Gönderen Konu: Yağ Eksiltme Sorunu  (Okunma sayısı 50955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Eksiltme Sorunu
« Yanıtla #120 : Ağustos 14, 2012, 09:37:05 »
Serkan Bey çok teşekkür ediyorum Deniz Bey'e ulaştım gerçekten çok ilgili birisi ve sorunu birlikte takip etmeye karar verdik. İçimi de bayağı bir rahatlattı verdiği bilgilerle.

Deniz bey çok iyidir saolsun. Cep telefonuna ihtiyacınız olursa onuda verebilirim.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ağustos 14, 2012, 09:37:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Dizel Corolla MMT Şanzıman
    • Odila Blogger: Hayat Üzerine Felsefik Saçmalamalar
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #121 : Ağustos 14, 2012, 13:33:23 »
Sağolun Serkan bey kendisinden aldım hemen. Sanırım artık bakımlarıda Toyan'da değil orada yaptıracağım.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #122 : Ağustos 14, 2012, 14:48:58 »
Sağolun Serkan bey kendisinden aldım hemen. Sanırım artık bakımlarıda Toyan'da değil orada yaptıracağım.

Ben Toyana hiç gitmedim, ilk arabayı alırken oradan fiyat almıştım tavırları hiç hoşuma gitmemişti. Bugüne kadar hep Reise gidiyordum, orasıda kapanınca ALJ ye gidiyorum artık. Yeri bana biraz ters ALJ nin ama yakında kapanan reisin yerinede ALJ açılacak artık oraya giderim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #123 : Ağustos 14, 2012, 14:56:31 »
Yağ eksiltme sorunu karşısında sergiledikleri tavır hiç hoşuma gitmedi benimde ama sonuçta aldığım yer diye servis bakımına devam edeyim dedim. Deniz beyle konuştuğumuzda o da arabanın yağ sinyali yaktığında en az 1.8 litre yağ kaybetmiş olacağını söyledi fakat onlar servis raporuna 1.25 litre yazmışlardı bu dürüstlük olmasa gerek. Neyse birde Deniz beyle inceleyelim bakalım sorunu. İlgi ve alakası samimi görünüyor. Belki ellerinden geleni de samimiyetle yapar ve sorunumu çözebilirler. Tekrardan sağolun Serkan bey.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #124 : Ağustos 15, 2012, 19:16:00 »
ankara alj servis müdürü deniz bey her müşterisiyle yakından ilgili ve hepsini tek tek arayıp arada sırada ne var ne yok gibisinden arar :)

