Gönderen Konu: Avensis Takıntım Geçmiyor  (Okunma sayısı 19797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Ynt: Avensis Takıntım Geçmiyor
« Yanıtla #100 : Şubat 24, 2012, 00:43:43 »
İyi alış-veriş olmuş sizin açınızdan, araba temizse daha fazla bile eder.
fakat sonra siz de yeni bir avensis aramaya başlarsınız:)

Kesinlikle satsam yine Avensis bakarım. Zaten daha önce 2004 daha sonrada 2007 Lancer kullandım . Anlayacağınız 5 senedir servislere sadece yağ ve filitre değiştirmeye gidiyorum . Japon Mühendisleri sayesinde.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Şubat 24, 2012, 00:43:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Şubat 24, 2012, 00:49:29 »
Kesinlikle satsam yine Avensis bakarım. Zaten daha önce 2004 daha sonrada 2007 Lancer kullandım . Anlayacağınız 5 senedir servislere sadece yağ ve filitre değiştirmeye gidiyorum . Japon Mühendisleri sayesinde.
:alkis:
Alperen bey siz sırrı çözenlerdensiniz :alkis:, servis, sanayi ile uğraşmamanın en doğru yolunu bulmuşsunuz. :)
Bende avensisden önce Corona vardı. 8 yıl boyunca yağ, filtre, LPG dışında araba başka birşey istemedi.  :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-daha-38-binde-kazasiz-boyasiz-orjinal-dizel-avansis-71005508/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2009-model-sifir-ayarinda-toyota-gormeye-deger-66582341/detay
az km li var amam fiyat ucuk...

Bu fiyatları sadece isterler, veren bulamazlar.
Kendilerince haklı olabilirler, ama o paraya o arabaları alacak kimseyi bulamazlar.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #102 : Şubat 24, 2012, 00:53:08 »
:alkis:
Alperen bey siz sırrı çözenlerdensiniz :alkis:, servis, sanayi ile uğraşmamanın en doğru yolunu bulmuşsunuz. :)
Bende avensisden önce Corona vardı. 8 yıl boyunca yağ, filtre, LPG dışında araba başka birşey istemedi.  :)

Bu fiyatları sadece isterler, veren bulamazlar.
Kendilerince haklı olabilirler, ama o paraya o arabaları alacak kimseyi bulamazlar.

İsteyenin bir yüzü kara vermeyenin ...   :)
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #103 : Şubat 24, 2012, 01:05:05 »
İlan sahipleri niye bu fiyatları istediklerinin haklı gerekçelerini yazmamışlar ama bir avukat olarak onların adına gerekçelerden bir tanesini  ben söyleyeyim :)
2009 model temiz bir dizel Avensis 50.000.TL civarına satılan C sınıfı benzinli sıfır araçların hepsinden çok daha üstündür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Şubat 24, 2012, 19:59:06 »
Avensis C sınıfı araçlarla karşılaştırılmaz bile..Benzinli bile olsa..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Şubat 24, 2012, 22:21:42 »
Maddi durum elverdiği sürece tabiki en iyisi dizeli otomatiği

Bence Avensis üstad, SuperB kullanmadım iyidir ama? aması var işte,Fransızlara fransızım

Eski kasa avensiste kullandım şu an yenisini test ediyorum hatta az önce yoldan geldim

4 kişi az bir bagaj hızı çok sevmem ama 180-190 km gittim bir süre hatta vectra 2.0cd  takıldı peşime o araç boştu üstadım en son arkadaşın

2 elide dirseklerine kadar nal doldu :) avensis ok gibiydi vesselam

şu an benzinli kullanıyorum 390-400 yakıyor havalar ısınsa biraz dikkatle şehiriçi 350 bile yakabilir

Lpg taktırınca dizel hesabına dönecek dünya lpg kullanıyor üstad ben eskisinde hiç sorun yaşamadım bundada yaşamam sanırım

Avensis + Lpg daha ne olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Şubat 25, 2012, 13:10:39 »

Bence Avensis üstad, SuperB kullanmadım iyidir ama? aması var işte,Fransızlara fransızım

Eski kasa avensiste kullandım şu an yenisini test ediyorum hatta az önce yoldan geldim

4 kişi az bir bagaj hızı çok sevmem ama 180-190 km gittim bir süre hatta vectra 2.0cd  takıldı peşime o araç boştu üstadım en son arkadaşın

şu an benzinli kullanıyorum 390-400 yakıyor havalar ısınsa biraz dikkatle şehiriçi 350 bile yakabilir

