklım avensiste ama ne hikmetse 1.6 dizel yok. bunun nasıl bir açıklaması olabilir ki? hadi corolla dizel alayım desem ben büyük şehirde manuel vites kullanmaya karşıyım. dizelinde otomatiği yok. Benzinlisini alıncada tüp taktırmaya mecburuz. dolayısıyla insan bu karmaşaya düşünce bakalım param hangi markanın istediğim donanımlısını alabiliyor diye bakma ihtiyacı duyuyor.
Valla ben kendi arabamı 5 yıldır LPG'li olarak kullanıyorum ve LPG'nin herhangi bi aksama zarar verdiğini görmedim.Bu yüzden LPG'li Avensis gayet mantıklı..Ama Avensis'in bakım masraflarının da çok olduğunu duydum..bilmem ne kadar doğru..
10.000 bakımını 1 ay önce yaptırdım 230 lira idi ( avensis)
Bildiğiniz diğer araçlar ile karşılaştırabilirmisiniz?
sizin sunduğunuz seçenekler arasında bana Superb en mantıklısı geliyor sebebi yok tamamen duygusal şu aralar bende fluence takıntısı oldu geçen gün 250 kılometre 110 bg dizel privalige kullanmamda bunun buyuk katkısı var 2 gündür araştırıyorum sahipleri araçtan çok memnun pek bir kronık sorunuda yok bence onuda listenize ekleyin
Yanlış duymuşsunuz diyebilirim.Tam olarak ne duydunuz?
Superb bu listede bence ey iyisi.Alaman eli değmiş araba.
Superb 60 bin civarı..ama Avensis 45-46 bin tl 2.eli..2011 modelleri..arada uçurum var
Bizim arkadaşta Superb var.Benim Corollanın havasını fena bozuyor.Fiyat farkı olması normal.Kalite faktörü.Ayrıca Avensisin 2. eli zayıf.Dizel avensis ise uçuk fiyatlı.