Gönderen Konu: Yağ Eksiltme Sorunu  (Okunma sayısı 50965 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Eksiltme Sorunu
« Yanıtla #140 : Ağustos 23, 2012, 15:19:36 »
Bide milletin gazını almak için bu foruma yönlendiriyolar servisten, orada biraz sesini yükseltince... ordan biri çıkıyor evet kardeş sorunu olanlar şöyle bir site var oraya girip derdini anlatıp çare buluyor diye...

Bunu hangi servis yaptı?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Ağustos 23, 2012, 15:19:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Ağustos 23, 2012, 17:51:15 »
Evet herkes böyle diyor. Ama sekman son çare olarak sorunu kesin çözüyormuş. Aracın değerini etkilemiyormuş diyorlar. Bilemiyorum.

Etkilemez olur mu?
Aracınızı satarken alacak kişiye nasıl izah edeceksiniz bu durumu?
Şahsen ben bir sürü kaporta parçası değişmiş aracı gönül rahatlığı ile alırım, ama motor ve mekanikte soru işaretleri olan, motor silindir kapağı açılmış bir aracı bedava verseler bakmam bile... Arabanın can damarı motor ve yürüyen aksam sonuçta... (Tabi bizim memlekette bir çok kişi için çamurluğun boyalı/değişmiş olması daha büyük bir problem ya, neyse...)

Her açıdan çok zor bir durum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #142 : Ağustos 23, 2012, 18:01:40 »
Dün Deniz bey ile bu konuyu uzun uzun konuştuk. İnsanların memnuniyetsizliklerinden bahsettim. O da sorunun çözümünde turbo, vakum pompası ve sekman değişimden sonra sorunun çözülebildiğini söyledi.

Deniz Bey hem mantıklı hem de dürüst bir insanmış demekki...

Kaç yıldır servislerin yağ yakmanın normal olduğunu anlattıklarını dinledik. Bas bas bağırdık, bu oranlarda yağ yakma normal değildir, gidin hakkınızı arayın diye, ama maalesef çoğu arkadaşımız servislerin masallarına inandılar ve mağdur oldular...

Bence, bu konuda sıkıntı yaşayanlar toplanıp toplu bir dava açmalılar tüketici mahkemesinde, ve maddi zararlarının telafisini istemeliler... Çünkü bu "ayıplı ürün"dür, ve Toyota bunu bildiği halde gereğini yapmamıştır. Sıfır araç alanları bu problemle başbaşa bırakmış, yepyeni araçların turbosunu, vakum pompasını ve sekman değişimini zorunlu kılmıştır... Bunları garanti kapsamında yapmış ve sizden ücret istememiş olması da bahane değildir. Sonuçta sıfır araçta aracın can damarı olan bu kadar parçanın değişimi gerekiyorsa, özellikle ikinci el değeri açısından zarar ediyorsunuz demektir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Dizel Corolla MMT Şanzıman
    • Odila Blogger: Hayat Üzerine Felsefik Saçmalamalar
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #143 : Ağustos 24, 2012, 07:19:11 »
Deniz Bey hem mantıklı hem de dürüst bir insanmış demekki...

Kaç yıldır servislerin yağ yakmanın normal olduğunu anlattıklarını dinledik. Bas bas bağırdık, bu oranlarda yağ yakma normal değildir, gidin hakkınızı arayın diye, ama maalesef çoğu arkadaşımız servislerin masallarına inandılar ve mağdur oldular...

Bence, bu konuda sıkıntı yaşayanlar toplanıp toplu bir dava açmalılar tüketici mahkemesinde, ve maddi zararlarının telafisini istemeliler... Çünkü bu "ayıplı ürün"dür, ve Toyota bunu bildiği halde gereğini yapmamıştır. Sıfır araç alanları bu problemle başbaşa bırakmış, yepyeni araçların turbosunu, vakum pompasını ve sekman değişimini zorunlu kılmıştır... Bunları garanti kapsamında yapmış ve sizden ücret istememiş olması da bahane değildir. Sonuçta sıfır araçta aracın can damarı olan bu kadar parçanın değişimi gerekiyorsa, özellikle ikinci el değeri açısından zarar ediyorsunuz demektir...