Lpg taktırınca dizel hesabına dönecek dünya lpg kullanıyor üstad ben eskisinde hiç sorun yaşamadım bundada yaşamam sanırım

daha superb'nin alman markası olduğunu bile bilmiyorsunuz daha ne diyim :) Superb gibi d segmentı bir arabamı var ? opel fanatiği olmama rğmen illede Superb :D insignia'yı bile düşünmem o varken :) ayrıca insignianın yol tutuşu sıkıntılı yazan foruma girmeyin iyi sallamışlar... :)
1.4 tsı Superb elegance... tek geçerim...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Şubat 25, 2012, 13:16:29 »
Arkadaşlar dil kullanımımıza biraz daha dikkat edersek daha anlaşılır oluruz anlayşınız için teşekkürler...

SüperB konusunda Fatih'e katılıyorum konforlu ve kullanımı çok hoş bir araç sonuçta Passat replikası. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Şubat 25, 2012, 13:23:41 »
Arkadaşlar dil kullanımımıza biraz daha dikkat edersek daha anlaşılır oluruz anlayşınız için teşekkürler...

SüperB konusunda Fatih'e katılıyorum konforlu ve kullanımı çok hoş bir araç sonuçta Passat replikası. :D
haha abi senle ilk defa ortak bir noktada buluştuk sanırım :D arka koltukta bacak bacak üstüne at superb'de. passattanda üstün araba neredeyse e segmenti boyutunda. tek sıkıntısı var park sensörsüz kullanılmaz o :)
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Şubat 25, 2012, 13:53:21 »
haha abi senle ilk defa ortak bir noktada buluştuk sanırım :D arka koltukta bacak bacak üstüne at superb'de. passattanda üstün araba neredeyse e segmenti boyutunda. tek sıkıntısı var park sensörsüz kullanılmaz o :)

O kadar olacak gemiye binen tayfasını yanında taşır :lol: :lol:

İlk olurda son olmaz Fatih bu mantıklı her araca varım ben fanatiklik olmasın yeter ::) (tabi arada sevmediğim araçlar mantıklıda olsa bi anlam ifade etmez bana, ya da her insana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Şubat 25, 2012, 14:17:46 »

Superb'in fransız olması haricinde diğer tüm söylediklerinize kefilim :) Avensis+LPG şahane olur bence de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Şubat 25, 2012, 16:23:42 »
daha superb'nin alman markası olduğunu bile bilmiyorsunuz daha ne diyim :) Superb gibi d segmentı bir arabamı var ? opel fanatiği olmama rğmen illede Superb :D insignia'yı bile düşünmem o varken :) ayrıca insignianın yol tutuşu sıkıntılı yazan foruma girmeyin iyi sallamışlar... :)
Zevk işi b ustadım bu işler bende süper b yi beğenmiyorum mesela.her tarafı e segmentine yakın olsa kaç yazar tasarımı gözümde 0 sadece iç tasarımı güzel dış tasarımı 5 para etmez
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Şubat 26, 2012, 22:15:24 »

pardon kardeşim sana özel açıklama yapayım süper b yi tanımadığımı ,fransızlarada bakın çoğul fransız olduğumu söylüyorum

Superb nin fransız olduğunu kastedmiyorum

konuyu açan arkadaşın avensise alternatif sunduğu araçların ne olduğunu tekrar bakmanızı isterim

anlıyorum ki araba konusunda bilgilisiniz ama bana akıl vermenize gerek yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Şubat 26, 2012, 22:46:12 »
küçük bir yanlış anlama olmuş..büyütmeye gerek yok sanırım..bu arada ben de Avensis'e LPG uygulamalarını araştırıyorum..Prins mi BRC mi diye..sanırım Prins taktırırım aldıktan sonra..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Şubat 26, 2012, 22:49:54 »
küçük bir yanlış anlama olmuş..büyütmeye gerek yok sanırım..bu arada ben de Avensis'e LPG uygulamalarını araştırıyorum..Prins mi BRC mi diye..sanırım Prins taktırırım aldıktan sonra..
oho abi bu kadar düşünme ya sen al bak lpg ye gerek bile kalmıcak :) Ama prins taktıran bir abim var . sıkıntı yok şimdilik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Şubat 26, 2012, 22:55:04 »
japon arabalarında valve'ler çok narin oluyormuş..bu yüzden de prinsin yağlamalı sistemini öneriyorlar..en kaliteli sistem prins diyor herkes..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Şubat 26, 2012, 23:02:30 »
japon arabalarında valve'ler çok narin oluyormuş..bu yüzden de prinsin yağlamalı sistemini öneriyorlar..en kaliteli sistem prins diyor herkes..
ama fiyatıdda iyi abi 3000 lira civarında bir maliyeti vardı yanlış hatırlamıyorsam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Şubat 26, 2012, 23:06:14 »

