Gönderen Konu: Kalorifer/Klima Antibakteriyel Temizlik  (Okunma sayısı 48567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Kalorifer/Klima Antibakteriyel Temizlik
« Yanıtla #80 : Haziran 03, 2013, 00:39:59 »
klima evaporatöründen sıkılan klima temizleme köpükleri var. Henüz denemedim ama oradan köpüğü sıkınca klima su giderinden pis su akıyormuş.
Doğrudur,zamanla tozların sistemde birikmesi ve sadece hava yoluyla oldukları kısımdan temizlenememesi açısından belirttiğiniz köpük veya sıvı şeklindeki ürünler fayda sağlıyorlar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 03, 2013, 00:39:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 03, 2013, 09:54:06 »
Bu durumda filtre(hava akış yönü aşağıdan yukarı diyor yazılar düz olunca) hava yukarıdan aşağı ise yazılar ters olacak sizinkisinde.Yanılıyor muyum?

Ufuk beyin eklediğinde yazılar düz,sizin eklediğinizde yazılar ters olacak.

+1 ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Haziran 03, 2013, 10:47:16 »
arkadaşlar kusuruma bakmayın ama tam olarak ben anlayamadım ... klima/ kalorifer temizliği için filtrenin  üstünden mi yoksa bu altında olan klima pervanesinin oran mı temizleme maddesini dökücem
kafam çok karıştı bi yardımcı olursanınz inşallah anlayacağım.
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Haziran 03, 2013, 11:16:21 »
arkadaşlar kusuruma bakmayın ama tam olarak ben anlayamadım ... klima/ kalorifer temizliği için filtrenin  üstünden mi yoksa bu altında olan klima pervanesinin oran mı temizleme maddesini dökücem
kafam çok karıştı bir yardımcı olursanınz inşallah anlayacağım.

Polen filtresini çıkarın, o aradan temizlik sıvınızı aşağı doğru püskürtün.

Yalnız sıvı şekilde herhangi bir şey dökmeyin.

Bu durumda filtre(hava akış yönü aşağıdan yukarı diyor yazılar düz olunca) hava yukarıdan aşağı ise yazılar ters olacak sizinkisinde.Yanılıyor muyum?

Ufuk beyin eklediğinde yazılar düz,sizin eklediğinizde yazılar ters olacak.

Ertan bey, hava akış yönü yukardan aşağıyadır, bu değişmez, şöyle test edebilirsiniz; polen filtresini çıkartın, fanı çalıştırın, filtrenin takıldığı yerden havanın emildiğini göreceksiniz, hava akışı aşağıdan yukarı olsaydı, o boşluktan dışarıya basınçlı hava gelirdi. Hava akışın yukardan aşağıya olduğunun diğer bir ispatıda, toz ve pisliklerin filtrenin üstünde birikmesidir. Aslında Selçuk bey çok güzel bir şema yayınladı, bunun üstüne fazla yazmaya gerek yok.

Filtrelerin üzerindeki ibareler aslında filtreler için bir işarettir, ara bakımlarda temizlemek için söktüğümüzde, kirli tarafı karıştırsak dahi yönünü bize hatırlatmak içindir. Orjinal filtrelerde UP yazıyor yani filtrenin bu kısmı yukarı gelmeli anlamında, hava akışı aşağıdan yukarıdır demiyor. Diğer marka filtrede, Air Flow aşağı yönlü ok, bu yüz aşağı gelmelidir diyor.

Her ikisindede yazılar düz okunacak şekilde takılması gerekiyor.

Tersini savunacak kişiler için bu konuda yazılıp anlatılacak başka bir şey yoktur, aksini savunan istediği şekilde takabilir.

Bu tip konularda anlattığımız şeyler bizim şahsi isteklerimiz yada uygulamalarımız değildir, sistemlerin o şekilde çalıştığını sizlerle paylaşmalarımızdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Haziran 03, 2013, 12:20:09 »
Tersini savunacak kişiler için bu konuda yazılıp anlatılacak başka bir şey yoktur, aksini savunan istediği şekilde takabilir.