Atilla bey haklı bence ama bazı servisler durumun yargıya taşınmasının önüne geçebilmek adına müşteriden önce önlem alıyorlar. Mesela Toyan servis her yağ sinyali yaktığında gidişimde raporda yağ seviyesini 1.25 litre olarak göstererek kitapçık değerlerinin altında tuttu. Gerçi aracın yağ sinyali yakması için en az 1.80 litre yağ eksilmesi gerekiyormuş en az, bu bilinen bir gerçek ama sonuçta böyle bir üçkağıt yaptılar çünkü ben o zaman konuya vakıf değildim. Vakum pompası değişmişti aracın ilk gittiğinde, ikincide sadece yağ eklemişlerdi ve izleyelim dediler, 3. seferde ise aracın motor kapağının üzerinde parça parça siyah yağ lekeleri vardı ve araç yokuşlarda gitmiyordu, turbosu devreye girmiyordu ve yağ sinyali yakmıştı. Bu seferde hiç bir şey yapmadıklarını sadece yağ eklendiğini söylediler ve bu yönde rapor verdiler ama araç akşama kadar serviste kalmıştı ve çıktıktan sonra yokuşlarda canavar gibi oldu her nedense...

Şimdi aracım 30 bin bakımdan çıkalı neredeyse 6 bin km oldu, yağ seviyesi yarıya yakın eksilmiş. Ancak son servis çıkışında yağ seviyesini ölçtüğümde, maksimum seviyesinin bayağı bayağı bir üstünde yağ koyulmuştu aracıma herhalde bir süre daha uzun idare etsin diyerek yaptılar bunu.

Şimdi mahkemeye gitsem kime ne ibraz edebilirim arkadaşlar, servis raporları hep onlardan yana. Bir şey ispat edemem ki? Bilirkişi parası, avukat parası bir sürü masraf ve birde kazanamazsak karşı tarafın masrafları alınacak risk gibi gözükmüyor.

Toyota'nın marka güvencesi kapsamında sorunun çözümüne yönelik ücretsiz değişim hizmetleri vermesi takdire şayan bir şey olmasa da yinede bir çözüm yolu ve daha sorunsuz gibi gözüküyor. Sonuçta yapılan değişimler yetkili servisçe ve garanti kapsamında yapılıyor. Bir parça fiyat düşürse de, sorun çözülüyorsa ve uzun yıllar binmeyi düşünüyorsak yapılacak en iyi şey Deniz usta'nın güvenli ellerine teslim etmek gibi bu aracı.

Yinede Toyota'nın bu araçları müşteriyi yormadan geri alıp yerine kusursuz olanını vermesini beklerdim. Sonuçta Toyota bu hatalı araçları fabrikasında sıfırlayabilirdi kolayca. Müşteride böyle bir firmaya ömür boyu bağlanırdı. Ama piyasada zihniyet ne yazık ki böyle ahlaklı değil.

Sonuç olarak ben Deniz usta ile bu işi takip etmeye karar verdim. Haftaya uzun yola çıkıyorum bu araçla bundan önce Deniz ustaya uğrayıp aracı bir gözden geçirteceğim. 2 yıl bir borcu kaldı aracımın. Kredisi biter bitmez elimden çıkarmayı ve birdaha asla Toyota almamayı düşünüyorum arkadaşlar. Aslında aracımdan çok memnunum ama bu kadar yağ eksilten bir araç sürekli kontrol ve ekstra gayret arz ediyor. Bununla uğraşacak vaktim yok.

Arkadaşların dediği gibi sekman attırıp motora elletmem. Buda sorunu kesin olarak çözmüyormuş zaten. Bunun yerine bu şekilde binerim arabaya ve değerini korurum. Aracımın garanti ekstrası var, ben sattıktan sonra alan kişi gerek görürse yaptırır garanti kapsamında 2015 Aralığına kadar. 
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #144 : Ağustos 24, 2012, 07:22:09 »
Bunu hangi servis yaptı?

Toyan serviste isyan ederken Serkan isimli bir arkadaşla tanıştım (hatta siz miydiniz :)  Önce o yönlendirdi sonra da servis çalışanları...
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #145 : Ağustos 24, 2012, 07:35:01 »
Toyan serviste isyan ederken Serkan isimli bir arkadaşla tanıştım (hatta siz miydiniz :)  Önce o yönlendirdi sonra da servis çalışanları...

