Bu aralar polen filtresine taktım. 90000km bakımına gitmeden alıyım diye. Son 4 filtreyi Ufuktan aldım memnunum fakat egzoz kokusundan dolayı bu sefer aktif karbonlu bir filtre araştırırken valeo 701021 kodlu (PCA) ve valeo 715730 kodlu (CA) filtreyi keşfettim.Tabii kimse bilmiyor bu tarz filtreleri, uzun arayışlar sonucunda valeo servis genel merkezi ile konuştum ve beni bir toptancıya yönlendirdi.Sağolsun oradaki arkadaş yardımcı olup bu iki filtrenin siparişini verdi p tesi gelecek fiyatı ne kadar oda bilmiyor hiç sattıkları bir ürün olmadığı için gelince görürüz dedi.

bakalım bizde göreceğiz.Bence arabada en dikkat edeceğimiz sarf ürün kabin filtresi bu nedenle bu sefer paraya kıyacam ve bu filtreyi alıp deneyeceğim. bence denemekte fayda var.
Valeo ClimFilter™ Supreme pollenszűrő polifenol bevonattal, amely semlegesíti az allergén anyagokat
Bu aralar polen filtresine taktım. 90000km bakımına gitmeden alıyım diye. Son 4 filtreyi Ufuktan aldım memnunum fakat egzoz kokusundan dolayı bu sefer aktif karbonlu bir filtre araştırırken valeo 701021 kodlu (PCA) ve valeo 715730 kodlu (CA) filtreyi keşfettim.Tabii kimse bilmiyor bu tarz filtreleri, uzun arayışlar sonucunda valeo servis genel merkezi ile konuştum ve beni bir toptancıya yönlendirdi.Sağolsun oradaki arkadaş yardımcı olup bu iki filtrenin siparişini verdi p tesi gelecek fiyatı ne kadar oda bilmiyor hiç sattıkları bir ürün olmadığı için gelince görürüz dedi.
bakalım bizde göreceğiz.Bence arabada en dikkat edeceğimiz sarf ürün kabin filtresi bu nedenle bu sefer paraya kıyacam ve bu filtreyi alıp deneyeceğim. bence denemekte fayda var.
Valeo ClimFilter™ Supreme pollenszűrő polifenol bevonattal, amely semlegesíti az allergén anyagokat
fiyat bilgilendirmesini bekliyoruz hocam.
evet arkadaşlar ürün bugün geldi.ürünü elinize aldığınızda fark açıkça belli oluyor.tabi ürünü herhangi bir bayi üzerinden değilde toptancısı üzerinden aldığım için oda tanıdığı bir bayii üzerinden çıkartıp toptan fiyatına bana verdi bu şekilde ürün 44 TL almış oldum.(hesaplarken %40 iskonto yaptı)klima dezenfektasyonu için aldığım stac marka sprey geldikten sonra temizleyip takacağım farkı o zaman daha net anlayıp yorumları yazarım.
Bugün bu ürünü aldım, yetkili serviste uyguladık bir kısmını ama yarısını başka zaman kullanırsınız deyip sakladım. Akşam eve gelince kutusunda hepsini bitirin yazıyordu bende araca inip ne kadar varsa aracın orta yerindeki havalandırma kanalından hortumunu dibine kadar sokup içeriye bastım

Oh ne güzel iyicene dibine kadar gitti falan diyordum ki kapıyı açıp iç aydınlanma yanınca ayaklarımın altında köpükleri gördüm

Yolcu tarafında torpido arkasından köpükler damlıyordu. Acaba yanlış birşeyler mi yaptım anlayamadım.Youtube ta videolar izledim o köpük gelen yerden emiş falan olduğu gösteriyordu hatta tahliye hortumu gibi birşeyin halı altında falan olduğu. Bizim t27 Avensis kasalarda tahliye hortumu nereden geçiyor. Bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
arkadaşlar parfüm gibi basıp arabanın içine konulan kaliteli dezenfektan ne önerirsiniz
arkadaşlar parfüm gibi basıp arabanın içine konulan kaliteli dezenfektan ne önerirsiniz
Mafra marka ürün bayağı kaliteli idi.
Bugün gündüz gözü arabaya gittim, Su tahliye hortumu ön yolcu koltuğunun ayak basılan kısmındaki halıfleksin sol üst köşesinin altında , bir baktım ki benimkisi çıkmış. Dün sıktığım köpüğün eriyen suları hep koltuk altındaki halıyı ıslatmış