Bu tip konularda anlattığımız şeyler bizim şahsi isteklerimiz yada uygulamalarımız değildir, sistemlerin o şekilde çalıştığını sizlerle paylaşmalarımızdır.

Tekin bey, bu yazi tarzi ile asil amacinizi ortaya koydugunuzu goruyorum, ne demektir bunlar? Herkes bildigi sekilde soyluyorsa bu savunmacilik olamaz ;) Kime neyi ispatlama seklidir anlamis degilim. Eger biri bir sey yazdiginda zorunuza gidecekse bence bu sekilde imali laflarla ya yazi yazmayin ya da konu acmayin, hic olmadi konuyu acip KOLONYA ilede temizlenebilir demeyin.

Ertan arkadasimiz ve de ben aksini soylemis olabiliriz ama bu denli altinda imali sozleri hak etmiyoruz.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Haziran 03, 2013, 12:57:14 »
Sercan Karabulut +1 !!!
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Haziran 03, 2013, 13:02:20 »
tekin abi emeğinize yüreğinize sağlık abi:) harika bir paylaşım olmuş:) ben yeni okudum özür dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #87 : Haziran 03, 2013, 13:08:46 »
tekin abi emeğinize yüreğinize sağlık abi:) harika bir paylaşım olmuş:) ben yeni okudum özür dilerim...

Yalnız kolonya sıkmaya devam edelim, herkese bol kolonyalı günler diliyorum..  :D

Böyle güzel bir forumda, bana karşı sabırlı olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Haziran 03, 2013, 13:11:21 »
Yalnız kolonya sıkmaya devam edelim, herkese bol kolonyalı günler diliyorum..  :D

Arabayi yaktirican millete Tekin bey :)

Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #89 : Haziran 03, 2013, 13:14:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Haziran 03, 2013, 13:19:04 »

Rica ederiz :) sizsiz bir TCTR düşünemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #91 : Haziran 03, 2013, 13:30:26 »
Rica ederiz :) sizsiz bir TCTR düşünemiyorum.

Ufuk bey, sizlerde en az benim kadar üyelere ve üye olmayan ama bu forumu ülkemizden ve dünyanın heryerinden takip eden insanlara faydalı bilgiler veriyorsunuz, bende sizlerden öğrenmeye devam ediyorum, çoğu zaman yorum yapmasamda "Teşekkür" butonunu tercih ediyorum, doğru söz üstüne söylenecek ne olabilir ki?

Sadece bilgi vermeyip güzel şakalarıyla, fıkralarıyla, fotoğraflarıyla kısaca otomobil harici sosyal, sağlık, hayat konu paylaşımlarıyla hoş vakit geçirten herkese de ayrıca teşekkür ederim, bunların dışında kalanlar zaten otomobillerini satıp kurtulmuşlardır..  :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Haziran 03, 2013, 16:04:36 »
Sercan; Tekin bey ile ben bu konuda üreticilerin vermiş olduğu bilgi ve dökümanlara dayanarak yardımcı olmaya çalıştık. Ama hala insanların kafasında soru işaretleri kaldı. Tekin beyin ve benim savunduğum nokta şudur ki. Herkesin bildiği değil teknik dayanağı olan bilgileri vererek yardımcı olmak. Zaman zaman ben de kendi bildiğim doğruları yazıyorum. Ama emin olmadığımı belirtiyorum.
şimdi resimleri yan yana koyarak tekrar açıklamak istiyorum. ilk resimde teknik resimlerle gösteriyor. 2.resimde ise filtrenin birinde ok akış yönünü temsil ederken diğerinde üst tarafını temsil ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Haziran 03, 2013, 16:17:10 »
Sercan; Tekin bey ile ben bu konuda üreticilerin vermiş olduğu bilgi ve dökümanlara dayanarak yardımcı olmaya çalıştık. Ama hala insanların kafasında soru işaretleri kaldı. Tekin beyin ve benim savunduğum nokta şudur ki. Herkesin bildiği değil teknik dayanağı olan bilgileri vererek yardımcı olmak. Zaman zaman ben de kendi bildiğim doğruları yazıyorum. Ama emin olmadığımı belirtiyorum.
şimdi resimleri yan yana koyarak tekrar açıklamak istiyorum. ilk resimde teknik resimlerle gösteriyor. 2.resimde ise filtrenin birinde ok akış yönünü temsil ederken diğerinde üst tarafını temsil ediyor.

