Gönderen Konu: Android Kardeşliği Başlığı =)  (Okunma sayısı 115760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Android Kardeşliği Başlığı =)
« Yanıtla #760 : Kasım 11, 2013, 19:11:54 »
Aynen İlke ne yaparsan yap ailenden izin al öyle yap .
Abi yurtdisi olayina zor ikna etmistim simdi bunun icin ugrasacagim.

Demek istediğini anlıyorum ama o yöntemi aklından bile geçirme diyorum sadece. O işin sonunun nerelere gideceğini tahmin bile edemezsin öyle diyeyim. Belirttiğim gibi düşük özellikli olsun garantili olsun, bir sorun olduğunda hiç değilse çözümü olur. Diğer türlü paranı çöpe atmış olursun. 700 liraya aldığın telefonun bir ekranı 200 liradan aşağı tamir olmaz en basiti.
Evet abi o olayda var. Abi eger izini koparabilirsem bizimkilerden taksitle ayarlayacagim :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #760 : Kasım 11, 2013, 19:11:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #761 : Kasım 11, 2013, 19:14:54 »
Ercüment öncelikle görev yöneticisinden ram i silmen telefonu yavaşlatır . Android linux tabanlı ve lunix tabanlı sistemlerde yeni açtığın bir uygulama ram ihtiyacı duyuyorsa sistem otomatikmen en alttaki uygulamaları sırası ile kapatır . Sen rami silerek tüm uygulamaları kapatıyorsun fakat açık kalması gereken uygulamaların hepsi birden açılmaya başladığından bu sefer işlemci zorlanıyor . Telefonu hızlandırmak için ram silmeni tavsiye etmem . Ama anasayfa tuşuna basılı tutup sağ alttaki en son uygulamaları sil seçeneği var ona basarsan o listedeki uygulamalarda açık olanlar kapanır .

Diğer yandan şarj olayına gelirsek dediğim gibi hafıza kartını çıkarıp dene . Eğer yine biterse telefona orjinal Türkiye rom yükleyip servise ver bir baksınlar .

2.3.6da rami silmek ciddi işe yarıyordu birden atikleşiyordu telefon ama 4.1.2de durum çok çok farklı. Menüye basıp dediğin işemi yapıyorum abicim. Pil kullanımına baktım Ekran %42 android os %24 android sistemi %7 ortam sunucusu %5 hücre askıda %3 google play hizmetleri %3 telefon %3 facebook %3 whatsapp %2 kullanıyor gözüküyor.

Şu hafıza kartını çıkartalım bakalım birde öyle deniyeyim ondan öncede yazılımı tekraran değiştireyim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #762 : Kasım 11, 2013, 19:17:07 »
Abi yurtdisi olayina zor ikna etmistim simdi bunun icin ugrasacagim.

Evet abi o olayda var. Abi eger izini koparabilirsem bizimkilerden taksitle ayarlayacagim :)
Eğer olmaz ise discovery düşün derim, diğer garantisiz ürünlere verme para, ciddi anlamda pişman olursun.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #763 : Kasım 11, 2013, 19:20:31 »
Eğer olmaz ise discovery düşün derim, diğer garantisiz ürünlere verme para, ciddi anlamda pişman olursun.

+1

İlke bende sana daha önce demiştim  benim tavsiyem de buradan garantili ürün almak . Gelecek telefon içinde kafana fazla takma vardır bir hayır de geç .

Mesaj Birleştirildi: Kasım 11, 2013, 19:21:56
2.3.6da rami silmek ciddi işe yarıyordu birden atikleşiyordu telefon ama 4.1.2de durum çok çok farklı. Menüye basıp dediğin işemi yapıyorum abicim. Pil kullanımına baktım Ekran %42 android os %24 android sistemi %7 ortam sunucusu %5 hücre askıda %3 google play hizmetleri %3 telefon %3 facebook %3 whatsapp %2 kullanıyor gözüküyor.

Şu hafıza kartını çıkartalım bakalım birde öyle deniyeyim ondan öncede yazılımı tekraran değiştireyim.

Evet Ercüment bende galaxy s kullandığımda 2.3 te işe yarıyor gibiydi ama şu anki sürümde benim note 2 bile ram silince yavaşlıyor . Bir dene bakalım hafıza kartsız umarım sorun bu şekilde çözülür .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #764 : Kasım 11, 2013, 19:25:52 »
Evet Ercüment bende galaxy s kullandığımda 2.3 te işe yarıyor gibiydi ama şu anki sürümde benim note 2 bile ram silince yavaşlıyor . Bir dene bakalım hafıza kartsız umarım sorun bu şekilde çözülür .
Atladığınız bir nokta var ancak, hafıza kartında olan yazılımlar hafıza kartına kayıt edilmiş olsada registry kayıtları telefona yüklenir. Yani kartı çıkardığınızda program çalışmaz ancak kayıtlar telefonda olduğundan daha fazla sapıtmaya neden olur. Kaldıki bir çok program telefona kuruluyor, bu nedenle bunu test etmenin en güzel yolu bahsettiğim şekilde uygulama yapmak olur.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #765 : Kasım 11, 2013, 19:32:49 »
Atladığınız bir nokta var ancak, hafıza kartında olan yazılımlar hafıza kartına kayıt edilmiş olsada registry kayıtları telefona yüklenir. Yani kartı çıkardığınızda program çalışmaz ancak kayıtlar telefonda olduğundan daha fazla sapıtmaya neden olur. Kaldıki bir çok program telefona kuruluyor, bu nedenle bunu test etmenin en güzel yolu bahsettiğim şekilde uygulama yapmak olur.

