0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba... Sizinle aracımdaki yağ yakma sorununu paylaşmak istiyorum.. 2011 model toyota corolla d4D elegant M/M şanzıman araca sahibim. aracı ocak 2011'de ordu toyota bayisinden aldım. 8.300 km civarında yolculuk esnasında sesli olarak yağ seviyesinin azaldığını belirten uyarı alınca hemen toyota yardımı aradım. dizel araç olduğu için ilk yağ eksiltme sorununun problem olmayacağını söylediler ve dizel uyumlu yağ ilave etmemi, 10.000 km bakımında ise yağı yeni koyduğumu belirtmemi istediler. 9.700 km civarındayken samsun'da aracı bakıma götürdüm. araca yeni yağ koyduğumu söyledim. yağ eksiltip eksiltmediğini anlamaları için kendilerinin yeniden yağ koymaları gerektiğini söylediler.yine yolculuk esnasında,bolu otoyolunda, -3 derece sıcaklıkta ve yoğun kar yağışında, 15.700 km deyken yani son yağ değişiminden 6.000 km sonra yeniden yağ az uyarısı alınca hemen samsundaki servisi aradım. onlar da en yakın düzcedeki servise yönlendirdiler. düzcede yaklaşık 40 dk beklemek zorunda kaldık. araca 1.5 litre yağ ilave ettiklerini, bunun son derece normal olduğunu belirttiler. ben 6.000 km için çok değil mi diye ısrarla sormama rağmen aynı yanıtları aldım. aracın katoloğunda yağ yakım oranları vs gibi... aracım şu anda 16.700 km de.. bugün yağ çubuğunu kontrol ettim ve maksimim seviyesinden orta seviyeye yakın hizada azalma olduğunu gördüm !toyota markasına güvenerek en full donanımlı aldığım bu araçtan soğumaya başladım. en büyük korkum yolculuk esnasında motora birşey olacağı.. bana bu konuda tecrübelerinizi ve bilgilerinizi aktarırsanız çok sevinirim.. en azından neler yapabilirim bunu öğrenmek istiyorum..
sorunuzun cevabı olduğunu düşündüğüm yazımı yazdığım başlığı şöyle takdim edeyim.. geçmiş olsun http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45101.0
Sekamn atılınca da sorun kesinlikle çözülüyor mu bari? Bazı araçlarda bununda bir işe yaramadığı yönünde söylemler var.
yeni atılan piston ve sekmanlar daha sertleştirilmiş olduğundan sorunu çözmesi gerekir... fakat tabi iş motoru toplayan ustanın işçiliğine bakar.. öyle basit bir işlem değil.. piston ve sekmanı değişen bir motorun, kapak contası, blok üzerindeki tüm diğer conta ve O-ringlerin değişmesi lazım.. parçalar söküldüğü zaman detaylı temizliği yapılması lazım.. montajlanırken sıvı conta sürme işlemi de çok önemli.. biyel kepi ve silindir kapak civatalarının belirli tork ve açılarda sıkılması gerekir vs vs... tüm bunlar kaliteli işçilikle yapılırsa motor hiç açılmamış gibi olur.. ama yetkili servislerin bu aralarda aşırı yoğun olduğunu düşünürsek böyle kaliteli işçilik beklemek hayal olabilir..
sen sıfır araç al motor komple değişsin böle bir mantık yok, az önce de servisten aradılar işleri güçleri puanlar takmışlar puana yok neden 3 verdin yok neden 5 verdin şimdi sövücem ama forumda terbiyesizlik yapmayalım
Hımm korkutucu...Az önce ALJ Servise gittim, Deniz Beyle tanıştık, gerçekten çok ilgili bir servis müdürü için ve çok samimi bir insan, gerekli kontrolleri yaptılar şuan 6 bin km de 250 gr civarında bir yağ kaybı olmuş, bana normal gibi geldi. bir garip davranan ve burnundan kıl aldırmayan Toyan servisin yaptığı gibi yağ eklemediler, uzun yola çıkacakmışsınız bir çıkın bakalım yağ durumu ne olacak gidip geldikten sonra birde o zaman ölçelim dediler. En önemlisi yağ sinyali yaktıktan sonra gerekenin ben hiç yorulmadan, talepte bulunmadan onlar tarafından yapılacağının garantisini verdiler bana. İçimi çok rahatlattılar sağolsunlar. Şimdi Gönül rahatlığıyla yoluma çıkabilirim. En azından sorunumla gerçekten ilgilenecek birilerinin olduğunu ve gereken her neyse yapılacağını bilmek güzel bir şey. Bundan sonra bütün bakımlarda ve arabamla ilgili her türlü sorunumu ALJ Servise gidecek, Deniz Bey ve Bahadır Beyle çözümleyeceğim arkadaşlar. Bu arada ben orada Bahadır Bey'e derdimi anlatırken iki telefon geldi ikisinde de yağ ikaz sinyali yanmış 6000 bin civarında Corolla şikayeti vardı. Yani bu dertten muzdarip insan çok. SErkan bey'e de selamlarını iletmemi istediler. Üstümde kalmasın.Ben iki hafta kadar olmayacağım arkadaşlar, dönüşte gelişmeleri takip eder, bendeki yeni haberleride burada sizlerle paylaşırım şimdilik hoşçakalın. Paylaşımlarınız için de teşekkürler. Gerçekten bana çok yol gösterdiniz. Sizler olmasaydı debelnip duruyor olacaktım ve cebelleşecektim hala Toyan servisin ellerinde.
SErkan bey'e de selamlarını iletmemi istediler. Üstümde kalmasın.
1.4 D-4D dizel Corolla Comfort.. baştan beri yağ eksiltme vardı, Turbo değişti, bir sonraki bakımda vakum pompası değişti ama yağ eksiltme devam etti..
yağları da biz takip edeceksek sıfır araç almanın mantığı ne anlamıyorum bakımı zaten normalde 15bin de yapan markalar var bunlar 10binde yapıyor sürekli bir kırpma yontma mantalitesi canım sıkıldı iyice, ayrıca yağ ikaz lambası yanınca ben ekledim diyelim ikinciye yandı yine ekledim üçüncüye yandı yine ekledim servis bunu nerden bilecek servisin bunları not alması lazım ki ben genel merkezi aradığımda sizin aracınızda sorun yok demesinler
Bencede artık corolla 1.6 dizeli çıkarıp piyasaya sunmalı 1.4 d4d corolla gibi bir markaya yakışmıyor bence araç çok hantal 2008 vardı bende salladım inatcı keçi gibiydi bu 1.4 dizele kızdım AE101 e indim tekrar
vakum pompası ve turbo dan sonra da yağ eksiltme devam edince son olarak motoru indirdiler, 10 gün serviste kaldı.Piston,gömlek ve segmanlar değişti. Sonuç değişen birşey olmadı. 7bin km sonra lamba yine yandı. Mahkeme yolu gözüküyor.