Yani kısacası şu bazı filtrelerdeki "ok" filtrenin üst kısmının gelmesi gereken yeri gösterirken (örnek sağdaki resim), bazı filtrelerde de hava akış yönünü gösteriyor (soldaki resimde Asakashi de olduğu gibi).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Haziran 03, 2013, 16:48:21 »
selcuk arkadasim aynen aciklamis,katiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Haziran 03, 2013, 17:01:33 »
selcuk arkadasim aynen aciklamis,bende katiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Haziran 04, 2013, 02:06:04 »
Arkadaşlar polen filtresinin ve fanın bulunduğu kutunun altında aracın beyni var sıvı o kısma kacarsa beyni yakabilir benim arabanın beyni gidiyordu ben ettim siz etmeyin !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Haziran 04, 2013, 06:07:58 »
Polen filtresini çıkarın, o aradan temizlik sıvınızı aşağı doğru püskürtün.

Yalnız sıvı şekilde herhangi bir şey dökmeyin.

Ertan bey, hava akış yönü yukardan aşağıyadır, bu değişmez, şöyle test edebilirsiniz; polen filtresini çıkartın, fanı çalıştırın, filtrenin takıldığı yerden havanın emildiğini göreceksiniz, hava akışı aşağıdan yukarı olsaydı, o boşluktan dışarıya basınçlı hava gelirdi. Hava akışın yukardan aşağıya olduğunun diğer bir ispatıda, toz ve pisliklerin filtrenin üstünde birikmesidir. Aslında Selçuk bey çok güzel bir şema yayınladı, bunun üstüne fazla yazmaya gerek yok.

Filtrelerin üzerindeki ibareler aslında filtreler için bir işarettir, ara bakımlarda temizlemek için söktüğümüzde, kirli tarafı karıştırsak dahi yönünü bize hatırlatmak içindir. Orjinal filtrelerde UP yazıyor yani filtrenin bu kısmı yukarı gelmeli anlamında, hava akışı aşağıdan yukarıdır demiyor. Diğer marka filtrede, Air Flow aşağı yönlü ok, bu yüz aşağı gelmelidir diyor.

Her ikisindede yazılar düz okunacak şekilde takılması gerekiyor.

tekin abi sana aynen katiliyorum,kusura bakmayin bu duruma birazda ben sebep oldum,ok asagi mi baksin yukarimi baksin derken arkadaslar arasinda birazcik yanlis anlasilma oldu.
soyleydi boyleydi demeknin anlami yok,teknik olarak ve mantik olarakta haklisiniz,bizzat denedim vantilator havayi hup diye yukaridan asagi cekiyor.
zaten vantilateur calisirken filtreyi koydunmu hup diye cekiyor degilse filtreyi yukari itmesi gerekir
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Haziran 05, 2013, 10:53:34 »
Arkadaşlar polen filtresinin ve fanın bulunduğu kutunun altında aracın beyni var sıvı o kısma kacarsa beyni yakabilir benim arabanın beyni gidiyordu ben ettim siz etmeyin !!!

ben de  aynı temizliği yapacaktım hatta özel klima spreyi almıştım huylandırdın beni.

kararsız kaldım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Haziran 05, 2013, 14:50:18 »
versolarda beyin fanın altında değil. ve sprey şeklinde sıkılınca sıkıntı olmuyor. sizin araçta da beynin fanın altında olduğunu düşünmüyorum... Aynı şekilde yan tarafda olması lazım. Çünkü arkadaşın corollasında bakmıştım. onda da yan tarafda idi.