Abi buda var . O zaman en iyisi önce telefona format atıp (sizinde belirttiğiniz gibi wipe işlemleri ile) orjinal Türkiye rom yüklemek ve yüksedikten sonra ilk bir kaç gün kartsız kullanmak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #766 : Kasım 11, 2013, 19:35:54 »
Abi buda var . O zaman en iyisi önce telefona format atıp (sizinde belirttiğiniz gibi wipe işlemleri ile) orjinal Türkiye rom yüklemek ve yüksedikten sonra ilk bir kaç gün kartsız kullanmak .
Benim önerdiğim orjinal ve en güncel rom ile wipe yaptıktan sonra hafıza kartını takıp normal kullanmasında sorun yok. Sadece tüm uygulamaları birebir yüklememek lazım. Yani çok klasik uygulamaları yükleyip ekstra kalan şeyleri zamana yayarak denemek lazım. Bazı uygulamalar o kadar saçma izinler istiyorki( telefon görüşmelerinden, rehber kayıtlarına, galeri resimlerine kadar) kaldırılmıyorda, güncelleme isteği bekliyor doğal olarak onaylamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #767 : Kasım 11, 2013, 19:39:25 »
Benim önerdiğim orjinal ve en güncel rom ile wipe yaptıktan sonra hafıza kartını takıp normal kullanmasında sorun yok. Sadece tüm uygulamaları birebir yüklememek lazım. Yani çok klasik uygulamaları yükleyip ekstra kalan şeyleri zamana yayarak denemek lazım. Bazı uygulamalar o kadar saçma izinler istiyorki( telefon görüşmelerinden, rehber kayıtlarına, galeri resimlerine kadar) kaldırılmıyorda, güncelleme isteği bekliyor doğal olarak onaylamıyorum.

Abi dediğin gibi bazı uygulamalar bataryayı sömürüyor sorun bundansa bundan da olması çok yüksek ihtimal dediğiniz gibi çözülebilir .Ama bunları yapmışken hafıza kartını ilk 1-2 gün takmaz ise hafıza kartını da denemiş olur . Bu benim başıma galaxy s kullanırken gelmişti ve telefona wipe işlemlerini yapıp sadece işime yarayan uygulamaları yükleyince sorunum çözülmüştü . Google play deki her uygulamayı yüklememek lazım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #768 : Kasım 11, 2013, 19:41:38 »
Abi dediğin gibi bazı uygulamalar bataryayı sömürüyor sorun bundansa bundan da olması çok yüksek ihtimal dediğiniz gibi çözülebilir .Ama bunları yapmışken hafıza kartını ilk 1-2 gün takmaz ise hafıza kartını da denemiş olur . Bu benim başıma galaxy s kullanırken gelmişti ve telefona wipe işlemlerini yapıp sadece işime yarayan uygulamaları yükleyince sorunum çözülmüştü . Google play deki her uygulamayı yüklememek lazım .
Hafıza kartını arızaya karşı bilgisayarda test edebilir eğer bu yöndende şüpheleniliyorsa. Bahsettiğim uygulamalar telefonun içerisinde gelen yazılımlar, saçma sapan şeyler var. Belki 4.3 ile kaldırılması konusunda bir şeyler olmuştur. Daha çok fazla kurcalamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #769 : Kasım 11, 2013, 19:43:55 »
Hafıza kartını arızaya karşı bilgisayarda test edebilir eğer bu yöndende şüpheleniliyorsa. Bahsettiğim uygulamalar telefonun içerisinde gelen yazılımlar, saçma sapan şeyler var. Belki 4.3 ile kaldırılması konusunda bir şeyler olmuştur. Daha çok fazla kurcalamadım.

