0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bizim servis o kimyasalı direk polen flitresine sıkıyor(ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır)
marketten aldığım Carpex Klima Temizleme Spreyi polen filtresini çıkarıp boşluğa sıktın. Gaz şeklinde sıkılıyor.Uygulama sırasında boğazım biraz acıdı. (Galiba sebebi uygulama için aldığım maskeyi takmayı unutmam olmalı) Bütün modlarda çalıştırıp her yöne dağılmasını amaçladım.Önce klima ile maksimum fanda soğuttum sonra kalorifer ile maksimumda fanda ısıttım. Sıkılmadan bir daha soğuttum. ( Buradaki amacım bakterileri cereyana sokmak ve kafalarını karıştırmaktı. )Galiba iyi birşey yaptım Bu arada umarım yapacaklar maskeyi takmayı unutmasınlar hele birde para verip aldılarsa kesin taksınlar Son olarak servis polen filtresine 120 lira fiyat çekti. Yok yokmu uygun fiyata karbonlu filtre konusunda yardım edecek...
Arkadaşlar arcımın klımasını ve evimdeki klimayı bu temizlik maddesiyle temizlemiştim çok güzel sonuç aldım.
Bakteri oldürücü özelliğinden dolayı kullandım.hotrumlara zarar verirmi bilmem ama kullandıktan sonra biraz klimayı çalıtırınca yumuşak hoş bir koku kalıyor. öyle keskin bir koku kalmıyor.Bu sıvıyı geçen yaz başındada yaptım bir ay öncede yaptım.Yani temizlik bir yaz gidiyor.Birde sıvıyı kullanırken aynı yere evdeki buhar makinasının buharınıda tutuyorum radyatörde terlemeyi arttırıyor.
......Çözücü özelliği var sonuçta malum.
Polen filtresi, ev tipi klimalarda ki gibi plastik filtre ise (ki neden öyle yapmıyorlar?) olabilir. Kağıt filtrelere herhangi bir sıvı teması kesinlikle olmamalıdır. Hafif tozluysa hava tutulur, çok kirlendiyse değiştirilir.
Corolla E120 (2002-2007) için yan sanayi polen filtresi olarak "Sardes " marka tavsiye ederim. Fiyatı 15TL olan bu filtre orjinalinden daha iyi yerine oturuyor ve süzme başarısı aynı.
2009- üstü kasalar için yan sanayi başarılı polen filtresi tavsiye edermisiniz.Eğer aynı filtre ise bahsettiğim markayı alabilirsiniz, farklı ebad ise aynı markayı yine deneyebilirsiniz Polen filtresini yetkiliden almaya gerek yok.Ayrıca, bu konunun başlığı ile alakalı bir sorum var.Aşağıdaki gibi bir ürün tavsiye edermisiniz? Sizin yöntem ile değil de, standart yöntemle yapmak istersem hangi ürünü kullanmalıyım, tavsiyeniz var mı?Bahsettiğim bölge için standart ürün bulmak biraz zor gibi, sökerek ulaşılabilecek bir bölge. Yetkilinin sattığı ürün dışardan emiş veya içeri üfleme hava kanalları için kullanılmakta. Kokuyu yapan yer, Evaporatörün tozlanması veya yoğuşan suyun tıkanıklık nedeniyle çok yavaş tahliye olması. Su alt kısımda birikince toz o bölgede çamur gölü oluşturuyor. İlk temizlik alttan tahliye deliğine yapılmalı.
Aracın yakıt tipine göre farklı filtreler olma ihtimali var mı acaba? Bir seferinde, servisten polen filtresi almaya gittiğimde, aracın yakıt tipini sormuşlardı.Ben de o zaman anlam verememiştim.