0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut senin aracın son durumu ne? Kaç km geçtin, yağ seviyesi ne durumda?
Ben 4500 km geçtim şu anda yaklaşık 0,34L eksilme gözüküyor. Bu değer de normal gözüküyor. Yağ çubuğunu milim milim ölçtüm. İki nokta arası 3,6cm, şu anda yağ seviyesi 2,8cm civarında. Kabaca hesaplarsak (1,5L/3,6*0,8=0,3333).İlk 1000km pek aracı zorlamadım, sonrasında biraz bastırdım. Şimdilik sorun çözülmüş gözüküyor. Bu işin sırrı ustada sanırım. Çünkü takılan parçalar aynı değişen sadece usta oluyor.
Hayırlısı olsun bakalım nasıl bir teklif getirecekler. İnşallah çözüm getirecek bir teklif olur.
Mahmut, bu konuyla alakalı tüm konuları az çok görmüşlüğün vardır. Senin rahatsız olduğun uygulmanın amacı konuyu örtbas etmek değil sadece bu konuyla ilgili paylaşımda (karalamada) bulunma, çözüm adına birşey katmama ve özellikle polemiğe sebebiyet verici iletilerin önlenmesi. Yaşadığınız problemleri paylaşmanızda herhangi bir sorun tabi ki yok (forumu özellikle bu maksatla kullanmamak şartıyla) bu tarz üyeliklere devam ettirdildiği sürece müsamaha gösterilmeyecektir.
İnşallah abi .Abi daha yeni servisten geldim . Gittiğimde gayet sakin bir şekilde aracın halen yağ yaktığını motoru yapan ustaya söyledim ustada sağ olsun ilgilendi ama yine sonuç yok . Şöyle ki aracı 1 saate yakın inceleyip üstüne de yağı tamamlayıp bana yağ lambası yansın öyle gelmen daha iyi olur dedi çünkü yağ lambası yanmadan merkez bir şey demiyormuş . Yağ ekleme sebepleri ise piston ve sekmanlar yeni olduğu için alışma süresi varmış (Buna inanmasam da bir şey demedim bir 10000 daha sabredelim bakalım ne olacak) . Yağ lambası yanarsa ne olacak diye sordum merkezin cevabına bağlı dediler ve kendilerden aracın garantisi dolsa da aracın onarımının yapılacağına dair söz aldım . Aslında yazılı bir şey almam gerekirdi ama kendilere güvenip çıktım artık bundan sonrası onların insafına kalmış zaten ben aracın yapılmasını kendim için değil bundan sonraki sahibi için istiyorum çünkü ötv muafiyetim 2 yıl sonra kalkıyor ve ne olursa olsun bu aracı 2 yıl sonra takasta kullanıp kurtulmayı planlıyorum . Eğer gerçekten dedikleri gibi aracın arkasında durup onarımı garanti bitse dahi yaparlarsa bundan sonraki araç alımımda son 1-1.5 senedir her ne kadar bir daha asla toyota almam desem de seçeneklerimin içine katacağım ama yok ilgilenmez ve soruna yaklaşımları eskisi gibi olursa toyota zaten benim için bitmiştir . Bundan sonrada uğraşmam . Bu sorundan dolayıda bir daha kimseyi ne uyarırım ne karışırım çünkü mağdur olduğumuz yetmiyor gibi suçluda biz oluyoruz . Bu sorunun geçtiği konularda empati kurup bizleri anlayışla karşılayan her arkadaşa ayı ayrı teşekkürler . Diğer arkadaşlara yine teşekkürler her ne kadar bizleri marka karalamakla suçlayanlarda olsa hak veriyorum sonuçta birisi kullandığı markanın böyle sorunlarının dile getirilmesinden hoşlanmaya bilir .Zaten bizlerin (Bu sorunu yaşayanlar) kendi kullandığımız araçların sorunlarını burada paylaşmamızdaki amaç tamamiyle bundan zevk almamız .
