Gönderen Konu: Android Kardeşliği Başlığı =)  (Okunma sayısı 115784 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Android Kardeşliği Başlığı =)
« Yanıtla #740 : Kasım 11, 2013, 17:50:02 »
4.4 kitkat'ı bekliyorum ben gelmesi lazım en geç 1 ay içinden falan yoksa ben çıldıracağım telefona 4.1.2 yükledim 2 ay falan güzeldi takılmalar falan vardı stabilite güncellemesini bekledim gelmedi telefon iyice çığrından çıktı günde 2 kez bazen 3 kez şarja koymaya başladım ciddi anlamda soğuyorum böyle oldukça telefondan ya 2.3.6 gingerbread'e geri dönüş yapacağım yada 4.4 kitkatı bekleyeceğim çıldırmak üzereyim son 3 gündür.
4.4 yılbaşından önce gelmez bence. 4.3 bile yeni sunuldu.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #740 : Kasım 11, 2013, 17:50:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #741 : Kasım 11, 2013, 18:08:26 »
4.4 yılbaşından önce gelmez bence. 4.3 bile yeni sunuldu.

Çok hoş oldu bu... 2.3.6yı yüklediğimde google playde bazı uygulamalar olmuyor malesef. En basitinden google chrome ve vine uygulaması ama şu durumda günde 2 kez şarj bataryayı öldürecek diye korkuyorum ki olmayacak birşey değil bu bakalım 2-3 gün daha sabrederim muhtemelen
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #742 : Kasım 11, 2013, 18:16:56 »
Çok hoş oldu bu... 2.3.6yı yüklediğimde google playde bazı uygulamalar olmuyor malesef. En basitinden google chrome ve vine uygulaması ama şu durumda günde 2 kez şarj bataryayı öldürecek diye korkuyorum ki olmayacak birşey değil bu bakalım 2-3 gün daha sabrederim muhtemelen
Telefonun modeli ne bilemediğim için bir şey diyemiyorum ancak S4 için Türkiye resmi güncellemesi bugün sunuldu. Bir çok uygulama 4 ve üzeri sürüm android sistemine ihtiyaç duyuyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #743 : Kasım 11, 2013, 18:21:51 »
Telefonun modeli ne bilemediğim için bir şey diyemiyorum ancak S4 için Türkiye resmi güncellemesi bugün sunuldu. Bir çok uygulama 4 ve üzeri sürüm android sistemine ihtiyaç duyuyor.
Ercu ace 2 kullaniyor abi :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #744 : Kasım 11, 2013, 18:30:48 »
Ercu ace 2 kullaniyor abi :)
Son yazılımı 15 Eylül çıkışlı olarak mevcut, en iyisi o olur sanıyorum. Eğer bu yazılımı yükledikten sonra  hafıza kartını bilgisayardan formatlayıp birde wipe yaparsa sorun kalmaz bence. Eğer devam ediyor ise donanımsal bir sorun olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #745 : Kasım 11, 2013, 18:37:46 »
Son yazılımı 15 Eylül çıkışlı olarak mevcut, en iyisi o olur sanıyorum. Eğer bu yazılımı yükledikten sonra  hafıza kartını bilgisayardan formatlayıp birde wipe yaparsa sorun kalmaz bence. Eğer devam ediyor ise donanımsal bir sorun olabilir.

Bir siteden indirmiştim 4.1.2yi ordan odin sayesinde halletmiştim dediğin sürüm nerede abicim acaba  ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #746 : Kasım 11, 2013, 18:39:44 »
Bir siteden indirmiştim 4.1.2yi ordan odin sayesinde halletmiştim dediğin sürüm nerede abicim acaba  ?
Sammobile sitesini kullanıyorum ben yazılım takibi için. Yüklediğin sürüm orjinal saf sürüm olmayabilir o nedenle sorun yaşamışsındır. Dediğim gibi hafıza kartını formatlayıp wipe yaparsan çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #747 : Kasım 11, 2013, 18:41:09 »
Darısı size artık. Baya iyileşmiş gibi geldi bana telefon.  :)

Abi bundan sonra sıra s3 ve note 2 de . Sabırsızlıkla bekliyorum . :)

:) Su note2 ye guxel bir guncelleme cekerler insallah :) Telefonu aldigimda pisman olmayim :)

Olman olman note 2 harika . İnan güncelleme gelmese bile telefonu zevkle kullanırım ama güncellemede gelsin tadından yenmicek bir telefon olacak . Özellikle kit kat gelirse benim telefon uçar . 4.4 android için devrim diyorlar daha önceki sürümlere göre çok daha stabil ve hızlıymış ayriyetten daha az enerji tüketiyormuş .Aslında google bu sürümün 512 mb ram barındıran cihazlarda bile çok stabil çalışacağını söylüyor .Ama üreticilerin çirkefliği yüzünden bir çok model alamıcak gibi gözüküyor .