Evet başka bir servisle görüşmenizi ve ALJ den Deniz bey ile görüşmenizi ben tavsiye ettim. Ama sanki bunu bir sitem olarak anlatmışsınız sanki. Yanlış mı yaptım yardımcı olmakla emin olamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #146 : Ağustos 24, 2012, 08:05:48 »
şu an beklemedeyiz bakalım haftaya telefon edip sıkıştırmayı düşünüyorum doldurmuş olduğum forum ne alemde incelendi mi falan diye gelişme oldukça buraya yazıcam...
Haftaya kadar bekleyemedim :) ve aradım tekrar plaka ve araç ile ilgilenen servis bilgilerini verdim dönüş yapıcaklarını söylediler. Başka bir forumda okuduğum kadarıyla mahkeme sonucu aracı yenisiyle değiştiren olmuş şimdi o kişiyle de irtibata geçip neler yaptığını araştırıcam. Sonuna kadar peşindeyim bu olayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #147 : Ağustos 24, 2012, 12:47:05 »
Evet başka bir servisle görüşmenizi ve ALJ den Deniz bey ile görüşmenizi ben tavsiye ettim. Ama sanki bunu bir sitem olarak anlatmışsınız sanki. Yanlış mı yaptım yardımcı olmakla emin olamadım.

Olur mu serkan bey, ben servisteki arkadaşların başından atıp beni bir an önce oradan uzaklaştırmak iin takındıkları tavra veryansın ettim. Size teşekkür ediyorum yalnızca. Yanlış anlamayın beni lütfen.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #148 : Ağustos 24, 2012, 12:48:05 »
Haftaya kadar bekleyemedim :) ve aradım tekrar plaka ve araç ile ilgilenen servis bilgilerini verdim dönüş yapıcaklarını söylediler. Başka bir forumda okuduğum kadarıyla mahkeme sonucu aracı yenisiyle değiştiren olmuş şimdi o kişiyle de irtibata geçip neler yaptığını araştırıcam. Sonuna kadar peşindeyim bu olayın

O arkadaşı bulursanız banada telefonunu iletebilirmisiniz buradan ben de konuşmak isterim :)
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #149 : Ağustos 24, 2012, 14:40:43 »
O arkadaşı bulursanız banada telefonunu iletebilirmisiniz buradan ben de konuşmak isterim :)
kişiyle telefon yoluyla değil de email yoluyla irtibata geçtim mail adresi
mmt@hakkimiziariyoruz.biz
yalnız onun ayıplı aracındaki problem aracın yokuş çıkamamasıymış neyse yazıştık arkadaşla yardımcı oldu ihtarname çekelim yardım edicem dedi bakalım düşüncem  |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #150 : Ağustos 24, 2012, 14:59:13 »
kişiyle telefon yoluyla değil de email yoluyla irtibata geçtim mail adresi
mmt@hakkimiziariyoruz.biz
yalnız onun ayıplı aracındaki problem aracın yokuş çıkamamasıymış neyse yazıştık arkadaşla yardımcı oldu ihtarname çekelim yardım edicem dedi bakalım düşüncem  |-\

Teşekkürler İlkay Bey bende iletişime geçeyim bir :)
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Ağustos 24, 2012, 15:04:35 »
Web sitesini inceledim biraz önce...
Bu arkadaşı canı gönülden tebrik ediyorum... Hakkını aramak böyle birşey olsa gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #152 : Ağustos 24, 2012, 15:06:13 »
Web sitesini inceledim biraz önce...
Bu arkadaşı canı gönülden tebrik ediyorum... Hakkını aramak böyle birşey olsa gerek...
evet umarım bizim de hikayemiz mutlu sonla biter  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #153 : Ağustos 24, 2012, 15:56:50 »
evet umarım bizim de hikayemiz mutlu sonla biter  ::)
İnşallah...

Artık siz de toplanıp yagimeksiliyor.com sitesini kurarsınız herhalde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #154 : Ağustos 24, 2012, 20:09:56 »
Bu arada site sahibine mail yollayip, zorlu mücadelesinde başarılar dilemistim. Az önce cevap yazmis. Kendisi ve yaklasik 50 kisi başarıya ulaşmış, ya paralarını geri almışlar yada sıfır tam otomatik araç vermişler :)

Sevindim...

Demekki haklı iseniz hakkınızı alabilmek icin sesinizi yukseltmek zorundasiniz. Bunu biliyordum zaten, ama tekrar ispatlanmis oldu.

Ne kadar desibel, o kadar adalet...