Superb çok fazla bildiğim bir araç değil (hatta hiç). Bilgi sahibi olmamamın nedenleri olarak: Skodaya olan ön yargım (ön yargı doğru değil elbette fakat bu ön yargıyı bende oluşturan skoda), yollarda dikkatimi çekmemesi, yakın çevremde kimse de bulunmaması ve hakkında kimsenin konuşmaması.
Siz çok övünce araştırdım inceledim,

Model                                           Octavia 1.4 TSI Elegance                                 Avensis 1.6 Elegant Extra
Yakıt Tüketimi(Şehiriçi / Şehirdışı)          9,6 lt / 5,6 lt                                                          8,5 lt / 5,5 lt
Motor Gücü(hp)                                      122 hp                                                                       132 hp
Şanzıman                                        Manuel 6 VitesÖnden Çekiş                                Manuel 6 VitesÖnden Çekiş
0-100 Hızlanma(KM)                                      14,2 sn                                                                       10,4 sn
Üretim Yılı(İlk / Son)                                     2009 / 2013                                                             2010 / 2013
Motor Hacmi                                               1390 cc                                                                  1598 cc
Motor Gücü(kw)                                        90 kw                                                                            97 kw
Net Ağırlık                                                       1265 kg                                                                    1410 kg
Uzunluk                                                       4572 mm                                                                     4695 mm
Genişlik                                                        1769 mm                                                                     1810 mm
Yükseklik                                                         1462 mm                                                                       1480 mm
Bagaj Kapasitesi                                          560 lt                                                                        509 lt
Azami Sürat                                                 173 km/h                                                                      200 km/h
Aracın Torku                                                    132                                                                                   160

Benim gördüğüm Octavia 1.4 TSI Elegance'ın sadece bagaj hacmi üstün Avensis 1.6 Elegant Extra'dan.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Şubat 26, 2012, 23:06:40 »
2500 tl falanmış sanırım..ama yağlama sistemi ekstra satılıyor..sizde yok galiba lpg ? bu arada sizin avensis hakkındaki genel düşünceleriniz nasıl ? sizi bulmuşken sorayım bari :) memnun musunuz ? benim en dikkat ettiğim şeylerden biri ferahlık,bagaj hacmi,sessiz olması..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Şubat 26, 2012, 23:27:37 »
2500 tl falanmış sanırım..ama yağlama sistemi ekstra satılıyor..sizde yok galiba lpg ? bu arada sizin avensis hakkındaki genel düşünceleriniz nasıl ? sizi bulmuşken sorayım bari :) memnun musunuz ? benim en dikkat ettiğim şeylerden biri ferahlık,bagaj hacmi,sessiz olması..
Abi biz lpg düşünmüyoruz şimdilik beklediğimizden az yaktığı için lpg 3000 lira zaten. senede 10 000 yapıyoruz ortalama . lpg de 25 krş yaksa benzinde 35 krş yakıyor zaten 10 krş fark . 30 000 km demek(3binlira lpg için) buda 3 senede rölanti ediyor demek bizim için tabi. O yüzden gerek duymuyorum şimdilik. ama çok km yapıyorsanız lazım tabi.genek olarak çok büyük beklentileriniz yoksa mutlu eder sizi lpg taktırmasanız bile ortalama tüketime gözünüz takıldıkça çok fazla moral bozmuyor.benim izmirde ortalamam 9.3 ki sakin kullanan birinin çok daha iyi değerler yakalamasına hiç saşmam.Araba ferah bilirsiniz bayanlar pek arabalardan anlamaz ama gerek kız arkadaşım gerek annem olsun arabaya bindiklerinde dediklri ilk şey amma büyük arabaymış bu zor olmuyormu kullanmak oldu.Büyükten kasıtları ferah olması :) bagaj ihtiyacım pek olmadı inanın hiç dikkat etmedim ama rahatlıkla 2 büyük boy valiz alır.Gerçekten sessiz gürültülü diyenlerin sözlerini keinlikle kaale bile almayın avensis e hiç bindinmi diye sorun sadece.perfomans a gelirsek alt devirlerde cansız sanki 90 bg .3000 rpm den sonra birden 132 bg oluyor :)