Neyse İlke kısaca pişman olman . Zaten samsung note 2 nin güncellemesini kesse bile CyanogenMod gibi geliştiriciler note 2 ye yeni sürümleri sunacaktır ama onlarda ne olurda olsun orjinal rom tadı vermiyor .

4.4 kitkat'ı bekliyorum ben gelmesi lazım en geç 1 ay içinden falan yoksa ben çıldıracağım telefona 4.1.2 yükledim 2 ay falan güzeldi takılmalar falan vardı stabilite güncellemesini bekledim gelmedi telefon iyice çığrından çıktı günde 2 kez bazen 3 kez şarja koymaya başladım ciddi anlamda soğuyorum böyle oldukça telefondan ya 2.3.6 gingerbread'e geri dönüş yapacağım yada 4.4 kitkatı bekleyeceğim çıldırmak üzereyim son 3 gündür.

Ercüment ben benim telefona bile 1 ay içinde geleceğini sanmıyorum ama inşallah gelir . Bu arada ne kadar kullanıyorsun bilmiyorum ama günde 3 kere şarjı nasıl bitiriyor . Daha önce paylaştım teyzemin telefonunun şarjı erken bitmeye başladı hata hafıza katının bozuk olması çıktı istersen bir kere hafıza kartını çıkarıp dene bakim şarj ne kadar gidecek .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #748 : Kasım 11, 2013, 18:48:26 »
Sammobile sitesini kullanıyorum ben yazılım takibi için. Yüklediğin sürüm orjinal saf sürüm olmayabilir o nedenle sorun yaşamışsındır. Dediğim gibi hafıza kartını formatlayıp wipe yaparsan çözülür.

Çok teşekkür ederim Ertan abi

Birde aklıma takılan en ama en önemli sorun :D

Şimdi telefonun satarken söylenen ram'i 768 mb telefonda orjinal olarak 555 mb vardı 2.3.6dayken şimdi 4.1.2de 624 mb oldu şu anda benim kafa çorba oldu :D Acaba yavaşlamasının sebebi bu ramin bir kısmını işlemciden mi alıyor. Görev yöneticisinden ram'i siliyorum telefon tribe bağlıyor takılıyor falan bi haller bi edalar kaldırıp atıcam en sonunda :D

Ercüment ben benim telefona bile 1 ay içinde geleceğini sanmıyorum ama inşallah gelir . Bu arada ne kadar kullanıyorsun bilmiyorum ama günde 3 kere şarjı nasıl bitiriyor . Daha önce paylaştım teyzemin telefonunun şarjı erken bitmeye başladı hata hafıza katının bozuk olması çıktı istersen bir kere hafıza kartını çıkarıp dene bakim şarj ne kadar gidecek .

Abi bende anlamıyorum telefonu sabah şarjdan çıkartıyorum mobil veri kapalı wi-fi kapalı kahvaltı yapıp geliyorum ki bu en fazla taş çatlasın 20 dakika sürüyor kimi zaman %97ye kimi zaman %96ya kadar düştüğü oluyor ve cidden sinir bozucu bir durum. Mübarek v12 motorlu klasik araba gibi ama performansta yok. Telefonumda 1 tane oyun var o da deer hunter 2013 onu da oynamayalı 1.5 ay rahat var yani youtubeda müzik dinliyorum yada google play müzikten dinliyorum otomatik döndürme kapalı senkronizasyon kapalı ekran parlaklığını %50nin üstüne çıkartmam öyle mal bir telefon oldu çıktı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #749 : Kasım 11, 2013, 18:53:25 »
Olman olman note 2 harika . İnan güncelleme gelmese bile telefonu zevkle kullanırım ama güncellemede gelsin tadından yenmicek bir telefon olacak . Özellikle kit kat gelirse benim telefon uçar . 4.4 android için devrim diyorlar daha önceki sürümlere göre çok daha stabil ve hızlıymış ayriyetten daha az enerji tüketiyormuş .Aslında google bu sürümün 512 mb ram barındıran cihazlarda bile çok stabil çalışacağını söylüyor .Ama üreticilerin çirkefliği yüzünden bir çok model alamıcak gibi gözüküyor .