Daha söylenecek çok sey var para kazanma hırsı uğruna müşteriyi salak yerine koyanlara... Ama neyse forumun balansini bozmayayim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #155 : Ağustos 27, 2012, 11:32:57 »
O arkadaşların sorunu direk olarak MMT Şanzıman imiş, yağ eksiltme sorunu değilmiş. Bana da hemen cevap yazdılar sağ olsunlar. Hatta İlkay beyi kastederek birlikte tespit davası açtırın masrafları bölüşürsünüz. Tespit sonucunda olumlu yanıt alırsanız bu davada sizi Toyota'ya karşı güçlü kılar ve muhtemelen kazanırsınız dedi. Mahkemenin atadığı bilirkişi önceden yapılmış bir tespit varsa dosya ekinde onu dikkate alıyormuş. Ama yağ eksiltme problemi için aynı parçanın en az iki kere değişmiş oması veya farklı 4 parçanın değişmesi gerekliymiş. Bİlemiyorum arkadaşlar. Bunlarla uğraşmaktansa aracı satasım var benim. Demekki benim emektar düldül olacak araç bu değilmiş diyorum ve zararıma üzülmekten başka birşey gelmez elimden.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #156 : Ağustos 28, 2012, 12:27:00 »
Az önce genel merkezden aradılar bakım zamanına yakın yağ ikazı vermesi doğal diyo  :olu: ya 2 tane aracımız var öbürü niye yapmıyo peki dedim hazırlamış olduğu hazır cevaplardan bişey bulamayınca teklemeye başladı, 40 bin bakıma kadar tekrar ikaz verirse serviste incelemeye alacaklarını söyledi ben de garanti süresi dolunca bu harcamalar cebimizden çıkacak dedim sizin arabanız takip altında madur durumda bırakmayız gibilerinden bişeyler sölediler araçtan soğuduk bari marka bizi soğutmasa  |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #157 : Ağustos 28, 2012, 13:28:02 »
Az önce genel merkezden aradılar bakım zamanına yakın yağ ikazı vermesi doğal diyo  :olu: ya 2 tane aracımız var öbürü niye yapmıyo peki dedim hazırlamış olduğu hazır cevaplardan birşey bulamayınca teklemeye başladı, 40 bin bakıma kadar tekrar ikaz verirse serviste incelemeye alacaklarını söyledi ben de garanti süresi dolunca bu harcamalar cebimizden çıkacak dedim sizin arabanız takip altında madur durumda bırakmayız gibilerinden birşeyler sölediler araçtan soğuduk bari marka bizi soğutmasa  |-\

Bana da yeni nesil dizel motorların yağ eksiltmenin motorun sağlığı açısından gerekli olduğunu ayrıca eksilen yağı kontrol edip tamamlamanın da sürücünün vazifesi olduğunu söylediler. Takibe alcaz dediler sonra tüketici haklarına ve şikayet var'a yazacağımı söyleyince. Mağdur etmeyiz felan gibi şeylerde söylediler. Açıkcası benim hiç itimatım kalmadı. Madem bu arabaların bir kısmı fabrikadan hatalı çıkıyor ve son çare olarak sekman atıldığında "belki" düzeliyor. Bu araçları biz daha gık demeden alıp, yenisini verebilir ve bozuk araçların hatalarını giderip fabrikada sıfırlayabilirken kolayca neden dolandırıp duruyorlar anlayamıyorum.

Annemin aracı da Toyota Yaris Benzinli onda hiç böyle sorun yaşamadı, doğrusu hiç mekanik bir sorun çıkmadı onun aracında, onun aracını değiştirmeye karar verdik, Ama kesinlikle Toyota hele hele Toyan Plaza yı düşünmüyoruz. Başka markalara yoğunlaştık.

Şimdi aracım bakımdan çıkalı yaklaşık 6 bin km oldu, yağ seviyesi neredeyse ortaya gelmiş (birde bakımda maksimum seviyesinin üzerinde doldurdukları halde) bakıma daha 4000 km var ve yağ eklemeden çıkacağım yola. Bakalım dönüş yolunda mı yakacak sinyali? Yinede yola çıkmadan Deniz bey aracımı bir görsün istiyorum.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "Dünyayı güzellik kurtaracak"
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Ağustos 28, 2012, 14:28:54 »
Bu araçların esas yağı 5w-30 tam sentetik yağdır Mobil 1™ ESP Formula 5W-30 yağ 120 tl civarı 15000 gidiyor minumum 10w-40 yağ 8000 den sonra bozulur arkadaşlar dikkat edelim ucuz yağları servis dahi koysa itiraz edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #159 : Ağustos 28, 2012, 14:37:58 »
Bu araçların esas yağı 5w-30 tam sentetik yağdır Mobil 1™ ESP Formula 5W-30 yağ 120 tl civarı 15000 gidiyor minumum 10w-40 yağ 8000 den sonra bozulur arkadaşlar dikkat edelim ucuz yağları servis dahi koysa itiraz edelim.

Servis 10w40 koyuyor maalesef.