Gönderen Konu: yağ eksiltme sorunu varmış????  (Okunma sayısı 50631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Hitit Tuning Club
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: yağ eksiltme sorunu varmış????
« Yanıtla #120 : Aralık 14, 2012, 17:45:06 »
İnşallah Can Bey sizinde bu yağ eksiltme gibi sonderece cansıkıcı surekli kontrol gerektiren, bagajda surekli 4 yada 1 lt. yağ bidonu bulundurmak gibi (sanki 80 model doğana biniyoz) psikolojiyi bozan  :D bir durumdan kurtulursunuz. Sizi en iyi biz anlıyoruz  :D

tekrar merhabalar Yunus Bey hatırlarsanız demiştim bende 10/60 mobil 1 yağ deneyeyim sonucu açıklarım diye. yaklaşık 2 ay önce 10/60 Mobil 1 tam sentetik motor yağı ile değişikliği yaptım ve 2 aydır yağ yakmadı artık yağ yakma sorunum düzeldi. Bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Aralık 14, 2012, 17:45:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Hitit Tuning Club
« Yanıtla #121 : Aralık 14, 2012, 17:48:24 »
geçen sene satın aldığım 2001 vvti corolla aracımın her şeyinden son derece memnundum taki şu meşhur efsane 2000-2002 arası vvti lerde var olduğu iddia edilen ve de maalesef doğru olanve benimde uykularımı kaçıran yağ eksiltme sorununu çözdüm çok şükür, BOR POWER denedim olmadı, castrolun en iyi serilerini kulandım (magnatec EDge) bir senede 4 defa yağ değiştirdim, mesela örnek vereyim, 4 kişi full bagajklima 12 saat boyunca açık olarak temmuz 2012 de giresundan afyona tatile gittik, 900 km. sonra afyona geldik birde baktım, yağ cubugu max. seviyeden min. seviyenin altına inmöiş 1,5 lt. civarı yağı içmiş :alkis:  tabii dönştede aynısı oldu :D

ama artık içemiyor, çözüm MOBİL 10W/60, bu yağı yeni ekledim (2 hafta önce)1000 km. civarı oldu çizgide en ufak bir azalma yok.

EFsane tarih oldu, deneyin görün... bu kadar basitmiş  :) harika bir yağ....

Aynen katılıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Aralık 14, 2012, 17:49:39 »
tekrar merhabalar Yunus Bey hatırlarsanız demiştim bende 10/60 mobil 1 yağ deneyeyim sonucu açıklarım diye. yaklaşık 2 ay önce 10/60 Mobil 1 tam sentetik motor yağı ile değişikliği yaptım ve 2 aydır yağ yakmadı artık yağ yakma sorunum düzeldi. Bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Saygılarımla.

8500-9000 kmden sonra yorumlarınızı tekrar yapar mısınız yağın özelliği bozuldukça etkisi azalır birde yorumlarınızı o zaman alsak ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Hitit Tuning Club
« Yanıtla #123 : Aralık 14, 2012, 17:52:46 »
normalde 1000 km civarı 2 lt yağ ekleyen biri olarak 9000 km de komple yağı değiştirmek beni üzmeyecektir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #124 : Aralık 14, 2012, 17:56:20 »
normalde 1000 km civarı 2 lt yağ ekleyen biri olarak 9000 km de komple yağı değiştirmek beni üzmeyecektir...

Yok hayır sadece 9000 kmde eksiltme var mı diye merak ediyorum. Ayrıca kaç km oldu şu anda ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Hitit Tuning Club
« Yanıtla #125 : Aralık 14, 2012, 18:14:14 »
1500 km oldu şu an yaklaşık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #126 : Mart 10, 2013, 00:56:56 »
2001 model 138.000 de 1.6 vvti corollam var. malumunuz olduğu üzereyağ eksiltiyor. Mobil 10/60 yağ deneyen arkadaşlar ilerleyen km lerde durum hakkında buradan paylaşımda bulunurlarsa sevinirim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Mart 10, 2013, 01:07:59 »
7 yıl kullandım 2001 vvti yağ problemi yaşamadım 125000 de satmıştım. Severdim kendisini :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Mart 14, 2013, 17:39:28 »
mobil 10-60 yağ kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Nisan 06, 2013, 16:59:10 »
Her 1000 km de kontrol edin birşey olmaz. Dert edilecek sıkıntı değil. Opel vs gibi araçlarda sürekli elektrik sıkıntısını düşünürsek bu onun yanında masum bir kronik arıza.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Nisan 12, 2013, 18:54:35 »
Mobil 10/60 yağ kullanan arkadaşlar yazmadıklarına göre yağ eksiltme sorunu kalmadı  galiba   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Nisan 12, 2013, 18:58:30 »
Ben farklı marka yağları denedim farklı marka yağ eksiltme sorununu kesmez. Kalın yağ kullanırsanız daha geç eksiltir onu söyleyebilirim. Castrol,mobil vs kullandım kesilmiyor.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Nisan 12, 2013, 19:06:18 »
Ben farklı marka yağları denedim farklı marka yağ eksiltme sorununu kesmez. Kalın yağ kullanırsanız daha geç eksiltir onu söyleyebilirim. Castrol,mobil vs kullandım kesilmiyor.
Kalın yağda ısındığında dönen bütün parçaları zorluyor lakin.Yani kalın yağ sıcaklığa dayanıyor kabul ama yoğunluğundan kaynaklı olarakta zorlanma oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Nisan 12, 2013, 21:51:16 »
7000 kmyi geçtik bu sefer bor power koymadan koyduk yağı hemde incelttik castrol magnetech 10w40tan castrol 5w40 edge modeline geçtik daha yeni bir eksiltme var oda üst çizgide idi şimdi üst çizginin az biraz aşağısında 50 gram gibi birşey ki buda takılacak bir konu değil önceden 10w40 + bor power ile 9000 kmde yeni yeni başlardı şimdi katkısız 7000 bence güzel bir değer ki buda tölere edilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Nisan 18, 2013, 23:00:45 »
Öncelikle herkese selamlar..
Şu bir gerçek ki 2000 - 2001 model toyotalar piston sekman hatasından dolayı yağ eksiltmektedirler. Özellikle de yüksek devirli kullanıldıklarında veya lpg ile kullanımda dahada artan bir yağ tüketimi ile karşılaşmak kadar doğal birşey yoktur.Bu araçlardan sıfır alanlar  araçlarının yağ eksilttiğini farkettiklerin de servisler garantiden motor bloklarını değiştirmişler ve yağ eksiltme sorununu halletmişler.Motor blokları değişen araçların motor numaraları da farklı ve trş ile başlıyor.Bu başlık altında 96 model civarında toyota araç kullanan arkadaşlarda yağ eksiltme sorunundan bahsetmişler zannedersem onlarınki artık motorun yıpranmasından dolayıdır çünkü 250 bin km deki xei aracıma koyduğum yağı yağ değişiminde aynı şekilde geri alıyorduk. Toyota nın efsane kasalarında (fabrikasyon hatadan kaynaklı) yağ eksiltme diye bir şey söz konusu değildir.