Alışma olayı doğru ama o kadar yağ eksiltmez. Silindir yüzeylerinde baklava dilimi dedikleri ve yağ tabakası oluşurken tutunduğu kılcal şekiller var. Bunları rektifiyeci müşterimde uzun uzun inceledim. Hatta başta bu çizikler ne böyle diye sormuştum.Bizim motorlarlarda yapılan işlemde, bu yüzeyler iyice temizlendiğinden ilk aşamada buraya bir miktar yağ gidecektir ama 4 silindir için en fazla 100-150ml olur. Zaten silindirlere pistonlar takıldıktan sonra alıştırma yapılıyor ve bir miktar yağ ekleniyor.Zaten bundan sonraki 5 binde belli olacaktır ne olacağı.
Benim aracımda bugüne kadar yağ lambası hiç yanmadı, serviste bununla ilgili herhangi bir kayıt yok fakat aracımın bakımına 1000 km kaldı yağ çubuğuna baktığımda maksimumla minimum ortasınının biraz altında yağ kalkmış. Araç 60 bin km de. Yağ lambası yakmadığı sürece benim için herhangi bir sorun yok.
serkan beymerhabao zaman benim revizyonlu olan arabamdaki durumu normal sayabiliriz diye düşünüyorum. ne dersiniz? paylaşımınız için teşekkürler
60.000 km'ye kadar uyarı verecek seviyeye gelmediyse bence durumu normal kabul edip hiç elletmemek en iyisi bence. Benim araç 20.000 bakımına girmeden kontrol ettiğimde minimum seviyedeydi, 30.000 bakımına girecekken yine aynı şekilde. İlk defa 37.500 km.de uyarı verdi. 50.000 km.de (geçen ay) piston sekman değişimi yapıldı ve iyi ihtimalle bundan sonra sizinki kadar eksiltirse normal kabul edeceğim. Daha 1000 km. ancak yaptım, henüz seviyeyi kontrol etmedim. Aracın serviste motor + kaput içindeki hemen hemen her şey inmiş olarak görünce keşke hiç elletmeseydim diye bile düşündüm. Kısacası yağ uyarısı verecek kadar eksiltmediyse kafayı takmadan kullanmaya devam bence.
araba revizyon sonrası 59750km yani 9750 km oldu. bakım 60.152 km de olacak. şimdi izmir e döneceğim. km 59900 km olur. yağ çubuğu bu gün yola çıkmadan önce baktığımda orta çizginin çok az altında olduğunu gördüm. bu durum normalmidir onuda bilemiyorumki. sanki pek sıkıntı yok gibi. gelecek hafta içinde araba bakıma girecek bizzat çıkan yağ miktarını ölçtüreceğim. sizce ne kadar kalmış olmalı.
bu arada forumda bu tür bilgilendirmeler ve paylaşımlar çok faydalı oluyor. doğaldırki insanlar keyfilerinide serzenişlerinide ama bu arada beklentilerini bulamadıklarınıda paylaşacaklar. zaten bizler bunun için buluşmadık mı? kimse kullandığı arabanın marka değeri düşsün satarken de zarar edeyim istemez dimi yanılıyormuyum?. ben hiç birimizin art niyetli olmadığını düşünüyorum. faydalı paylaşımlar için yazışmaya devam... sağlıcakla kalın.
Sizle face üzerinden de konuşmuştuk sizin bu sorunu yaşamanıza inanın üzüldüm umarım eksilme miktarı artmaz . Tavsiyem kafanıza fazla takmadan aracınızın keyfini çıkara bildiğiniz kadar çıkarın ben maalesef kafaya çok taktım ve şu an aracı satıp kurtulacağım günü iple çekiyorum ve en kötüsü de bu . Çünkü ben bu aracı ne heveslerle aldığımı unutmadım ama maalesef bu sorun bende araç kullanım zevki bırakmadı .Ben bu sorunla ilgili foruma kolay kolay mesaj yazmıcam demiştim ama olmuyor insan yazılanları görünce kendide bir kaç bir şey eklemek istiyor . Kısaca sorunu yaşayanlara tavsiyem boşuna kafalarına takmasınlar çünkü ne yaparlarsa yapsınlar en fazla servis piston ve sekman değişimine gidiyor ve bu çözüm kesin bir çözüm değil . Sorunu yaşayanlar bence ya mahkemeye başvursunlar yada araçlarını 50000-70000 km kullanıp ellerinden çıkarmaya baksınlar. Herkese kazasız belasız yolculuklar .