Neyse İlke kısaca pişman olman . Zaten samsung note 2 nin güncellemesini kesse bile CyanogenMod gibi geliştiriciler note 2 ye yeni sürümleri sunacaktır ama onlarda ne olurda olsun orjinal rom tadı vermiyor .
Bende oyle dusunuyorum abi :)
İnsallah gelirde guncellemesi Ertan abiyle kapistiririz :P :D

Bu arada bana telefon getirecek olan komsumuz yarin geliyormus bakalim getirmismi telefon. Nasil sabredecegim ben yavvv :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #750 : Kasım 11, 2013, 18:54:14 »

Şimdi telefonun satarken söylenen ram'i 768 mb telefonda orjinal olarak 555 mb vardı 2.3.6dayken şimdi 4.1.2de 624 mb oldu şu anda benim kafa çorba oldu :D Acaba yavaşlamasının sebebi bu ramin bir kısmını işlemciden mi alıyor. Görev yöneticisinden ram'i siliyorum telefon tribe bağlıyor takılıyor falan bi haller bi edalar kaldırıp atıcam en sonunda :D

Abi bende anlamıyorum telefonu sabah şarjdan çıkartıyorum mobil veri kapalı wi-fi kapalı kahvaltı yapıp geliyorum ki bu en fazla taş çatlasın 20 dakika sürüyor kimi zaman %97ye kimi zaman %96ya kadar düştüğü oluyor ve cidden sinir bozucu bir durum. Mübarek v12 motorlu klasik araba gibi ama performansta yok. Telefonumda 1 tane oyun var o da deer hunter 2013 onu da oynamayalı 1.5 ay rahat var yani youtubeda müzik dinliyorum yada google play müzikten dinliyorum otomatik döndürme kapalı senkronizasyon kapalı ekran parlaklığını %50nin üstüne çıkartmam öyle mal bir telefon oldu çıktı...
Ercu telefonda root varmi? Varsa birsey onerecegim sana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #751 : Kasım 11, 2013, 18:56:24 »

Ercüment öncelikle görev yöneticisinden ram i silmen telefonu yavaşlatır . Android linux tabanlı ve lunix tabanlı sistemlerde yeni açtığın bir uygulama ram ihtiyacı duyuyorsa sistem otomatikmen en alttaki uygulamaları sırası ile kapatır . Sen rami silerek tüm uygulamaları kapatıyorsun fakat açık kalması gereken uygulamaların hepsi birden açılmaya başladığından bu sefer işlemci zorlanıyor . Telefonu hızlandırmak için ram silmeni tavsiye etmem . Ama anasayfa tuşuna basılı tutup sağ alttaki en son uygulamaları sil seçeneği var ona basarsan o listedeki uygulamalarda açık olanlar kapanır .

Diğer yandan şarj olayına gelirsek dediğim gibi hafıza kartını çıkarıp dene . Eğer yine biterse telefona orjinal Türkiye rom yükleyip servise ver bir baksınlar .

Bende oyle dusunuyorum abi :)
İnsallah gelirde guncellemesi Ertan abiyle kapistiririz :P :D

Bu arada bana telefon getirecek olan komsumuz yarin geliyormus bakalim getirmismi telefon. Nasil sabredecegim ben yavvv :D

Sabreden derviş muradından gebermiş .  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #752 : Kasım 11, 2013, 18:58:25 »