Yerine taktım borusunu. Herkes bir kontrol etsin borusunun çıkıp çıkmadığını

Bu arada klima olayını çözdüm, iç sirkülasyon modunda hava polen filtresinden geçmiyor, torpidonun altında sol tarafta bir hava emiş kanalı var. Gündüz gözü bakmak lazımmış ben gece gece çıkınca kötü oldu bir daha ki sefere daha bilinçli temizleme yapabileceğim
Bu gazlı sistemlerin tam anlamıyla klima temizliği yapabileceğine inanmıyorum Ali hocam, evdeki klimalar bile ıslak bir şekilde temizleniyor. Evaporatör üstündeki pisliği vb şeyleri bu şekilde gaz ile temizleyemezsiniz.
hocam köpük işi sıkıntı elektronik aksamlara bi giderse yanarız valla
hocam köpük işi sıkıntı elektronik aksamlara bi giderse yanarız valla
Bir sıkıntı yapacağını zannetmiyorum Ali hocam, öyle olsa TOYOTA orjinal bir köpüklü sistem üretmezdi diye düşünüyorum. Ayrıca köpükle uygulanan bir sürü ürün var Youtube ta videolarıda var. İşim gereği biliyorum split ve diğer türden ev ve endüstriyel klimaların nasıl temizlendiğini. Esas kirlenen kısımlar evaporatörler olduğundan ve sadece ıslak bir şekilde temizlenebildiği kesin. Diğer türlü üstünde biriken toz ve vb materyaller gaz ile kesinlikle temizlenemez
Bir sıkıntı yapacağını zannetmiyorum Ali hocam, öyle olsa TOYOTA orjinal bir köpüklü sistem üretmezdi diye düşünüyorum. Ayrıca köpükle uygulanan bir sürü ürün var Youtube ta videolarıda var. İşim gereği biliyorum split ve diğer türden ev ve endüstriyel klimaların nasıl temizlendiğini. Esas kirlenen kısımlar evaporatörler olduğundan ve sadece ıslak bir şekilde temizlenebildiği kesin. Diğer türlü üstünde biriken toz ve vb materyaller gaz ile kesinlikle temizlenemez
hocam asıl amacım içindeki tozu toprağı temizlemek yerine bakterileri öldürüp kötü kokuyu bitirmek klima temizliği aslında serviste uygun fiyat olursa ilerleyen yıllarda yaptırabilirim
Bugün bu ürünü aldım, yetkili serviste uyguladık bir kısmını ama yarısını başka zaman kullanırsınız deyip sakladım. Akşam eve gelince kutusunda hepsini bitirin yazıyordu bende araca inip ne kadar varsa aracın orta yerindeki havalandırma kanalından hortumunu dibine kadar sokup içeriye bastım
Oh ne güzel iyicene dibine kadar gitti falan diyordum ki kapıyı açıp iç aydınlanma yanınca ayaklarımın altında köpükleri gördüm
Yolcu tarafında torpido arkasından köpükler damlıyordu. Acaba yanlış birşeyler mi yaptım anlayamadım.Youtube ta videolar izledim o köpük gelen yerden emiş falan olduğu gösteriyordu hatta tahliye hortumu gibi birşeyin halı altında falan olduğu. Bizim t27 Avensis kasalarda tahliye hortumu nereden geçiyor. Bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. 
Zaten o hat havalandırma hortumları ile birbirine bağlı. Yani içeri kadar gelmesi bana anormal gelmedi Murat. Sadece elektronik aksama gelmemesine dikkat etmek lazım kanaldan çıkış sonrası. Kanalın içinde bir sorun yoksa zaten etrafa bulaşmaz. Kanal dıştan hava alma konumunda olduğunda hat komple temas eder. Uygulama sonrası sistemi çalıştırmak da iyi olur eğer senin kutuda aksi yazmıyorsa. Yalnız ilk havayı direk solumamak daha sağlıklı olur.
Bu tarz özel ürünlerde özel tuzlar vb anti bakteriyel bileşikler mevcut. Bunlar da hatta bir süre daha aktif olarak görev yapıp, bakterilerin temizlenmesi sonra tekrar, hemen oluşmasını da önlüyorlar. Yalnız kimi durumlarda mekanik temizlik de(polen filtresi değişimi, varsa hattaki yaprak vb maddelerin temizlenmesi) faydalı olur.
Teşekkürler hocam,
İlk 30 dakika hiç bir elektrikli aletin çalıştırılmaması tavsiye ediliyor hocam hatta motor bile çalışmayacak. Serviste uyguladıktan sonra 1 saat bekledik.
Bu arada olayı çözmeye başladım belki bundan sonra yapacaklar olursa faydası olur. Öncelikle uygulama yapmadan önce klima hava üfleme konumunu bence Orta tarafa sadece yüze üfleyecek şekilde ayarlamak lazım. Daha sonra iç sirkülasyon moduna almak lazım. Neden derseniz klima kanalından yani ortadaki yerden borusunu sokunca direk evaportatöre gitmesi için böyle olması lazım diye düşünüyorum. Gerçi kullanma kılavuzunda bundan bahsetmiyor.
Yukarıda sormuştum tahliye borusu nerden geçiyor diye, öğrendim