bu arada ankara reis alj tarafından alındı 3 ay içinde ankara alj olarak 2.şube olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Ağustos 15, 2012, 20:42:06 »
merhaba
49.545 km de gene low oil level ikazı... hemde aralıklı 3 defa yandı. ama hala ilk çalıştırmada ok veriyor. şu an 49.880 kmde. bakımı geldi artık yanar bir bakımın yaklaştığı ikazıdır gibi bir yaklaşımı kabul etmem mümkün değil. saçma. 05 serisi turbo+vakum pompası+mobil1 5W30 tam sentetik yağ.. daha ne yapılabilir bilemiyorum. allah aşkınıza bir akıl verin.. hani biraz performans istesem belki daha önce yanacak. şimdi sevgili servisim izmir toyota tokullar servis müdürüm mümtaz bey ile müdür yardımcım ziya beyler, sevgili serdar ustam hep yanımdalar sağolsunlar. ama bu devamlı böyle mi olacak? sanki son çare piston sekman değişimi. garantiden belki değiştirirler ne yapayım bilemiyorum. yardımlarınızı bekliyorum. ne dersiniz?
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Ağustos 15, 2012, 21:47:32 »
vakum pompası ve turbo iflah etmediyse piston sekman değiştiriyorlar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #127 : Ağustos 15, 2012, 23:01:22 »
merhaba
49.545 km de gene low oil level ikazı... hemde aralıklı 3 defa yandı. ama hala ilk çalıştırmada ok veriyor. şu an 49.880 kmde. bakımı geldi artık yanar bir bakımın yaklaştığı ikazıdır gibi bir yaklaşımı kabul etmem mümkün değil. saçma. 05 serisi turbo+vakum pompası+mobil1 5W30 tam sentetik yağ.. daha ne yapılabilir bilemiyorum. allah aşkınıza bir akıl verin.. hani biraz performans istesem belki daha önce yanacak. şimdi sevgili servisim izmir toyota tokullar servis müdürüm mümtaz bey ile müdür yardımcım ziya beyler, sevgili serdar ustam hep yanımdalar sağolsunlar. ama bu devamlı böyle mi olacak? sanki son çare piston sekman değişimi. garantiden belki değiştirirler ne yapayım bilemiyorum. yardımlarınızı bekliyorum. ne dersiniz?
bence sekman piston attır .bende 2011 corolla var şu ana kadar yağ eksik lambası yanmadı arac 20050 km de 21700 bakıma girecek yağ seviyesi alt cizgiden 1cm üstte ama bunda önce 2 aurisimde turbo ve vakum pompası deyişti
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Ağustos 17, 2012, 21:12:15 »
teşekkürler sağolun. acaba diyorum bu motor onarıcılar var. onu da denesek mi? hiç 50.000 km de motor mu yapılır? ne sıkıntılı durum. buna ne dersiniz?
bayramınızı kutlarım. selam ve saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #129 : Ağustos 23, 2012, 10:05:55 »
Nerden başlasam bilemiyorum toyota güvencesine dayanarak 2 adet araç satın aldık araçlar 2011 mart ayında trafiğe çıktı biri 1.4 auris biri 1.4 corolla auriste problem yok ancak corolla bize illallah dedirtti 8000, 14000, 18000 de yağ ikazı verdi 20000 bakımda turbo değişti (garantiden) 29000 de yağ ikazı verdi şuan araç 35bin civarında aracı babam kullanıyor ve bir daha ikaz verdiğinde arabayı hiçbir işlem yapılmaksızın serviste bırakmasını söyledim. toyota.com.tr den yazı yazdım ve dün telefondan aracın plakasını öğrenmek için aradılar plakayı verdim inceleyeceklerini ve dönüş yapacaklarını söylediler beklemedeyiz talebimi de aracın yenisiyle değiştirilmesi olarak belirttim. tabii ki hemen getirin yenisini alın diyeceklerini sanmıyorum bu durumda ne yapabiliriz diye araştırıyorum. bu dertten muzdarip olan arkadaşlar 5 dakikasını ayırıp toyota.com.tr adresinde bizi tanıyın bölümünde bulunan toyota iletişim merkezine formu doldurup göndermeleri belki daha fazla ses çıkarınca arabaları geri çağırırlar. Artık hepimiz bilinçli tüketicileriz para kolay kazanılmıyor. Herkese şimdiden geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #130 : Ağustos 23, 2012, 11:47:03 »
Nerden başlasam bilemiyorum toyota güvencesine dayanarak 2 adet araç satın aldık araçlar 2011 mart ayında trafiğe çıktı biri 1.4 auris biri 1.4 corolla auriste problem yok ancak corolla bize illallah dedirtti 8000, 14000, 18000 de yağ ikazı verdi 20000 bakımda turbo değişti (garantiden) 29000 de yağ ikazı verdi şuan araç 35bin civarında aracı babam kullanıyor ve bir daha ikaz verdiğinde arabayı hiçbir işlem yapılmaksızın serviste bırakmasını söyledim. toyota.com.tr den yazı yazdım ve dün telefondan aracın plakasını öğrenmek için aradılar plakayı verdim inceleyeceklerini ve dönüş yapacaklarını söylediler beklemedeyiz talebimi de aracın yenisiyle değiştirilmesi olarak belirttim. tabii ki hemen getirin yenisini alın diyeceklerini sanmıyorum bu durumda ne yapabiliriz diye araştırıyorum. bu dertten muzdarip olan arkadaşlar 5 dakikasını ayırıp toyota.com.tr adresinde bizi tanıyın bölümünde bulunan toyota iletişim merkezine formu doldurup göndermeleri belki daha fazla ses çıkarınca arabaları geri çağırırlar. Artık hepimiz bilinçli tüketicileriz para kolay kazanılmıyor. Herkese şimdiden geçmiş olsun...

Öncelikle geçmiş olsun İlkay bey, bende 2011 Dizel mmt 1.4 corolla sahibiyim ve aynı dertten muzdaripim. Serviste şuana kadar vakum pompası değişti aracın raporda belirtildiğine göre ancak çekiş düşmüştü daha sonra ve yağ ikazı yanmıştı yine, gittiğimde bişey yok dediler, yağ ekledik 1.250 gram dediler ama aracın çekişi değişti birden yokuşlarda yığılan araç birden canavar kesildi, motorun üzerinde ki parçalı yağ lekeleri de kesildi. Değişim isteyebileceğimi sert bir şekilde belirtmiş olduğum için parça değişimini saklamış olabileceklerini ve çaktırmadan turboyu değiştirmiş olabileceklerini düşünüyorum. Ayrıca bu araçlar 1.8 litre yağ kaybetmeden sinyal yakmazmış bunu başka bir yetkili servisten öğrendim. Yani servise çok dikkat edin derim.