Ram olayı benim telefonum 2 gb ram değerine sahipken 1.82 olarak görünüyor. Fakat 4.2.2 de 1.10-1.30 arası değişirken şuanda 4.3 te 850-920 arası ram kullanıyor. Sistemde arka planda bir miktar ram işletim sistemi tarafından alınıyor, benimkisinde 0.18 gb*1024 dersek 185 mb civarı yaparki sende bu değer daha düşük olur mesela. Geri kalan alanı bize sunuyor ram olarak, hafızadada öyle bu durum 16 gb mesela ama 8 gb falan boş yer var. Rami silmek bazı durumlarda dediğin gibi saptmalara neden oluyor. Şuanda sana tek önereceğim şey çıkar hafıza kartını bilgisayarda formatla, belirttiğim yazılımı yükle daha sonra wipe yaparak içeriğini sil telefonun( fabrika ayarı değil, wipe diye aratırsan daha net olur) sonra hafıza kartını tak ve yavaş yavaş yüklen. İlk 1-2 gün yazılımların ön bilgisi olmayacağı için biraz yavaşlık olabilir, sonrasında dahada iyi olacaktır. Bataryanın erken bitmesi ya arka planda göremediğin bir uygulama çalışıyor yada bataryan ömrünü doldurmuştur. Ama bence uygulama kaynaklı olduğundan yazılım sonrası düzelecektir.

Kesinlikle bahsettiğimin dışında rootlu sürüm kullanma, orjinal yazılım kullan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #753 : Kasım 11, 2013, 19:00:02 »
Sabreden derviş muradından gebermiş .  :lol:
:( :( :( Abi dayanamadim aradim napiyorsun ne ediyorsun diye. En sonunda telefinu sordum. Ve cevap 700$mis oralarda :'(:'(:'(:'(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #754 : Kasım 11, 2013, 19:03:13 »
:( :( :( Abi dayanamadim aradin napiyorsun ne ediyorsun diye. En sonunda telefinu sordum. Ve cevap 700$mis oralarda :'(:'(:'(:'(
1000 lirayı geçen paraları verip garantisiz telefon alacağıma daha uygun bir telefon alırım hiç değilse garantisi olur. Eskiden uygundu yurtdışı, fakat artık oradada pahalı ve kayıt masrafıydı garantiydi derken geçiyor bile tutar olarak. Genpa yurtdışı cihazlara belirli bir ücret karşılığı 1 sene garanti veriyordu mesela. Bütçen nedir bilmiyorum ama 600-700 lira gibiyse Discovery derim kesinlikle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #755 : Kasım 11, 2013, 19:05:53 »
:( :( :( Abi dayanamadim aradim napiyorsun ne ediyorsun diye. En sonunda telefinu sordum. Ve cevap 700$mis oralarda :'(:'(:'(:'(

700 dolar mı . Burada zaten 1300 civarı üstelik 12 ay taksit var . İlke üzüldüm ama sağlık olsun . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #756 : Kasım 11, 2013, 19:05:57 »
1000 lirayı geçen paraları verip garantisiz telefon alacağıma daha uygun bir telefon alırım hiç değilse garantisi olur. Eskiden uygundu yurtdışı, fakat artık oradada pahalı ve kayıt masrafıydı garantiydi derken geçiyor bile tutar olarak. Genpa yurtdışı cihazlara belirli bir ücret karşılığı 1 sene garanti veriyordu mesela. Bütçen nedir bilmiyorum ama 600-700 lira gibiyse Discovery derim kesinlikle.
Abi 700 tl gibi note2 ayarlatacaktim :) Ama olmadi. Kayit isini yapmayacaktim. Sindi ne yapacagim bende bilmiyorum. Ailemde fazla para vermeme karsi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #757 : Kasım 11, 2013, 19:06:48 »
700 dolar mı . Burada zaten 1300 civarı üstelik 12 ay taksit var . İlke üzüldüm ama sağlık olsun . :(
Bilmiyorum ama ailem izi verirse oyle ayarlayacagim abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #758 : Kasım 11, 2013, 19:08:36 »
Bilmiyorum ama ailem izi verirse oyle ayarlayacagim abi.

Aynen İlke ne yaparsan yap ailenden izin al öyle yap .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #759 : Kasım 11, 2013, 19:09:45 »
Abi 700 tl gibi note2 ayarlatacaktim :) Ama olmadi. Kayit isini yapmayacaktim. Sindi ne yapacagim bende bilmiyorum. Ailemde fazla para vermeme karsi...
Demek istediğini anlıyorum ama o yöntemi aklından bile geçirme diyorum sadece. O işin sonunun nerelere gideceğini tahmin bile edemezsin öyle diyeyim. Belirttiğim gibi düşük özellikli olsun garantili olsun, bir sorun olduğunda hiç değilse çözümü olur. Diğer türlü paranı çöpe atmış olursun. 700 liraya aldığın telefonun bir ekranı 200 liradan aşağı tamir olmaz en basiti.