0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
klima evaporatöründen sıkılan klima temizleme köpükleri var. Henüz denemedim ama oradan köpüğü sıkınca klima su giderinden pis su akıyormuş.
Bu durumda filtre(hava akış yönü aşağıdan yukarı diyor yazılar düz olunca) hava yukarıdan aşağı ise yazılar ters olacak sizinkisinde.Yanılıyor muyum?Ufuk beyin eklediğinde yazılar düz,sizin eklediğinizde yazılar ters olacak.
arkadaşlar kusuruma bakmayın ama tam olarak ben anlayamadım ... klima/ kalorifer temizliği için filtrenin üstünden mi yoksa bu altında olan klima pervanesinin oran mı temizleme maddesini dökücem kafam çok karıştı bir yardımcı olursanınz inşallah anlayacağım.
Tersini savunacak kişiler için bu konuda yazılıp anlatılacak başka bir şey yoktur, aksini savunan istediği şekilde takabilir. Bu tip konularda anlattığımız şeyler bizim şahsi isteklerimiz yada uygulamalarımız değildir, sistemlerin o şekilde çalıştığını sizlerle paylaşmalarımızdır.
tekin abi emeğinize yüreğinize sağlık abi:) harika bir paylaşım olmuş:) ben yeni okudum özür dilerim...
Yalnız kolonya sıkmaya devam edelim, herkese bol kolonyalı günler diliyorum.. Böyle güzel bir forumda, bana karşı sabırlı olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Arabayi yaktirican millete Tekin bey
Böyle güzel bir forumda, bana karşı sabırlı olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Rica ederiz sizsiz bir TCTR düşünemiyorum.
Sercan; Tekin bey ile ben bu konuda üreticilerin vermiş olduğu bilgi ve dökümanlara dayanarak yardımcı olmaya çalıştık. Ama hala insanların kafasında soru işaretleri kaldı. Tekin beyin ve benim savunduğum nokta şudur ki. Herkesin bildiği değil teknik dayanağı olan bilgileri vererek yardımcı olmak. Zaman zaman ben de kendi bildiğim doğruları yazıyorum. Ama emin olmadığımı belirtiyorum. şimdi resimleri yan yana koyarak tekrar açıklamak istiyorum. ilk resimde teknik resimlerle gösteriyor. 2.resimde ise filtrenin birinde ok akış yönünü temsil ederken diğerinde üst tarafını temsil ediyor.
Polen filtresini çıkarın, o aradan temizlik sıvınızı aşağı doğru püskürtün.Yalnız sıvı şekilde herhangi bir şey dökmeyin.Ertan bey, hava akış yönü yukardan aşağıyadır, bu değişmez, şöyle test edebilirsiniz; polen filtresini çıkartın, fanı çalıştırın, filtrenin takıldığı yerden havanın emildiğini göreceksiniz, hava akışı aşağıdan yukarı olsaydı, o boşluktan dışarıya basınçlı hava gelirdi. Hava akışın yukardan aşağıya olduğunun diğer bir ispatıda, toz ve pisliklerin filtrenin üstünde birikmesidir. Aslında Selçuk bey çok güzel bir şema yayınladı, bunun üstüne fazla yazmaya gerek yok.Filtrelerin üzerindeki ibareler aslında filtreler için bir işarettir, ara bakımlarda temizlemek için söktüğümüzde, kirli tarafı karıştırsak dahi yönünü bize hatırlatmak içindir. Orjinal filtrelerde UP yazıyor yani filtrenin bu kısmı yukarı gelmeli anlamında, hava akışı aşağıdan yukarıdır demiyor. Diğer marka filtrede, Air Flow aşağı yönlü ok, bu yüz aşağı gelmelidir diyor. Her ikisindede yazılar düz okunacak şekilde takılması gerekiyor.Tersini savunacak kişiler için bu konuda yazılıp anlatılacak başka bir şey yoktur, aksini savunan istediği şekilde takabilir. Bu tip konularda anlattığımız şeyler bizim şahsi isteklerimiz yada uygulamalarımız değildir, sistemlerin o şekilde çalıştığını sizlerle paylaşmalarımızdır.
Arkadaşlar polen filtresinin ve fanın bulunduğu kutunun altında aracın beyni var sıvı o kısma kacarsa beyni yakabilir benim arabanın beyni gidiyordu ben ettim siz etmeyin