Aracı iade ve ayıpsız değişim çok zor, çok uzun ve pahalı bir süreçmiş. Tüm Tüketicileri Koruma Derneğinde kazanılmış davalar var emsal olarak. internetten bu derneği bulabilirsiniz google a yazarak.

Yine burada süreci bizlerle paylaşaırsanız memnun olurum İlkay bey. Tekrar geçmiş olsun.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #131 : Ağustos 23, 2012, 12:01:57 »
şu an beklemedeyiz bakalım haftaya telefon edip sıkıştırmayı düşünüyorum doldurmuş olduğum forum ne alemde incelendi mi falan diye gelişme oldukça buraya yazıcam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Ağustos 23, 2012, 12:36:59 »
Öncelikle geçmiş olsun İlkay bey, bende 2011 Dizel mmt 1.4 corolla sahibiyim ve aynı dertten muzdaripim. Serviste şuana kadar vakum pompası değişti aracın raporda belirtildiğine göre ancak çekiş düşmüştü daha sonra ve yağ ikazı yanmıştı yine, gittiğimde birşey yok dediler, yağ ekledik 1.250 gram dediler ama aracın çekişi değişti birden yokuşlarda yığılan araç birden canavar kesildi, motorun üzerinde ki parçalı yağ lekeleri de kesildi. Değişim isteyebileceğimi sert bir şekilde belirtmiş olduğum için parça değişimini saklamış olabileceklerini ve çaktırmadan turboyu değiştirmiş olabileceklerini düşünüyorum. Ayrıca bu araçlar 1.8 litre yağ kaybetmeden sinyal yakmazmış bunu başka bir yetkili servisten öğrendim. Yani servise çok dikkat edin derim.

Aracı iade ve ayıpsız değişim çok zor, çok uzun ve pahalı bir süreçmiş. Tüm Tüketicileri Koruma Derneğinde kazanılmış davalar var emsal olarak. internetten bu derneği bulabilirsiniz google a yazarak.

Yine burada süreci bizlerle paylaşaırsanız memnun olurum İlkay bey. Tekrar geçmiş olsun.

Onur bey sizin araçtaki son durum nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #133 : Ağustos 23, 2012, 13:46:06 »
Benim araçta son durum şu: 30 bin bakımdan çıktıktan sonra en son 6 bin km de yaptığım ölçümde yağ seviyesi çubuğu 3/2 seviyesinin biraz altında. Ancak servisten çıktığında baktığımda zaman maksimum seviyesinin çok üstünde yağ vardı. Yani servis biraz fazla koymuş yağı. Bakıma 4 bin km var ve önümde de uzun yol var. Ancak yola çıkmadan ne yapmam gerektiğini ALJ'den Deniz bey'e danışacağım. Deniz bey sağolsun çok ilgili. Eğer ankaradaysanız Eskişehir Yolu ALJ Toyota Bayiin'den Deniz Bey ile görüşün derim kendisi gerçekten samimi bir şekilde ilgileniyor ve ne yapılması gerekiyorsa yapacak birisine benziyor. Bende kendisine bu forumda bir arkadaşın önerisi üzerine ulaştım. Henüz aracımı götürmedim bir sorun olmadığı için ama bundan sonra bakıma da onlara götüreceğim. Deniz bey ne gerekiyorsa garanti kapsamında yapacaklarının garantisini verdi bana. Toyan servis gibi yalan beyanda da bulunmadı. Neyse onu söyledi açık açık ve güven verdi bana.