Sol taraf ön yolcu kısmı paspası sırılsıklam ıslanmış

Meğersem benim klima tahliye hortumum çıkıkmış yada çıktı bende anlayamadım. Torpido altında sol tarafta halının bitim yerinin köşesinde (sol üst köşe) bir boru vardı, birisi arabadan dışarı çıkıyordu diğeri yukarıya klimaya doğru gidiyordu bende bunları birbirine taktım , herhalde hata yapmadım

Mesaj Birleştirildi: 17 Ksm, 2014 21:17
Avensis sahipleri klima tahliyesi hortumunuzu kontrol edebilmeniz için yerini gösteren fotoğraflar aşağıdadır. Torpidaonun alt kısmı

Bir Klima temizleme köpüğü uygulaması yaptım arkadaş ne köpükmüş, tahliye hortumu birbirinden ayrıldığı için tüm köpüğün ermiş suları ne ve arka sağ taraf yolcu ayakları paspaslarının altına kadar gitmiş.
hocam asıl amacım içindeki tozu toprağı temizlemek yerine bakterileri öldürüp kötü kokuyu bitirmek klima temizliği aslında serviste uygun fiyat olursa ilerleyen yıllarda yaptırabilirim 
Murat bey merhaba köpüğü polen filtresini söküp evoparatörün olduğu bölgeyede sıkıyormusunuz
Merhaba sevgili abilerim. Aracım 2012 dizel auris. İnternetten atas clim aldım. Uygulamadan önce sizlere sormak istediğim bir kaç soru var. Bu ürünü sadece hava kanallarınamı sıkıyoruz eğer sadece kanallara sıkıyorsak polen filtresini çıkartıyormuyuz uygulamadan önce yoksa olduğu gibi bırakıyormuyuz?Yoksa ayrıca polen filtresini söküp motorun olduğu bölümede sıkıyormuyuz? Eğer polen filtresinin olduğu bölüme sıkarsakta elektrik aksamına zarar vermiş olurmu? İnternette bir çok video izledim ama kimi ürünlerde polen filtresinin olduğu bölümede sıkıyor kiminde hiç o bölgeye dokunmuyor bile. Kafamda deli sorular

Mesaj Birleştirildi: 23 Tem, 2015 16:27
Bu arada yanlış yere yazmışım şimdi farkettim telefondan yazdığım için oldu özür dilerim
Kaliteli anti bakteriyeller elektrik iletkenliğine sahip değildir, hava dolaşımı olan dilediğiniz yere dilediğiniz kadar uygulayabilirsiniz. Polen filtresi takılan kısıma uygularken ve uyguladıktan bir müddet sonra daha polen filtresini takmayın yeterli.