Gelelim sorunumuzun çözümüne:
  139.000 km de 1.6 2001 model vvti araç sahibi olarak 2000 - 2500 (kullanma bağlı olarak değişiyor) km de 1 litre yağ eksilten bir araç sahibi olarak bu yağ eksiltme sorununu sekman attırmak - komple motor  yaptırmak veya değişik yağlar kullanarak halledebilen arkadaşlarımız varsa sorunlarını nasıl hallettiklerini buradan bizimle paylaşırlarsa başta ben olmak üzere bir çok arkadaşa yardımcı olabilirler. Arkadaşlardan ricam yağ eksiltme sorununu nasıl hallettiklerini detaylı anlatmalarıdır. Arkadaş diyecekki sekman attırdım düzeldi. Tamam ama kaça mal oldu sekman attırmak gerçekten kalıcı bir çözüm mü hangi parçalar değiştiriliyor gibi soruların cevaplarını da içinde barındıran açıklamalar olursa çok iyi olur diye düşünüyorum.
Aslında çoktan satacam ama bu modelde böyle rahat bir araba bulabileceğime inanmıyorum. Saygılarımla :)       

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Mayıs 01, 2013, 01:48:04 »
Arkadaşlar selam,
Bende yeni katıldım Toyota ailesine. 2001 model 1.6 VVT-i Terra Special special kullanıyorum. Yağ eksiltme olayı malesef benden var. Şu an 154.000 kmde. Sorun olabilecek tek mesele bu. Onun haricinde kesinlikle çok memnunum. Daha önce opel astra kullanmıştım. 2002 model ve 5 yaşındaydı. Şunu söyleyeyim Opel, Toyota'nın elini bırakın ayağına bile su dökemez. Toyota kesinlikle süper. Yağ sorunununa tekrar dönmek gerekirse: 2500 km de 1 litre yağ eklemek zorunda kalıyorum. Bu arada Kütahyada ikamet ediyorum. Paylaşımlarda bulunalım inşallah.
2010 Corolla 1.6 Comfort Extra OTM LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Mayıs 06, 2013, 17:58:35 »
bende de yağ kaçırma sorunu var. resimlerini çektim:
triger kapağı ile motor arasından kaçırıyor gibi gelkdi bana. bir de sağ tarafta bir bölümden kaçırıyor. masrafı ne olur sizce. yada yöntem ne olmalı
http://imageshack.us/photo/my-images/96/img0007lv.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/51/img0008xh.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/51/img0009ofk.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/841/img0010fup.jpg/

bu da 1-2 km mesafeden sonra park halinde 4 saat civarında yaptığı akıntı. belki bir fikir verebilir.
http://imageshack.us/photo/my-images/20/img20130506173519.jpg/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Aralık 09, 2013, 05:36:43 »
merhabalar; bende artık bıktım bu yağ eksiltmesinden; forumdan bakarak 10w60 mobil alıp koydum bakalım sonuç ne olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 214000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Aralık 11, 2013, 09:47:38 »
arkadaşlar vvt motorlarınıza kesinlikle kalitesiz yag ve yag katkıları koymayın çok buyuk masraflara yol acar direk motor kurum bağlıyor farklı bir şey özellikle yan sanayi ne olduğu belli olmayan performans katkıları sözde bor katkıları falan orginal olsa bile tercih etmeyin ki belirsiz markalarınki motoru kendinden geçirior kullanıcısınıda masraf ettirmek zorunda bırakıyor
Her canlı ölümü tadacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Ekim 01, 2014, 20:21:29 »