İade ve değişim süreci mahkemelik uzun bir süreç olduğundan dolayı bununla uğraşmak istemiyorum açıkcası. Bunun yerine arabanın rehini kalkınca hemen elden çıkarmayı düşünüyorum sorunum çözülmediği takdirde. Ancak arabanın yakıtından ve konforundan memnun olduğumu söyleyebilirim. Bu sorun olmasaydı uzun yıllar binmeyi düşünebilirdim. Hatta emekliliğime kadar değiştirmeden, masrafa girmeden ona iyi bakarak kullanmayı bile düşünebilirdim. İşte durum bundan ibaret İlkay bey.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Ağustos 23, 2012, 13:58:51 »
Benim araçta son durum şu: 30 bin bakımdan çıktıktan sonra en son 6 bin km de yaptığım ölçümde yağ seviyesi çubuğu 3/2 seviyesinin biraz altında. Ancak servisten çıktığında baktığımda zaman maksimum seviyesinin çok üstünde yağ vardı. Yani servis biraz fazla koymuş yağı. Bakıma 4 bin km var ve önümde de uzun yol var. Ancak yola çıkmadan ne yapmam gerektiğini ALJ'den Deniz bey'e danışacağım. Deniz bey sağolsun çok ilgili. Eğer ankaradaysanız Eskişehir Yolu ALJ Toyota Bayiin'den Deniz Bey ile görüşün derim kendisi gerçekten samimi bir şekilde ilgileniyor ve ne yapılması gerekiyorsa yapacak birisine benziyor. Bende kendisine bu forumda bir arkadaşın önerisi üzerine ulaştım. Henüz aracımı götürmedim bir sorun olmadığı için ama bundan sonra bakıma da onlara götüreceğim. Deniz bey ne gerekiyorsa garanti kapsamında yapacaklarının garantisini verdi bana. Toyan servis gibi yalan beyanda da bulunmadı. Neyse onu söyledi açık açık ve güven verdi bana.

İade ve değişim süreci mahkemelik uzun bir süreç olduğundan dolayı bununla uğraşmak istemiyorum açıkcası. Bunun yerine arabanın rehini kalkınca hemen elden çıkarmayı düşünüyorum sorunum çözülmediği takdirde. Ancak arabanın yakıtından ve konforundan memnun olduğumu söyleyebilirim. Bu sorun olmasaydı uzun yıllar binmeyi düşünebilirdim. Hatta emekliliğime kadar değiştirmeden, masrafa girmeden ona iyi bakarak kullanmayı bile düşünebilirdim. İşte durum bundan ibaret İlkay bey.

Dün Deniz bey ile bu konuyu uzun uzun konuştuk. İnsanların memnuniyetsizliklerinden bahsettim. O da sorunun çözümünde turbo, vakum pompası ve sekman değişimden sonra sorunun çözülebildiğini söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #135 : Ağustos 23, 2012, 14:01:28 »
Evet herkes böyle diyor. Ama sekman son çare olarak sorunu kesin çözüyormuş. Aracın değerini etkilemiyormuş diyorlar. Bilemiyorum.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #136 : Ağustos 23, 2012, 14:05:40 »
işe bak sıfır araç al değiştirilmedik parça kalmasın, zaman kaybı sıkıntı stres cabası üstelik aracı 2. el olarak satabilecek miyiz bakalım şeytan diyo çek aracı servisin önüne çağır bütün basını ver alevi cayır cayır. yak bi de sigara üff nasıl tutuşuyo izle  :D şikayet sitelerinde de bu konuda bi ton yazı var anlamadım ben bu işi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Ağustos 23, 2012, 14:12:39 »
Yapması çok keyifli olabilir.Aynı zamanda toyotayıda iyice bir rezil etmiş oluruz ama para bol olacak  :D gözün kapalı dökecen benzini çakıcan kibriti  :D
işe bak sıfır araç al değiştirilmedik parça kalmasın, zaman kaybı sıkıntı stres cabası üstelik aracı 2. el olarak satabilecek miyiz bakalım şeytan diyo çek aracı servisin önüne çağır bütün basını ver alevi cayır cayır. yak bir de sigara üff nasıl tutuşuyo izle  :D şikayet sitelerinde de bu konuda bir ton yazı var anlamadım ben bu işi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #138 : Ağustos 23, 2012, 15:09:19 »
Yada bütün corollacılar anlaşıp arabaların camına "Corollalar Yağ Eksiltiyor Sakın Almayın" yazıp şehirde öyle gezecen, medyaya vericen bide bu durumu :) haberlere çıkacak... İşte toyota efsanesinin bittiği an.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #139 : Ağustos 23, 2012, 15:10:54 »
Bide milletin gazını almak için bu foruma yönlendiriyolar servisten, orada biraz sesini yükseltince... ordan biri çıkıyor evet kardeş sorunu olanlar şöyle bi site var oraya girip derdini anlatıp çare buluyor diye...
Onur Andaç Sever