Aynen abi pc de de kontrol edilebilir . Bende karttan olma ihtimalini düşük tutuyorum ama sonuçta sorunlar bazen hiç beklemediğimiz yerlerden kaynaklanabiliyor . Kontrol etmekte fayda var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #770 : Kasım 11, 2013, 19:48:33 »
Aynen abi pc de de kontrol edilebilir . Bende karttan olma ihtimalini düşük tutuyorum ama sonuçta sorunlar bazen hiç beklemediğimiz yerlerden kaynaklanabiliyor . Kontrol etmekte fayda var .
Kesinlikle öyle, hiç ummadığımız hatta sorunsuz sandığımız noktadaki ufak bir sendeleme çok farklı şeylere neden olabiliyor telefonlarda. Hatta telefonlarda kullanılan hafıza kartlarının sınıfları telefonun hızından düşük olursa telefonu frenliyor, bu nedenle akıllı telefonlarda class 10 kullanmakta yarar var (ben S4 te class 4 8 gb kullanıyorum mesela, eski telefonlarımdan kalma ve eminimki frenliyordur telefonu)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #771 : Kasım 11, 2013, 19:51:52 »
Kesinlikle öyle, hiç ummadığımız hatta sorunsuz sandığımız noktadaki ufak bir sendeleme çok farklı şeylere neden olabiliyor telefonlarda. Hatta telefonlarda kullanılan hafıza kartlarının sınıfları telefonun hızından düşük olursa telefonu frenliyor, bu nedenle akıllı telefonlarda class 10 kullanmakta yarar var (ben S4 te class 4 8 gb kullanıyorum mesela, eski telefonlarımdan kalma ve eminimki frenliyordur telefonu)

Aynen abi . Bende s3 mini de ilk başta class 4 kullanıyordum daha sonra class10 aldım özellikle galeride resimlere bakarken baya bir fark oldu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #772 : Kasım 11, 2013, 19:53:32 »
Aynen abi . Bende s3 mini de ilk başta class 4 kullanıyordum daha sonra class10 aldım özellikle galeride resimlere bakarken baya bir fark oldu .
5 liraya 8 gb hafıza kartı aldım 5 yıl garantili. O nedenle çok takılmıyorum, zaten işimi görüyor telefonda çok fazla içerik yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #773 : Kasım 11, 2013, 20:03:17 »
5 liraya 8 gb hafıza kartı aldım 5 yıl garantili. O nedenle çok takılmıyorum, zaten işimi görüyor telefonda çok fazla içerik yok.

Yok abi iş görmeye görüyor ama dediğiniz gibi class 10 daha iyi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #774 : Kasım 11, 2013, 20:17:52 »
Abi discoveryde telefon değilki :(
İlke bende sana daha önce demiştim  benim tavsiyem de buradan garantili ürün almak . Gelecek telefon içinde kafana fazla takma vardır bir hayır de geç .
Aynen abi bir hayır vardır :) Artık note2 arıyorum bol bol :)

Ercüment telefonun rootlu mu değilmi? Ona göre bataryana güzel bir ayar çekeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #775 : Kasım 11, 2013, 20:23:10 »
Abi discoveryde telefon değilki :( Aynen abi bir hayır vardır :) Artık note2 arıyorum bol bol :)
Bence yanılıyorsun, emin ol 700 liraya alabileceğin en iyi telefondur. Elbette bir note 2 değil ama unutma 2 tane discovery 1 tane note 2 yapıyor fiyat olarak. Ancak özellik yönünden 2 tane discovery 1 tane note 2 den çok çok iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #776 : Kasım 11, 2013, 20:37:53 »
Bence yanılıyorsun, emin ol 700 liraya alabileceğin en iyi telefondur. Elbette bir note 2 değil ama unutma 2 tane discovery 1 tane note 2 yapıyor fiyat olarak. Ancak özellik yönünden 2 tane discovery 1 tane note 2 den çok çok iyi olur.
Abi discovery bana güven vermiyor desem :) Çünkü hala giderilmeyen sorunları var.

Ya bu telefon bana 1279 tlye denk geliyor 9 taksitle ailemi ikna etsem. http://www.gold.com.tr/samsung-galaxy-note-2-n7100-titanium-gri-cep-telefonu_u

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #777 : Kasım 11, 2013, 20:40:16 »
Abi discovery bana güven vermiyor desem :) Çünkü hala giderilmeyen sorunları var.

Ya bu telefon bana 1279 tlye denk geliyor 9 taksitle ailemi ikna etsem. http://www.gold.com.tr/samsung-galaxy-note-2-n7100-titanium-gri-cep-telefonu_u
Golddan telefon alma, garantisi çok sıkıntılı. Alacaksan İstanbul Bilişim'e bakabilirsin. Teknosa olabilir yine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #778 : Kasım 11, 2013, 20:42:13 »
Telefonu kiese bağladım ve olan durumla şoke oldum  :o :o

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #779 : Kasım 11, 2013, 20:42:27 »
Golddan telefon alma, garantisi çok sıkıntılı. Alacaksan İstanbul Bilişim'e bakabilirsin. Teknosa olabilir yine.
Sıkıntı olarak ne var abi. Özeldende yazabilirsin :) Benim bildiğim gold samsunga yolluyor. İstanbul bilişimde garanti sorunlu